המדינה עשר?!

fireman

New member
המדינה עשר?!

שאלה מעניינת....אני נזכר בימי הפרומו המפואר ששיבח את כל אזרחי המדינה מכל הפלגים מכל המינים מכל הדתות והצבעים, כולם עשר! ציפיתי לערוץ שיאחד את העם שיאחה אולי את הקרעים שיש בעם אבל לא כך. ערוץ 10 עלה לשידור לא מזמן וכדאי שגם יירד משידור במהרה. מאז עליית ערוץ 10 לאויר עקבתי אחר שידוריו ותוכניותיו, נתחיל בתוכנית הראשונה "תיק סגור" הפקה של שני אנשים שלא זכור לי שמםפ שקראתי עליהם גם כתבה ב7 לילות של ידיעות אחרונות של שבוע שעבר, כתבה שבהחלט לא מוסיפה לכבודם של שני הליצנים. הסדרה המדוברת עוסקת בעיר באר שבע, עיר נפלאה עם תדמית על הפנים.. הסדרה הציגה את באר שבע כהארלם של מדינת ישראל, כמעוז הפשע הגדול של מדינת ישראל, התוכנית דרכה, רמסה ומעכה את כל הניסיונות לשפר את תדמית העיר...שימוש בדימויים כמו "אני אכניס לך מכות בדיוק כמו בבאר שבע" "איך אני שונא את העיר המסריחה הזאת" בהחלט לא מוסיפים לכבודה של התוכנית, יוצריה וכמובן העיר שנפגעת מכל הכיוונים, מעבר לכך שהתוכנית צברה רייטניג אדיר של 2% בקושי היא ירדה בסופו של דבר מהמרקע הודות ליוזמתו של סגן ראש עיריית באר שבע להלחם בסדרה וביוצריה בעקבות המסרים ששודרו שם נגד העיר. כולם עשר, כל המדינה עשר....טוב אז נרשום לנו בצד שבאר שבע לא עשר.... היום יצא לי בפעם הראשונה לראות עוד הפקת מקור "מצויינת" של הערוץ הפקה שהשאירה אותי מזועזע ובפה פעור מול מסך הטלויזיה. למפלץ הזה הם קוראים החוליה החלשה. אם כבר במפלצים עסקינן, מי המפלצת הזאת עם הפרצוף הקודר שמנחה את ה"שעשועון" הזה? רק מלהסתכל עליה נכנסו בי פחדים...חסרים מנחי טלויזיה? חסרים אנשים מוכשרים? כמה היא שילמה בשביל להנחות את התוכנית הזאת? כולם עשר....מנחים נורמלים הם כבר לא עשר....תרשמו גם את זה ונמשיך עם ההפקה המצויינת הזאת....באותה תוכנית ממש נערך מטווח באנשים, סיגנון דיבור מתנשא וזוועתי...נדהמתי ששמעתי את המפלצת הזאת "השגתם סכום עלוב וביזיוני של 1900 שקלים" מעניין מה חושבים על זה מובטלי בגיר ומפעלי הפלדה בעכו? הם גם לא עשר, תרשמו גם את זה ונמשיך...סיבוב לאחר מכן היא ציינה בפני הצופים עובדה נוספת "אתם ממש עלובים" באמת רמה גבוהה! לשבח ולהלל. לקראת הסוף אחד מהמתמודדים החל להתעמת איתה כשהיא שאלה את השאלה המפגרת ביותר שנשאלה בתוכנית "למה אתה חושב שאתה יותר טוב?" גם כאשר אותו משתתף במקרה היה החוליה החזקה באותו סיבוב.... וזה לא נגמר...היא המשיכה להיטפל אליו, עקצה אותו בכל הזדמנות אפשרית "אבל אתה לא ידעת לענות מי האבא של דוד המלך לא היא" והיא ממשיכה "אחד מכם מהווה מפגע סביבתי שצריך להיפטר ממנו" חשבתם שזה נגמר? הלוואי! ערוץ 10 נהנה לרמוס את עצמו ומכניס לאותה מפלצת בכרטיסיות משפט שהוא השיא! "אתה החוליה החלשה! שלווווווווום!" הצורה בה היא נאמר מדמה גזר דין מוות שנגזר על נאשם, צורת הדיבור שלה ביזיונית ומתנשאת בצורה שלא מתפרשת למשמעות אחרת מאשר "אתה סתם אידיוט שהורס לכולם" והדובדבן שבקצפת....."שלוווווווום" שנשמע בדיוק כמו "תזדיין לי מהעניים אפס" ותסלחו לי על הביטוי ביזיון! פשוט ביזיון!! אם יש נקודת אור קטנה בערוץ הזה הוא מהדורות החדשות שמוגשות ע"י יעקב אילון שלדעתי נעשה לו עוול שהוא צריך להיות בתוך ערוץ כזה שמתהדר בהפקות מקוריות "מעולות". ואם כבר בחדשות עסקינן השידורים מהשטח "נקנים" מערוץ 1, מה שהופך את החדשות של ערוץ 10 לדבר שלא יכול לחדר לנו אלא במקום לקבל את ההנחיה של ערוץ 1 נקבל את ההנחיה של יעקב אילון. ערוץ 10 פועל כמעט חודשיים ובהנהלת הערוץ שואלים את עצמם למה הרייטינג שלהם מגרד את ה2% מלמטה, הם חושבים שזה בגלל חשיפה לא נכונה ופרסום לקויי....באמת! שיעשו לי טובה, שיפתחו את העיניים ויראו מה הם משדרים, איזה תת רמה איזה גועל נפש ויגיעו למסקנות במהרה, לעשות בדק בית עמוד או להוריד את השאלטר בולפנים ולהחזיר את המפתחות כי הם נכשלו ובגדול. ד"א שמתם לב שלא כולם עשר בשביל ערוץ עשר? אשמח לקבל את תגובותיכם

