המוסד

אור ירח

New member
המוסד

בעיתון הארץ של היום אני רואה את הידיעה על הראיון האחרון של פיסל אל חוסייני ודיבוריו על הסוס הטרויאני. לזכותך אוכל לומר שיש לי אישור לכך שהמקור שלך אכן הוא אמין. אני בעיצומו של קריאת המאמרים האחרים בארכיון המקור שלך. עד אז אביע דעתי על דברים שלדעתי משותפים הן לשמאלנים והן לימנים, כמו בעיית המים ובעיות אחרות במדינה אשר אינן נוגעות לנושאים הפוליטיים הבוערים. שלך אור ירח

המוסד

New member
רגע רגע

קראת? יפה, מאמין לי? יפה, אבל מה עכשיו? האם אתה עדיין מאמין להם? או יותר נכון לא מאמין להם?האם יש לך ספק בנוגע לתהליך השלום? במטרותיהם של "השותפים" שלנו? אני שמח שניצני הבנה כבר מבצבצים מהודעותיך או לפחות ניצני סימני שאלה...דרך אגב גם בנושא המים האתר מציע חלופה כדאי שתקרא גם אותה אבל...קודם תקרא את"הענינים הפוליטיים הבוערים" שלך "המוסד"

אור ירח

New member
כרגע קראתי את המאמר הבא

והוא "השופט אור והקרקס הישראלי". אכן נראה לי שישנה בעיתיות מסויימת בועדה זו על רקע התנהגותם של הצופים הערבים. כמו כן אני מסכים במאה אחוז שאחמד טיבי לא רשאי להיבחר לכנסת ישראל בגלל היותו יועצו לשעבר של ערפאת. מי ששימש בתפקיד היועץ של מנהיג האויבים לא רשאי לכהן בפרלמנט של מדינה שעל זכות קיומה הוא בעצם מערער. אם זאת, ראיתי בכתבה זו בעיה, אמנם קטנה, גם אצל אנשי הימין. תסביר לי בבקשה "המוסד" איך זה שאפילו ח"כים מן הימין, כפי שח"כ קליינר דיווח, הסכימו שאם השוטרים התייחסו אל טיבי בגסות (גם כאשר הוא תוקף את השוטרים מילולית במחסומי המשטרה) צריך להפסיק את זה מפני שדבר כזה עלול לקרות יום אחד גם להם. האם גם נבחרי הציבור של הימין "משתפנים" מפני ח"כ אחמד טיבי? מצפה לתגובה שלך אור ירח

המוסד

New member
הנה התגובה...

קודם כל לשאלתך לא הם אינם משתפנים הם פשוט אינם רוצים שהמשטרה תתיחס אליהם בגסות כפי שכיביכול התייחסה לטיבי אבל לא ענית על שאלתי והיא:האם אתה מבין שהם(הערבים) רוצים להחריב את המדינה או לא? גם אני מצפה לתשובה...

