המון שאלות והגיגים...

המון שאלות והגיגים...

רק שאין לי זמן אף פעם להתיישב ולהעלות אותם על הכתב...אנסה עכשיו...ואני מתנצלת מראש על האורך... אז ככה: הקטנצ'יק כבר אוטוטו בן 5 חודשים. ואני עדיין מניקה, על אף הקשיים... אני קוראת כאן בקנאה על נשים שתוך פרק זמן קצר ההנקה הפכה להיות זורמת וקלילה.. אצלנו זה לקח זמן, ועדיין יש גלים-גלים... כמה ימים טובים, ושוב ימים קשים... הרבה בכי סביב ההאכלות... בשבוע האחרון הייתי בטוחה שהוא גומל את עצמו מהציצי, נלחצתי, התבאסתי, ממש לקחתי את זה קשה.. ופתאום אחרי יומיים.. שוב חזר לינוק פחות או יותר יפה... באופן פרדוקסלי, בגלל כל הקשיים וההשקעה הרבה שנדרשה כדי להצליח ולשמר את ההנקה, אני יותר ויותר רוצה להמשיך בה. ושאני אומרת קשיים, אני לא מתכוונת רק לסדקים, פטריה, מחסור בחלב, שאיבות, עצבנות על השד ומה לא..., אלא גם לעובדה שהתינוקי המתוק שלי בחודש האחרון לא עולה כל כך יפה במשקל, עושה פחות קקי מקודם, (חלב דווקא יש עכשיו). שבוע אחד הוא אפילו ירד 15 גרם!. הרגישות בנושא גבוהה במיוחד, מאחר והוא ממש ממש פצפון (מתחת לאחוזון 3!). הרופאה הציעה לי לתת תוספת תחליף לאחר הנקה פעם ביום, לבדוק אם הוא עדיין רעב, אבל לא התלהבתי...מצד שני אני שואלת את עצמי לפעמים עד כמה ההתעקשות שלי להניק נכונה במקרה הזה. השבוע היו כמה ארוחות שבהן איך שקרבתי אותו לציצי הוא התחיל לצרוח, עזבתי, ניסתי שוב אחרי פרק זמן, ושוב צרחות, כשבין לבין הוא מקטר ולא מרוצה, בסוף נשברתי, הכנתי לו בקבוק, והוא "טרף" 180CC. אני יודעת שמבקבוק הם אוכלים יותר כי החלב "נשפך" לפה, אבל לא נראה לי שהוא היה אוכל כזו כמות סתם בלי להיות רעב. באותו יום זה קרה פעמיים, גם כי הייתי גמורה מהרעיון שהוא לא רוצה ציצי, גם כי נראה לי לא נכון ללחוץ עליו (לא ליצור אצלו תחושת מיאוס), וגם כי הוא כל כך קטן וכל גרם קריטי אצלו. (או אצלי...:) ).אציין כי הילד בריא (טפו טפו טפו ועוד פעם טפו!!!). החלק השני של ה"מגילה" שלי אולי נשמע קצת מוזר.. אבל אני כבר הרבה זמן רוצה לשתף בו.. בהיותי תינוקת, ינקתי 3 שבועות. (גם אמא שלי היא מהדור הזה שלכולן בו לא היה חלב...:) ) במהלך השנים, מפעם לפעם היתה לי תחושה כזו, סוג של דה-ז'א-וו... תחושה שאם אנסה לתאר אותה במילים - אקרא לה "מלאות מענגת בחלל הפה"... מלאות, מתיקות קלה, מרקם מעט מחוספס אבל עדין ונעים להפליא, בעיקר בחך העליון העמוק יותר. זו תחושה שהיתה מופיעה לשניות ונעלמת, ואף פעם לא הבנתי מה פישרה. לפני כחודש, באחת ההנקות של בני, פתאום עלה במחשבתי הרעיון (המוטרף???) שאולי התחושה הזו נרשמה בתודעתי בימים הראשונים של חיי? בשבועות ההנקה הספורים להם זכיתי??? היתכן???? או שזה לגמרי מופרך????. והחלק השלישי והאחרון... אני סובלת כבר חודשיים-שלשה מכאבים בברכיים, במפרקי כף היד, במפרקי האצבעות... ובכלל בעצמות... אני יודעת שצריכה לגשת לרופא לבדוק את העניין, אבל טרם התפנתי... השאלה היא האם יתכן שיצור החלב בגוף בתקופת הנקה עלול לגרום למחסור בסידן, בריחת סידן ושכאלה? עד כאן, תודה למי שהגיעה עד הסוף, אשמח לתגובות.

