המורמונים

קארן10

New member
המורמונים

קיים מידע אודות משפחתי מפולין אשר נמצא אצל המורמונים. א. איך בכלל המורמונים קשורים ליהודי פולין? ב. איך ניתן להשיג את המידע שמצוי אצלם? האם הוא מצוי באינטרנט? קרן

wow1

New member
המורמונים מאמינים שאם ימרמנו אדם

אחד כל אבותיו מתחילת ההיסטוריה יהפכו גם הם למורמונים. ולכן הם בקטע של לאסוף רשומות לידה נישואין ומיתה היכן שרק אפשר ובין השאר הם צילמו את הארכיונים של פולין של המאה ה-19 שכלולים בהם גם רשומות של יהודים. אגב, מדי פעם הם גם נתפסים בעריכת טכסי מרמון לאנשים שכבר נפטרו וביניהם קורבנות השואה ואז גועש כל הממסד היהודי האמריקאי, בעיקר, וגם אמא שלי, שהכריחה אותי לפנות אליהם בדרישה שיסירו את העץ המשפחתי ששלחתי להצגה באתרם. בכל פעם שהמורמונים נתפסים המוסדות היהודיים האמריקאים מגיעים אתם להסכם להפסקת הטכסים הללו, עד הפעם הבאה שהמורמונים נתפסים בקלקלתם. על איזו עיר מדובר ואילו שנים כיוון שחלק מן המיקרופילמים נמצאים גם במכון גולדמן שבבית התפוצות. פרויקט ה Jri-Poland גם הוא בחלקו מתבסס על יצירת אנדקסים של רשומות בהסתמך על הצילומים המורמונים. אם תרצי לההעמיק בנושא אפנה אותך לחומר נוסף. איל.

כוכה

New member
ויש לנו מומחה

חפשי כאן בארכיון - ישנו הסבר מאד יפה על מה שהולך שם. האיש שלנו gcarmi נוסע ליוטה כל שנהו ויושב שם שבוע...

עב

New member
ויש ספריות יותר קרובות מיוטה

אם החומר המבוקש לא נמצא בבית התפוצות, כדאי לבדוק מה יש בספרייה בבריטניה, יכול להיות שגם היא מכילה את הפילמים מפולין. מעבר לזה, הבנתי שאפשר לשכור גם אדם שיבצע את המלאכה וזה יותר זול מנסיעה. זו כמובן שאלה של העדפה אישית.

נחי

New member
FHC בלונדון

לפני כשנתיים ביקרתי בלונדון בFHC שהוא המרכז לחקר המשפחה של המורמונים. התרשמת כי יש להם מלא גדול של סלילים.יש גם כרטסת נפרדת ליהודים. היחס שקיבלתי היה אדיב מאד ומקצועי.יש גם מכונות צלום ממקרופילם.מומלץ!

הדס ח

New member
נחי, פרט בבקשה

איפה נמצא בדיוק? טלפון? כתובת? מה יש שם? איך מתאמים פגישה? כל פרט אחר שתוכל. תודה הדס

הייתי ממש ממול לפני כמה ימים...

בדרך חזרה ארצה ממקסיקו, עשינו עצירה של כמה ימים בלונדון, לחוות קצת ציוויליזציה אחרי החזרה מארץ לא מתורבתת ולפני החזרה לארץ לא מתורבתת
כשהגענו ל - Science Museum, ראיתי פתאום ממול את השלט Family History, ומעליו, חקוק בראש הבניין, את שמה המלא של הכנסיה המורמונית. מחמת לו"ז צפוף (יש הרבה מה לראות בלונדון, ולי זו היתה הפעם הראשונה), לא יכולנו "לבזבז" זמן, מה גם שאני מעדיף לחכות קצת לסולט-לייק-סיטי... באתר המרכז (בו יש את כל הפרטים הנחוצים), הם מצהירים כי הם המרכז הגדול ביותר ל"הסטוריה משפחתית" מחוץ לצפון אמריקה. המיקום ממש ממש מרכזי ופשוט מאוד להגיע. ארנון

הדס ח

New member
אתר המרכז

לפי מה שרשום שם יש להם תיקים הנוגעים לבריטניה, אוסטרליה, אירלנד וכד' לא מופיע שם כל איזכור לתיקים יהודיים ממזרח אירופה..... הדס

קצת יותר למטה באותו דף, כתוב כי

המקורות הם בעיקר מבריטניה (האי כולו), אך ישנן גם רשומות מברבדוס, מזרח אירופה, הודו, איטליה (בעיקר טוסקנה), ג'מייקה וארה"ב. ארנון

gcarmi

New member
ספריות המורמונים

תנו לי קצת להסביר מנסיוני העשיר למדי בנושא זה. ראשית - הספריה בסולט לייק סיטי מכילה את כל המיקרופילמים ומיקרופישים. ספריות שונות ברחבי העולם מזמינות מהמרכז את המיקרופילמים לפי בקשת חוקרים מקומיים. ויש שני סוגים של העברה - השאלה לתקופת זמן קצרה או השאלה קבועה. התשלום משתנה בהתאם. לדוגמה בניו יורק יש ספריה ענקית שמכילה כמעט את כל המיקרופילמים היהודיים ממזרח אירופה - אבל רק כמעט. כנ"ל בלוס אנג'לס, כלומר בריכוזים שיש בהם יהודים רבים נמצא חומר רב. לגבי לונדון איני יודע, אך יש לזכור שיהדות אנגליה מחולקת לשני גופים עיקריים - יוצאי גלות ספרד שהגיעו לשם במאות ה-15 וה-16 מספרד ישירות או מאירופה המערבית (בעיקר גרמניה והולנד) ויהדות מזרח אירופה שהגיעה מאמצע המאה ה-19. יהדות זו מקורה בעיקר בארצות הבלטיות, פחות מפולין ורוסיה פרופר. בהתאם לכך יש לשער, וזוהי השערה בלבד, שחומר רב על יהדות פולין לא יימצא שם. הטיסה לסולט לייק סיטי די יקרה, וגם השהות שם עולה כסף. (יש לי מוטל מומלץ ודי זול - כ-50 דולר ללילה והוא נמצא במרחק 5 דקות החליכה מהספריה. - מי שמעוניין שיכתוב ואמסור פרטים מדוייקים) אבל כל זה זול בהרבה משכירת חוקר פרטי שיעשה עבורכם את העבודה. לעניות דעתי אין כמו החיפוש האישי ותחושות הבטן. בכל מקרה לפני שנוסעים ללונדון לדוגמא, כדאי לברר בספריה אם יש להם את המיקרופילמים הדרושים, ואם לא, כדאי להזמין מראש, וזה תהליך שלוקח חדשיים עד שלושה, ונדרש תשלום מקדמה. לדוגמא באחת הפעמים הראשונות שנסעתי לצורך מחקר שורשים בארה"ב, ישבתי שבוע בספריה בניו ג'רזי, ונעזרתי בחוקרת מקומית, ידידה שלי, שהזמינה לי לספריה הנ"ל כחודשיים לפני הביקור שלי את החומר מסולט לייק סיטי. גדעון

נחי

New member
אני מצאתי שם את מה שחיפשתי

מפקדים מאיזור מרמורש-לא בדיוק בזרם המרכזי של גנאולוגיה.למיטב זכרוני ש להם מספר קלסרים עם הפניות לפי מדינות רק של יהודים.

למעלה