המועצה מחר

המועצה מחר

טוב אז אנחנו יוצאים מעטים אבל איכותיים לארבעה ימים של פעילויות והחלטות חשובות אני מקווה שכולם צתרגשים כמעט כמוני ובכלל שהיה לכם נהדר בטיול ותבואו מלאי מוטיבציה למועצה. קחו אתכם הרבה מצב רוח טוב נכונות לשמוע ולהשמיע דעות ועוד ועוד אוהבת רינת .

Yones

New member
סבב תודות

קודם כל רציתי להגיד שהייתה לנו מועצה מדהימה..כל הכבוד לנו! רציתי להודות לכל מי שהיה ועזר לנו לעבור את התהליך עד לקבלת ההחלטות. לרינת ושרון שעבדו מאוד קשה לפני, במהלך ועוד ימישכו אחרי, למירי ולליאור שעזרו בהכנה, לחברי המזכירות שעזרו ותמכו בצוות המקצועי:אריאל סוויצקי, עדי, אנה, אביטל וליסה. לשכב"ג הנהדר שאכפת לו כ"כ והקדיש מזמנו למועצה: שרה, שרי, סיגל, מיכל, דפי, אנה, תניא, דייויד, יונתן שרמן, שיר ויוסף. לחברי המכינה שהם גם רכזים וגם לא: בנג'י, שקד, איילת, אמיתי, יואב ויונתן גוזלן הש"ש מלוטן. לרכזות האחרות שגם הן עזרו מאוד והיוו חלק חשוב מהקבוצה: מריאלה, רויטל ומורן. לחברי השכב"ג, שלא הגיעו, דעו שהפסדתם אך אנחנו עדיין מאוד אוהבים אתכם ומעריכים אתכם! תודה על הכל - היה קשה אבל היה טוב..מי ייתן וכל כנסי השכב"ג יהיו כל כך טובים ומעימיקים. אוהב את כולם מכל הלב.. חג פסח שני שמח.. יוני "אסור להלין את המת בתוך חומות העיר, מוציאים אותו בחשכת הליל, מוצאים אותו מחוץ לירושלים"

Daphi

New member
אני מסכימה בהחלט...

אני מסכימה בהחלט עם יוני. תודה לכל מי שעזר לנו לעבור תהליך חשוב ופורה. למרות שהדיונים היו ארוכים ומתישים היה לי חוויה מדהימה ותודה רבה. תודה רבה לכל חברי השכבג שהגיעו ומי שלא אז ממש חבל. אוהבת מאוד מאוד וחג שמח!! דפי

Daphi

New member
תיקון טעות..

התכוונתי למליאות.. ולא לדיונים.

yonisherman

New member
היה מאוד טוב

למרות שאני לא מבקר בפורום הרבה החלטתי להתחיל ואני ממש שמח שזה עכשיו אחרי המועצה. למרות שעזבתי מוקדם אני שמח שלקחתי חלק במפעל הזה. ממש נהנתי לשמוע מכולם ונתראה בחוויה...

Yoavsb

New member
שכב"ג יקרה

בתחילת השנה אורי, מדריך המכינה, הסביר לנו את ההבדל לשיטתו בין לימוד בתנועת נוער לבין לימוד במכינה. הוא אמר שהוא לא מצפה מתנועת נוער להגיע לעומק, וממכינה כן (או משהו בסגנון הזה). מהמועצה החינוכית יצאתי בהרגשה שהוא טעה - העומק והרמה של הדיונים היו חוויה מדהימה עבורי בנוער תל"ם ותנועות נוער בכלל. אני חושב שנגענו בסוגיות שבהם דנו בצורה עמוקה, רצינית ומעניינת, והגענו להחלטות חשובות, שזה בידיים שלכם, כשכב"ג מובילה, לקיים אותם בסניפים. נדהמתי מהערכיות והאכפתיות של כל אחד ואחת ממשתתפי המועצה, את הנכונות לבוא ולהשמיע דעה לא תמיד פופולרית, ותרבות הדיון ששררה ברוב מוחלט של הזמן. אני שמח לראות שנוער תל"ם נמצאת בידיים טובות. תודה לכל המארגנים שאפשרו את המועצה הזאת, עשיתם עבודה מצוינת! יואב.

