"המורה קראה לבתי בהמה"

shugii

New member
"המורה קראה לבתי בהמה"

האם מורות אמורות להוות דוגמא אישית לתלמידותיהן? יש להניח שכן. ואם כן, האם ראוי שמורה תכנה תלמידה בכינוי בהמה? יש להניח שלא. ובכל זאת, לטענת אם לאחת התלמידות במקיף י', אחת המורות כינתה את בתה בכינוי הגנאי "בהמה", וכשבתה ביקשה לברר את שם המורה, המורה וגם מורה נוספת, סרבו למסור את השם האמיתי, ולבסוף המורה שכינתה בשם הגנאי, שיקרה ומסרה שם בדוי. מספרת האם: "בתי עמדה ושוחחה עם מורתה לאנגלית בהפסקה. עוד הן מדברות, הגיעה מורה אחרת והחלה לדבר עם המורה לאנגלית של בתי. הבת, שביקשה להמשיך את השיחה בארבע עיניים וללא הפרעה, אמרה למורתה שזה לא מקובל עליה שהן לא מדברות בפרטיות, ואז המורה שהצטרפה לשיחה, כינתה אותה בשם בהמה. כשבתי שאלה אותה, מדוע היא קוראת לה בשם גנאי וביקשה לברר את שמה, שתי המורות סרבו למסור את השם. כשבתי התעקשה, המורה שכינתה אותה בכינוי הגנאי מסרה שם שקרי. מאוחר יותר, בבירור העניין, נודע לנו שהיא מסרה שם לא נכון. אני חושבת שזו בושה שמורות משקרות, מסרבות למסור שם, ובעיקר זו בושה שמורה מכנה תלמידה בשם גנאי ומתייחסת בחוסר כבוד". מעיריית ראשון לציון נמסר: "מבדיקה מול מינהל חינוך עולה כי מדובר באירוע של התנהגות לא נאותה ולא מקובלת של תלמידה כלפי מורה. תגובת המורה נבדקה וטופלה על ידי מנהלת בית הספר. ממצאי הבדיקה הועברו למשפחה ולשביעות רצונה של המשפחה". הערת המערכת: תגובת המורה טופלה? איך בדיוק? לשביעות רצון המשפחה? מדוע לא פורט? אגב, יש לציין כי לאחר שפנינו לעירייה ולמשרד החינוך לקבל תגובה בנושא, האם פנתה אלינו וביקשה לא לפרסם את הכתבה, אך משהנושא כבר טופל, לא יכולנו להיענות לבקשה. אי לכך, ביקשנו לברר עם המנהלת כיצד טופלה תגובת המורה והאם הופעל לחץ על האם לבטל את הכתבה? כרמן צוקרמן - מנהלת בית הספר אינה מכחישה את האשמותיה של האם ואומרת: "אני לא חושבת, עם כל הכבוד, שאת הטיפול שלי אני צריכה לחשוף בעיתונות. זה לא מכובד שאחשוף את שיטות הטיפול בפומבי. אני מעדיפה לא לפרט, כי יש לי ניסיון לא טוב עם התקשורת. אם את שואלת אותי אם זה היה בסדר מצד המורה? זה לא בסדר. היתה בעיית משמעת, התנהגות לא נאותה של התלמידה, אך זה לא מצדיק את מה שאמרה המורה. המורה דיברה עם ההורים, היתה התנצלות והבנתי שההתנצלות התקבלה". - התלמידה ביקשה לברר את שם המורה, אך זו סרבה למסור את שמה ולבסוף מסרה שם בדוי. וגם המורה השנייה סרבה למסור את שם המורה. האם זה תקין? "זה נכון. היא סרבה ואחר כך היא מסרה שם בדוי וזה לא בסדר. לגבי המורה השנייה, אני לא יודעת שגם היא סרבה למסור את שם המורה". - האם הופעל לחץ על האם לבטל את הכתבה? "לא הופעל שום לחץ על האם". אבי הראל- דובר מחוז מרכז במשרד החינוך מוסר בתגובה: "מפקח בית הספר יבדוק את הנושא, אל מול בית הספר". הכתבה מפורסמת במלואה בגל גפן.

למעלה