המורה, למה?

yakovs

New member
המורה, למה?

המורה, אין אף אחד מאחוריר, אז למה אתה כל הזמן בודק? המורה, למה אתה עושה ככה עם הראש? המורה, יש לך זבוב על האף או משהו כזה? המורה, הכתף שלך רוצה נורא להשתחרר היום, נכון? המורה, למה אתה לא לוקח כדור ודי? המורה, למה?

יעקב היקר שלנו...

בתור מורה- שואלים אותך את השאלות האלו? זה מאוד מעניין אם היה לי מורה טורטניק לפי דעתי. תמיד יהיה עניין בשיעורים ואף פעם לא משעמם. אם היתי מורה היתי מלמדת את הילדים לקלל ולאהוב בני אדם .

yakovs

New member
אלין, להיות מורה

אלין. תלמידים שואלים שאלות שיכולות להיות מאד מביכות לפעמים. אני משתדל לספק את יצר הסקרנות שלהם, אבל מצד שני, אי-אפשר לנהל דיונים בכיתה על חשבון תכנית הלימודים. ולכן, אני מזמין תלמידים שרוצים לדבר אתי בנושא זה (כמו גם בנושאים אישיים אחרים), לשיחה אישית. כבחורה שאוהבת בני אדם, את יכולה לחולל נפלאות בתור מורה. אני מציע לך להרשם למכללה או לאוניברסיטה, ללמוד תחום שמעניין אותך, ולהתחיל להעניק לאחרים מכל הטוב והמיוחד שיש בך. אין לי ספק שאת תצליחי. יעקב

יעקב מ"שלנו" המקסים!../images/Emo24.gif

עכשיו אני יושבת חושבת מה אתה גורם לתלמידים שלך. יש לך מושג איך הם מחכים לשיעורים איתך? אתה מסקרן אותם. בדרך כלל ממה שסכור לי מורים ומורות הם מלמדים וכרגיל אנחנו מקשיבים קולטים את החומר לפעמים לא אוהבים מורה מסוים לפעמים אוהבים מאוד מורה מסויימת אבל אצליך זה שונה לטובה! זה מסקרן אותם, אתה הפלפל שלהם - הם מיתרכזים בשיעור שלך ועם הזקרנות על המבטים של הטיקים שלך הם לומדים יותר וב, יותר קולטים את החומר למוח!! אתה מבין איזה גדולה ניתנה לך ללמד כאלו תלמידים יקרים? זה מגניב לפי דעתי. אבל.. בקשר ללמוד באוניברסיטה לא ממש היתי רוחצה להיות מורה. ואם כן לעבוד עם תלמידים זה להעביר סדנות או לעבוד עם ילדים קטנים . אלו בערך עד גיל מצוות, אז.. אתה חושב על זה כמה שאתה מיוחד בתור מורה? אבל מיוחד לטובה כמובן! שים רגע חמש דקות מחשבה על הנשוא, מקוה שתגלה מה שאני מגלה כאן עליך. חבל שבזמני לא היה לי מורה עם טוראט- גם אם לא היה לי טוראט אני בטוחה שהיה לי כיף והכי כיף בשיעור שלך! ישר כוח ובהצלחה. שבוע טוב ויום נעים.

יעקב, מורה בחסד.