אור ירח

New member
תלוי על איזה ערבים אתה מדבר

אני יכול להגיד לך על בטוח שלא ניתן לדבר על "הערבים" בהכללה. לצורך העניין נתייחס לפלשתינים. השאלה שצריכה להישאל היא האם הפלשתינים רוצים להחריב את המדינה. שוב פעם, הסוגיה עדיין קשה ביותר. המגמה הכללית בהנהגה הפלשתינית הנוכחית, כפי שאני חש, היא לצערי קיצונית למדי ומאשרת את ההנחה הכללית שלך לגביהם. אני מודה שראיון "הסוס הטרויאני" של פיסל אל חוסייני יש בזה ללמד על קירבת הדם שלו למופתי הירושלמי "הזכור לטוב" מתקופת המנדט. גם סבו, מוסא קאזם פחא אל חוסייני, לא היה ידוע במיוחד במתינותו הרבה. יחד עם זאת, לצערי אני לא רואה פיתרון בהמשך המצב הקיים בו חיילי צה"ל ימשיכו להגן על ההתנחלויות. רק אתמול בתוכנית החדשות "מבט" שבערוץ הראשון הייתה כתבה על הקשיים ההולכים וגוברים של הצבא שלנו להמשיך להגן על התנחלויות מבודדות. דובר שם על צימצום באימונים של לוחמי הצנחנים עקב התעסוקה המבצעית הכבדה המוטלת עליהם בהגנה על ההתנחלויות. עקב כך נוצרת פגיעה בלתי נמנעת ביכולתם המבצעית של הלוחמים עקב מחסור בזמן אימונים מספק. בכתבה זו דובר על פיתרון זמני שמפקדי הצבא חשבו עליו אם כי לא העלו כמובן בפומבי והוא, לא תאמין, פינוי זמני של מספר ישובים מבודדים אשר מונים רק עד עשרות משפחות וכמה מהן רק משפחות אחדות, ואשר דורשים כוחות צבא בהיקף גדול כדי להגן עליהם. וכאן לשמאל הישראלי יש טיעון טוב לחיזוק עמדתו. ללא כל קשר לצדקת השארותנו בשטחים (נחלת אבותינו מלפני 2000 שנה וכו...) וללא קשר למוכנותם של הערבים לעשות שלום איתנו, אין זה ביכולתה של ישראל להמשיך להחזיק בשטחים. הצבא שלנו במצבו היום אינו מסוגל גם למלא את התפקיד המסורתי של כל צבא בעולם וזה "להתכונן למלחמה הבאה" ובו זמנית להגן על כל ההתנחלויות הקיימות היום ביו"ש. אז מה הפיתרון על כן? סתם כך לוותר לערבים גם זה לא בדיוק פיתרון. עם זה אני מסכים. אבל כמו שאומרים, כאשר כל האופציות רעות צריך למצוא את הפחות גרועה מביניהן. נראה לי שהפיתרון הכי פחות גרוע הוא מה שישראל עשתה בלבנון. ללא הסכם שלום עם הלבנונים שלא לדבר עם אנשי החיזבללה, ישראל יצאה מלבנון ובנתה גדר שאף אחד לא יכול להיכנס חופשי לישראל (מקרה חטיפת שלושת חיילי צה"ל הינו אירוע חמור, חריג ויוצא מן הכלל). עם זאת, אהיה כנה איתך ואומר שגם אם נניח שהיינו הולכים בכיוון זה, אין לי כרגע שמץ של מושג היכן ואיפה יעבור קו הגבול אם בכלל יקום אחד כזה. במצב עניינים זה אני בהחלט מבין שאנו תקועים כרגע ורק פיתרון יצירתי במיוחד שאולי לא חשבתי עליו כלל, יוכל להוציא את כולנו מן הסבך. שלך אור ירח

המוסד

New member
בוא נדבר על "פיתרונות יצירתיים"

