המוח והלב

Danial***

New member
המוח והלב

סתם משהו שחשבתי עליו היום ונורא עניין אותי - אם המוח מפסיק לעבוד הלב ממשיך לעבוד אוטומטית כזה או שהוא גם מפסיק כי המוח צריך לשלוח לו הוראות להמשיך? יש מוות מוחי, לא? אז איך זה? במוות מוחי המוח לא עובד אבל הלב כן? אם הוא כן ממשיך איזה זה שהוא ממשיך בלי לבל שום פקודה מהמוח להמשיך? ובחוסר הכרה - המוח עובד? או עובד רק חלקית אולי? תודה, דניאל

שירי71

New member
אם זכרוני אינו מטעה אותי

יש בגוף מנגנון שכאשר כמות הפחמן דו חמצני עולה ולא יורדת הסרעפת יורדת אוטומאטית והריאות מתמלאות חמצן שמגיע בסופו של דבר ומפעיל את הלב כך שפרק זמן מסויים הלב יכול להמשיך לפעול גם אם אין הוראה מהמוח אבל גם המנגנון הזה כדי שהסרעפת תזוז צורך חמצן או משהו כך שאחרי פרק זמן מסויים זה מפסיק לבד. אני מקווה שלא כתבתי דבר שגוי לחלוטין כאן...

קישקשתא

New member
אולי

תעבירו את זה למסרים האישיים

Snapple

New member
המוח והלב- תשובה

המוח מפסיק לעבוד רק לאחר 8 דקות של חוסר קבלת חמצן וזהו מוות מוחי שממנו אין דרך חזרה. הלב עצמו לא פועל לפי מסרים ששלוח לו המוח בגלל שיש לו מערכת "מסרים" משל עצמו שנקרא ה- SA NODE והוא הקוצב הראשי של הלב. הוא שולח פולסים חשמליים שמפעילים את הלב. הלב גם מקבל חמצן מהעורקים הכליליים וכאשר יש חוסר בחמצן הלב מפסיק לעבוד מפני שלא מקבל את החמצן הדרוש להפעלתו. ככה שבעצם כאשר האדם מגיע למוות מוחי הלב שלו במצב של אסיסטלה שזה בעצם דופק אפס=לב לא עובד=מוות. כמו כן יש כול מיני שלבים לחוסר הכרה. חוסר הכרה יכול להיות עם דופק ועם נשימה וככה כמון שהמוח עובד. חוסר הכרה יכול להיות רק עם דופק אבל בלי נשימה ואז אם לא מנשימים את הבן אדם כעבור 4 דקות הוא ימצא במוות קליני וזה אומר שיהיה לו ככול הנראה בעיות במוח ולאחר 4 דקות נוספות (זאת אומרת סך הכול 8 דקות) הוא ייכנס למוות מוחי= מוות. ויש חוסר הכרה שהוא בלי דופק ובלי נשימה שגם הוא כמובן עובר את אותו תהליך של מוות קליני ולאחר מכן מוות מוחי. מקווה שעזרתי, מיכל

Snapple

New member
עוד הבהרה קטנה

כאשר לא מגיע למוח חמצן גם ללב לא מגיע ככה ששניהם בעצם לא יעבדו.

אהממ

"המוח" זה דבר קצת גדול ומורכב. כשאתה אומר "המוח מפסיק לעבוד", בדרך כלל מתכוונים לחלקים שאחראים לתקשורת עם העולם החיצון, ו/או להכרה ומודעות עצמית במובן המקובל. אבל המוח מורכב מכמה חלקים. גזע המוח, למשל, לא ממש עוזר לך לדבר עם אנשים, אבל הוא אחראי באופן ישיר על פעולות החיים הבסיסיות כמו נשימה עצמאית (אהה, ונראה לי שגם על פעימות הלב אבל אני לא זוכר בוודאות). אז לפי זה, אם חטפת בומבה במצח, קליפת המוח מתפרקת, דימומים פנימיים לוחצים על כל חלקה פנוייה, שיתוקים נרחבים בהצלבה וגלזגו ירוד (תכף נסביר מי זה) אבל גזע המוח שלך נותר ללא פגע - אז הלב והנשימה ימשיכו לתפקד, ואולי אפילו תהיה לך זקפה
, אז מבחינת הרבה מאד אנשים אתה תהיה בעצם גבר מושלם. גלזקו קומה סקייל (glasgow coma scale (GCS היא שיטה לבדיקת מצב הכרה. התחום הוא בין 3 ל-15, כשבעצם 3 אומר שאתה צמח. יענו, המוח שלך לא מתפקד, לא מתקשר ואפילו לא מתרגם שירים מודרניים לעברית ("אאהה אה יאא יאא"), לא אבל הלב ממשיך לפעום, ואז אפשר להוציא אותו ולתת אותו למישהו אחר. ברור לי שלא עזרתי, כי אתה שואל על מוות מוחי מלא (וגם אז הלב עלול לפעום בטעות) אבל אם היו מעירים אותך בשבע לפנות בוקר אז גם אתה היית מזיין את המוח לכל העולם.

okok4

New member
אוי אוי. מישהו כאן רואה יותר מידי../images/Emo3.gif

קווין סמית. "מוכרים בלבד" זה לא סרט אמיתי!!!

למעלה