חיים
בכל הקשור לדברים שכתבתי בהודעה לאייסי4 באמת לא היה ממש מה להבין בעיניין החיים (או לא) אחרי המוות, כך שבאמת אין לך בעיה בהבנה בנקודה הזאת. אם יש משהו מסויים בדברים שכתבתי, שלא ברור לך או נשמע לך מבולבל או מעניין, אתה מוזמן להעלות אותו ונראה מה יצא מזה. זה טוב אפילו סתם בשביל ההפתעה. תשאל אפילו שאלה שנראה לך שאתה יודע את התשובה עליה

עכשיו למרות שלא התיחסתי לשאלת החיים אחרי המוות בהודעה הקודמת אני ארשה לעצמי לכתוב כמה דברים עליה. לא לפני שאני אכין את הקרקע בהתאם למה שנראה לי חשוב באמת

אז ככה בכל הקשור לשאלות "גדולות", יהיו אשר יהיו יש דבר אחד שחשוב מאוד לזכור ! לפני כל השאר (בעיניי לפחות

והוא: מה אפשרי לי להבין באמת ? עכשיו ! אני זוכר שתי שאלות "גדולות" שהעסיקו אותי מילדותי ודרך נערותי, ושהיה לי חשוב מאוד שתהיה לי ידיעה אמיתית לגביהן כי באמת כל "תשובה" שונה על מי מהן, אמורה לגרור גישה שונה לאופן התייחסותי לחיים בכלל. השאלה הראשונה הייתה : האם יש אלוהים או לא? והשניה הייתה דוקא פוליטית, האם השמאל צודק או הימין? אני מרשה לך להניח שבכל התקופה ההיא, העמדה שלי החליפה צדדים כל אימת שפרט חדש נכנס ושינה את התמונה הקודמת ובצורה נאמנה כל פעם ניצבתי בהתאם ל"עידכונים" ותמכתי נלהבות בעמדה הרלוונטית. עד שזה נהיה ברור מידי. נהיה ברור שבעצם אני "מאמין" לדעות של אנשים ! דעות שנובעות... בוא נאמר, ממניעים מפוקפקים ומראיה צרה של המציאות. וגם התברר לי עד מאוד שלא אנצל לעולם מהמלכודת הזו עד אשר אוכל לשפוט בעצמי את הדברים ממקור ראשון. ואז המשימה החשובה שעמדה בפני היא לרכוש סבלנות ! וסובלנות. כי "להנות" ממסכנות סופיות של "מי ומי" זה קל מאוד אבל להבין את כל התהליכים שמובילים למסכנה מסויימת זה פשוט לוקח זמן. אם רק תזכור, שכל מה שאתה שומע מאדם זה או אחר, ואני בכללם, הוא בסך הכל דעתם הם (ולפעמים בהלט ייתכן ויעמוד מולך אדם ויאמר את האמת בהתגלמותה, האמיתית. היא עדיין רכושו הוא, והטעות הגולה ביותר שיכול אדם לעשות, היא "לקבל" כמובן מאיליו וכ"נכון" דברים שאומרים אנשים כלשהם). בשביל להבין באמת, עליך לשאוף "לראות" במו עינייך. ועכשיו לעיניין

אני לא יודע מה כתוב בספרי קסטנדה על קיומם של חיים לאחר המוות. מ"מחקר" הצלבתי שערכתי בין מסורות שונות ,דתות, ודרכים רוחניות, עולה תמונה מעט מבלבלת , אולם ניתן להבין מספר נקודות שהעיקרון שלהן חוזר על עצמו ברובן. אחרי המוות ייתכנו בפועל מספר אפשרויות . 1. לא יקרה כלום. זה מצב שבו ה"נשמה" של האדם מתה בתוכו, עוד כשהוא היה בין החיים. יש אנשים כאלו, הם נראים חיים כמו כולנו, אבל בפועל לא חי בתוכם שום דבר מחומר שהוא לא "פיסי". כשהגוף הפיסי שלהם מתפורר, לא נשאר מהם זכר. 2.מעבר לצורת חיים נחותה יותר מהאדם. זה מצב שבו במהלך החיים של האדם, קטנה בו נשמתו. היא לא מתה אמנם, אבל איכות ה"חיים" הפנימיים שלו התדרדרה מסיבות אלו או אחרות, וכאשר השתחררה הנשמה מגופו אחרי מותו, היא נמשכת באופן מכאני לצורות קיום נמוכות, הנמוכות ביותר הן מינראלים, אחר כך צמחים, וחיות מרמות כאלו ואחרות. 3."גילגול" נוסף לחיים חדשים בגוף אדם. גם כאן ישנן אפשרויות מספר, גלגול שהוא התקדמות, כלומר להוולד לאדם ברמה נפשית גבוהה יותר או לחלופין, התדרדרות, אדם בעל רמה נפשית נחותה יותר. 4.מעבר לצורת קיום נעלה יותר מהחיים האורגניים על פני הארץ. אדם שבחייו, הנשמה שלו שלימה את התפתחותה המלאה, ועוד בחייו היא באה לכדי ביטויי ותודעה, ייתכן ובמותו, עם השתחררות נשמתו, תישאר בה תודעה שתוביל אותה אל מיחוץ למעגל ה"גלגולים". *נספח : ייתכנו גם מצבי כלאיים, של נשמות ש"נתקעו" ומצד אחד לא ביצעו את המעבר לקיום הבא שלהן, יהיה אשר יהיה. מעניין? עוזר למישהו במשהו? הדבר בעל הערך החשוב ביותר מכל זה , הוא ש"גורלה" של הנשמה שלנו תלויי כמעט לחלוטין באופן חיינו את החיים האלו, עכשיו. אם הדברים האלו גורמים לאדם להתעניין ביתר שאת בחיים שלו היום הרי זוהי החשיבות שלהם. כל השאר.. מיותר. ולא לשכוח לעולם, שכל הדברים האלו הם בסך הכל "סיפור" שכתב איזה מג´נון באינטרטן. הספר שמרחיב ביותר על הנושאים האלו (שקראתי אני) הוא: ספר המתים והחיים הטיבטי. למי שהתחום מעניין אותו מומלץ מאוד לשכוח את כל מה שכתוב בהודעה הזאת ולקרא אותם ממקור מהימן יותר ממני. ומי שהתחום לא מעניין אותו אז פשוט לשכוח את ההודעה כמו שהיא

שלכם.