Revili

New member
יופי של הגיגים../images/Emo140.gif

ביחס לחלק הראשון...כל הכבוד על ההתמדה והנחישות. החברה שלנו קל יחסית להתייאש מההנקה ולעבור לבקבוקים, ההתמדה שלך אינה דבר של מה בכך וה"לחץ" בנושא המשקל של התינוק אינו מוסיף לכך. אז בואי נתחיל מזה שתרשמי מה היה משקל הלידה שלו וכמה הוא שוקל עכשיו. נמשיך בזה, שעקומות הגדילה של תיפת חלב מותאמות לתינוקות המקבלים תמ"ל ולכן משמינים יותר מדי. חשוב לזכור, שהעלייה במשקל מתמתנת סביב החודש הרביעי ואילך, התינוק לא מוסיף למשקלו כמו בחודשים הראשונים - זה נורמלי לחלוטין. במהלך חודשי ההנקה, יהיו תקופות שהתינוק יהיה מרוצה פחות, זה לא בהכרח קשור לכמות החלב ויכולות להיות לכך סיבות רבות. האם הוא עצבני יותר בשעות מסויימות של היממה? איך ההנקות בלילה? האם הוא מסרב מיד בתחילת ההנקה, או יונק טוב כמה דקות ואז מתחיל להתעצבן? את בטח יודעת שהוספת בקבוקים רק יכולה להחמיר את הסרוב שלו לינוק...ממך אסור שיקבל בקבוקים ועדיף שלא יקבל כלל. אם הוא מסרב לינוק, נסי להרגיע אותו בדרך אחרת, נסי להכנס לחדר רגוע וחשוך ולהניק שם, או צמוד אלייך במיטה "עור לעור", שני את תנוחת ההנקה הרגילה שלכם....גם הנקה באמבטיה חמימה יכולה לשכנע סרבנים. כל עוד התינוק רגוע בד"כ, מתפתח, ישן סביר בלילה, מרטיב מספיק חיתולים - הוא כנראה מקבל מספיק חלב. כמויות הקקי יכולות להשתנות ולא מעידות על מחסור בחלב, אם שאר הפרמטרים תקינים. לגבי המפרקים...אין ספק שצריך להבדק ולהקפיד על תזונה, קשה לי להאמין שהכאבים נובעים ממחסור בסידן וסביר יותר שכאבי הידיים והברכיים מקורם בנשיאה מרובה של תינוק על הידיים, בתנוחה לא טיבעית של שורש כף היד והאצבעות כאשר מחזיקים או מניקים, ובעומס כללי על השלד והשרירים. נסי להקפיד על תנוחת היד והאצבעות בהמשך לאמה, בצורה הטיבעית ללא כיפופים ועיוותים, גם בלילה כאשר את ישנה נסי להרגיל עצמך לא לישון על היד ולא לכופף אותה. החלק האחרון של זכרונות היניקה שלך - מעניין ביותר, אבל אין לי תובנות מיוחדות בנושא. מצרפת לק קישור בנושא עליה במשקל ועקומות גדילה לתינוקות יונקים פה.

תשובות

תודה על התשובה המפורטת ועל העידוד... אני בהחלט זקוקה לו! נולד 2.205, השתחרר לאחר 4 ימים 2.195 גיל חודש3.000 חודשיים (+4 ימים) 4.030 3 חודשים (+4 ימים) 4.700 4 חודשים 5.300 ביום זה קיבל חיסון, יודעת שזה עשוי להשפיע..אבל נראה שדווקא אז אכל סביר. 4 חודשים ושבוע 5.285 4 חודשים + 3 שבועות: 5.440 הדאגה שלי בעיקר לגבי מה שקורה בשבועות האחרונים... לגבי יתר השאלות: העצבנות מופיעה סביב ההנקות, לא בשעות מסוימות, לפעמים אחה"צ, לפעמים צהריים ולפעמים גם בוקר. הנקות של לפנות בוקר ובוקר לרב טובות יותר. בלילה בד"כ אנחנו דווקא ישנים רצוף.. כך שלרב אין הנקות בלילה. (לפחות בעניין הזה אני מרגישה בת מזל...) היו תקופות של עצבנות קצת אחרי תחילת ההנקה, עכשיו זה לא קורה כבר (ואם כן אני מעבירה לצד שני והוא ממשיך לאכול). כרגע מדובר על בכי והתמתחות לאחור איך שאני רק מנסה לקרב אותו לציצי. עניין הבקבוקים אצלנו הוא כזה: לאחר הלידה לא ינק ולא לקח בקבוק. אחרי 12 שעות הכניסו לו למרבה הצער זונדה ודרכה הוא ניזון במשך יממה בערך. יצאנו מבי"ח עם הנחיה לתת בקבוק לאחר כל הנקה. (היום אני יודעת שטיבה של ההנחיה מוטל בספק, אבל אז לא ידעתי כלום). במהלך השבועות הראשונים ערכנו שקילות נסיון וככל שכמות החלב שלי עלתה הפחתתי את כמויות התחליף. זה היה תהליך הדרגתי. מה שכן, היות ובמילא הוא קיבל גם תחליף בבקבוק, בארוחת אמצע הלילה בעלי היה נותן לו בקבוק כדי שאני אוכל לישון קצת. בגיל חודשיים הפשוש התחיל לדלג על ארוחת הלילה, כך שבזכותו הגענו להנקה מלאה..:) בשלב הזה בערך התחלתי לשאוב כל ערב אחרי האמבטיה שלו, ובזמן שאני שואבת בעלי נותן לו בבקבוק את המנה ששאבתי ערב קודם. יודעת שבקבוקים יכולים לגרום לדחיית השד, אבל כך התגלגלו הדברים אצלנו, ונדמה שאיכשהו שרדנו את זה... אני מרגישה שעשיתי את המקסימום שיכלתי.. ומאד מקווה שגם הקטנצ'יק המתוק שלנו ימשיך לשתף פעולה כמה שיותר... אולי עוד כחודש נתחיל עם מוצקים וזה יקל עלינו מעט?... מקווה שנצליח לשמר את ההנקה לפחות עד אז... ממש לא בא לי לתת לו תחליף על בסיס קבוע... שוב תודה לך! (איפה פה האייקון עם הפרח?)

