המורה כלול בתלמיד

Talia E

New member
המורה כלול בתלמיד

זה משהו שחשבתי שכדאי שתקראו וקשור, אבל גם לא קשור לעניין הניסויים שדברנו עליהם, ארוך אבל מאד מאד שווה!!!: המורה כלול בתלמיד אנחנו חושדים שלפני הרבה שנים – ומדובר פה על אלפי שנים ממש – האדם היה מפותח יותר משהוא כיום. אחד מההבדלים הבולטים, לדעתנו, בין האדם הממוצע של היום לבין האדם הממוצע של אז, היה נקודת ההוראה או נקודת ההסתמכות שלו. נקודת ההסתמכות של האדם בן ימינו הינה תמיד: אנשים אחרים / אוטוריטות שונות / מדע / דת / מורים / מדריכים רוחניים ו/או דתיים / גורואים / השכל וכולי. נקודת ההסתמכות של האדם באותם ימים היתה שונה: היא היתה בתוכו ונבעה מכוחותיו הפנימיים. השכל, כמערכת מבודדת, ניתנת לשליטה חיצונית בקלות, באמצעות משחק עם המושגים והמודלים הבסיסיים המזינים אותה. השכל רק נראה כגורם טהור ובלתי נשלט, כאשר למעשה, "הגיונו" של השכל הינו, מטבע הדברים, עקום ביותר. אנחנו רוצים לסייע בהחזרת כוחו של האדם, באמצעות הכשרת אנשים רבים ככל האפשר להיות המורים של עצמם. אנחנו קוראים לתפיסה הזאת "Teacher In Student" ובראשי תיבות: TIS. משמעות התפיסה הזאת הינה כי "המורה כלול בתלמיד". כל אחד מאיתנו הינו גם המורה וגם התלמיד. איננו זקוקים למורים שילמדו אותנו. אנחנו יכולים ללמוד בכוחות עצמנו, להמציא כל דבר שלו אנחנו זקוקים ולהעזר במורים-עצמיים נוספים, כמונו, כדי להתייעץ איתם כשווה בין שווים, כמו שמומחה אחד מתייעץ עם מומחה אחר. אדם שהינו "TIS" מצוייד, למעשה, בכושר השתנות מלא, בכושר למידה מלא ובכושר השתפרות מלא. הוא יכול ללמוד כל דבר (כמעט), לכל רמה (כמעט) והעיקר – הוא מצוייד במאגרים פנימיים בלתי נדלים ובלתי ניתנים למדידה. הוא מסוגל, באמצעות יצירתיותו וייחודיותו, להגשים כמעט כל מטרת השתנות / למידה פנימית שהוא מציב לעצמו. כל אדם, למעשה, הינו TIS בפוטנציה. לכל אחד ואחד מאיתנו יש, בתוכו, מאגרים מופלאים ויכולות בלתי ממומשות; יש לנו אפילו כשרונות בתחומים שבהם אנחנו סבורים, מחמת טעות, שאיננו מוכשרים בהם כלל. העולם של היום מכוון כך שאנשים פועלים כרובוטים, נעים בתוך העדר, אינם סומכים על תבונתם, יצירתם, כשרונותיהם, עצמאותם המחשבתית והרגשית, שאר רוחם, חזונם וגאון רוחם. כל זה חייב להשתנות. "האדם החדש", בין יתר איכויותיו, הינו TIS. תאר/י לעצמך מחשב משוכלל ביותר, אשר השימוש היחיד הנעשה בו הינו בתור מחשבון כיס נחות, או אפילו בתור עציץ; או חללית מפוארת, המשמשת בתור עגלת-משא הרתומה לחמור, למרות שהחללית לא רק שאיננה זקוקה לכוח שריריו של החמור כדי לנוע, אלא אף יכולה להמריא אל-על בכוחות עצמה. זה מגוחך. להיכן שלא נסתכל סביב, נראה חלליות משוכללות הרתומות לחמורים, מאחר שטייסיהן אינם יודעים כי הן יכולות לנוע בכוחות עצמן ואף לעוף. היכולות של כל אחד ואחד מאיתנו אינן מסתכמות רק ביכולות שכליות מדהימות, או ביכולות נפשיות ורגשיות מופלאות, אלא גם ביכולות גופניות מפתיעות ביותר. כל אחד מאיתנו יכול לעצב את גופו בלי עזרת דיאטה, להתערב במרקם "העצמי" שלו ולשנותו, לטעת הרגלים חדשים ולעקור אחרים, לרכוש כשרונות שלא היו לו קודם וכולי... זה נראה כמשהו שקצת קשה להאמין לו, בהתחשב בכך שכל כך הרבה אנשים כיום נאבקים במשך שנים בשביל לסלק מחייהם הרגל פעוט זה או אחר. Master Tis הינו אדם היודע כיצד להכשיר אדם אחר להיות Tis. נחוצה כאן התערבות ב"קוד" של אותו אדם. Master Tis הינו מומחה לקוד האנושי. הוא יכול לסייע לאנשים אחרים להשיג כל דבר שברצונם להשיג. אך אין בהכרח, צורך, בעזרתו של Master Tis. אם את/ה Tis, אתה יכול להשיג כל דבר בכוחות עצמך. אחרי הכל, היכולות הללו קיימות בך. כל Tis יכול לעצב עצמו כרצונו. ואם בא לו, הוא יכול ללמוד לעסוק גם בקודים של אנשים אחרים ולהפוך את עצמו ל-Master Tis. אנחנו "מאסטר טיסים" הרוצים לנצל את יכולתם לצורך הגדלת מספרם של ה"טיסים". יש מורים רבים נוספים העוסקים בכך, אך אינם קוראים לזה בהכרח "Tis". השם איננו משנה, כמובן, אך רצוננו גם להפיץ מונח זה במטרה להפוך את האפשרות הזאת לנגישה יותר גם ברמה הרעיונית. ככל שיהיו "טיסים" רבים יותר, כך יהיה לעולמנו סיכוי גדול יותר... בכוונה איננו מצרפים כאן טלפון או שם, מאחר ואינך זקוק/ה לנו כדי להגיע לשם...

