המופלטה

itaf10

New member
המופלטה

חזרתי מחגיגת המימונה. מסתבר שגם עדה המרוקאית היא תרבות מיוחדת. אני מביאה לפניכם את הדו"ח שכתבתי ע"מ שתכירו גם אתם מסורת אחרת שאנחנו מכירים. את האמת זו קהילה מאוד חמה שיודעת להנות ויודעת איך לעשות זאת בגדול. "כמדי שנה בצאת חג הפסח העדה המרוקאית חוגגת את "המימונה" ואיך אפשר בלי המופלטה? (בלינצ'ס בלע"ז) כבר משעות הצהרים כולנו נרתמנו למשימה להקים את האוהלים המסורתיים. מה אומר לכם, מי שלא ביקר (ואני לא) במרוקו ולא שייך לעדה המרוקאית לא ראה אוהל עם כל האביזרים הנילווים, לא ראה מה זה אוהל על טהרת המסורת של העדה הזו. הוקמו 3 אוהבים גדולים (הכל בחצר הבית הענק של "הבן וכלתי") האוהלים בצבעים כחול, אדום, וירוק. השטיחים האמיתיים וכלי הנחושת והתפאורה המיוחדת, רק בארמונות השייחים ניתן לראותם. באמת עושר ויופי כזה בל ישואר. הארגון המופתי כולם כמו חיילים נרתמו למשימה, ובשעות הערב הכל היה מאורגן ומסודר לתפארת. (גם למדינת ישראל). האוכל...מה אומר לכם העוגיות המיוחדות (בקיצור המתוקים) הבאתי גם לכם רק לטעימה. טעמתי בשבילכם באחריות בכלל לא רע... . השתיה זרמה כמים, וכלתי הקופצנית (לא הייתי רוצה להיות במקום הרגליים שלה העייפות והמסכנות) לא הפסיקה למרוח את "המופלטה" בחמאה ודבש. קצת לסבר לכם את האוזן 50 ק"ג של מופלטה. לחמם, למרוח ולהגיש. ועכשיו לא פחות חשוב "האורחים" מי שלא נכח, לא היה "אין IN" כל המי ומי, באו מנצרת הרחוקה ועד לדרום...מכל קצוות הארץ צלמים, רדיו דרום ראיון ונוכחות... וכמובן "אני" איך אפשר בלי? ולבסוף איך כמעט שכחתי המוסיקה, הגברת קול כמו ב... בקיצור באמת סיומת של עונה ותחילת האביב שיהייה עלינו לטובה. שיהייה רק טוב אמן! -----------------

B T1

New member
מסתבר, שלכל הונגרי יש קרוב,

קרוב או קרוב רחוק על מנת לאכול מופלטה או לחגוג את ה"סהרנה" אחר המימונה. מתברר, שהונגרי הולך עם כל דבר. (וזה נחמד)

ju100

New member
ביטי...שלוםםם..איך עבר../images/Emo140.gif

עליך החג?..אגב מימונה מופלטה וכדומה..שלא נצטרך להוסיף לך פסים לפיג'מה!!...אנחנו היינו מוזמנים למופלטה..ואכלנו המון מימונה..וזה דוקא היה מימונה לא משמין!!!

B T1

New member
מימונה ודיאטה לא הולכים ביחד.

בצעירותי היתה לי פיז'מה עם פס אחד בלבד. עברו השנים וגם בגלל המימונות וגם בגלל ימי הכיפור הפסים התרבו וכיום אני נראה כמו זברה לאורך. (ראיתם בחדשות? נולד זברה בלי פסים בכלל)

ju100

New member
עד החג...../images/Emo3.gif

הבא...למה לא החליפו איקונים..עדיין פרעה מככב שם למעלה? ובמקום דגל ישראל..שמו לנו את דגל הגאווה!!!!

B T1

New member
לא מספיק זריזים....

חוץ מיזה, מה בוער? אולי דגל הגאווה עושה להם טוב? פרעה אקטואלי גם עכשיו. (תראי את המנהיגות או המנהלים שלך או סתם את השכנה ממול. נו-- פרעה מתאים?)

ju100

New member
מולי דוקא...../images/Emo8.gif

יש שכן..הוא נראה מצוין...

B T1

New member
ניסית להחליף את העדשות,....

במשקפיים? (עדיין נראה טוב? אז יש לך מזל)

ju100

New member
רק חצי מזל...

אישתו מציצה כל פעם כשהוא תולה כביסה..לראות אם לא נפלו לו האטבים...

B T1

New member
אישתו מציצה על יקירך....

הכביסה רק תירוץ. (פקחי עיניים)

ju100

New member
הצד של הכביסה...../images/Emo8.gif

זה שלו ושלי..כמו בכל בית טוב..רק אחד ממונה על ביצועי הכביסה פה זה אני ושם זה הוא!!!!

ju100

New member
תהנה!../images/Emo13.gif../images/Emo104.gif

מצאתי!!!!!!!!!!!!!יש דגל..המשקפיים באמת אולי פרעה מולי?

B T1

New member
אנחנו באמת אוספים חומר....

לערב שלם, כי הגששים הפסיקו להופיע.

למעלה