המון סימני שאלה

היגי

New member
המון סימני שאלה

ערב טוב בנות יקרות אני לקראת ivf ראשון לאחר טיפולים אחרים שלא צלחו. מזה כשנה וחצי, מאז שהפסקתי לקחת גלולות (אחרי שנים רבות שלקחתי באופן קבוע כי בגיל 14 היתה לי ציסטה בשחלה והגלולות היו מניעה לציסטות נוספות), בכל סבב שעשיתי הופיעו לי כאבים ברגל שמאל (בחיבור של הרגל לאגן- באזור המפשעה) מספר ימים לפני קבלת הוסת ונמשכו מספר ימים לאחר סיום הווסת. הכאבים חזקים וגורמים לי לצליעה, בביקור אצל אורטופדים שונים נאמר שיש לי דלקת ושזו לא דלקת פרקים. אין לי דימום חזק בזמן הווסת ולא כאבי בטן משתקים, אני סובלת מעצירות שנעלמת בזמן הווסת, שחלות פוליציסטיות, אי פריון, וכאמור כאבים חזקים ברגל שמאל. יש לי מספר שאלות: 1) האם יתכן אנדומטריוזיס שמתבטא בעיקר בכאב ברגל? 2)אם אכן מדובר באנדומטריוזיס, יתכן שהכאב מחמיר דווקא בזמן הווסת? 3)האם יש הבדל בין פרוטוקול ivf רגיל וכזה שמותאם לסובלות מאנדו? תודה :)

רווית04

New member
היי :)

1. יתכן, כי תלוי גם איפה המוקדים יושבים והכאב מוקרן לאזור הרגליים. אבל אישית בעקבות הדיכוי ההורמנלי הממושך זכיתי לדלקת פרקים ובחודשים האחרונים אף לפיברומלאגיה. ושוב, אם את סובלת מאוד מהרגליים, יכול להיות שזה בעקבות הטיפול ההורמנלי הממושך שאת מקבלת, ויכול להיות שאת צריכה לראות דווקא ראמטולוג ולא אורטופד. ואישית? ממליצה לך לבדוק זאת, ולא להזניח. 2. דווקא בזמן וסת , החגיגת כאבים יותר כואבת ומתגברת שיש אנדו'. 3. ידוע שטיפולי פוריות וחגיגת הורמונים רק מעוררת את האנדו' והיא לא טובה בשביל אנדואיות, לכן חשוב להיות בידיים טובות ומטפלות שלא שוכחות את הנושא. תרגישי טוב .

זואילי

New member
בוקר טוף

מציעה לך ללכת לייעות במרפאת האנדו בתה"ש. בלי קשר לטיפולים.. בנוסף להם. אין פרוטוקולים מיוחדים לאנדואיות, יש הרבה דברים שרופא הפריון כן יכול לעשות אם הוא מתייחס לאנדו. אבל התרופות - אותו הדבר.. התהליך, אותו הדבר. בהצלחה!

היגי

New member
תודה :)

אני צריכה הפנייה כדי ללכת לייעוץ בתה"ש? איך קובעים לשם תור?

זואילי

New member
כל הגעה לבי"ח מחייבת טופס 17

תעשי גוגל ותאתרי את הטלפון. (אין לי עלי כרגע). ותקבעי. יש מליוני שירשורים על קביעת תור למרפאה. גם בדף הנוכחי כבר דובר על איך לתאם ומה עושים אם אין טופס 17. ממליצה לך לקרוא את דפי הפורום. בהצלחה!

מסק28

New member
אותו דבר!

אני בדיוק במצבך הולכת להתחיל טיפולי IVF וגם אני סובלת מרגל אגן ועכוז. אצלי זה בצד ימין וגם צולעת לפעמים בדיוק כמוך. הייתי אצל ד"ר קאופמן (מקסים) אמר שזה בגלל שנגע יכול להיות קרוב לגיד וגם לעשות כמו כאב סכיאטי- גם אני הלכתי לאורתופד לפני שנה על אותה סיבה ולפני חודשיים חזר שוב רגל ואגן ומפשעה ביחד..... אז לא ידעתי שיש לי אולי אנדו ועכשיו אני הולכת לקראת ניתוח לפרוסקופי בגלל חשד התחילו לי אפילו קליקים ברגל ובכתף וזה מרגיז נורא.... מאחלת לך שתרגישי יותר טוב אבל חשוב שתלכי לרופא מומחה באנדומטריוזיס ולאורטופד מומחה אני שבוע הבא הולכת להתיעץ עם אורטופד על דעתו ואם הוא חושב שיש סיכונים בנגעים שמשפיעים על רגל והקליקים - אם זה יכול לסכן את הגב - ככל ששואלים יותר שאלות ואת האנשים הנכונים ככה נרגעים יותר אני מאחלת לך המון בהצלחה !!!

למעלה