המדריך ללפטופ הזול

Ixion

New member
המדריך ללפטופ הזול

כבר מזמן רציתי לכתוב את זה. אני רואה מלא פעמים אנשים באים לפורום, ומחפשים את הדילים הכביכול בלתי אפשריים. כל פעם אני חושב לעצמי, "למה אני לא יכול להמליץ להם על מחשבים זולים יותר מגבולות ה6500?", ואני נזכר בקללת הסלרון, וקללת הHP. נתחיל בשבירת מיתוסים עם HP. המיתוס: לHP יש שירות לקוחות ואתיקת אחריות לקוייה. האמת: זה מצער, אבל נכון. אבל, אם לוקחים בחשבון שאנחנו מחפשים לפטופ זול, שאמור למלא איזה פונקציה ספציפית לגחמנו הבלתי-נלאים - זה בסדר. כי גם אם קרה משהו למחשב, העלות הנמוכה שווה את זה מלכתחילה. אז במדריך הזה, אני אמליץ גם על HP. הבא בתור יהיה מעבד הסלרון. דרכי עם הסלרון היא מלאת חבטות. אני תמיד אומר "סלרון לא שווה את ההוצאה הגבוהה", ואני מחפש את הדרך העקיפה בעצם לומר "מחשב נייד צריך להיות ראוי (ז"א פנטיום M), או לא צריך להיות בכלל". אבל לא. במחשב זול שאמור למלא גחמה לישבננו העצלנים זה בסדר. לא נשחק משחקים כבדים יותר ממשחקי פלאש, ולא נשתמש בתוכנות בומבסטיות כמו פוטושופ, או תוכנות MYSQL (מסדי נתונים מאסיביים) במחשב הזה. אנחנו הרי קונים מחשב לנישה מסויימת, כמו גלישה, עיבוד תמלילים או אפילו איזה סרט כיפי. אז במדריך הזה, סלרון זה בסדר. כמובן שאפשר ללכת גם על יד שניה (ולהסתכן לגלות לבד את הסיבה שמכרו אותו מלכתחילה), או על מכרזים, אבל כאן יש לכם את השליטה המלאה על קונסטרוקצית המחשב, ואת הידיעה שהחנות שממנה אתם קונים היא בשירות מלא ואיכותי. אז החלטתי לשנס מותניים, ולהביא את המדריך ללפטופים הכי זולים שניתן (כ5000 שקלים ומטה), כאשר כל פעם אני אתמקד בנישה אחרת. חלק מחברות המחשבים כבר הבינו שאנשים מחפשים את המחשבים הזולים במיוחד האלה. ובשביל לעשות סדר, יש לכם אותי. הלפטופים שאני אמליץ עליהם הם ממספר חנויות: buy4less, שנבדקה אישית על ידי ונמצאה כאמינה (קניתי 2 מחשבים דרכם. השירות בסדר גמור), ומחנויות בזאפ שקיבלו ציון גבוה במיוחד (4 ומעלה) דרך מספר רב של צרכנים. כל הלפטופים הם בסביבות ה5000 שקלים. כדאי לציין שחלק מהלפטופים יעברו שינויים במחיר ללא התראה מראש. הכל נכון להיום (שבת) ה-26 בנובמבר, 2005. בנוסף, המחשבים (מטבעם הזול), יחסית כבדים (יותר מ2.6 קילו), ולא הכי נאים למראה. אבל אתם יודעים איך זה: כשהולכים לפרוצה, לא משלמים על היופי. כדאי לשים לב שאני בחרתי בדגמים שאפשר לקנפג כל פיפס בהם. אפשר להוסיף פה, לשנות שם ולהגיע למחשבים לא רעים. בנוסף, אם לא משדרגים בעת הרכישה, אפשר תמיד לשדרג גם בעתיד.

