המון שאלות

tamarhp

New member
המון שאלות

1. אפשר להכין רוטב פטריות - בלי פטריות אלא עם אבקת מרק פטריות? 2. אני צריכה מתכון לשבלולי פיצה מבצק עלים (ולא שמרים)... 3. כשאני מכינה אורז במיקרו נהיה המון המון קצף למעלה. בפעם הראשונה שמתי את האורז בסיר פלסטיק למיקרו עם מיכסה וחורים לאדים, אבל כנראה שהאדים היו כ"כ חזקים שהמכסה פקע מהמקום. בפעם השניה שמתי ניילון נצמד כמו שראיתי באיזשהו ספר בישול, אבל גם זה לא עזר. מה עושים שיש כ"כ הרבה קצף? ככה זה תמיד? 4. פעם שאלתי כאן אם לשטוף פסטה, והבנתי שפסטה שמיוצרת בארץ צריך לשטוף בגלל העמילן. מצד שני אחרי ששוטפים כל הטעם (המלח) יוצא גם כן, וצריך לשים מלח מחדש... באמת חשוב לשטוף את הפסטה? 5. שכחתי.....

ady18

Well-known member
תשובות לשתי שאלות

מאפה שבלולי פיצה - ניקי ב (בצק רב שימושי) מצרכים: חצי קילו קמח 2 כפות גדושות סוכר בין 3/4 כוס מים פושרים לכוס מים פושרים כף שמרים יבשים 2 כפיות מלח שטוחות 50 ג' חמאה מומסת 1 חלמון 1 ביצה שלמה 1 כף אבקת חלב. ביצה טרופה למריחה אופן ההכנה: לשים את המים בקערה להוסיף את הסוכר ואת השמרים לתת לשמרים כמה דקות לתסוס. לקערת המיקסר לנפות את הקמח, להוסיף את המלח את החלמון+ 1 ביצה שלמה, אבקת חלב, חמאה מומסת. להוסיף את תערובת השמרים ללוש לבצק גמיש . להתפיח עד שמכפיל את הנפח , בסביבות שעה, שעה וחצי. לרדד , למרוח רוטב עגבניות, לפזר זיתים חצויים ופתיתי גבינה צהובה. לגלגל את הבצק לגליל אחד גדול, להניח במקרר לחצי שעה לחתוך את הגליל לשבלולים, לסדר את השבלולים צמודים אחד לשני בתבנית משומנת ,למלא את התבנית , להתפיח חצי שעה נוספת. להבריש בביצה, להכניס לתנור שחומם לחום בינוני. הערות: ניתן לוותר על האבקת חלב תבנית 26 פסטה ברוטב פטריות ושמנת - ניקי ב מצרכים: חבילת פסטה 2 בצלים קצוצים 2 כפיות שום כתוש חבילת פטריות טריות חתוכות / קופסא עגבניות שרי חצויות שמנת לבישול א. מרק מל"פ אגוז מוסקט כוס מים ( לא חובה) הכנה: להכין את הפסטה לפי ההוראות לטגן את הבצלים, להוסיף פטריות, שום. לטגן כמה דקות . להוסיף שמנת מתוקה, עגבניות שרי, מים, תבלינים לבדוק טעמים. להגיע לרתיחה. להוסיף את הפסטה לרוטב. ולהגיש אפשר לפזר פרמזן. בתאבון.

tamarhp

New member
זה לא ממש עונה..

1. השבלולי פיצה שנתת זה עם שמרים - רציתי עם בצק עלים ולא שמרים.. 2. רציתי רוטב פטריות מאבקת מרק פטריות אם יש דבר כזה - בלי פטריות קנויות/מקופסה.

אפשר להכין רוטב פטריות עם אבקת מרק

פטריות אני גם מוסיפה לה פטריות אבל לא חובה השאלה אם את קונה את השקית המוכנה או יש לך אבקת מרק בבית. פסטה אני שוטפת כדי שלא תידבק........ומקסימום עם הרוטב יוצא נהדר

tamarhp

New member
אבקת מרק פטריות..

