המון סקס בתחילת הקשר

מה שכתבת בעצם

הוא שאנחנו לא נוהגים לשתף את הקהל הרחב בהעדפותינו המיניות, לא משנה מה הן, ולא קשור אם הן קונבנציונליות או לא. זו מוסכמה חברתית.
&nbsp
אגב, חשש מחוסר קונבנציונליות יש בהרבה מצבים שלא מערבים סקס:
אנשים לא ירגישו נוח לשתף את חבריהם שבזמנם הפנוי הם אוהבים לצוד נמלים או לאכול כינים או לגרד את עצמם עד זוב דם.
מנסה לומר שיש הרבה דברים שאנחנו לא אומרים בגלל מוסכמות חברתיות ולאו דווקא בגלל חברה "מסורתית מבחינה מינית".

runner22

New member
ישנם הרגלים רבים שהאדם הסביר

והמודע יצניע בקפידה מהסובבים אותו, גם אם אין להם כל קשר לסקס. את מנסה לקשור בין שני דברים שונים.

בשנים האחרונות, אנשים משתפים את הסביבה הקרובה והרחוקה, באופן כמעט אובססיבי, באמצעות צילומי "סלפיז", כתיבת סטטוסים ועוד. גם אם את אף אחד לא מעניין שהם התנסו בקפיצת באנג'י, צניחה חופשית או צלילה, הם ידאגו לכך שכולם ידעו.

כשזה מגיע לסקס, גם הליברלים ביותר יקפידו למדר את מי שאינם קשורים לעניין – למרות שהם טיפוסים מוחצנים, בגלל שאנחנו חברה מסורתית וצבועה בכל מה שקשור לסקס. ישראליות רבות מאמצות סגנון לבוש ודיבור פרובוקטיבי מצד אחד. מצד שני, חלקן הגדול לא יודע אפילו איפה ממוקם הדגדגן.

מה. זה. קשור.

אתה מערבב ככ הרבה דברים שלא ברור על מה אתה מדבר כבר. מה הקשר בין בחורה מוחצנת לזה שהיא לא יודעת איפה הדגדגן? ומה הקשר בין השיתופים באינטרנט לבין סקס? ומה הקשר בין סגנון מוזיקה אהוב לבין העדפות במיטה? מה הקשר? איפה זה נפגש? מה החיבור?
עזוב, אל תענה לי, אני יודעת שברגע ששוב אקרא אותך אראה סמתוכה של הסברים-תרוצים שמנסים לאמת טענה שלך מתחילת השירשור.

runner22

New member
זה לא קשור לרצינות

במובן של מערכת יחסים רצינית או קצרה לצרכי סקס.
זה קשור לביולוגיה שלנו - רוב הנשים מחפשות יציבות בקשר. הן מחפשות פרטנר שיוכלו לסמוך עליו. בדיוק כפי שרוב הגברים מחפשים כמה שיותר פרטנריות, וזה לא קשור לאגו. הגבר "מתוכנת" להפיץ את המטען הגנטי שלו.

אז נכון שלכל כלל יש יוצא מהכלל. כלומר, ישנן נשים שלא מעוניינות במערכת יחסים מונוגמית יציבה וארוכת-טווח, אלא מערכות יחסים רבות, מגוונות ומסעירות. בדיוק כפי שישנם גברים שלא מעניין אותו להפיץ את המטען הגנטי שלהם. הם מעוניינים במערכת יחסים יציבה וארוכת-טווח. אבל בשורה התחתונה,

וזה לא קשור ל"בחור נכון", או לא - מינון הוא שם המשחק. בתחילת קשר זוגי יש בד"כ הרבה סקס. שוב, ביולוגיה - ישנה סערת הורמונים שגורמת להתאהבות, שגורמת לבני הזוג לרצות לבלות יחד עד כמה שאפשר. המצב הזה מסתיים כעבור מספר חודשים עד שנה או שנתיים. בפרק הזמן הזה הזוג אמור להעמיד צאצאים - שוב ביולוגיה.

מדוע אנחנו לא מונוגמיים מטבענו? משום שהסבירות שנביא צאצאים רבים עם בן-זוג אחד נמוכה יותר מאשר עם בני-זוג רבים לאורך זמן.

ממליצה לך לקרוא

את הספר "אישה. גאוגרפיה אינטימית".
היא ביולוגית וחוקרת ומעבירה הרבה ביקורת על ה"מחקרים" של הפסיכולוגיה האבולוציונית שהגיעו למסקנות הללו שאתה מדבר עליהן.
ספר ממש ממש טוב ומלא הומור.

runner22

New member
רובנו מותחים ביקורת

על הרבה מאוד דברים. לעיתים הביקורת מוצדקת ונתמכת מדעית, ולעיתים היא מושמעת משום שיש מי שחייבים להשמיע את עצמם. כאלה אנחנו לכולנו יש דעות ורובנו רוצים להשמיע אותן.

עד היום ישנם מי שמותחים ביקורת על תורתו של דרווין ועל ספרו "מוצא המינים". חלקם אנשי מדע.