שריר

New member
לפי צורת החשיבה שלי זה תת מודע

אבל כל אחד יכול להגדיר לעצמו את הטיס

Cheetah

New member
סליחה??

מאיפה בדיוק המידע על זה על מה שהיה לפני אלפי שנה, מאיפה הידע הזה על איך לחיות את החיים ואיזה דרך היא יותר טובה, מאיפה התובנה הזאת בקשר לצורת פעולתו הכללית של הציבור או של אנשים כבודדים. מה שכתבת זה הנחות שאפילו אין להם בסיס הגיוני.

shabaz

New member
דבר ראשון...

בלה?! האדם באמת היה מפותח לפני אלפי שנים...צ´יטה... שמעת במקרה על אטלנטיס?? יופי....עכשיו...יש...בעצם היה (סינים מטומטמים) בטיבט פעם מנזר שהיה מזה מפותח הוא לא השתמש בחשמל..ובכל זאת היו לו נורות (או מה שזה לא היה...הקיצר..מכשיר שהפיק אור מאנרגיית האדמה) עכשיו...ברור שכל אחד תלמיד של עצמו... הרי אחרת איך היינו מוצאים רעיונות? מלחינים שירים? עושים כישופים? (איזה יופי...אני עשיתי את כולם...)

Cheetah

New member
שבז

תנסה הגיון והסתמכות עובדית, בטיעונים שלך. אטלנטיס, מקורה בסיפורים יווניים, אתה יודע אלה עם נשים שיש להם נחשים במקום שיער ואיש שמחזיק את העולם. אבל בכל זאת יש כאלה שמאמינים שאטלנטיס מבוססת על מקום שהיה קיים מתישהו, ויש ארכאולוגים שמאמינים שאטלנטיס נמצאה, והכוונה כאן לערימת חורבות אי שם באחד האיים של יוון.(אין שום בסיס להאמין שהיתה קיימת ממש תרבות מתפחת יותר מאיתנו בגלל אגדות אטלנטיס, או בגלל העתיקות שנמצאו) היה מנזר שהיו לו נורות, מדהים, ועל זה אתה מבסס אמונות שלמות, זאת עובדה? מאיפה? לא היו קיימים יותר מדיי מנזרים לפני אלפי שנה(אני לא בטוח מה הקנה מידה כאן) והיא אומרת שפעם היינו תלמידים של עצמנו ועכשיו כבר לא כל כך, אז נראה לי שיש לך חילוקי דיעות איתה, מעניין לראות ויכוח בין אנשים שאין להם טענות ממשיות, או שלא כל כך.

שריר

New member
צ´יטה אתה חייב להפסיק להיות אנטי כל

כך גם אני לא מאמין שלפני אלפי שנה הם היו יותר חכמים מאיתנו לא מבחינת המצאות אלא דרך חשיבה לא נכנוה אבל בכל זאת תן לה לכתוב בלי כטלה הערות בטון כזה כבד

Cheetah

New member
אני מנסה לא ליהיות אנטי

באמת אני משתדל אבל מפריע לי עיוותי הגיון, אנשים שמגיעים למסקנה בצורה עקומה ובטוחים שהם הוכיחו משהו. אני לא יכול שלא להבחין בזה ואני מצפה למשהו יותר מזה כאשר, אנשים לכאורה מדברים על האמת ולא על האמונה.