לכל חברי המועצה החינוכית...

אחרי כמה שעות טובות של שינה וחזרה למוטב, אני קמה , וההרגשה שיצאתי איתה מהמועצה רק מתגברת, שבאמת זו הייתה מועצה שנתנה, הוסיפה והשפיעה עליי בכזאת צורה שזה מדהים, באמת , מכל הבחינות היה משהו משהו!קיבלתי המון, והרגשתי שבאמת עשינו משהו טוב, פשוט אושר לדעת שאני לוקחת חלק בכזה דבר גדול, ובכזאת תנועה מדהימה, בהחלט ניתן להגיד שמדהים היא מילת המפתח בהודעה הזאת.... בנימה זאת אני מצטרפת להודעתו של יוני, באמת תודה לכולכם, כי זה בזכותכם. אז שיהיה חג שמח מאוד, ונתראה בשמחות! נ.ב. מישהו יכול לספר קצת משהו על החג השני? אמא רוצה לדעת יותר, והרי ידוע שסובבים אותנו אנשים בעלי ידע רב...
אוהבת את כולכם, סיגל..

Yones

New member
לשאלתך לגבי חג שני....

אסרו חג (חג שני): היום שלאחר כל אחד מחגי שלושת הרגלים. בארץ הוא חל בכ"ג תשרי אחרי חג הסוכות, בכ"ב בניסן אחרי חג הפסח ובז' בסיון אחרי חג השבועות. מקור השם בפסוק מתוך ספר תהילים קיח כ"ז : " אסרו חג בעבותים עד קרנות המזבח". (אסור הוא קשירה בחבל). במקור זוהי קריאה לקשור את הבהמה המובאת לקורבן לקרנות המזבח. הפירוש המליצי של חז"ל לקריאה זו היא קשירת החג לקרנות המזבח כדי שלא יברח , וזאת מתוך חיבה לחג. "אסרו חג" (חג שני) מבטא רצון להמשיך את שמחת החג ולעבור בהדרגה לימות החול. במערכת החינוך לא מתקיימים לימודים בימים אלה. ביום זה נוהגים מקצת מנהגי שמחה: אין מתענים בו, אין מספידים ואין אומרים תחנון. יש הנוהגים לקיים סעודה ביום זה וללבוש בגדי חג. *אני מקווה שזה עונה לך על השאלה, אמא! יום טוב וחג שני שמח יוני

Yoavsb

New member
ממה שאני הבנתי

החג השני הוא בגלל שבימי קדם, בגלות, לא היה ברור מתי החג בדיוק, כי הבשורה יצאה מירושלים ועברה באמצעות שליחים, מדורות וכו' - ולכן לא רצו חלילה להפר את החג ולחללו. לכן קבעו יום נוסף, היום שלאחריו, כדי להיות בטוחים שהם חוגגים. אבל...מעולם לא שמעתי את הפירוש של יוני, ויכול מאוד להיות שהוא צודק.

עוד הסבר

אבא שלי אמר שהסיבה לחג השני היא שביום השביעי היתה קריעת ים סוף ולכן זהו יום שבתון וזה מצויין גם בתורה (איפה- אני לא בטוח). שמעתי משרון ומרויטל על המועצה ואני בהחלט מוריד בפניכם את הכובע. כל הכבוד על ההשקעה ועל עומק הדיונים וההחלטות. מצטער שבסוף לא יצא לי לבקר. אני כותב את המילים האלו כבר מלונדון! בהצלחה עם החזרה ללימודים עמית

ורד ר

New member
זה גם ההסבר שדוד שלי נתן

שלקח להם 8 ימים ללכת ממצרים לים סוף והחג השני הוא לכבוד הקריעה..

Yones

New member
יואב..