Ixion

New member
ניידים זולים לעיבוד תמלילים וגלישה

נתחיל עם הלפטופ לגלישה ועיבוד תמלילים. אם היה לי שקל על כל פעם ששאלו את זה, היה לי כבר אסטון מארטין DB9. לפטופ לגלישה צריך דבר אחד בלבד: כרטיס אלחוטי. זה כל מה שהמכשיר דורש. אופיס יעבוד בסדר גמור על המחשב הזה, וכן, גם קצת משחקי פלאש. הצעה #1 (Inspiron 2200 ב4050 שקלים): http://www.buy4less.co.il/product.asp?f=1816&p=9 יתרונות: מחשב חדש מהסדרה הזולה של DELL. שדרוג לכרטיס אלחוטי עולה רק 150 שקלים, ובנוסף ניקח גם את התוספת זכרון ל512 מגה לעבודה חלקה בWinXP (+400 ש"ח), מה שמייצב את המחיר ב4050 שקלים. כמו כן, יש לו שלל אפשרויות לשדרוגים בעתיד (כשתמצאו עבודה נאותה לקנית מחשב כמו שצריך
). חסרונות: שלל האפשרויות לשדרוגים הם בגלל שאין לו הרבה מלכתחילה... הוא למשל, מגיע ללא צורב דיסקים (+350 שקלים). עצה שלי לסטודנטים: הגיע הזמן לעבור לדיסק און קי (או תשתמשו בנגן MP3 או אפילו בכרטיס הזכרון של הפלאפון שלכם כדיסק און קי, ותחסכו לעצמכם את קניית הדיסקים והבלאגן). אני בכלל משתמש בדיסק קשיח נייד, ואני כמעט אף פעם לא צורב דיסקים. אפשרויות שדרוג: הכל. במיוחד הייתי שם עין על שדרוג לפנטיום M בכ1000 שקלים (או פחות אם מדובר בשדרוג עתידי. אינפלציה =
). אפשר אפילו לשדרג את המסך ל15" ב400 שקלים. שווה עניין. הצעה #2 (Latitude 110L ב 5250 שקלים): http://www.mono1.co.il/Product.asp?Pid=LT-RC03-0475&Cat2Cat1ID=25&Cat2ID=216&aff=Zap יתרונות: כאן מדובר ב"מציאה". המחשב בעל מעבד פנטיום M (דותן), מגיע עם צורב רגיל וכרטיס אלחוטי. ה"מציאה" היא המחיר היחסית זול שמצאתי על מחשב עם פנטיום M. חסרונות: הזכרון הוא רק 256, ולשדרג אותו כבר אומר שעברו את ה5500 (
). כמו-כן, המחשב לא מגיע עם מערכת הפעלה, כך שתצטרכו להתקין אותך בעצמכם (וגם פה יש חסכון במחיר). אפשרויות שדרוג: אפשר לשדרג מה שבא לכם, אבל הזכרון זה הדבר הכי קריטי כאן. הצעה #3 (נוקיה 770 לגלישה ואימייל בלבד ב350 דולר (~2000 שקלים אחרי מכס): www.nokia.com/770 יתרונות: החלטתי להביא את האופציה הזאת כדי להראות שהתקדמנו, ולא צריך להתחרפן בשביל קצת גלישה ואימייל. המכשיר הזה הוא אחד הנסיונות הכי מוצלחים להפיח חיים בשוק מחשבי כף היד. זהו מכשיר קטן ונוח במיוחד, עם מסך מסך ברזולוציה גבוהה מאוד שהותאם במיוחד לגלישה. אפשר להוריד לו כל מיני פיצ'רים (תחשבו ברוח הפיצ'רים של פיירפוקס), אפשר להזרים אליו מוזיקה וסרטים לצפייה כיפית ואלחוטית, בדיקת דואר אלקטרוני וברמה מאוד גבוהה, ועוד. והכי טוב: הוא עולה רק 350 (!) דולר. תומך גם בגלישת בלוטות', בנוסף לאלחוטית. מומלץ במיוחד. חסרונות: חייבים להזמין מחו"ל (=לשלם יותר על מכס; "טרחה" במשלוח). אפשרויות שדרוג: למכשיר יש מערכת הפעלה פתוחה, מה שמאפשר המון שדרוגים ופיצ'רים להורדה.