Talia E

New member
בוקר טוב! ../images/Emo42.gif

מקווה שיומכם התחיל בצורה טובה! cheetah היקר, אני מאמינה לך שאתה מנסה לא להיות אנטי, אבל אולי כדאי שתשאל את עצמך מה באמת מפריע לך כל כך? מה גרם לך להתנגדות כה עזה? לא יכול להיות שרק מכיוון שמשהו נראה לך לא הגיוני, זה ירתיח ויזעזע אותך כל כך?? בשום מקום במסמך שהבאתי (שאגב, לא אני כתבתיו - אבל אני עומדת לחלוטין מאחוריו, ואל תבין מזה שאני משוכנעת שזו אמת מוחלטת ושבאופן ודאי כך היו הדברים מבחינה הסטורית) לא היתה יומרה לקבוע את "האמת" - והמסמך כולו התחיל ב"אנו חושדים". "מפריע לי עיוותי הגיון, אנשים שמגיעים למסקנה בצורה עקומה ובטוחים שהם הוכיחו משהו" - וואו - לא היה שום ניסיון להוכיח שום דבר - אלא לעורר אנשים לתשומת לב ולמחשבה על האפשרות הזו - על האפשרות שהעולם אינו מורכב מהיגיון, אלא גם מדברים אחרים, לאפשרות שהאדם כיום כלוא. מה בך התנגד לאפשרות הזו כל כך? אני מציעה לך, אם לא אכפת לך, לקרוא שוב את המסמך באופן רגוע, מבלי לנסות להוכיחו או להפריכו, ופשוט - להרגיש. שים לרגע קל את מלחמות ההגיון בצד וקרא מתוך דף חלק - אין ממה לפחד. אולי יהיה משהו במסמך שיתרום לך, ואולי לא, בכל מקרה, אני מאחלת לך אושר. טליה

Cheetah

New member
נשמעתי ככה

כי הייתי עייף ומיהרתי, פעם הבאה אני יגיד אותם דברים רק בצורה יותר מנומסת. אני לא התנגדתי לאפשרות של זה בכלל, כל עוד זה מוצג כסיפור, ולא יותר. וזה לא מוצג ככה.

Cheetah

New member
קראתי שוב

זה מזכיר לי סיפורים כדוגמאת זה שתיבת נוח הייתה ספינת חלל שבה החייזרים הביאו את הדנא של בעלי החיים לכדור הארץ, ותתפלאו יש הרבה אנשים בעולם שמאמינים שהסיפור הזה נכון רק בגלל שמישהו תיאר את זה כאפשרות סבירה מאוד ודיבר בצורה מלהיבה. וכל הנראה אנשים יאמינו גם במה שכתבת אך ורק מאותם סיבות.

Dazed&Confused

New member
רגשות והגיון.

קודם כל, אין לי עדיין דעה בעניין הזה של הרגשות וההגיון. אבל, אני רוצה להעיר, שאם הולכים לפי רגשות אז אלה חייבים להיות רגשות נקיים ומטוהרים, נקיים משיפוט וטורף (מצטער על זה שאני משמש במילים שלא מדברות אל חלק מהפורום הזה). רק מתוך זה אפשר באמת להסתמך על רגשות. יש אנשים שמרגישים שיש אלוהים, יש אנשים שמרגישים שכולם שונאים אותם, שהם כלום, יש כאלה פראנואידים ויש עוד דוגמאות בלי סוף. אז מה שאני אומר זה, שבשביל להסמך על רגשות צריך קודם כל להיות נקיים לחלוטין, וזה דרך ארוכה. שלכם, b o a z

Cheetah

New member
מסכים

אבל יש כאן כמה אנשים שהם יהירים מדי כדי להכיר בזה שהם לא טהורים, או לפחות בזה שהם לא יכולים לדעת אם הדעה שלהם היא באמת חופשית (מכבלי המוח) או שלא.

shabaz

New member
מקורה בסיפורים היוונים...

