המדריך לאנוס...

יפה מאוד !

מצ"ב הערותיי. שם המדריך צריך להיות משהו כמו 'המדריך לחרדי תוהה' שהרי הוא פונה למי שעדיין לא הגדיר את עצמו כאנוס. אם הולכים לפסיכולוג הוא חייב להיות חילוני ! כי פסיכולוג חרדי חשוד שידאג 'להציל את הנשמה' ולא לרפא את הנפש.כשמדובר על רווק יש הרבה סיכויים שההורים ירצו אפילו מיוזמתם לשלוח אותו לפסיכולוג אם ידעו שיש לו ספקות חלילה,השאלה אם הוא יצליח לגרום להם לשלוח אותו לפסיכולוג חילוני.

פסיכולוג

זה חתיכת בעיה. חרדי-אכן יכאב את כאב אובדן האמונה, ינסה לשדך מחב"תים, לא תמיד יעמיד את האתקיה המקצועית לפני טובו של המטופל. על בשרי חוויתי איך עיניה של הפסיכולוגית מצטעפות כששיתפתי אותה בשלב הראשוני של לבטי. היא לא הצליחה לצאת מעצמה ולראות את הדברים עין בעין. והיה לי חבל. כי היא היתה מקסימה, אבל בנקודה הזו לא הרגשתי שהיא יכולה להיות לי לעזר. חילוני - כמו שנאמר, "זר לא יבין את זאת". הייתי אצל אחת כזו לא מזמן, היא אמרה לי משפט שגרם לי להבין כמה גדול הפער ביני לבינה, "אם את לא מוכנה להגיד עדיין להורים, אולי את עדיין בוויכוח עם עצמך"... במקרה היא טועה בגדול, וקורה, אבל חילוני מלידה יתקשה להבין למשל את ההשלכות הרחבות של הסיטואציה. (עיין ערך שידוכים של כל בני המשפ' לדורותיהם...) בגלל האכזבות הנ"ל, החלטתי להיות הפסיכולוגית של עצמי. אבל שמעתי כי יש כאלה שהתעסקו בנושא, ויש גם חרדים/יות שידעו להיות כתובת נכונה. (מי שרוצה במסר, אשמח לנסות לעזור באיתור)

אני הייתי

אצל פסיכולוגית חילונית והיא הבינה אותי טוב מאד.יתכן שיקח זמן להסביר להם את הנקודה המשפחתית/קהילתית,אבל אין סיבה שהם לא יבינו,אחרי הכל פסיכולוגים מתמודדים כל הזמן עם דברים חסרי היגיון,אז הם יוכלו להתמודד גם עם זה.

mister xy

New member
הפתרון הוא פסיכולוג/ית דתל"ש או חרל"ש

אבל בטח יהיה קשה למצוא משהו כזה. ואולי אפשר למצוא פסיכולוג אנוס ?

moshe010

New member
נראה לי שהמרחק בין הדתל"ש לאנוס הוא לא בהרבה

יותר גדול מאשר בין החילוני הממוצע אליו

נבוזרדן

New member
אפרופו פסיכולוג

ראשית כל, זה אינו מדריך לאנוס, אלא מדריך לאנוס בדרך החוצה. חשוב להדגיש זאת. ככזה, הוא לוקה בחסר, ולו מהסיבה הפשוטה שכתב אותו אדם שלא יצא החוצה. וביציאה, עד שאתה לא שם לעולם לא תבין ולא תדע. לי אישית היה מזל שאין כמוהו. הלכתי אכן לפסיכולוגית, ואני יכול להעיד שללא הטיפול לא הייתי מוצא את תעצומות הנפש הדרושות, למזלי הרב מדובר היה בחרדית אנוסה. לא. לא יתקבל שם במסרים.

נבוזרדן

New member
לו היה לי זמן

הייתי שמח לעשות זאת אבל עבדך הנאמן בתקופת מבחנים. מעיון במדריך חסרה התמקדות מאוד בסיסית בשאלה הגדולה, והיא, האם להסתגל לחיים כאנוס או לשאוף החוצה. לכל דרך הדגשים משלה. אני מבין בהחלט שההחלטה לא נופלת ביום, גם לא ביומיים, וכל החלטה היא לגיטמית ובלבד שאינה מונעת על ידי פחדים.

לחוד

New member
בהצלחה רבה במבחנים

נראה לי שכותב המדריך לא התיימר להכריע בשאלה הגדולה והעצומה הזאת.

אני לא מסכים עם זה שזה לא מדריך לאנוס

יש בו חלקים שרלוונטיים לאנשים בתחילת הדרך, וחלקים לחברה שמתקדמים יותר. היסוד הגדוך שעומד בבסיסו, וחשוב להבהיר את זה: רוב מי שמקננת בו שאלות מציקות על הדת ועל החברה החרדית, ימצא את עצמו אנוס, שיהיה ברור.

עוד עצה קטנה

הרבו בלימוד למשל ויקיפדיה מדעים אומנויות שפות הכל כל לימוד תורם לנפש גם אם לא נראה שתתפרנסו מזה כיום יש באינטרנט אפשרויות רבות עולם של ידע מחכה למי שרק רוצה מנסיון זה תורם הרבה

למעלה