Revili

New member
כמו שזה נראה לי...

גם עפ"י העלייה שלו במשקל וגם לפי התאור של תינוק שישן כל הלילה (למה תמיד זה קורה לאחרים
), אין בעיה של חוסר בחלב והתינוק שבע. הוא עלה כמעט 400 ג"ר בשבועיים האחרונים - סביר בהחלט בגילו ויותר מכך... (הבן שלי עלה מגיל 4 חודשים 900 ג"ר בחודשיים). הסרוב לקחת את הפיטמה לפה, מיד בתחילת ההנקה יכול להתאים ל"שביתת הנקה" קטנה...קורה לא מעט לתינוקות שמקבלים גם בקבוק. אם יש אפשרות לא לתת לו בקבוקים כלל ורק להניק - זה בהחלט עדיף. בנוסף, הוא יונק היטב לפנות בוקר, כאשר החדר חשוך ושקט ויש מעט גירויים מסביב, מה שרומז שהוא הגיע לגיל שהסביבה מעניינת אותו יותר ויות, קשה לו להתרכז בהנקה....אולי כדאי לנסות להניק בחדר חשוך עם מעט גירויים. בסה"כ, נשמע שאתם מסתדרים בכלל לא רע

לפי החישוב שלי הוא עלה

רק 155 גרם בשבועיים האחרונים, ולא 400..לצערי...זה עדיין בתחום הנורמה?

Revili

New member
../images/Emo9.gifאופס

את צודקת...כמובן. בד"כ לא מסיקים שום דבר משקילה בודדת...ובנוסף, יש חשיבות גדולה יותר להתבוננות בתינוק מאשר במשקל. לכן, עלפניו זה נשמע תקין - אבל רק את זו שרואה את התינוק ויכולה להעריך אם יש לפנייך מישהו רעב שלא מקבל מספיק חלב, או שבע ומרוצה בד"כ.

אההה ועוד משהו

משום מה לא הצלחתי לפתוח את הקישור לעקומת הגדילה של יונקים, וזה מאד מעניין אותי, תוכלי בבקשה לשלוח שוב?

טובשבט

New member
סליחה שמתערבת

לא הייתי מוותרת על ההנקה כי (לפחות חלק מהזמן) היא פינוק, לך ולו. הייתי מנסה לתת בקבוק מהסוג שדורש יניקה ולא שופך את החלב לפה (למשל נובי), פשוט בשביל לא להפוך את זה לאפשרות הקלה והמועדפת עבורו. ובעניין האחרון , לפני שבוע גיליתי שבזמן ההנקה צריך לבצע ספירת דם לודא שלאם לא חסר דבר. אני מקווה שהכל יסתדר לכם. בהצלחה.

תודה על ש"התערבת" :)

מעניין שלא אומרים את זה בטיפת חלב.. נדמה לי שבכל זאת ביקשתי ועשיתי ספירת דם כחודש לאחר הלידה, אבל אני באמת אלך להבדק שוב. אשמח לתגובות נוספות, בעיקר בנושא הדה-זא-וו המוזר... מישהי אולי חוותה משהו דומה? האם ידוע על אפשרות כזו?

למעלה