הסיבה שאתה אמרת היא באמת הסיבה שבגולה עורכים סדר שני. אך תגובתי הייתי לגבי חג שני היום השביעי של פסח. שבוע נפלא לכולם יוני "אסור להלין את המת בחומות העיר, מוציאים אותו בחשכת הליל, מוציאים אותו מחוץ לירושלים"

לא מדוייק

הסיבה שאני נתתי היא מה שכתוב בתורה ואין לה כל קשר לחו"ל. הסיבה שחוגגים שני ימים בחו"ל (בכל החגים ולא רק בפסח) זה בגלל הליהודים שחיו בחו"ל לא ידעו במדוייק מתי נכנס החג ולכן כדי לא לקחת סיכון הם חגגו שני ימים. עמית

תודה לכל העונים!

קודם כל, השכלתי. דבר שני, אמא מאוד מודה לכולכם על כל התגובות. שיהיה שבוע טוב ( או כמעט סוף שבוע ...) באהבה , סיגל.

Yoavsb

New member
נכון, ובנוסף

בגולה לכל חג נוסף יום - ישנם שני חגי סוכות (כלומר - סה"כ,4) שני חגי שבועות וכו'.

ורד ר

New member
שאלה על המועצה

אני ממש שמחה לשמוע שהלך טוב.. ומאוד עצוב לי שלא התאפשר לי להגיע. רציתי לדעת אם יש סיכוי לפרסם פה את ההחלטות החדשות שהתקבלו במועצה והסיבות מאחוריהן. חשוב לי לשמוע מה התקבל. תודה! חג שמח!

ליסחן

New member
מדהים ../images/Emo39.gif

בהודעה זו ברצוני להתייחס למספר דברים/ אירועים/ אנשים שהדהימו וממשיכים להדהים אותי. מכאן הכותרת - מדהים. מומלץ לקרוא עד הסוף. המועצה החינוכית - אני רוצה להצטרף לכל הודעות התודה שנכתבו פה למטה. אני יצאתי מהמועצה בגאווה, וזה הכל בזכותכם - חניכים, רכזים, שינשינים. היה לי (ואני בטוחה שאני לא לבד) כל כך חשוב לשמוע שנהינתם והפקתם מהמועצה, ואני ממש מודה לכולם שאיפשרתם את זה - לאחרים, ולעצמכם. סמסרה (samsara) - סרט מ-ה-מ-ם שראיתי ביום שחזרנו מהמועצה. הסיפור, הצילום, המוסיקה, המשחק, הנוף, הפילוסופיה... אין מילים שיכולות לתאר את החוויה שבצפייה בסרט הזה. אני עדיין באופוריה. באתר http://ads.maariv.co.il/site/movie38.html תמצאו תקציר של העלילה. אני חושבת שהוא בסינימטק בימים אלו... חובה לראות! פשוט (*נשימה עמוקה*) מדהים. מצייה/ מצה-בריי/ קרמסלעך - כן, כן... המאכל הטעים הראשון שאכלתי לאחר ארבעה ימים של פירה, תפו"א אפוי, תפו"א מטוגן, תפו"א מעוך ומטוגן, תפו"א מעוך ואפוי... (אני מרגישה כמו באבה מ"פורסט גאמפ" - shrimp soup, shrimp salad, shrimp coctail...). בכל מקרה, מצייה זה פשוט דבר נהדר. אני עדיין אוכלת את זה (האמת היא שעוד לא אכלתי חמץ!). דשא, כוכבים, אוזניות וחווי"ה - במועצה הצלחתי איכשהו למצוא 10 דקות בדיוק לשכב לבד על הדשא, לשמוע dispatch באוזניות המאמא-ג'מוס שלי, להסתכל על הכוכבים הכלואים במסגרת של צמרות עצים, ולהתגעגע לרגעים הזהים לזה בחווי"ה. כוכבים, דשא (סליחה, רינה), אוזניות-מאמא-ג'אמוס, dispatch, ועשר דקות של שקט, הם כולם דברים נפלאים. תותים, ממטרות, גשם, יחפנות, פסטיבל סולם יעקב, ועוד הרבה - פשוט מהוללים. חברי וחברותי המדהימים ומדהימות. אתם שובים את ליבי בנוכחותכם. יש המון דברים מדהימים בעולם הזה. ובנימה זו, אני רוצה להקדיש לכולכם שיר, באהבה. גאון/ נורית גלרון גאון מי שהמציא את הים דגים וגלים וחול לכולם גאון מי שהמציא את השקיעה איך כל יום השמש נהיית עייפה איך הירח מתרומם. גאון מי שהמציא את הזקנה לפעמים אנשים גם צריכים מנוחה גאון מי שהמציא את החיות לפעמים הן יותר מאתנו אנושיות כמה פשוטה השאלה גאון מי שמבין אותה. גאון מי שהמציא את השתיקה לפעמים ממילים היא יותר חזקה גאון מי שהמציא חברים שאפשר לדבר בלילות הקרים כמה יפה האהבה גאון מי שהדליק אותה. גאון מי שהביא לי אותך ואיך בלעדייך הייתי בוכה

