המוזיקה מתה

חיפושיט

New member
אהמ.. סוזן..?.

אני לא ממש מכירה את ג´ורג´ האריסון, אני לא מהדור כנראה.. בא לך לכתוב עליו קצת, ולמה הוא השפיע עלייך כל כך?

ג´ורג´ האריסון הוא חיפושית

בדיוק כמוך! על הביטלס שמעת? הלהקה המפורסת והמצליחה משנות השישים. אחת הלהקות הגדולות ביותר! בכל אופן, האריסון היה אחד מחברי הלהקה אשר מנו ארבעה חברים. הוא היה החבר המופנם יותר וכישרוני לא פחות מהצמד לנון-מקרטני. טוב זה היה בערך 20 שניות על ג´ורג´ האריסון(למרות שמגיע לו הרבה יותר!)

חיפושיט

New member
ברור שאני מכירה את הביטלס!

אבל בשמותהם רק את ג´ון לנון פול מקרטני ורינגו סטאר, תודה בכל אופן

ג´ורג´ האריסון ז"ל

היה לא רק מוזיקאי מחונן וגיטריסט מעולה. הוא היה גם אדם יוצא דןפן. נחבא אל הכלים, ביישן ושונא פרסום, ג´ורג´ היה אדם רוחני. הוא זה שהכיר לביטלס את המהרישי יוגי והיה הראשון לשלב במוסיקה מערבית סיטאר. הוא המשיך בדרכו, והיה לבודהיסט, תוך שהוא משלב בין קריירה מצליחה לבין סיוע לנזקקים, בין אם מדובר בארגוני צדקה שונים או אפילו אנשים פרטיים שנזקקו לסיוע. ג´ורג´ תמיד תמך וסייע גם לאנשים שלא הכיר. לאחר שעות של בכי תוך כדי צפיה בסרט צוללת צהובה והאזנה למבחר אלבומי הביטלס, החלטתי לתעל את היגון לכיוון יצרתי יותר, ועשיתי משהו. המוות הזה, כל כך בטרם עת (הוא היה צעיר הביטלס, רק בן 58), עדיין כואב. אבל כבודהיסטית, אני יודעת שהוא נמצא במקום טוב יותר. אני רוצה להאמין שהוא כבר התאחד עם ג´ון בצד השני. סוזן

אגב, למי שרוצה להכיר אותו קצת יותר

הערב בשעה 20:30 (אני לא בטוחה), תשודר תכנית מיוחד המוקדשת לחייו של ג´ורג´ בביביסי ניוז. סביר להניח שישדרו גם תכניות הקשורות בו בVH1. פשוט תעקבו אחר לוח המשדרים. יום עצוב לכולנו. סוזן

Yaniv-DC

New member
דייייייייי

עצוב לך? יופי (לא במובן היפה של המילה...) עצוב למעריצים הרבים כל-כך? כנ"ל. לאחל יום עצוב לכולנו? לא. למה? כי אם אני לא טועה, בשנים האחרונות, וגם קצת כמה שנים לפני האחרונות, החיפושיות וג´ורג´ לא יצרו משהו חדש. כלומר, גם אחרי מותו תוכלי להמשיך ולהאזין ליצירות האהובות עלייך. ולחלקנו, דברים טובים (שומו שמיים) קרו היום, יקרו מחר, וגם מחרתיים. הלאה הפסימיות... שיהייה לכולם יום טוב! יניב

לא איחלתי לאף אחד שום דבר

מה אתה קופץ? ציינתי עובדה מרה. סליחה, אבל בעשור הקודם הביטלס וג´ורג´ יצרו את האנתולוגיה, שהיתה פרוייקט ענק. ג´ורג´ המשיך ליצרו מוסיקה. פול כרגע הוציא אלבום. ואתה לא חייב להיות בן אדם כל כך רע. היום קרה דבר נורא. תפתח טלווזיה. בליברפול הורדו דגלי הלאום לחצי התורן. אנשים בוכים ברחובות בערי בריטניה וארה"ב. סוזן

Yaniv-DC

New member
אני לא רע, חוסר הבנה.

פירשתי את ה"יום עצוב" שלך כאיחול (כמו שאומרים "יום נעים" וכו´.) לא רע, אבל לא רואה את זה כיום בו המוזיקה מתה. את זה אמרו כשלנון מת, היום היא מתה שוב? מסיור קטן שערכתי ברחובות (סוף סוף הוציאו לי SSN, מלא סידורים בירוקרטיים... אבל אחרי שנה, ניצחתי את הבירוקרטיה האמריקאית, שהיא יותר מתישה מאחותה הישראלית) - לא ניצפו פה אנשים בוכים. צודקת, זה לא "סתם" מישהו אנונימי ולא מוכר, זה לא מישהו ברמה הלוקאלית אלא ממש אוניברסלי, ואפילו הבוש מסר תנחומיו וצערו, וגם ה-CNN בין תמונות כאלו ואחרות של שרון בגראונד זירו מדברים על זה, -אבל... נו... דרך הראייה שלי שונה. בקיצור, הכל מהפרוש השגוי שלי למשפט הסיום שלך, ועל כך אני מתנצל. יניב איש טוב (משתדל)

