תלוי על איזה ערבים אתה מדבר
אני יכול להגיד לך על בטוח שלא ניתן לדבר על "הערבים" בהכללה. לצורך העניין נתייחס לפלשתינים. השאלה שצריכה להישאל היא האם הפלשתינים רוצים להחריב את המדינה. שוב פעם, הסוגיה עדיין קשה ביותר. המגמה הכללית בהנהגה הפלשתינית הנוכחית, כפי שאני חש, היא לצערי קיצונית למדי ומאשרת את ההנחה הכללית שלך לגביהם. אני מודה שראיון "הסוס הטרויאני" של פיסל אל חוסייני יש בזה ללמד על קירבת הדם שלו למופתי הירושלמי "הזכור לטוב" מתקופת המנדט. גם סבו, מוסא קאזם פחא אל חוסייני, לא היה ידוע במיוחד במתינותו הרבה. יחד עם זאת, לצערי אני לא רואה פיתרון בהמשך המצב הקיים בו חיילי צה"ל ימשיכו להגן על ההתנחלויות. רק אתמול בתוכנית החדשות "מבט" שבערוץ הראשון הייתה כתבה על הקשיים ההולכים וגוברים של הצבא שלנו להמשיך להגן על התנחלויות מבודדות. דובר שם על צימצום באימונים של לוחמי הצנחנים עקב התעסוקה המבצעית הכבדה המוטלת עליהם בהגנה על ההתנחלויות. עקב כך נוצרת פגיעה בלתי נמנעת ביכולתם המבצעית של הלוחמים עקב מחסור בזמן אימונים מספק. בכתבה זו דובר על פיתרון זמני שמפקדי הצבא חשבו עליו אם כי לא העלו כמובן בפומבי והוא, לא תאמין, פינוי זמני של מספר ישובים מבודדים אשר מונים רק עד עשרות משפחות וכמה מהן רק משפחות אחדות, ואשר דורשים כוחות צבא בהיקף גדול כדי להגן עליהם. וכאן לשמאל הישראלי יש טיעון טוב לחיזוק עמדתו. ללא כל קשר לצדקת השארותנו בשטחים (נחלת אבותינו מלפני 2000 שנה וכו...) וללא קשר למוכנותם של הערבים לעשות שלום איתנו, אין זה ביכולתה של ישראל להמשיך להחזיק בשטחים. הצבא שלנו במצבו היום אינו מסוגל גם למלא את התפקיד המסורתי של כל צבא בעולם וזה "להתכונן למלחמה הבאה" ובו זמנית להגן על כל ההתנחלויות הקיימות היום ביו"ש. אז מה הפיתרון על כן? סתם כך לוותר לערבים גם זה לא בדיוק פיתרון. עם זה אני מסכים. אבל כמו שאומרים, כאשר כל האופציות רעות צריך למצוא את הפחות גרועה מביניהן. נראה לי שהפיתרון הכי פחות גרוע הוא מה שישראל עשתה בלבנון. ללא הסכם שלום עם הלבנונים שלא לדבר עם אנשי החיזבללה, ישראל יצאה מלבנון ובנתה גדר שאף אחד לא יכול להיכנס חופשי לישראל (מקרה חטיפת שלושת חיילי צה"ל הינו אירוע חמור, חריג ויוצא מן הכלל). עם זאת, אהיה כנה איתך ואומר שגם אם נניח שהיינו הולכים בכיוון זה, אין לי כרגע שמץ של מושג היכן ואיפה יעבור קו הגבול אם בכלל יקום אחד כזה. במצב עניינים זה אני בהחלט מבין שאנו תקועים כרגע ורק פיתרון יצירתי במיוחד שאולי לא חשבתי עליו כלל, יוכל להוציא את כולנו מן הסבך. שלך אור ירח