אם היא באמת הייתה קיימת אז לא פלא!!! הרי אטלנטיס יצרה את היוונים... אני יספר לך גירסה ממש ממש ממש מקוצרת... פעם היו היה ישויות רבות כוח שהחליטו ללכת לעולם החומרי ולהתקיים שם.. והם באו בצורת חיות ובני אדם (מינטאורים, הסוס איש הזה ששכחתי איך קוראים לו...וגם לוציפר (תיש ואיש..שדרך אגב...הוא לא רע...אלא גרמו לו לעשות משהו (לא ממש הבנתי) והאשימו אותו) אבל זה לא הלך טוב והם איבדו את כל המודעות שלהם...עכשיו נשארו כמה ישויות למעלה והם החליטו ללכת לעזור לאנוש-חיה... והם הפכו את עצמם לבני אדם כדי להיכנס למימד החומרי...אבל אבוי (חיחי....אבוי...איזה מילה מצחיקה) חלק התפתו יותר מדי מהנעימות של העולם הזה (סמים, בירה) והם הפכו להיות בניו של בלייעל...וככה ילדי חוק האחד (הטובים שנשארו) ובניו של בלייעל עשו מלחמה (בקלפים ...סתאם) וחלק מילדים חוק האחד קיבלו סימנים שאטלנטיס הולכת להיחרב...אז הם יצאו לדרכם להעביר לשיחרור האנושחיה מן העולם...ובינתיים אטלנטיס נחרבה...הילדים שיחררו את האנוש חיה ובנו מקדשים ובלה בלה בלה...הבנים של בלייעל התרבו בלה בלה בלה הילדים היו צריכים להסתתר כדי שלא יהרגו אותם ועד עכשיו הם חיו... (הם עדיין חיים...אבל בגלל טבח מתוכנן היטב...רובם מתו) דווקא ההפך ידידי...היו ההההממממווווןןןןן מנזרים בעולם...פשוט עכשיו התקשורת מפותחת...וכבר הרסו מלא מלא מנזרים... (אני יודע שרק בטיבט הרסו 8000 בערך...) אז רואה? אני לא כולי חרא ואגו...אני דובר אמת...אם באמת...זה האמת לאמיתה (?!) הבנת...

Cheetah

New member
המממ..

טוב אולי סיפורי אטלנטיס לא קשור ליוונים, כי מה שספרת מקורו לא במיתולוגיה היוונית, אני די בטוח. ולא אמרתי שלא היו הרבה מקדשים, אבל תגיד בן כמה המקדש הכי עתיק שמצאו? וגם עם מצאו מקדש בן 7000 שנה נגיד, זה לא אומר שום דבר לגבי המקדש שלך, האור וכו´

Cheetah

New member
או קיי

סיפורי אטלנטיס הם כן מהמיתולוגיה היוונית או ליתר דיוק, מקורם הוא בשתי דיאולוגים שנכתבו ע"י אפלטון. אלו הם לכאורה המסמכים המקוריים היחידיים שמתייחסים ישירות לאטלנטיס. ואין דימיון בין מה שאתה אמרת למה שכתוב שם. אולי הסיפור שלך הוא נכון, אולי הסיפור שאפלטון כתב הוא אמיתי, אבל זה לא אותו סיפור, ומעניין אותי לדעת על איזה מקור מתבסס הסיפור שאתה הבאת.

BladeRaider

New member
לדעת ההיסטוריונים

הסיפור על אטלנטיס מבוסס על מה שקרה באי סנטוריני ב... (אני לא ממש זוכר את התאריך נראה לי 1300 לפני הספירה) הר הגעש התפוצץ שם והרס שלושה רבעים מהאי. (אולי יותר לא יודעים בדיוק)

אלון ב

New member
שאלה

שני הדיונים הארוכים שמתקיימים לאחרונה בפורום ( בעניין בעלי החיים ובנושא התפתחות האדם ) הם באמת באמת דיונים מאד מעניינים מרתקים ועשירים באינפורמציה ... אבל רציתי לשאול - האם יש סיכוי שבקרוב נחזור שוב לדבר כאן על חלומות צלולים ? ( כן כן זה עדיין נושא הפורום הזה אם שכחתם ! ) אלון

Cheetah

New member
ואני ירחיב...

חלקם חושבים שהסיפור מבוסס על המקרה ההיסטורי שהזכרת, חלק יותר גדול חושב שזה לא יותר מסיפור, ומעטים חושבים שהסיפור כולו הוא אמיתי לגמרי(פחות או יותר), כלומר האי היה קיים אי שם במרכז האוקיינוס האטלנטי ולא גילינו אותו. יש עוד כמה תיאוריות אבל שלושת אלה הם המובילות. אבל שניה זה לא היה סטוריני, זה היה 1500 לפני הספירה, וזה היה האי תרה, שחצי ממנו שקע בהתפרצות הר געש, עם מינויים שהיו שם. המינויים נחשבו עם מתקדם מאוד בתקופה הזאת ובאיזור הזה, ד"א הייתי באתרי עתיקות של המינויים בכרתים, וראיתי דברים מרשימים מאוד שהם עשו, לא רק ביחס לתקופה שלהם, אבל אני יכול לדמיין פי כמה זה היה יותר מרשים אז. אולי יש גם תיאוריה בקשר לסנטוריני, אבל נראה לי שהתיאוריה של תרה היא יותר מקובלת.

BladeRaider

New member
אולי טעיתי, קורה...

בכל אופן גם אני הייתי בכרתים, מקום ממש מרשים בעיקר הארמון של מינוס, שלמרות שהוא משוחזר בחלקו, ממש מדהים

למעלה