לצערי

היום לצערי הרבה אנשים כבר לא כלכך לא מעריכים את היצירות של הביטלס אנחנו דור שלא ידע את הביטלס ואתה מעלם שהביטלס: המציאו את המוסיקה האלקטרונית(הפסיכודליה היתה ראשית המוסיקה האלקטרונית וגם הביטלס יצרו את המיקס הראשון בשיר a day in life) הראשונים שחיברו בין מוסיקה מערבית למוסיקה מהמזרח הלהקה הראשונה שגם כתבה את השירים(לפני הביטלס היתה הפרדה כמעט מוחלטת בין מבצע למחבר השיר-למשל אלביס וכל האומנים בתקופתו לא כתבו את השירים) וזה רק במקצת התרומות שלהם למוסיקה ככה שאי אפשר להתעלם מהתרומה שלהם

dylan

New member
לא כל האמנים בתקופת אלביס

לא כתבו לעצמם את השירים, הביטלס חידשו הרבה אבל הם לא הראשונים שכתבו לעצמם את השירים

MARMELAD

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחח

יניב, אתה ענק. ואני אומר, מת? מת. העיקר שחי לפני זה.

dylan

New member
מוזר...

שזלזלו במוות של גנדי (זאבי) הגבת אחרת...

Yaniv-DC

New member
השוואה מטופשת

בין מוות טבעי (מחלה מוגדרת כמוות טבעי) לבין רצח פוליטי. בערך כמו להגיד שמלפפונים בקו-אופ זולים מגויאבות בשופרסל.

MARMELAD

New member
ולי נשאר רק להגיד - נכון.

כשמנהיג פוליטי נרצח וכשזמר/ גיטריסט מת ממחלה, זה שני דברים שונים לגמרי.

dylan

New member
לא נכון

מעניין, אף פעם לא ידעתי ששופטים ומעריכים את האדם על פי דרך מותו ולא לפי חייו... צריך לתת כבוד לאדם עצמו בלי קשר לסיבת מותו (ואגב אפשר גם להוסיף את הגיל, וזאבי היה הרבה יותר מבוגר מהריסון במותו), אפשר וצריך כמובן לגנות את הרצח אבל איך זה הופך בדיוק את זאבי ל"קדוש" יותר מהריסון אין לי מושג. חוץ מזה שהריסון תרם גם הרבה יותר לאנושות מזאבי לפי דעתי למרות שהיה רק זמר/גיטריסט...

MARMELAD

New member
בוא אני אסביר לך:

גם גנדי וגם הגיטריסט הזה שמת - שניהם לא רלבנטיים לי. החיים שלי נראים בדיוק אותו הדבר היום כמו שנראו כשהם היו חיים. לא הכרתי אותם אישית, לא מתעניין בהם. אם הם חיים או מתים זה היינו הך בעיניי. אבל אני מאמין שכששר במדינת ישראל נרצח וכשאיזה גיטריסט אנגלי מת מסרטן - יש הבדל ענק. למה? כי אנחנו ישראלים, כי זאת המציאות שלנו, כי אם שר נרצח, אז יש פתח לעוד שרים להירצח. וגיטריסט בריטי מת מזקנה וממחלות? אללה ירחמו. אני מקווה שיגיע לגן עדן. אז תרצה קומנדר סוזן פשיסטובה להפסיק לעשן, שתפסיק. אני דווקא מאחל לה שתמשיך לעשן, תקצר את חייה ותתרום לאיכות חיי כולנו. אתה רוצה להעלב? זאת זכותך המלאה. די דבילי מצידך להיעלב, אבל שוב, זאת זכותך. עם כל הכבוד, וטיוי גיא יקירי - אני מצטער על מה שאני אומר עכשיו - הפורום הזה צריך רענון בחבריו. אני מתחיל את הרענון הזה ויוצא מכאן שלא על מנת לחזור. שבת שלום.

dylan

New member
קודם כל

לא נעלבתי, גם לי זה נראה דבילי. ולעניינינו, ג´ורג´ הריסון לא היה איזה גיטריסט אנגלי אלא אחד האנשים הכי חשובים ומשפיעים במאה ה-20, הרבה יותר חשוב מזאבי למשל, ולפני שאני ישראלי אני חלק מהאנושות, כך שגם מה שקורה מחוץ לגבולות מדינתינו החצי סיכתית מעניין אותי וחשוב הרבה פעמים הרבה יותר ממה שקורה בתוכה. בכל מקרה, בוויכוח הישן שלך עם הקומנדר על זאבי לא התווכחת על הרצח עצמו שגם היא לא תמכה בו אגב, אלא על זאבי האיש והכבוד שהוא צריך לקבל עקב מעמדו ופועלו, כך שאין שום קשר לעובדה שיש פתח לעוד שרים להרצח. ואם לא הבהרתי את זה מספיק אז באמת שלא נעלבתי ואין לי שום בעיה גם עם הומור שחור (להפך), אבל צריך להבדיל בין הומור כזה לבין זלזול באנשים.

למעלה