המושבה אילניה

רבותיי, תפנימו: אנחנו לא פה כדי

לעשות לכם שיעורי בית. הודעות בנוסח "אני צריך חומר על זה וזה" לא ממש מתקבלות בעין יפה. נכון שבתקופת הבגרויות זה אחרת, אבל בשאר ימות השנה זה אינו פורום עזרה בשיעורי בית, אלא פורום לאנשים שאוהבים לדבר על היסטוריה. עכשיו, זה לא אומר שאי אפשר לקבל עזרה, הכל שאלה של איך מבקשים. אנחנו לא סנג´רים. אז קודם כל רצוי לבקש יפה . דבר שני, יעזור מאד אם תוכיח שניסית גם לבד, ולא חיכית שנעשה לך את כל העבודה. כיום, שמנוע החיפוש גוגל מדבר גם עברית, אין קל מלהתחיל את המחקר שם. אם זה לא יספיק, תחזור אלינו, תגיד מה מצאת ומה עוד אתה צריך, ואז אולי מישהו יהיה מוכן להטריח את עצמו בשבילך. נכון הגיוני? יום טוב.

pinzo01

New member
שטויות לא אמורות להאמר בראש חוצות

אילניה היא לא כפר תבור אילניה =סג´רה כפר תבור =מסחה והמוזאון אמנם נמצא בכפר תבור ,

טרה10

New member
אילניה- והאמת הפוסט-ציונית..

טעותי הפרוידיאנית נבעה מכך- שאין לי חברים באילניה- ואכן לפי כתובת האתר המצורפת- גם אין שם ישוב..כיום אלא בסיס צבאי.! ואכן המוזיאון הוא בכפר תבור-!! אז לא הכל היה שטויות..סתם טעות..מבוססת על עובדות של ההוה. וזה למרות שזאב וילנאי כתב שאילניה חברה במועצה האיזורית - וכנראה שהוא לא היה שם.! מה שכן זה היה הישוב העברי הראשון באיזור. לפי וילנאי-שהיה ציוני מאוד..זה בטוח. [למי שלא מבין מה זה פוסט-ציוני] שם בסג´רה- החלה מניה שוחט את סיפור ההתיישבות העובדת- בחכירה של אדמה ל´קוקלטיב´ רעיון שהובא ע"ידה מארצות הברית-ויושם בדגניה-ב-1909. ב-1921 אליעזר שוחט[אחיו של ישראל שוחט שייסד את ´השומר´ בסג´רה-אילניה] יישם בנהלל-את רעיון המושב- שהוא רעיון מקורי- יחד עם אביו של משה דיין ועוד כמה מחברי דגניה שהבינו לאן הענין הזה של הקבוצה השיתופית הולך.!! גם הקולקטיב-ההוא והקבוצה- הם רעיון מקורי למדי בודאי ביישומו כמו החינוך המשותף..שעדיין קיים..!! ושלא יובן אחרת- רק שקומונות- היו גם היו כבר קודם.! עכשיו- אפשר להביע את דעתי מהו פוסט-ציוני.! אם יורשה לי.! כל הקטע- עד למילה עכשיו בשורה הקודמת..הוא נראטיב ציוני. פירוש המילה נראטיב= סיפר. לא משנה אם זה פוליטי או היסטורי או רומנטי..[בגרמנית היסטוריה אומרים= גששיטה..וזהו בערך הנראטיב.!] אז מי שאומר למשל ש´השומר´ למרות שמו היה ארגון מחתרת צבאי- וכך באמת ראו אותו הטורקים- כארגון ריגול..לפחות..כשהמטרה היתה פשוט לשמור על הסוסים..!!! הוא פוסט-ציוני..מעין נסיון מכוון או תת-הכרתי[לדעתי] או לפי דבריהם ראיה אחרת של הדברים. הבעיה היא שהנראטיב הזה לא נשען על תיעוד חדש. אלא הוא ראיה שונה..וזה כבר תלוי בהשקפה..! וראיה חדשה- זה לא היסטוריה- כי היסטוריה חייבת להתבסס על תיעוד ומקורות. גם התבססות על ההווה- כמו המסכנות של העם הפלשתינאי- לא עושה אותו שונה לגבי מה שהתרחש ב-48. כמו שמישהו הסביר כאן. להיפך התנהגות המנהיגים שלהם- דומה.! [זה לפי מה שדובר היום אצל אמנון זכרוני-בטור השבועי-בערוץ אחד.] זה קצת דומה למה שעשתה ברברה טוכמן- במצעד האיולת..מין חכמה לאחר מעשה. קצת מזכיר את מה שאהוב על הישראלים כל כך להגיד:אמרתי לך.!! נ.ב. זה ממש מצא חן בעיני: פוסט ציוני= אמרתי לכם.!

עטלף77

New member
סרטוריוס, אפשר אולי לנסות ליצור איז

איזה שהוא שיתוף פעולה עם פורום ´לימודים ועוד´ (321), מה דעתכם? אגב, אני מקווה שעכשיו אני אוכל להיות פה שוב יותר זמן כשהמחשב שלי תוקן, התגעגע אל כלכם

ברוך השב ../images/Emo98.gif

יש לי הצעה לשיתוף פעולה שכזה, מי שרוצה לבוא לפה בשביל שיעשו לו את שעירוי הבית, שילך לשם במקום
. בתור מורה ובתור מי שהיה עד לא מזמן גם תלמיד, אני מבין את הצורך הזה, אבל, בין תקופות הבגוריות הפורום הזה עוסק בהיסטוריה ולא בשיעורי בית, ואני יכול להעיד שכל קשר בין שיעורי היסטוריה בתיכון לבין היסטוריה הוא מקרי בלבד

למעלה