המהפך של משפחת בגין

בישי89

New member
למה תמיד הפאנקיסיטים מפגינים נגד החיילים?

גם הנכד של בגין החל את דרכו כפאנקיסט אנרכיסט שמפגין נגד החיילים... הם מוציאים שם רע לפאנקיסיטים

yanivregi

New member
נראה לי ש...

זה לא כל כך מפתיע שפאנקיסטים מפגינים נגד הגדר\חיילים. בכל העולם תרבות הפאנק, או אם נרצה- הפאנקיסטים, שמו לעצמם כרעיונות מרכזיים את ההתנגדות לקונפורמיזם, ורובם המוחלט של הפאנקיסטים בעולם הם אנטי-מיליטאריטסים, אנטי לאומיים, אנטי-גזענים, אנטי-קפיטליסטים או אנטי-אמריקניזם, אנטי לאכול בשר-יזם, אנטי להתלבש נורמלי ועוד כל מיני... חלק גדול מהם מצדד באנרכיזם במידה מסויימת ורובם המוחלט מחזיקים בדעות אולטרה-שמאל. כמובן שגם אצלנו בישראל הפאנקיסטים (האמיתיים, לא אנשים שאוהבים לשמוע בגלגלצ גרין-דיי ופאנק-רוק...) מחזיקים בדעות שמאל קיצוני, ואפשר לזהות אותם בקלות בהפגנות של "אנרכיסטים נגד הגדר". בקיצור- מי אם לא הפאנקיסטים ילכו להפגין נגד חיילי צה"ל?

בישי89

New member
העובדים הזרים? ../images/Emo12.gif

תרבות הפאנק נוצרה מהגותיזם במהותה. הגותיזם סימל אנשים שניסו "להעלם" מהחברה ולהיטבע בדיכאונם ולמצוא את דרכם בעולם דרך דברים אפלים, מיסתיים וכד'... הגותיים שנאו את החברה והבדילו את עצמם מהחברה בגלל שהחברה לא הבינה ולא קיבלה אותם. הפאנק נוצר עקב קבוצה שיצאה נגד כל המוסכמות החברתיים. אנשים ששנאו את החברה לא בהכרח בגלל יחס החברה אליהם ספציפית אלא בגלל יחס החברה בכלל. במהות הפאנק יש אנטי כל דבר. אנטי שמאלני/ימני/מרכז/פוליטיקה/התרכזות בעצמי וכד'... לפאנק אין בכלל דעה פוליטית כי הם לא מאמינים בפוליטיקה. מדובר באנשים ממורמרים על החברה שחוו כאב ואכזבה מהמציאות החברתית. הפאנק הוא יותר הגנה עצמית, כיסוי של הגוף בשיריונים (פיזית ומנטלית) כדי שהחברה לא תיפגע בהם שוב. אני יכולה להבין למה יש פאנקיסטים שמאלנים. אם במהות של הפאנק מדובר באנשים שנפגעו מהחברה ומנסים להתגונן, הרי שאין פלא שהם ינסו להגן על השכבות החלשות של החברה, אלא שניקלעות בקו העימות, מה שנקרא "קורבנות המלחמה" (כגון ערביי ישראל תמימים שנפגעים בגלל ערבים מחבלים וכו'...). הפאנקיסטים בעצמם היו "קורבנות המלחמה" אבל של המלחמה החברתית. מצד שני אין לזה קשר לפאנק. יש פאנקיסיטים שמאלנים ויש פאנקיסטים ימניים, עיניין השמאל והימין לא בהכרח קשור ברגשות אלא בשכל ודעה. בגלל זה אמרתי שהמפגינים מוציאים שם רע לפאנקיסטים. (אגב יש לי 2 חברות פאנקיסטיות שהפגינו בזמנו נגד ההתנתקות... והן אמרו לי שהיו שם עוד כמה פאנקיסטיים שנבלעו בין ההמון).

yanivregi

New member
זה נכון ש...

שהפאנקיסטים אינם מאמינים בפוליטיקה אבל זה לא אומר שהם מחזיקים דעות מוצקות בנושאים פוליטיים. פוליטיקה היא לא רק מאבקי הכוח הפרלמנטריים וכיוב' אלא גם , לפי וובסטר- the total complex of relations between people living in society , relations or conduct in a particular area of experience especially as seen or dealt with from a political point of view הרוב המכריע של הפאנקיסטים בעולם מחזיק בדעות שנחשבות שמאל-קיצוני (כמובן שיש הבדלים בין שמאל במקום אחד לאחר, אבל במובן הכללי של העולם). חוצמזה זה קצת בעייתי לומר שהפאנק הוא אנטי כל דבר כי הרי הפאנק הוא לא נגד הפאנק, הוא לא נגד חירות האדם, הוא לא נגד מוזיקה חופשית, הוא לא נגד אנטי-מליטאריזם... כך שברור שיש הרבה דברים, גם פוליטיים, שפאנקיסטים מאמינים בהם. וכמובן שלא אמרתי שהפאנקיסטים אינם בעלי שכל ודיעה, אני פשוט חושב שרובן מוטעות. אגב בעניין החברות שלך- זה שהן הפגינו נגד ההתנתקות לא אומר שהן ימניות (בהכרח). אני חושב שפאנקיסט אידאלי היה הולך ומתנגד לגירוש מעזה מפני שהוא נוגד עקרונות חירות אזרחיות, ובו זמנית היה פועל למען יציאת צה"ל מהרצועה.

MS6

New member
לא מפתיע בכלל...

אגב לא הבנתי מה זה "לנו".. אנחנו נצר למשפחת בגין? מה ההבדל מבחינתנו בין משפחת אולמרט לבגין, מדובר ב2 משפחות רוויזיוניסטיות מובהקות. יש תסמונת של הדור השני והשלישי למשפחות רוויזיוניסטיות, במקרים הפחות גרועים זה נגמר באנשים כמו דן מרידור, רוני מילוא, זאב בוים ואיתן הבר אבל במקרים גרועים באמת זה נגמר כמו בבן של מישה ארנס שלפי מה שהבנתי הוא פעיל מרכזי ב'בצלם', בבנים של אולמרט וגם בנכד של בני בגין. אין מה לעשות, העניין הזה לא מקרי, משפחות רוויוזינסטיות הן בית חרושת לצאצאים פוסט ואנטי ציונים.

למעלה