המוצא לחם

גנגי

New member
המוצא לחם

בשורות ונחמות וישועות (בערבון מוגבל)! בעודי הולכת את 18 הקילומטרים האהובים שלי בעוז ועזוז (סתאאאאם... בבוסטון!) הרחתי לפתע ריח מוכר, אהוב ומלאכי כזה... ל-י-ת-ד-ה-מ-ת-י מצאתי את עצמי צועדת הישר אל פתחה של מאפיית- לחם, שממוקמת כקילומטר וחצי מהבית שלי, יעני שמונה דקות הליכה ממני. הנה, חשבתי; מעכשיו לא עוד לחם עבש וישן שגר שבוע לפני שנכנס אליי הביתה על המדף בסופר. מעכשיו כל בוקר לחם טרי, ריחני, נפלא, אנג'לי כזה. אלא שהכול יכול צחק לי בפניי: מחירה של כיכר קטנה של לחם טרי 6$, לא פחות ולא יותר (ובתרגום לעברית: קרוב לשלושים ש"חים). נו, טוב, לא נותר לי אלא לאמץ את הפואנטה מהבדיחה על הפרסי שאמר לאשתו, כשאמרה שהריח של העוגות משגע אותה: רוצה נעשה עוד סיבוב?... ונברך: המוציא לחם מן הראש.

nutmeg

New member
גנגי

למדי להכין לבד! זה קל, זה מהנה, והריח נשאר אצלך בבית. כשיבואו השכנים לשאול מה ומו - בקשי $6 לכיכר
כבר הולכת לשלוח לך מרשם

גנגי

New member
מה את מתפרצת עליי לדלת פתוחה

אני אלופה בלאפות לחם ולחמניות וחלות וכל מיני מריעין בישין משמינין מחיטין ושמרין, אבל זה כל כך הרבה לצַפות שיהיה מקום נורמלי שאפשר להשיג בו לחם נורמלי במחיר נורמלי? לא נורמלים, האמריקנים האלה! תוקעים בייגל והמבורגר ודונאט בלי הכרה, אבל לחם טרי זה מותרות... * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * להלן תקציר הפרקים הקולינריים הקודמים: * קוסקוס עם גבינה ועגבניות מיובשות * פיתה עם חומוס, מיונז וגבינה * לחם שאבד עליו העובש ושאפילו העכברים מתעלמים ממנו (קשה לחפור) * רכישה מרגשת: פלפל אדום במבצע - אחד בדולר! בגיליון הבא של "תרבות": גנגי יוצאת לשווקים הארמנים לחפש מלפפונים שלא מזכירים את האלו של האן-בי-איי ושיש להם טעם של פעם.

nutmeg

New member
אז ככה

חפשי מאפייה איטלקית, מאפיה יהודית "כשרה", או מאפייה יוונית עם לחם נורמאלי. מה שלך נראה לא נורמאלי - יש מאחריו איזה הגיון כלכלי - לא אנושי. קוראים לו "חיי מדף". לחם טרי הוא מותרות כי אין לו חיי מדף ואי אפשר לשווק אותו באותה קלות בה אפשר לשווק לחם שנראה ומתנהג כמו צמר גפן. לכן הוא יקר יותר. ואם את אלופה בלחמים - אחלה! חסכת לי נבירה במרשמים. אפרופו שווקים - אין בסביבה farmers' market? שם תוכלי למצוא עכשיו את מיטב הפרודוקטים! במיוחד תפוחים מדהימים שבחיים אין פה וסיידר תוצרת בית (לא אלכוהולי). עכשיו העונה. שמונה מאות סוגים של דלעת שחלקם נראים כמו חייזרים, אבל שווים טעימה. תירס, המון סוגי פלפל וצ'ילי.... אחחחח... זכרונות. לא לשכוח דלוע אחד כתום לסוף אוקטובר.

אטיוד5

Active member
גברת ...

אני חושש שמרוב הניחוחות הערבים התעוותה והשתבשה עלייך המציאות הפיזיקאלית. קילומטר וחצי בשמונה דקות - זה בריצה לא קלה כלל ועיקר. חישוב מהיר מעלה שזה מעל 11 קמ"ש שזאת מהירות ממוצעת של אופניים! מציע שתרשמי את פטנט קיצור הזמן בעזרת המאפיה לפני שמישהו אחר ...

Idan91

New member
אויש נו, שמישהו יזביר לו.

טוב, אני אעשה את זה. שמע, אט(@), גנגי הולכת מהר.

גנגי

New member
פתאום שמתי לב

כמה השיר שמונח לו מתחת לדברייך המלומדים מתאים. אכן.

אטיוד5

Active member
כבר נאמר ...

המוציא לחם מן הארץ. לא מן האדמה, אלא מן הארץ. הסיפור שלך מוכיח שאין דין הארץ כדין האדמה.

גנגי

New member
זהו, שהוצאתי מהארץ הרבה דברים

אבל לא עלה בדעתי לקחת איתי גם לחם...

גנגי

New member
וכדי לא לפתוח שלשול חדש...

חיפשתי יוגורט. אפשר לחשוב, יוגורט! כזה בלי צבע מאכל, בלי סוכר ובלי תוספות. רגיל לגמרי. יוק. אבל לפתע מצאתי. נכון שהוא בדלי ולא בכוסית, כמו שאנחנו רגילים (פוי! אתם גסים שזה בלתי-נסבל!
), ונכון שמי יכול לאכול חצי גלון יוגורט בכלל, ונכון שבגלל הגודל החריג שלו לא זיהיתי בכלל שמדובר במכר חביב, אבל כמובן ברגע שעמדתי על טיבו של המוצר לא התאפקתי וקניתי. ובבית פתחתי עוד לפני שדחסתי את הדברים למקרר. אז זהו, שזה לא ממש יוגורט, לפחות לא מה שאנחנו קוראים יוגורט. ובכל זאת, היתה לי הפתעה נעימה: זה אשל. מה שנקרא: גמזולטובה! טוב שנסעתי לשנה. יש סיכוי שבסוף אכיר את המוצרים בסופר. לפחות את חלקם. לפחות 30%. אולי.

Idan91

New member
וואי, זה נשמע כיף חיים!

אני כ"כ אוהבת לגלות דברים חדשים בסופר..

אטיוד5

Active member
תיראי, גנגי ...

באמת קשה בלי יוגורט, אשל, לבן, לבניה, 9 אחוז, 5 אחוז, חלב תנובה, עגבניות נורמליות, מלפפונים בעלי טעם, לחם אחיד, חלה ביום שישי-שבת, וכו'. מצד שני, ניתנה לך הזדמנות ללמוד להכיר לחם-קרטון, שוקולד הרשי, גבינת צ'דר אמריקאית, גלידה חסרת שומן, פיתות-סוליות, וחומוס עם גבינה בלתי מזוהה. נו, אז תגידי תודה, ושקט שיהיה פה.

למעלה