המון ולא כלום

המון ולא כלום

שלום לכם. יש לי המון מה לומר. אבל אין לי יכולת לומר דבר. ממש לא כלום. לפני שלשה שבועות נפטר הבן שלי. ככה. נפטא כנראה מדום לב. בבית. בחדר שלו. בין הידים שלי. הלך. נסיתי לעשות לו החיאה. לא עזר. נפטר. והגעתי לאתר שלכם. וקראתי פה ושם. לא קראתי הרבה. אין לי סבלנות לקרוא. אין לי סבלנות לכלום. ואמרתי לעצמי: אולי. אולי מפה יעזרו לי קצת למצוא כוון. כי אני ממש חי בתוך מין אי ודאות כזו. וכתבתי משהו לבחורה אחת . לא הכרתי אותה ,אבל מתגובתה הסתבר לי כי היא מאוד רגישה, ונבונה ,ומבינה וחכמה. והיא אמרה שיש פה אנשים שיקראו ויבינו על מה אני מדבר......... בדיוק, בלי שאצטרך להסביר יותר מידי. (ואני רק מקווה שלא תכעס שצטטתי אותה בלי רשותה) אז אני לא יודע מה לומר ומה לספר. לספר איך זה קרה? לספר כמה אהבתי אותו? לספר כמה הוא חסר לי? לספר איך קשה לי לתמוך באמא שלו ובאח הגדול והאחות הקטנה שלי? מה. מה אני צריך לומר? אח שלי נהרג בפעולה בלבנון לפני 23 שנה. איזה סמ"פ אחד הכניס לו כדור והרג אותו. היה הרופא של הגדוד. וזה היה קשה. זה היה קשה מאוד. לקח לי איזה עשר שנים רק להתחיל לצאת מהצער. והצער ההוא לא עוזב. והנה עכשיו הלך הבן שלי . וזה בכלל לא אותו דבר. זה נורא כבד. אז מה אני צריך לומר? מה אני צריך לעשות? אני לא יודע. אני יודע רק שאני לא רוצה לשמוע " תהיה חזק" ו- מחבק/ת אותך". אני לא רוצה להיות חזק. הוא היה נורא חזק. היה לו המון כח. אבל הוא היה נורא רגיש. היה מסוגל לבכות. ואני מה זה חזק? ברזל. לא מסוגל לבכות. לא בכיתי על אחי, לא על הורי וגם עכשיו על הבן שלי- לא בכיתי. אז אני לא רוצה להיות חזק. ואני רוצה לחבק אותו . רק אותו ולא אף אחד אחר. אז אנא, בלי....................... מה יהיה?

אורי_ח

New member
"יש המון מה לומר. אבל אין יכולת..."

ובאמת מה אפשר לומר אחרי כזו בומבה, ודווקא כשהלב מתפוצץ מעומס של דברים שכן רוצים לצאת. אכן צדקה החברה שאמרה לך: יש כאן אנשים שחוו את המכות, שחווים את ההווה והעתיד צופן להם עוד הרבה כאב והתמודדות אין סופית עם האובדן. כן, הבנה וקשב תמצא פה. גם "יעשה הזמן את שלו" ודאי אינו מסוג המשפטים שהיית רוצה לשמוע. מה שאני אומר לך נוגע להווה. קח לך את הפריווילגיה שמעולם לא הרשית לעצמך: היה חלש. התאבל בכל העוצמה שהלב שלך מבקש. מהחולשה יצמחו כוחות חדשים. אולי גם יבוא הבכי שאתה כל כך זקוק לו. שלך ואתך אורי

שלום לך

וברוך הבא. פה זה מקום שלא צריך כלום. כשיבוא לך.. תכתוב על מה שבא לך. האוזניים והעיניים פה, יבינו כל מה שיצא לך מהלב אל המקלדת. פשוט תכתוב.. אפילו בלי לקרוא את מה שכתבת. אולי תגלה שזה משחרר. תנחומי אחת מהצד

liat1953

New member
ברוך הבא

כמה קשה לומר מילים אלו אך בלאת בררה כשקרה המקרה כאן המקום. אני חוויתי כמוך אובדן בן, הכאב הוא עצום ללא נשוא. אך אנו ממשיכים קדימה יש בשביל מי יש בשביל מה ואפילו בשביל להנציח ולספר כאן,אכן תוכל להרגיש"בבית" כולנו כאן באותה סירה ותמיד נהיה אוזן קשבת ליאת

BooBee

New member
טוב שכתבת

והבכי עוד יגיע. אפילו שנראה שלא. וברוך הבא, איש יקר. לך חבק את האישה והילדים בשמי. שלך, רויטל.

kevant

New member
../images/Emo16.gif

המות מכה ללא רחם. הנחמה היחידה, אם יש כזו, היא שהילד נפטר כשלידו אדם אוהב. מזיל דימעה יחד איתך. שלך.

nypx

New member
שלום לך........

ופה לא צריך להיות חזק פה תהיה אתה לטוב ולרע וחוץ מזה מה רע בחיבוקים? זה אף פעם לא מזיק ולפעמים אפילו יעיל אני

yaffa123

New member
שלום

מה אפשר לומר. כלום והרבה. בני נפטר לפני 5 חודשים ואני חושבת שהדבר החשוב ביותר לומר לך הוא שתדע שכל דבר, כל רגש כל כאב, כל תחושה הכל בסדר... תן לעצמך, תרשה לעצמך כל דבר שאתה מרגיש. אל תבהל מהתהומות, מהשחור... אל תלחם בכך. אני בהתחלה נלחמתי וזאת היתה טעות... קשה להסביר.. אז המלצתי אל תרצה להיות חזק.. זה עדין "טרי" אצלי, עדין יש נפילות גדולות מדי פעם אבל מצד שני יש קבלה . קבלה של הכאב והגעגועים שילוו אותי תמיד. ויש כבר ידיעה שעם הכאב הנורא נורא הזה יש גם עתיד ויש בנות צעירות שצריכות להמשיך לחיות וצריכות את ההורים שלהם חזקים. והן (הבנות) לא יחיו בצל, לא יחיו בבית שחור מעצב, גם להן קשה. זה קשה, לא אשקר, קשה מאוד. אפילו לכתוב עכשיו קשה לי. אנחנו כאן בשבילך. יפה

BooBee

New member
יפה ../images/Emo23.gif

התגעגעתי למילים שלך. היית חסרה לי. טוב שבאת קצת לבקר. נשיקות.

yaffa123

New member
../images/Emo24.gifהיי

אני נמצאת כאן המון, קוראת כמעט כל יום. לא תמיד יכולה לענות, לא תמיד יש לי מה לומר. אבל תמיד ליבי עם כולכם. ביי

תודה לכם

חברות וחברים. כמו נרות קטנים באפילה גדולה , כמו פנינים קטנות בתוך יוון מצולה - כך היו לי מלותיכם. עדיין קשה לי. קשה מאוד לבטא מה אני מרגיש. אבל אני מרגיש בדברים שלכם כנות רבה. ורצון לתמוך . אז שוב- תודה.

למעלה