המון זמן שלא\\ טריגר

המון זמן שלא\\ טריגר

היי.
לא הייתי פה המון זמן אולי כי השתדלתי להרגיש יותר טוב..
השתנתי כל כך הרבה פעמים, הפחדים שלי התחלפו בחוסר אכפתיות ענקית.
הנורא מכל קרה, ההורים גילו שיש לי הפרעת אכילה, שלחו אותי לפסיכולוגית.
אף פעם לא סמכתי על פסיכולוגית אבל האמת שהתחברתי אליה.
בכל מקרה, מסתבר שהיא לא הייתה אחת שמתמחה בהפרעות אכילה, לא יודעת למה אנשים אומרים לי שזה כזה חשוב.
היא הייתה צריכה ללדת ואז הטיפול נפסק. אחרי חודש היא שלחה הודעה שלפי דעתה כדאי שלא נמשיך, שאני צריכה משהו מסודר יותר ורצוף.
בכיתי קצת.
השתחררתי מהצבא, התחלתי לעבוד על עצמי, להפסיק לפגוע בעצמי, להפסיק להקיא, להשתדל להפחית את כמויות ימי הצום.
חזרתי להרגלים שלי, ההורים נרגעו ושוב התחילו לדאוג, התחילו לחטט לי בחיים קצת יותר.
גילו דברים, הייתה שיחה ארוכה וקשה.
אמרתי להם שאני משתדלת ועצוב לי שהם לא רואים את זה.
שזה שהם קוראים באנטרנט על הפרעות אכילה אולי יגרום להם לדעת יותר אבל לא להבין איך זה להילחם בעצמך כל יום.
הם מבחינתם רצו שאלך למסגרת.
אבל אני מפחדת, כי סיימתי צבא והחיים אמורים להתחיל. ותמיד אני מוצאת סיבה לדחות אפשרות לטיפול, פעם זה היה צבא עכשיו זה עבודה.
זה ישמע מטופש אבל מאז שאבא שלי אמר לי שהוא חושב שאני לא אוכלת בחוץ כי הכי נוח לי להקיא בבית
חזרתי להקיא אחרי הפסקה של כמה חודשים וחזרתי להתקפי הצום שהייתי עושה בתקופת הצבא.
אני אפילו לא יודעת למה, אולי כדי לעשות דווקא.
האווירה בבית מגעילה. החג חנוכה הכי עצוב שהיה לי בעולם.
כולם מעורבים, נועצים מבטים בצלחות.
שואלים אותי אם אני מרגישה טוב.
וזה מעצבן אותי. וכל כך קר לי, אפילו שתי שמיכות פוך ושמיכת צמר לא עוזרות לי.
כל כך מעצבן אותי שאני מעדיפה להמשיך בהפרעה במקום לטפל בה.
ולרגעים אני מצטערת על הבחירה הזאת.
אני כותבת פה
כי נמאס לי להציק לחברות שהחלימו מההפרעה בבעיות שלי.
הן זכו בהחלמה, ואני העדפתי ליפול בין הכיסאות.
תקראו לזה מה שאתם רוצים, פריקה, בריחה, טימטום שהפך להגיון תמים.
עצוב לי שעצוב לי כל כך, שחזרתי לפגוע בעצמי אחרי הפסקה יחסית גדולה
ושאני לא מצליחה לשלוט בזה.
אני חושבת שלא נועדתי לתיקון.
אבל איך חיים עם זה?