אני חושבת שאתה מורה בחסד, ובטוחה שהטוראט שלך עוזר לרגישות שלך כלפי ילדים. אני מגלה משהוא משותף לכל הטורטניקים, הם כולם מיוחדים ומוכשרים ורגישותם מדהימה. אני גם מלמדת בבית-ספר וכאמא לילד עם טוראט גיליתי שהידע שיש לי בזכות הבן שלי תורמת לי ביחסים עם התלמידים שלי. אני מזהה מאוד מהר ילדים עם בעיות של קשב וריכוז וכו... יש לי תלמיד בכיתה שכל הזמן מתופף על כל מה שאפשר וכל פעם שמבקשים ממנו להפסיק הוא מפסיק ל-10 שניות ושוב מתופף. המון מורות חסרות הבנה מוציאות אותו מהשיעור (כמו שלצערי גיא שלי חווה) ולא מבינות שזה לא עוזר. השבוע המורות דיברו בחדר מורים ואמרו שהוא חסר גבולות ואני הזדעזעתי מעצם הרעיון שהם לא מנסות להבין למה זה קורה לו. הם שאלו אותי:"אייך את מסתדרת איתו" ואמרתי שאני אומרת לו שאין בעיה שיתופף אבל שיפרוס מגבת על השולחן וכך גם הוא יהנה וגם אנחנו נוכל ללמוד. יש המון הורים ששואלים אותי:"מה את עושה לילד שלנו,את היחידה שמסתדרת איתו"? ואני עונה שאני פשוט זורמת עם הילדים ומתייחסת לצרכים שלהם. את הסיפוק הזה אף אחד לא יוכל לקחת ממני לעולם, אפילו לא מס-הכנסה. אין ספק שאתה ראוי להערצה. כל הכבוד לך ואם היית בצבא הייתי מעלה אותך בדרגה למשל א ל ו ף. קבל חיבוק אלונה.

loveline

New member
גם לי היה מורה "כזה"

אבל אף פעם לא דיברו על זה..... אבל אנחנו יודעים לפחות שכולנו מוכשרים ומה שלא הולך בכוח הולך במוח המורה הזה - היה רכז שכבה וראש המגמה בה למדתי מדהים!

jon boy

New member
יעקב את יעקב

היי יעקב רציתי לישאול אותך כבוגר טור האם ניסיתה משהוא אחר חוץ מתרופות או ביכלל מישהוא אחר פה ניסה ?מיסטיקה אוקמע או הסרת כישוף או נומורולוגייה או קבלה ?או ביכלל רפואה אלטרטיבית ..אנו כבוגרים שעברו את רוב הניסיונות של הרפואה הקונציונאלית נגיע למסקנה שלא צריכים לנתח מוח כשלא יודעים עליו עדיין מספיק אז למה ליספוג תרופות שעושות נזק לאחר תקופה מסויימת ? רוצה לדעת נו אנו מישפחה שפכו קצת מהיידע שלכם..

נסיונות ברפואה משלימה

הי אמנם שאלת את יעקב אף אני ניסיתי מספר דברים פרט לתרופות. יוגה-שיפר גמישות ובשעת עשיית התרגיל כמות הטיקים ירדו לי כמו כן, עשיתי ביו פידבק.הכל השיטות הללו בזמן שהייתי בעשיה הכמות ירדה לי, אך ברגע שהפסקתי את הפעילות הכל חזר. אצלי כאשר אני מרוכז במשהו אין לי כמעט טיקים. לכן כאשר עשיתי טריק יוגה - הייתי מרוכז בו ולכן הכמות ירדה. עברתי גם טיפולי שיאצו להרגעה, שבהם עזר לשעת הטיפול, אך לאחר הסיום זה חזר

אני ניסיתי רייקי והמון, גם למדתי

את שני השלבים של הרייקי וגם כן יכולה לטפל באחרים. האמת? בהתחלה זה היה קצת מרגיע אבל היום? לא רייקי לא כלום. לפעמים אני נירגעת נפשית עם המדיטציה, כך שהטיקים גם כן נירגעים יחד איתי. המשך ערב נעים ושבוע טוב.

yakovs

New member
jon boy על תופים

אם לא תרופות, אז מה כן? אני מציע מוסיקה. אני מציע ללכת על מערכת תופים. אני ניסיתי את זה, כי הקצב היה מן דבר כזה שתמיד בער בתוכי. לא תאמין איזה דברים טובים קרו לי. חוץ מרגשות של חדוות היצירה (נגנתי בהרכבים שונים והופענו באירועים), הפסקתי כמעט לטייק בתנועות. זה קשור אולי לתרגילי קורדינציה שחייבים לעשות כדי לשלוט על מערכת תופים. אמנם, פתאום הופיעו כל מיני טיקים קוליים שקבלו את השראתם מהצלילים שמשמיעים התופים והמצילות, וחלקם קיימים עד היום, אבל עם זה יותר קל להתמודד. זה כשף אמיתי, יותר טוב מאלף קמעות.