של אוסם בקופסה... איך מכינים ממנו רוטב? כי סתם ככה זה יוצא מרק, לא רוטב (שהוא סמיך יותר)..

רוטב פטריות

הזהיבי בצל בינוני קצוץ ב-4 כפות שמן, הוסיפי שתי כפות קמח ובחשי שלא יהיו גושים עד שהקמח מתחיל לקבל צבע בז'. הוסיפי 2-3 כפיות אבקת מרק פטריות, כוס מים ואם בא לך, גם תבלינים אחרים כמו פלפל, מעט חוואיג' למרק, מלח. בשלי יחד כ-5 דקות ויש לך רוטב.

מהקופסא של אוסם את לוקחת 50 גרם מרגרינה

מטגנת איתה בצל, מוסיפה 2 כפות אבקת מרק פטריות ומוסיפה בערך כוס מים, תראי את הסמיכות, אם את אוהבת את יכולה להוסיף מעט א.מרק עוף , ואם את רוצה את יכולה להוסיף גם פטריות חיות יוצא נהדר.

רוטב פטריות בלי פטריות

אני ממיסה מרגרינה, מוסיפה אבקת מרק ואז שופכת פנימה קונפלור מעורבב במים קרים ומבשלת. יוצא הרבה יותר טעים כשיש גם פטריות.

יש רוטב פיטריות מאוד טעים בשקית קטנה כמו של

רוטב צלי ויוצא סמיך ומאודדדד טעים של אוסם כן של אוסם בדקתי וכתוב על השקית את דרך ההכנה

bigjack

New member
במקום לשטוף את הפסטה

אחרי הבישול מסננים ומעבירים לכלי, ושופכים מעט שמן זית או רגיל ומערבבים. השמן ימנע את ההדבקה גם אם שומרים במקרר. לגבי רוטב פטריות אז אין שום בעיה...יש לקנות אבקת מרק פטריות מוקרם או רגיל ולבשל עם מעט מים כ-15 דקות ואז אם רוצים להסמיך את זה אפשר בעזרת שמנת מתוקה שמוסיפים לסיר עד לרתיחה, או מעט קורנפלור שמעורבב עם מים קרים ואז מוסיפים אותו לרוטב ובוחשים עד לרתיחה. שבלולי פיצה עלים גם ממש לא בעיה, מכינים רוטב עגבניות, או קטשופ שמשודרג עם מלח פלפל שחור ואורגנו, מורחים על בצק העלים, מעל מפזרים גבינה מגורדת מהסוג שרוצים (אפשרי כמה סוגים) מגלגלים מהודק לרולדה וחותכים עם סכין חד פרוסות של 3-4 סמ'. את הקצה הפתוח של כל פרוסה מהדקים כלפי התחתית של הפרוסה ואז מניחים על נייר אפייה בתוך תבנית ומשטחים מעט את הפרוסה. אופים ב-180-200 מעלות עד שמזהיב. לגבי אורז במיקרו אני לא יעזור כי אני לא מכין ככה אף פעם....הכי פשוט וקל זה על הגז.

Ronit FL

New member
שבלולי פיצה

לפתוח בצק עלים, למרוח עליו רוטב פיצה מוכן או שמכינים בבית: רוטב עגבניות (לא רסק), שום כתוש, מלח, פלפל, אורגנו, בזיליקום קצוץ, מעט שמן זית ולערבב. מעל לפזר גבינה צהובה מגוררת. עדיפות למוצרלה. לגלגל לרולדות (2-3 סיבובים) לחתוך ולהמשיך לעשות רולדות (את הרולדות אפשר להקפיא ולהוציא לשמוש לפי הצורך) כל רולדה חותכים לעיגולים בעובי של 2-3 ס"מ ולהכניס לתנור.

tamarhp

New member
../images/Emo26.gif פסטה מוקרמת

איך מכינים פסטה מוקרמת (לא במיקרו)? אשמח למתכון..

למעלה