המוסר והבריאות ..

המוסר והבריאות ..

שלום לכל חברי הפורום מקווה שאתם מרגישים טוב נחמד לראות שמתגבשת כאן קהילה של צמחונים\טבעונים - שדנה בנושאים שנמצאים על הפרק... (המשיכו כך!) ראיתי שיצא לכם לדבר על הבטים נוספים של צמחונות\טבעונות חוץ מהמובן מאליו שהוא המוסר - ולכן עלו לי כמה שאלות... (כל השאלות מופנות כמובן לצמחונים וטבעונים שהם כך מאידיאולוגיה מוסרית) אם בעצם הבחירה שלכם היא מוסרית - מדוע יש להתחשב בעניין הבריאותי? האם המוסר לא אמור בעצם "להאכיל" אתכם ולספק לכם את כל הצרכים? האם זה משנה אם יש לכם חוסרים? - או אם בדיקות הדם לא יצאו כמו שצריך? אשמח לתשובות ..

veganoren

New member
זה לא משנה, אבל

לי זה לא משנה, אם אני אגלה שאני לא הכי בריא בעולם אני אמשיך להיות טבעוני, רוב האנשים בעולם לא הכי בריאים עכשיו והם ממשיכים לאכול בשר. אבל זה ל א אומר שאסור שיהיה אכפת לנו מבריאות, גם אם לא היה אכפת לי ממסור עדיין הייתי רוצה להיות בריא.

איכסה

New member
למה להתעסק עם מצבים תיאורטיים?

היום הצמחונות והטבעונות לא פוגעת בבריאות, לכן אין סיבה שנדון במקרים אחרים. השיקול בעניין הוא ארוך ומסובך, כמה ימים או שבועות בשבילי, אני חושב שהוא מיותר.

חדף

New member
פשוט מאוד

כמו כל בני האדם - טבעונים, אוכלי בשר, גבוהים, נמוכים, צרפתים ומונגולים - אנחנו רוצים להיות בריאים. זו לא הסיבה שאנחנו טבעונים, אין לזה קשר לבחירה שלנו, אבל אנחנו לא רוצים שיהיו לנו חוסרים. לכן, אנחנו מנצלים את הפורום הזה, שמכיל כמות גדולה של טבעונים בעלי ידע רב, כדי לעזור לנו לדעת יותר ולהיות בריאים יותר. כמו כן, מדי פעם מבקרים פה אנשים שאינם צמחונים ומנסים לשכנע אותנו לאכול בשר או שאנחנו נשכנע אותם להפסיק. במקרים כאלה, אנחנו משתמשים גם בטיעון הבריאותי, למען אותם אנשים שלא מסתפקים בטיעון המוסרי. זה לא אומר שלנו זה לא מספיק.

The Charmd One

New member
לדעתי../images/Emo79.gif

הממ אני חושבת שאתה פשוט לא מבין את הרעיון הכללי...זאת אומרת, זה שמישהו צמחוני ועושה את זה מכיון שזה לדעתו לא מוסרי או מגעיל לאכול חיות ושבעלי חיים יסבלו כדי שהוא יוכל להנות מאיזה סטייק לארוחת צהריים, זה לא אומר שהוא לא דואג לבריאות שלו. עדיין, יש גבול. זאת אומרת, אני רוצה לחיות ולהיות בריאה בלי לאכול חיות מתות. ואם בבדיקות דם שלי ייצאו שחסרים לי חלבונים, אני לא אתחיל לזלול קבבים- אם לזה התכוונת.

כמה סיבות...

כשאני מציע פיתרון לאיזושהי בעיה עולמית (במקרה זה ניצול בעלי החיים) אני צריך שהפיתרון יהיה הפיתרון הכי כולל, הכי פשוט, וזה שהכי הרבה נהנים ממנו. טבעונות בעיני היא בדיוק פיתרון שכזה - לא רק שהיא מפסיקה את הסוגנות האנושית, היא גם מועילה לאנושות בכך שהיא אקולוגית יותר, פותרת את בעיות הרעב העולמי, ותעלה בגדול את מצב הבריאות העולמי. נוסף לכך, אתה יודע כמה פעמים יצא לי שכששמעו שאני טבעוני פתאום אמרו לי "ואללה אתה באמת חיוור", או התחילו להרצות לי כמה זה לא בריא, וסיפרו לי סיפורי זוועה על הבן של השכנים שזה גרם לו לנזקים במוח וכל מיני זוועות ומיתוסים מטופשים... לכן אני חושב שכל טבעוני מאידאולוגיה צריך לשמור על בריאותו ברמה סבירה, ולמעשה מכיוון שהוא טבעוני, אם הוא ישמור על בריאותו ברמה סבירה הוא יהיה אחד מהאנשים עם התזונה הכי אופטימלית שיכולה להיות. אני גיליתי את יתרונות הבריאות של הטבעונות אחרי שהפכתי להיות טבעוני, ואז פשוט הוספתי את זה כיתרון, אם כבר אני מקפיד על התזונה שלי, למה לא להפוך אותה להכי אופטימלית שאפשר? הסיבה שלמדתי כל כך בענייני תזונה, מלבד לכך שהרבה פעמים זה פשוט עניין אותי, זה בדיוק העובדה שלא יהיה ניתן שיגידו לי פעם הבאה בדוכן הסברה לגבי החסרונות הבריאותיים של הטבעונות, כי אין כאלו, ומי שאומר את זה מדבר מבורות. האם חשוב לי להיות בריא? אני חושב שזו שאלה מגוכחת, אם אני יכול בעזרת שינוי תזונתי קטן יחסית (להקפיד על עוד כמה דברים מלבד טבעונות) ליצור מצב בו הסיכוי שלי לחלות במחלות נפוצות יורד בעשרות אחוזים (ובכמעט שנתיים שאני טבעוני, חליתי אולי פעם אחת וזה היה לחצי יום שכזה, וגם זה מכיוון שלא מאוד ישנתי לפני כן... וזה לעומת עשרות מחלות בשנה כשהייתי אוכל גוויות) ותוחלת החיים שלי תהיה גבוהה הרבה יותר - למה לא לעשות את השינוי הזה? נכון האידאולוגיה שלי היא זאת ש"מאכילה" אותי, וגורמת לי להגיע קרוב יותר לעבר המימוש העצמי שלי. אבל הבריאות שלי היא זו שתחזיק אותי מספיק זמן כדי להגיע אליו, ולהגיע אליו שמח. ובאמת יש משהו שמח בלהיות בריא, לא צריך להתעסק עם מחלות, משככי כאבים וכו'. אתה פשוט בריא.

למעלה