המורה הרוחני.

IBP1

New member
המורה הרוחני.

האדם הפוסע בתחילת דרכו מחפש לפעמים דמות אשר תציג לפניו את דרכו הרוחנית ותנחה אותו בדרכו שלו אל האמת הרוחנית שלו.אני משום מה לא רואה את תפקידו של המורה הרוחני כחשוב. יתרה מכך ,מרבית המורים הרוחניים הקיימים היום נוהרים להסביר איך הם עשו זאת (ועל כן יש את הפתגם שהתלמיד תמיד עולה על המורה) . בעיניי מורה המציג את האמת שלו עצמו ,אינו מתאים להיות מורה רוחני. שכן האמת היא לא דבר סטטי היא משתנה מאדם לאדם ולכל אחד יש את האמת שלו ,ומה שטוב למורה לא חייב להיות טוב לתלמיד. הדרך של המורה תספק את התשובות ותלמד את התלמיד להשיב את התשובות לשאלות שעבר ולמד המורה. לתלמיד יהיו ביד תשובות אך לא שאלות. חלק מהמסע להתפתחות רוחנית היא לדעת לשאול את השאלות ליפול ולדעת איך לקום ולבנות את עצמך הלאה. מורה שיודע לספק תשובות הוא כמו ספר ודינו בסופו של דבר לאחר השימוש להיות מונח בצד ולהעלות אבק. המורה צריך ללמוד וללמד את תלמידו להתפתח ולשחרר. מורה האוחז בתלמידו קרוב אליו אינו מפתח ולא מתפתח שכן יותר ממה שהמורה מלמד את התלמיד הוא זוכה ללמוד מהתלמיד. הוא זוכה להתפתח ולהתקדם. מורה טוב לא נמדד בכמות תלמידיו הוא ניכר בכמות השאלות שתלמידו זוכה לשאול את עצמו. ועל כן לפי דעתי המורה הכי טוב שהיה לי הוא אני והרצון שלי ללמוד שכן בלעדיו היה לי מעט תשובות ושום שאלה שתגרום לי לחפש לה תשובות וכך להתפתח. בהצלחה .

גל סופר

New member
../images/Emo45.gif

בתחילת דרכי, חיפשתי מישהו שילמד אותי... אחרי עיון בספרים, התחלתי לקרוא כל ספר וספר בצורה הכי מעמיקה שיכולתי והחלטתי שלימוד אוטו דידקטי מתאים לי הרבה יותר מלימוד פורמלי. בדיוק סיימתי בפעם הרביעית את "האלכימאי" של פואלו קואלו.. ספר מאוד מומלץ, מאוד

../images/Emo51.gifאיציק, ועוד: מיהו מדריך רוחני

מאמר שנמצא פה בבית וראוי להזכיר אותו בהקשר לדבריך:
מיהו מדריך רוחני
אנו נוטים לחשוב כי מדריך רוחני הוא אדם לבוש לבן אולי, העוסק רוב הזמן במדיטציה ואומר לאנשים מה לעשות או כיצד לעשות. האמת היא שאין זה כך, מדריך רוחני אמור להיות אדם נאור ונבון המסוגל להדריך כל נפש באשר היא, להוציא את הטוב מעצמה. "כולנו זקוקים להדרכה רוחנית, לשם התפתחות הנפש שלנו. לעיתים אנו מבינים הדרכה רוחנית כדרך לפתרון בעיות אישיות, ואולם מי שמבקש פתרונות שכאלה זקוק ליועץ טוב שאינו בהכרח מדריך רוחני. ההדרכה הרוחנית איננה דרך שנוצרה על מנת לפתור בעיות אישיות והיא גם לא אוסף של כללים שניתנים לנו על מנת להדריך אותנו לעבר יעד מסוים שנקבע מראש. בהדרכה רוחנית לומד כל אדם בהתאם לצורכי התפתחות הנפש שלו. לא צריך פה יותר מידי ידע ואפילו לא תנאים אישיים יוצאים מהכלל. האפשרות להתפתח רוחנית, היא אינדיוידואלית והיא קיימת עבור כל אחד, בהיותו כלי עבור הנפש. הדבר הראשון ובעצם התנאי היסודי לקבלת הדרכה רוחנית הוא הנכונות לקבל הדרכה כזו. הנפש שלנו חופשייה לבחור את אשר היא רוצה לעשות בחיים אלה, ולאן היא שואפת להגיע. אילו החופש הזה לא היה מכובד, הייתה ההדרכה הרוחנית רק דרך נוספת לשלוט בנפש, לכן אם מסכימים כי הנפש חופשייה לחלוטין להחליט, אין לשפוט אותה או לבקר אותה כאשר היא מחליטה. נכון שכדי להתפתח רוחנית זקוקה כל נפש, כל אדם להדרכה ולשיטה מתאימה. אמנם, הדרך בה הולכות הנפשות היא אחת, אך לכל אחד יש תכונותיו המיוחדות ואם אין מכבדים תכונות אלו, הרי שבעצם כולאים את הנפש בתוך מעטה קשוח שקשה מאד להשתחרר ממנו אחר כך. כל נפש אם כן, זקוקה לשיטה שלה, הדרכה אינדיוידואלית על מנת שתלך בדרכה שלה, לפי האמת שלה. התפתחות רוחנית שונה מאדם לאדם ומתקופה לתקופה, כל שלב מצביע על ניסיונות חדשים המשנים את דרכינו להרגיש ולחשוב. כל ניסיון מביא אתו השקפה חדשה וזו מביאה אתה מאבק סמוי בין מערכת הרעיונות הקיימת, המנסה להתמודד, ובין מערכות רעיוניות, תפיסות חדשות, אשר בסופו של דבר ינצחו את הקיימות. דרכה של הנפש אינה מסילה קבועה אשר מגדירים מהתחלה ועד הסוף. הדרך היא בעצם מסלול שצריך לעבור בו, תהליך של השתנות מתמשכת. ככל שהנפש משתנה, כך היא חדלה ללכת בדרך, היא פשוט נהיית הדרך עצמה. המשך - כאן... http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=1149&a=2788&c=334&sc=0&ssc=0
ערב נפלא לנו

ו... ההבדל בין מורה למאסטר../images/Emo27.gif

עוד מאמר שמתקשר לדברים.. מקסים בעיני
ההבדל בין מורה למאסטר
זה אותו ההבדל שיש בין ידע לידיעה. ידע שייך להכרה. הידיעה היא מן הנשמה. המורה מעניק אינפורמציה להכרה. הוא מעניק משהו, מוסיף לך דבר-מה. המאסטר לוקח... הוא מסיר את המכשולים, את החסימות מלבך. המאסטר הוא הרסני. הוא הורס את כל מה שמזויף בך. המורה הוא אדם שהופך את עצמו למחסן של מילים, רעיונות והתרחשויות שמעולם לא חווה. הוא מחסן ענק של תיאוריות, דוקטרינות ומשפטים... אך במובן מסויים הוא מת. ידע וידיעה הם שני דברים שונים מאוד... והמרחק ביניהם הוא אותו מרחק שבין המורה והמאסטר.
המשך המאמר - כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=1149&a=2739&c=0&sc=0&ssc=0
ערב נפלא לנו

למעלה