המון

אלי ו.

New member
ברוב המשחות יש קסיליטול Xylitol

שהוא סוכר אלכהול (כמו כל הממתיקים המסתיימים ב ול). משתמשים בו במוצרי הגיינת פה לא רק לשיפור הטעם אלא גם מכיון שהוא עוזר במניעת עששת. אגב, אם זה משנה משהו, קסיליטול נמצא באופן טבעי בחלק מהפירות.

אטיוד5

Active member
אז זהו

הסוכרים האלו שנגמרים ב- ול, הם אלו שמשפיעים על רמת הסוכר בדם. ולמה זה מדהים? כי בעוגיות היקרות המיוחדות האלו שמייצרים עבור אנשים עם סוכרת, מכניסים את החומרים האלו, והאגודה לסוכרת בכל זאת מכשירה אותם כמוצרים ללא סוכר - שזה נכון - אבל, אבל ... [לא כולל דיזיקטול] [אם יזדמן לי אביא לינק]

אלי ו.

New member
דיזיקטול זה דוקא מצויין

הנמלים אצלנו מגיעות ומתקהלות ולא הולכות לעולמן עד שלא נותנים להן קצת.

אטיוד5

Active member
מצאתי משהו

הנה. אבל לא לזה התכוונתי. חיפשתי את המאמר על סוגי הממתיקים ש"עובדים" על הגוף, דוגמת סורביטול. אני צורך אספרטיים וסטיביה. סטיביה הוא צמח ממוצא פראגוואי. יש תיונים עם סטיביה, ידעתם? טעים מאוד, מתוק בלי סוכר. מיצרים אותם במושב פדיה. מוכרים 100 תיונים ב-60 ש"ח.

Mנטה

New member
אתה רואה ! אמרתי לך ../images/Emo8.gif

אם זה משפיע על הדם זה די מצדיק מה שאמרתי שזה כמו סוכר
או במלים אחרות: אני לא רוצה את זה בגוף שלי, וחבל דרך משחת השיניים שזה ממש מיותר בה.

shellyland

New member
סליחה שאני מתערבת, אבל...

את בולעת את משחת השיניים שלך? הכמה-שניות בהן זה נמצא לך בפה לא ממש מספיקות בשביל לחטוף הרעלה ולרוץ להתאשפז. את קצת מזכירה לי את אלה שרוצים את סבון הכלים שלהם כשר לפסח. מבחינתי, על משחת שיניים חלים אותם דיני כשרות שאומרים שאם זה לא ראוי למאכל בהמה - מותר שיהיה בזה סוכר.

Mנטה

New member
בדת שלי ../images/Emo8.gif סוכר הוא מוקצה

לא שאני לא משתמשת, אבל למה להגניב לי אותו במשחת השיניים ? אבל למה להיטפל לזוטות
זה רק נימוק אחד ובלתי-מרכזי-בעליל נגד הקולגייט. הטעם העיקרי זה הסינטתיות המבחילה שלה. ניסיתם פעם פרדונטקס (לשם השוואה) ?

אטיוד5

Active member
עדיין לא

התקשרתי למפעלון בפדיה וביקשתי לקנות את התה שלהם בתפזורת במקום בתיונים. לא רצו. אמרו לי "בחייך, מה זה 60 ש"ח ל-100 תיונים? כלום." לא התווכחתי. באביב אני אתחיל לחפש היכן להשיג את הצמח. אם הם יכולים לגדל אותו, גם אני יכול. אם אזכור, אצלם את הצנצנת בשבילך, מחר-מחרתיים.

מוּסקט

New member
עד כמה שהבנתי

כמעט בכל משתלה בה יש צמחי תבלין יש סטיביה. משתלת חישתיל מחזיקה סטיביה וגם משתלת יגור... הנה רשימה של משתלות, אפשר לצלצל ולשאול אם יש במלאי. אני מתכוונת לקנות בהקדם.

אלי ו.

New member
גידלתי סטיביה והכנתי את הממתיק

זה היה דוקא קל. (מייבשים את העלים, טוחנים, מבשלים במים, ומסננים) מה שיצא היה גועל נפש בצבע צהוב-ירוק לא מושך במיוחד. אחרי מספר נסיונות להתרגל לטעם הייחודי הממתיק תוצרת בית הודח אחר כבוד באסלה.

מוּסקט

New member
לא חשבתי להכין ממתיק

אלא להשתמש בעלים בחליטה כלשהי. כשמתחשק משהו מתוק ולא רוצים "לבזבז" קלוריות ריקות.

אלי ו.

New member
הנסיון שלי היה

שכמה עלי סטיביה בתה הצליחו להמתיק אותו רק בשילוב עם סוכרזית.

תה שותים בלי סוכר, כי זה יותר טעים.

הסוכר מכסה את הטעם של התה. בשביל זה צריך שזה יהיה תה טעים (=איכותי) שיהיה טעים לשתות אותו בלי סוכר. ככה זה. (גם עם אספרסו, ד"א)

אלי ו.

New member
סטיביה לא מאושר כיום ע"י ה FDA

כממתיק מלאכותי וגם האיחוד האירופי מסתייג ממנו. אחת הבעיות היא חשד מהשפעה על מערכות הרבייה של זכרים. למי שיש סבלנות לקרוא http://europa.eu.int/comm/food/fs/sc/scf/out34_en.pdf ה FDA גם סובר שהסטיביה לא נבדק מספיק על בני אדם מכיון שכמוית הממתיקים אותם צורכים במזרח הן יחסית מועטות. אגב, ממתיק מאוד מומלץ שהגיע לאחרונה לישראל הוא הסוכרלוז (נמכר כסוכרה-דיאט) הוא נגזרת של סוכר אבל ללא קלוריות.

למעלה