א.אבל קודם כל בוא נדבר על העם הכאילו פלשתיני כשתשעים אחוז "מהם" מסכימים להריגת יהודים זה מה שאנחנו מתמודדים איתו, אתה שוב מנסה לברוח מעימות את האמת והאמת היא שההנהגה הפלשתינית קיצונית רק בעיננו בעין הישראלית אבל בעין הפלשתנית זוהי הנהגה ממוצעת "מרכז" כמו שאומרים אצלנו ב.כרגע ישראל והרשות במסלול בלתי נמנע פשוט בלתי נמנע להתנגשות צבאית ביננו לבינם איך שלא תסתכל על זה, זה יקרה 1.זוהי "התרחיש הגלותי" הרי ברור לכל שהמצב הנוכחי לא יימשך לנצח הרי בסופו של דבר פיגוע סטייל הפיגוע בחיפה שנמנע יתרחש ועשרות ישראלים יהרגו דבר שבאופן בלתי נמנע יקרה אם לא נעשה דבר יגרום למלחמה או לחילופין פיגוע יהודי גדול או נגד בכירים ברשות,מסקנה= התנגשות צבאית 2."תרחיש הימין" ישראל תוקפת את הרשות או לחילופין רוצחת את עראפת זה כשלעצמו התנגשות צבאית 3."תרחיש השמאל"(או שמה תרחיש אור ירח) ישראל חוזרת לקווי 49 המורל הלאומי בישראל(שגם כך הוא בשפל) קורס לחלוטין המורל בעולם הערבי ותחושת הניצחון מזנקת השמימה ויחד עם זאת מתעצמת התחושה "שהגאולה קרבה" ו"הנה הנה אנחנו רואים את תל אביב" ערביי ישראל "יתגייסו" לטובת "מאבק עמם" מוקמת מדינה פלסטינית לידנו השלטון ההאשמי הידידותי מתפרק כתוצאה מההתלהבות העצומה של הערבים בירדן(שאני אגב בהחלט יבין אותה) "פלשתין" חושלת בתותחיה ובקטיושיה על כל שדות התעופה הישראליים(כמעט) וישראל תאלץ בסופו של דבר לתקוף את "פלשתין" במטרה להשמיד את טורי השריון הנמצאים שלושים קילומטרים מתל אביב "מצרים לא עומדת בצד" וגם לא סוריה ובטח לא העולם הערבי, היחידים שיעמדו בצד אלו האירופים והאמריקנים, ישראל פותחת במלחמה בתנאים לא נוחים לה כשהמורל הלאומי עמוק בג´ורה אקיצר לא האפשרות האידאלית אל תשכח שאין להיכנע לתכתיבים פיזיים או טכניים נכון זה פוגע באימונים של צה"ל אבל גם במלחמת העצמאות לא נסוגו מישובים מבודדים כיוון שבכל מקרה אנו נגיע לפיצוץ עדיף שזה יהיה בתנאים הנוחים לנו 4. "התרחיש שלי" דבר ראשון יש לנגוס בעקביות בשלטון ובסמכויות הערביות זתומרת לסגור נמלים ואת שדה תעופה הערבי דהינייה (הכוונה לערביים/ערבי=פלשתיני) לפגוע במורל הפלשתיני כמה שאפשר(ואפשר) ולהקים אחרי כל פיגוע התנחלות חדשה אבל...אחרי כ-ל פיגוע יישוב חדש "בשטחים" ולהגן על ההתנחלויות בכל הכח ולהקים "שלטון מקומי" בכל יישוב ערבי שאליו ימסרו כספים וממנו ילקחו המיסים למשל לחלק את חברון למספר חלקים וכל חלק בעל שלטון עצמאי וכך מאיפה שייצא המחבל האזור יושם בכתר ואיפה שלא לא יהיה כתר ככה כשכל הפרשה תתפוצץ הערבים יהיו בנחיתות גדולה ובתנאים ממש לא נוחים לה כשחלק מהאזורים בכלל אינו שותף למלחמה הזאת זה לדעתי הדרך היעילה ביותר במצב שלנו שלך המוסד נ.ב אל תקשיב לקוטלים שמבלבל את המח...

אור ירח -הרי התגובה

בוודאי שהימין "משתפן". הרי אלימות היא לא גבורה . אלימות לשמה יכולה להיות עוד יותר "מתיפיפת" או עלובה ומשתפנת מאיפוק (מי חושב שרצח מהגב כמו יגאל האמיר - הוא גיבור? מי חושב שפגיעה במתפללים או אזרחים אומללים לא חמושים הוא גיבור?) אז התשובה לשאלות שבסוגריים , ברורה ומעציבה ממילא: הימין היהודי ועכשיו חשוב שוב על שאלתך

hreuven2

New member
קוטל אוהבים

גם אם ימחקו אותי מאה פעמים איחולי ילוו אותך שלא תזכה לראות את אור היום מאוהד השחורים שהם חבריו לנשק ולאהבת המולדת

על השוטר לנהוג בצורה הגונה כלפי

כל אחד ולא רק אחמד טיבי. אם שוטר נוהג בצורה שאינה הולמת יש לזה השלכות רבות. הטיפול בטיבי וחבריו צריך להתבצע באמצעות החוק. הוא פורע חוק , ולכן מקומו בבית הסוהר.

למעלה