מועצה חינוכית 2004

לחברי השכב"ג - שלום, אני כל כך שמחה לראות, לקרוא ולשמוע כי גם אתם הרגשתם שהמועצה היתה חווי"ה מיוחדת, פורה ומהנה. גם אנחנו כמוכם, נהננו ללמוד לחשוב ולדון ביחד על עתידה של נוער תל"ם כתנועת הנוער של התנועה וקהילותיה בשנות ה 2000. שמחנו על המחוייבות שהפגנתם כלפי התנועה והקהילות מהן אתם מגיעים ועל הרצינות בה התייחסו כולנו לדברים. אני מודה לכל אחת ואחד מכם שעצר/ה לרגע את ההמולה השוטפת ובא/ה למועצה. אני מודה לרינת, מירי וליאור שלקחו אותנו קצת אחורה לימי "צופי תל"ם" ועזרו לנו לעבור תהליך כל כך משמעותי.וכמובן לצוות הרכזים שהתנועה חשובה לו כל כך. להתראות בעוד 3 שבועות בכנס הכנת צוות לחווי"ה. שלכם באהבה גדולה
שרון

שאלות על המדים . . .

ראשית, אני רוצה להצטרף לכל המברכים - גם אני יצאתי בתחושה מצוינת מהמועצה ומכל הרצינות שהיתה שם. והנה סיפור: כמה דקות אחרי שחזרתי הביתה מהמועצה (מותשת מעיפות) הגיע פתאום לבית שלי חבר מאד טוב שלי שהיה בשומר הצעיר. הוא שאל אותי על הנושאים של המועצה ועל ההחלטות אליהן הגענו. התחלתי לספר לו על המדים. הדבר הראשון שהוא שאל אותי הוא מדוע בחרנו בחולצת עבודה. התשובה היחידה שהיתה לי היא ש"רצינו חולצה רשמית". הוא הסכים שמדי תנועת נוער צריכים להיות רשמיים אך הם גם צריכים לענות על צרכי התנועה - לדוגמא: השומר הצעיר, הנוער העובד והלומד, מחנות העולים (וכו') נזקקו למדים שיהיו בגדי עבודה שכן הם עבדו באדמה, בשטח, מדורות ולא רצו לדאוג למקרה שהבגדים יתלכלכו. הצופים בחרו מדים שדומים למדי צבא שכן אחת המטרות שלהם (אולי אז) היתה לחנך לקראת הצבא. בני עקיבא בחרו מדים איתם הם גם יכולים להכנס לבית כנסת להתפלל, ולא להרגיש שהם מבזים את המקום. ואז עולה השאלה - לאיזו מטרה צריכה נוער תל"ם מדים? האם רק לשם הרשמיות? השאלה השניה שלו היתה מדוע בחרנו בצבע בורדו? התחלתי לומר לו שזה צבע צעיר ושאין אותו לתנועות נוער אחרות ... וכאן באמת לא היתה לי תשובה. אני לא אומרת את הדברים האלה כדי להעביר ביקורת, אני מעלה כאן שאלות אמיתיות שנשאלתי ואני באמת צריכה עזרה עם תשובות לשאלות האלה כי אני בטוחה שיהיו עוד אנשים שיתעניינו על המדים. אשמח לתגובות.
ליאור.

למעלה