שלום

היי,
אני קוראת אותך ועצוב לי מאוד לראות שזה המצב.
אני לא מכירה אותך, אבל כואבת את כאבך.
שאלת איך חיים עם זה.. לא חיים עם זה!
את אמנם לא מתה, אבל את גם לא חיה..
אי אפשר לחיות עם הפרעת אכילה, ולא חייב.
אני מצטערת שזה נשמע אולי תקיף - אבל אף אחד לא דורש מאיתנו לרעוב או להקיא אחרי כל ארוחה.
מלבד ההפרעה הארורה. אנשים חיים את חייהם באופן מלא, אנשים אוכלים וניהנים ומביאים ילדים
והופכים למצולחים והמשקל לא משחק תפקיד בכלל.
קרוב ל7 שנים הבנתי את זה על בשרית תרתי משמע, ההתמודדות היא קשה ככל שעובר הזמן ללא טיפול,
המחלה יכולה להגיע לשיאים שאת לא מתארת לעצמך, היא הופכת את החיים למייגעים, קשים מנשוא.
אני לא מנסה להפחיד אף אחד, אני גם מאמינה שכבר עכשיו את חווה את הקושי, אני לא מאמינה בשיטת
"ההפחדה", אני מאמינה בלנסות ולתאר שזו לא הדרך לקבלה העצמית, שהמשקל לא משחק תפקיד באושר
שלנו ובקיום שלנו בעולם.
הפרעת אכילה היא סימפטום, סימפטום למצוקה, בין אם נפשית בין או סוציאלית.. חברתית וכו'..
טיפול הוא חשוב, טיפול הוא מסגרת תומכת ומחזיקה, הוא קול היגיון שאפשר להיאחז בו בימים שאת לא
מוצאת היגיון בכלום.
הסביבה שבה את גדלה משחקת תפקיד חשוב בהחלמה, אך למרות זאת- לא כולן זוכות בתמיכה מהסוג הזה,
לכן חשוב שהטיפול יהיה מה שיהווה את רוב התמיכה. מה גם שאת לא צריכה להחלום עבור אף אחד, רק עבורך עצמך.
תחשבי כמה זמן יש לך לחיות בצורה כזו! זה לא שווה את זה.
את תפגעי בכ"כ הרבה מובנים.. בין אם זה החלום למצוא שותף לחיים, להביא ילדים, לפתח קרייריה, לנסוע למקומות יפים בעולם
ללמוד תחום שמעניין אותך, להגשים את עצמך.. ללכת לבתי מלון, לראות נופים, ללכת לים בקיץ, להירטב בגשם בחורף, לחיות!!!!
זה נכון שהמדינה שלנו לוקה בחסר בכל הקשור לטיפול בהפרעות אכילה,
אך עדיין נמצאים המון פתרונות שיכולים לעזור מאוד,
בראש ובראשונה להגיע לטיפול מרפאתי, אם תכתבי למאיפה את אוכל לכוון אותך.
טיפול מרפאתי כולל פסיכולוגית ודיאטנית ופסיכיאטר בעת הצורך. וכן נכנס גם שיתוף הפעולה מצידך - דבר ראשון המילה הזו
"תיקון" יוצאת מהלקסיקון, משתי סיבות - האחת שאף אחד לא מנסה לתקן אותך, את לא מקולקלת. השנייה היא שהכל בר חלוף
שהכל אפשרי ושום דבר עוד לא נחתם. אל תגזרי על עצמך גורל, זה הדבר הכי גרוע שאת יכולה לעשות. תחזיקי אמונה ותקווה
הן הרבה יותר טובות.
דבר נכון חשוב - ישנם בתים שיקומיים בארץ, גם עליהם אוכל לפרט אם תרצי. זו מסגרת נפלאה עבור אנשים כמוך.. כמונו..
לפני שתגיעי לשם עלייך לעבור טיפול מאסיבי שיאפשר לך להגיע אל מקום כזה ששם מגיעות בנות שעשו דרך על מנת להחלים
ולהגיע לנקודה בה את יכולות להמשיך הלאה, הטיפול המאסיבי בדר"כ חייב להיות אישפוז, אך לא תמיד.
אישפוז נשמע מילה מפחידה. אך זה ממש ממש לא כך. גם על זה אוכל לפרט אם תרצי.
אני חושבת שכדאי להושיב את ההורים לשיחה, בדיוק כמו שהם יכלו להושיב אותך.. לספר להם במקצת על ההתמודדות,
להביע את הרצון להחלים, על אף שהוא מזערי כעת ואני מבינה את ה"קריעה" הזו. חשוב שגם את תביני!
חשוב שתבדילי בינך לבין ההפרעה, קיימים בתוכך שני זאבים, מכירה את המשל? הזאב הלבן והזאב השחור,
תאכילי את הזאב הלבן, תזיני אותו.. הוא יתחזק וינצח!
את לא הפרעת אכילה מהלכת! את בחורה שסובלת מהפרעת אכילה, תאמיני שאפשר אחרת, שיש חיים אחרים,
כבר חיית אותם בעבר, נכון? תנסי להיזכר, לפני שהכל התחיל.. עשית דרך מאוד יפה בהתחשב בעובדה שסבלת
עד עכשיו, המסגרת הצבאית מאוד לקלה ואת לוחמת בעיניי!!!!!
כל ה"דחיפה" הזו קדימה והדהירה הזו, לא תוביל לשום מקום אם בסוף תמצאי את עצמך במקום כ"כ אפל ונמוך..
והטיפוס משם יהפוך להרבה הרבה יותר קשה ממה שעכשיו יכול להיות.
כתבת שאת לא מצליחה לשלוט בזה, זה מובן! האשלייה של שליטה היא הזיה אחת גדולה, שבסוף תתנפץ ותוכיח
לך כמה את לא שולטת בשום דבר, כמה את נשלטת ובאיזו מהירות היא תדרדר אותך אל התיהום.. ואת כבר
מתחילה להרגיש ניצנים, את כבר רואה שאין שליטה.. שהיא לא קיימת...
במצבים כאלה של חוסר שליטה והתדרדרות מוחלטת ושגם המחשבה קצת חולה וחוסר היגיון עוטף - יש להתחיל
בטיפול מרפאתי ואם לא תהיה הטבה יש להיכנס למסגרת אישפוזית.