Ixion

New member
ניידים זולים לצפייה בסרטים

מחשב לצפייה בסרטים. אז מה דורש מחשב טוב לצפייה מהנה בסרטים? נחשוב קצת, ונראה איך רואים סרטים בכיף: או שרואים אותם בטלויזיה, או שרואים אותם במחשב. כשרואים אותם במחשב אנחנו רוצים מסך רחב וגדול, וכשרואים אותם בטלויזיה אנחנו רוצים יציאת וידאו לטלויזיה. הצעה #1 (Compaq M2000Z ב4350 שקל) http://www.buy4less.co.il/product.asp?f=730&p=21 יתרונות: שדרוג ל512 מגה זכרון (ב400 שקלים לעבודה חלקה בWinXP; זה לא הכרחי, אגב), יציאת S-Video לטלויזיה. מסך 15", אפשרויות שדרוג מגוונות. חסרונות: ללא צורב (בעיקר בגלל היציאה לטלויזיה). צורב רגיל כאמור מוסיף עוד 350 שקלים, וצורב DVD מוסיף עוד 750 שקלים. ללא כרטיס אלחוטי (עוד 175 שקלים ומגיע משולב עם בלוטות'). אפשרויות שדרוג: הכל. הייתי משדרג את הדיסק קשיח (שיכיל יותר סרטים), אבל דיסקים קשיחים יחסית יקרים בBuy4less, והייתי ממליץ ללכת כבר על דיסק קשיח נייד במכרזים (80 ג'יגה בכ500 שקלים). הצעה #2 (Inspiron 1300 ב4900 שקלים): http://www.buy4less.co.il/product.asp?f=2189&p=9 יתרונות: מסך 15.4" רחב. הזכרון כמובן שודרג ל512 מגה (+400 שקלים, לא הכרחי בשביל צפייה בסרטים, אבל יותר נוח). מגיע גם עם צורב. חסרונות: ללא כרטיס אלחוטי (כ150 שקלים נוספים). אפשרויות שדרוג: אפשרות לשנות את המסך ל14" רחב ללא תוספת מחיר! כך יש מחשב קטן וקל יותר (יותר מתאים לניידות, שזאת המטרה בעקרון של מחשבים נישאים), שגם בו מהנה לראות סרטים באינטימיות. אפשר גם ללכת על הקונפיגורציה הזאת: http://www.buy4less.co.il/product.asp?f=2194&p=9 ולהוסיף 400 שקלים לזכרון 512 (שזה כאמור, לא חובה), והיא מאפשרת לכם לקבל את אותו המחשב (14" רחב), עם צורב DVD, במחיר סופי של 5200 שקלים (או 4800 ללא שדרוג הזכרון). הצעה #3 (TRAVELMATE 2413WLMi ב4790 שקלים): http://www.lamir.co.il/product.asp?product=9170 יתרונות: צורב DVD, 60 גי'גה דיסק קשיח, מסך רחב 15.4" ואינטרנט אלחוטי. חסרונות: הזכרון הוא רק 256 מגה, ובשביל לשדרג אותו ל512 מגה נגיע "לסכום שלא נאמר את שמו". אין יציאת S-Video לטלויזיה. אפשרויות שדרוג: הכי מציק פה (מלבד הסלרון) זה הזכרון. הצעה #4 (Cowon iAudio ב2900-3200 שקלים): http://www.zap.co.il/models.asp?x=0&y=0&keyword=iaudio+a2 יתרונות: החלטתי להציע את המכשיר הזה (או מכשיר דומה אחר, כמו הiRiver PMP) כחלופה יחסית זולה לאחסון והצגת סרטים ניידת. מכשיר כזה יכול להתחבר לטלויזיה, לשמש כדיסק קשיח נייד (החל מ20 ג'יגה ב2900 או 2650 בiRiver), ומציג כמעט כל סוג של קובץ שאי פעם שמעתם עליהם, כולל כתוביות. ובואו נודה בזה, זה די מגניב. חסרונות: זה לא מחשב נייד. ז"א צריך מאיפהשהו להשיג את הסרטים (*שיעול* אימיול! *שיעול*), ובשביל זה צריך מחשב אמיתי. אבל, אם כבר יש לכם מכונה כזאת, אז שווה להעיף מבט על שוק הנגנים הניידים. אפשרויות שדרוג: לדגמים שונים יש אפשרויות שונות, כמו למשל בחירה בין נפח הדיסק הקשיח המובנה – 20 או 40 ג'יגה. לחלק מהנגנים (כמו הZen Vision) יש אפשרות לחריץ הרחבה נוסף (למשל, כרטיס הזכרון מהמצלמה להעברת תמונות מהירה). ועוד.

האמת אני מחפש מחשב נייד רק בשביל

סרטים, מה זה בדיוק האופציה הרביעית? זה לא מחשב רק קורא דיוידי וכאלה?!

Ixion

New member
זה לא מחשב, זה נגן מדיה אישי.

זה בעקרון דיסק קשיח נייד (20-40 ג'יגה, ואפילו יותר בהתאם לדגם), שיש לו מסך מובנה (4 אינטץ' ומעלה) ומסוגל להפעיל כמעט כל קובץ מדיה שתוכל לזרוק עליו. הוא מתחבר כמו דיסק און קי למחשב, מופיע ככונן, ואתה יכול לשים עליו את מה שבא לך. אחרי זה אתה יכול לראות על המכשיר עצמו, או לחבר את המכשיר לטלויזיה ולראות.

Ixion

New member
הנייד הזול לגיימר בדרכים.

