המהפכה שלא הייתה

המהפכה שלא הייתה

הבטחה גדולה נשאה "הפוליטיקה החדשה" לצעירי ישראל משולהבי הבחירות. מה שהיה לא יהיה, הבטיחו להם, ואמונה מחודשת בפוליטיקה ניצתה בקרבם: פוליטיקה של ערכים, של אמת, "שינוי ותקווה". לא עוד קואליציות ישנות, אינטרסים צרים, מאבקי כבוד מכוערים. מעכשיו הכל יהיה ענייני, ותוך זמן קצר של פוליטיקה לא-מסואבת, יהיו פה שוויון בנטל, צמצום פערים כלכליים, שלום עם הערבים, מעמד-ביניים מאושש, כלכלה יציבה, בטחון בגבולות, ומה לא. מה יצא מכל ההבטחות? הגיע הזמן לשאול כמה שאלות קשות

http://mida.org.il/?p=16178

שלוש וחצי שנים ?

נכון, התרגלנו לדרוש דברים "כאן ועכשיו".
אבל מצד שני, מה שאנחנו עכשיו רואים זה את מה שיש כרגע - וזה לא מחזה נאה במיוחד - ומצד שני גם לא מציעים לנו שום אופק ורוד יותר.
כלומר - אומרים - בכללי - ש "יהיה טוב יותר בעוד שנה וחצי שנתיים".
בלי התחייבות, בלי אמירה ברורה שבעוד שנתיים יהיה כך וכך.
ואני אומר - ומוכן להתחייב ולאכול את הכובע אם אטעה - בעוד שנתיים לא רק שלא יהיה טוב יותר - אלא שאתפלא אם הקיצוצים והגזירות לא יחריפו.

תתחיל לאכול כבר את הכובע ,על מנת כשיגיע הרגע

שלא תחנק לנו ,כי לבלוע בבת אחד כובע זה מסוכן .ועכשיו תתחיל להתעניין בחוקים החדשים שעכשיו יצקו את היסודות להם ,וגם תבדוק מה קורה עם הגרעון ,צפויה לך הפתעה ,שלא תהיה לרוחך,אבל מה לעשות הגרעון מתחיל לרדת .גפני קרע את חולצתו כי לא קורה כלום ,הוא סתם רצה לעשות סטרפטיז בכנסת ,תבדוק מה קורה עם תקציבים לאלו שלא לומדים לימודי ליבה ,ועוד ועוד ועוד ..............אם תתעניין תדע ?אז כאן ועכשיו ?לא בבית ספרנו .

כמה שאתה טועה לגבי דעותי ..

אתה חושב שאני בעד החרדים ? אין טעות חמורה מזו.
אני חושב שהחרדים עשו טעויות אדירות במשך כל השנים.
שהם מסתגרים בקהילות שלהם וגורמים לבדלנות ולפלגנות,
גורמים לשינאה ושיש שם בערות בלתי נסבלת.
העוני שקיים בחברה החרדית (ויש עוני, אל תטעה) הוא באחריותם בלבד.. המדינה לא אשמה בכך, האשם הוא רק בראשי הקהילה, ובהם בלבד.

עכשיו - לעצם העניין. ההתנהלות ולקיחת הקרדיט של מר לפיד על מהלכים שונים שאמנם נסתיימו בקדנציה שלו אבל התחילו עוד קודם לכן - כבר העלתה תמיהות בעיתונות, האלקטרונית והכתובה.
http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=996533
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000858906
(יש עוד)

אבל מה כל זה משנה. שייקח קרדיט על מה שבא לו. שיעשה. העיקר שיעשה.
הגרעון מתחיל לרדת ? מעולה. כל הכבוד, באמת.
מה שמציק לי, הוא שאומרים אמירה כללית של "יהיה טוב".

כשלי אומרים "אל תדאג, בהמשך יהיה טוב" אני יודע שאני אמור להתחיל לדאוג.
ונכון - אתה אמור להגיד כעת ש "מה אתה דואג, זה שייך לפוליטיקה הישנה. יאיר לפיד זה פוליטיקה חדשה". וכאן יש לנו אי הסכמה. כי אני חושב שיאיר לפיד זה בדיוק, אבל בדיוק - פוליטיקה ישנה.

הלוואי שאני טועה.
אני אשמח מאוד לטעות. אני אהיה מאושר לטעות.
אני אבוא אל מר לפיד ללשכתו ואוכל את הכובע מולו. בלי מלח.
וזו הבטחה.

דבר ראשון אני מכבד כל דעה .דבר שני המדינה היא

הגורם לבעיית החרדים {לא נפתח } ,אני מבין את הקושי בנתינת קרדיט ליאיר ,אבל זו לא בעיה שלו ובבחירות הבאות בעוד שלוש וחצי שנים ,הבוחרים יכריעו אם לתת לו קרדיט כן או לא .,.ותעזוב את הכובע לנפשו .ואם יאיר אומר שבעוד שנתיים יהיה טוב יותר ,ובמיוחד שכל מה שהוא התחייב נכנס להליך תחוקתי בכנסת ,הרי שכל מה שנשאר זה לראות ,מתבצע כן או לא
פתאום כולם עושים רפורמות ,כולם פתאום פעלו למען דיור הוגן ,שמע חביבי אנשים לא טפשים ,והם ורק הם יחליטו ,אם יאיר הביא שינוי כן או לא .בינתיים ישנם נושאים שכבר שונו .

למעלה