אני לא אמשיך לכתוב, כי אני חושבת שקודם כל את צריכה לעכל את מה שכן נכתב..
אני לא מאמינה ב"הצפה והצפה והצפה", קחי לך זמן.. תקראי את המילים.
אם תרצי יותר פרטים, אני כאן.. לכל דבר.
המשיכי לכתוב לנו,
תודה ששיתפת.
הישארי חזקה!
אני.

levshavur

New member
שלוש נקודות...

שלום לך,
אני מצטרפת לדברים שכתבה לך קרן אור.
גם אני, כמוה, חושבת שחבל להתייאש, ושאם יהיה לך כוח רצון מספיק חזק, אפשר להחלים מהפרעת אכילה!
אני רוצה להגיד לך שהחיים שלי כל כך השתפרו לטובה כשיצאתי מההפרעה הזאת!
אני מאמינה שזה אפשרי...
לפעמים צריך לדעת לוותר לתקופה על הרצון לעשות דברים כמו לימודים או קריירה בשביל להתמקד בהחלמה. (יש כמובן מצבים שאפשר גם לשלב בין השניים אך לא תמיד זה אכן מעשי...אני הפסדתי המון מבחינת לימודים בגלל האשפוזים שהיו לי...)
שיהיה בהצלחה!!! וחושבת עלייך...
לבשה.

לבשה..

לבשה המון תודה
את בטח לא מזהה אותי כי הייתי תחת שם משתמש אחר,
אבל.
מה שלומך בימים אלה?
תודה על המילים הטובות והתמיכה..
אני מתהפכת על עצמי כל פעם מחדש, רוצה מאוד לעשות צעד ואז מתחרטת לגמרי.
מרגישה שזה עדיין לא שם בשביל לטפל בזה.
שיסתכלו עלי ויגידו שאני לא מספיק לטיפול.
בעצם. זה מטופש. כי לא באמת אכפת לי מאחרים.
אבל כשאני מסתכלת על עצמי ואומרת שאני לא מספיק.
עדיין לא מספיק.
רק עוד קצת הרבה.
אז זה קצת מתיש.
שלושנקודות

levshavur

New member
שולחת מסר...

שלוש נקודות שלום,
אכן אני לא מקשרת כרגע איזה ניק היה לך קודם...
אני חושבת שמה שאחרים חושבים או לא חושבים לגבייך זה לא בהכרח צריך לשנות...כי אם לדוגמה הייתי מקשיבה לכל אותם אנשי מקצוע שחשבו שאני 'מקרה אבוד' שאני 'לא ברת טיפול' ו'כרונית' ' וכד'...מן הסתם שהייתי נשארת בתוך כל הג'יפה ועמוק בתוך ההפרעה...אבל אני רציתי להחלים, וממש לא עניין אותי שהם חשבו עליי כך...
אני טוענת שהחברה עושה אנשים יותר מוגבלים ממה שהם, ומבחינתי השמים הם הגבול...
אז גם בהקשר של החלמה...
אני חושבת שאם את תאמיני בתוכך שאפשר לטפל בזה, אז הזמן והיכולת לכך יגיעו...
ולגבי המצב שלי - אשמח לעדכן אותך במסר...אני נזהרת לא לשתף כאן יותר מדיי כי ייתכן ואחשף בקרוב בתקשורת ולא הייתי רוצה אווטיניג כאן בפורום...
לבשה.

למעלה