באמת היה קשה להביא את זה למציאות, מאחר וחומרה למשחקים בדר"כ דורשת הרבה כסף. אבל גיליתי כל מיני דברים, בחיפושיי. למשל, שאם מסתפקים בפנטיום 4 הישן (ולא פנטיום M או סלרון), מקבלים הוזלה ניכרת בתקציב (וחיי סוללה גרועים. למה ציפיתם?
). כמו-כן, המחשבים האלה לא "יקרעו FarCry" או משחקים חדשים וכבדים מאוד. אבל הם יריצו משחקים יחסית מתקדמים (אם כי לא במקסימום שבמקסימום). מגיע לי ניקוד על הנסיון, לא? מידע על כרטיסי המסך במניידים נלקח מהכתבה המאוד טובה הזאת: http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=2526 בגלל שכמעט ואין (טוב נו, אין בכלל) מחשבים בסביבות ה5000, העליתי את זה לסביבות ה6000. סבבה? הצעה #1 (L2000 ב6200 שקלים): http://www.buy4less.co.il/product.asp?f=2027&p=21 יתרונות: Radeon express 200M – זהו הכרטיס מסך המובנה הכי חזק מבין מה שמוצע כיום (כל הGMA האלה והExtreme Graphics). הוא יריץ הרבה מאוד משחקים יפה מאוד (למרות שלא במקסימום, ובטח ובטח שלא את המשחקים הכי חדשים), ובגלל שהוא מובנה הוא גם יחסית חסכוני. המחשב עצמו נראה נהדר. 14" רחב ו60 ג'יגה דיסק קשיח, אפילו WIFI וצורב (במחיר הזה, זה כבר מציאה). לא צריך לשדרג שום דבר בשביל להתחיל לשחק. חסרונות: המחשב הזה האמת בסדר גמור. כל שדרוג שתוכלו להרשות לעצמכם זה כבר פינוק. לא חושב שזה כזה נורא, שהמסך הוא "רק" 14" ולא יותר. הניידות זה מה שעושה את המחשב הנישא לכל כך אטרקטיבי. אפשרויות שדרוג: כדאי לשדרג את המסך לbrightView (+200 שקל), לחוויה גרפית מלאה. אם אתם באמת גיימרים ניידים, הייתי משקיע אפילו בסוללה של ה12 תאים (המחיר לא ידוע, אבל תצפו להשיל לפחות 600 שקלים עליה). הצעה #2 (Inspiron 6000 ב6550 שקלים): http://www.buy4less.co.il/product.asp?f=1738&p=9 יתרונות: Radeon X300 – זהו הכרטיס מסך ייעודי, מהבינוניים שיש. הוא יריץ הרבה מאוד משחקים, בדומה ל200m שיש בהצעה הראשונה ואף יותר. יש לו צורב, WIFI ופנטיום M (שהוכיח עצמו כמעולה גם בפעילות מחשב חזקה). הזכרון שודרג ל512 מגה (עוד 400 שקלים). מסך רחב 15.4". חסרונות: דברים קטנים שכדאי לשדרג (כמו הכרטיס מסך). אבל חוץ מאלה, המחשב נהדר. אפשרויות שדרוג: הכרטיס מסך דורש שדרוג בשביל חווית משחק רצינית יותר. השדרוג הוא מ64 מגה ל128 = 750 שקלים נוספים. אפשר לשדרג את רזולוצית המסך באופן ניכר, אבל אלה כבר קטניות. דיסק קשיח, כמו שכבר ציינתי, לא כדאי לשדרג, אלא לקנות אחד חיצוני (80 ג'יגה בכ500 שקלים, דרך מכרזים). הצעות נוספות (אני קצת עייף בשעות האלו, אז cut me some slack): נינטנדו DS, סוני PSP.

dekelts

New member
Celeron M

יש 2 הבדלים בין ה-Pentium M ל-Celeron M (1 לסלרון יש "רק" 1MB של זכרון מטמון L2 (ל-Pentium M יש 2MB). בפועל, ההבדל בביצועים בין Pentium M ל-Celeron M הוא זניח (ראה קישור). 2) ה-Celeron M לא תומך ב-Speedstep. לכן, למחשב עם מעבד סלרון יש זמן עבודה על סוללה קצר יותר בכ-25% לעומת מחשב מקביל עם מעבד Pentium M.

dekelts

New member
הבהרה

זמן עבודה על סוללה קצר יותר בכ-25% = זמן העבודה על סוללה של מחשב עם מעבד Celeron M הוא בערך 75% מזמן העבודה על סוללה של מחשב עם מעבד Pentium M.

iDVDi

New member
שתי נקודות שלא נגעו בהם..

ibook של אפל (כמה עולה הדגם הכי זול? אני לא ציני, אני לא יודע..) ו linox זה יפחית עלויות? דורש פחות זיכרון?

Ixion

New member
לחלק מהדגמים שהצעתי

אין מערכת הפעלה (=מחיר יורד). בכל אופן יש המון מחשבים מאוד זולים - אבל בישראל המחירים שונים. מקינטושים הם יקרים להחריד בארצנו (החל מ6500 שקלים לדגם הכי קטן וחסר פונקציות של ibook).

למעלה