יתכן שהספר שהמלצת עליו כתוב באופן רהוט, ביקורתי ומשעשע. האם הוא נתמך מחקרית? אם כן, האם אותו מחקר מוטה או אובייקטיבי?

היקף האינפורמציה הקיימת כיום, היא חסרת תקדים בהיסטוריה. זו עובדה. ועדיין, המדע לא יודע לענות באופן חד-משמעי על שאלות כגון: מדוע ישנן נשים מולטי-אורגזמיות, בעוד שישנן נשים שהן א-מיניות? למה נועדה נקודת הג'י? (ועד היום ישנה מחלוקת בין רופאים לגבי קיומה) מדוע אחוז לא מבוטל בקרב האוכלוסיה הוא חד-מיני? ועוד.

תגיד,

לא יכול להיות שהמלצתי לך על ספר מעולה, רציני, שזכה בפרסים ויעשיר את הידע שלך?
&nbsp
למה הווכחנות הזו?

runner22

New member
זה מעניין

אני נתקל בווכחנות מצד המשתתפים כאן מאז שפניתי לפורום.

המחברת זוכת פרס פוליצר, כל הכבוד. לא מתווכח לגבי איכות הספר ויכולתו להעשיר את הקורא.

יש לי הרבה מה להגיב לזה אבל אני אקצר מאוד

כי אני מה זה לא במוזה של לחפור עכשיו
&nbsp
בעניין הביולוגיה: הביולוגיה של בני אדם השתנתה, בעיקר תודות לתרופות הורמונליות, כדורים נגד הריון, התקנים הורמונליים וכו'.
המאזן ההורמונלי, אצל נשים לפחות, כבר אינו כפי שהיה ויש רישות\עמידות שונה כבר להורמונים.
העיקרון של שימור המין עבד פעם דרך ריבוי יחסי מין מזדמנים (או לא מזדמנים) כדי להעמיד מקסימום צאצאים כדי שיהיו מספיק שישרדו. עם הזמן הטקטיקה השתנתה וכיום, עקב תמותה נמוכה ביותר, מספיק 2-3 תינוקות כדי להגדיל את האוכלוסיה. זה אולי קצת במאקרו, אבל זה בתוספת של תרבות כן משפיע ומחלחל למנגנונים הביולוגיים - הטבע והביולוגיה משתנים בהתאם למצב, לא מתקיימים בוואקום. אגב, יש מיני בע"ח חיים שמולידים וחיים כזוג מונוגומי לכל חייהם - בלי תרבות ובלי כל מני דברים "מעשה אדם" שיכוונו אותם. לפעמים לאיכות יש עדיפות על כמות.
&nbsp
הרי כל הענין הזה, המושג של "יחסים", העיסוק והתהיות לגביו, האם זה מין מזדמן או מערכת יחסים "רצינית" וכו' - זה סה"כ המצאה שלנו. כשההומו-ספיאנסים האשונים, זכר ונקבה נפגשו, אני בספק שהם היו עסוקים, כל אחד לחוד או יחדיו, בטיב מערכת היחסים שזה עתה נוצרה - הם פשוט עשו מה שהם רצו. הזוג הזה רוצה לעשות סקס? זה מה שבא לו? שיעשו. זה לא משנה אם זה במסגרת מערכת יחסים מונוגומית, פוליגומית או סתם מין מזדמן - זה הכל פרשנות שלהם וזהו.
&nbsp
אני לא חולק עליך שיש נטיה לסוג מסוים של מערכת יחסים באופן כללי, כפי שרשמת, אבל זה לא פחות כתוצאה מתרבות שהושרשה ועוד גורמים - לאו דווקא ביולוגיה ושאר הטיעונים
&nbsp
ושוב - יש לי הרבה מה לרשום ולחזק את טענותי, אבל אני מעדיף ללכת לחגיגת יום העצמאות במקום (וגם אני לא אוהב לחפור בכללי)
&nbsp
חג שמח!

runner22

New member
קודם כל

העברת את המסר שלך באופן נעים. לא משהו שאפשר לייחס לאחרים. שאפו.

מסכים אתך לגמרי בנוגע לשינויים שחלו מסיבות טכנולוגיות (המצאת הגלולות, התקן תוך רחמי ועוד) ותרבותיות בתפישה האנושית את נושא המין. זה רלבנטי גם לשינוי בגישות לסקס ולזוגיות.

ישנם מעט מינים על כדור הארץ שנחשבים למונוגמיים (בעקבות מחקרים). וגם הם בוגדים. אצל בני האדם מונוגמיה היא אילוץ דתי-תרבותי.

באשר לעיסוק ביחסים ובתהיות - לכאן נכנס מימד האינטליגנציה הרגשית. כלומר, ככל שהאדם נהנה מאינטליגנציה רגשית גבוהה יותר, הוא יעמיק בנושאים מסוג זה.

יום עצמאות שמח.

In Limbo

New member

למעלה