o g

New member
הבן שלי התחיל לתופף לפני כחודש

בת7 סיפרה גם על הבן שלה שמתופף,גיא התחיל דרבוקה(אם אינני טועה), אולי יש בקצב הזה משהוא מיוחד שנכנס ללב של החברים שלנו. הלואי שהבן שלי יידלק על זה ויתמיד. אני מאד מאמינה במוסיקה והערך המוסף שהיא מעניקה לעוסקים בה. זו שפה קסומה בעיני.
אורית

שביק

New member
ל yakovs היקר

בני מתופף מחונן מגיל 0, הוא נהג לתופף על סירים ומכסים. ובגיל יותר מתקדם, לאחר שעברנו דירה, רכשנו לו מערכת תופים יפהפיה ואיכותי. שמעו הגיע למרחוק על כשרונו ויכולותיו, והוא ניגן בהרכבים שונים שנים. עד לנישואיו. אז הוא עבר דירה, התחיל לעבוד במקום מסודר, שעות רבות ונאלץ להפסיק לנגן. כיום הוא שוב מתופף, מופיע מדי פעם ומאושר. שביק

jakove

New member
על התופים yakove

אני אוהב לתופף אבל יותר מיתמזג עם השירה ייש לי יותר רצון לשיר כי ממש נולדתי אם זה ממש זמר עם קול אדיר מה שקורה לי הוא שאני שר מהלב יחד עם המילים המרגשות ואז חבל על הזמן הטיקים עולים ובאים ואז הריכוז בשיר נופל.. אני חושב שהכישרון הכי גדול בעולם הזה זה ליחיות כרגיל יחד עם טוראט ממש גבורה אמיתית?לדוגמא : היום ניכנסתי לבית מלאכה לתקן מכונה מאוד מסובכת עם עשרה עובדים שנועצים בי עיניים וחושבים לעצמם מי זה מה ייש לו מה הוא עושה עם הראש לא יודע איך תפסתי ביטחון בידע והניסיון שלי כי ידעתי שהם תלויים בעבודה שלי ולא אז הם יישבו בלי עבודה ניגשתי למכונה לקח לי שעה לתקן אותה בביטחון מלא ללא היתרגשות וללא מחשבות מיותרות על הטיקים ..לכן אני אומר כל מה שאתה עושה פה בעולם הזה זה כישרון ולהחזיק בכישרון זה לנצל היזדמנות שניתנה לנו במתנה מהשמיים נצלו אותה בייי

הלנה

New member
ליעקב המורה מס' 1 שלנו!

שלום יעקב, פעם ראשונה שאני כותבת לך, אבל קראתי את כל הסיפורים המרגשים שלך וקלטתי את הדרך היפה שאתה זורם עם החיים. מקווה מאד לפגוש אותך בקרוב, אני מבינה שקצת קשה בהתחלה, אבל בסוף תראה שזה משתלם, יש פה אנשים מקסימים ומוכשרים עם טוראט, והורים לילדים נהדרים וכולנו נשמח לשמוע ולשתף. איזה כיף שיש לנו מורים כאלה במערכת החינוך! אגב, יש לי קלטת מארה"ב שבין היתר יש שם קטע עם מרצה באוניברסיטה, בחור מקסים שלא עושה אפילו טיק אחד במהלך ההרצאה, אבל בסוף זה גובה ממנו מחיר יקר בחדר מוסתר... ברוך הבא לפורום - אם קצת באיחור, לא היתי כמה ימים. הלנה

למעלה