Jenkins

New member
החוליה החלשה

מה -לעזאזל- הבעיה של כולם!? כל הארץ הזאת בשוק ותדהמה מהתוכנית הזאת. אתם מודעים לך שזאת ממש לא תוכנית מקור? שהיא פצחה את דרכה באנגליה, ביקרה בארה"ב ורק אז הגיעה אלינו? שאמנם בארה"ב המנחה הוא די חביב, אבל המנחה באנגליה היא כלבה לכל הדעות? לא התלהבנו קצת? לא נתנו יותר מדי קרדיט למפיקים הישראליים שיצליחו להעלות כזה רעיון גאוני לסידרה? אז אמנם באמת יש שם מנחה דפוקה, שמרגישה קצת יותר מדי טוב עם עצמה, אבל זה לא אומר כלום! וכדאי לעשות בירור או שניים לפני שתוקפים.

המנחה בארה"ב חביב? מי זה?

שנה שעברה, כשהתוכנית עלתה בארה"ב, המנחה היתה אן רובינסון, ואם אתם חושבים שהיא קשוחה עם האנגלים, אתם צריכים לראות מה היא עשתה לאמריקאים האומללים. יחסית לזה, הירידות שלה על האנגלים היו התנהגות של אם אוהבת. בקשר לפנינה דבורין, אני לא חושבת שהיא מתאימה לתפקיד, אבל הפורמט המוצלח של התוכנית מצליח לדעתי להתגבר עליה.

Yaniv-DC

New member
יש בארה"ב שתי גרסאות.

ב-NBC התוכנית משודרת במשך שעה בימי ראשון עם אן רובינסון. לאחרונה העלתה ABC גרסה בת חצי שעה ילדותית משהו, משעממת משהו, עם מנחה גרוע, עלוב ומשעמם. ידה של רובינסון כמובן על הבכורה. וביום ראשון הקרוב - ספיששל עם כוכבי אופרות הסבון. ג´רי - לידיעתך

מה זאת אומרת יש שתי גרסאות?

זה חוקי? בדיוק עכשיו קראתי ב"רייטינג" על כל העניינים עם הגרסאות השונות של "הכספת". אז מה ההבדל בין התוכנית ב-NBC (שנראית בדיוק כמו באנגליה ובישראל) לבין זו שב-ABC? שנה שעברה היה "החוליה החלשה" עם אן רובינסון וכוכבי השרדות 1. ראית את זה?

Yaniv-DC

New member
מה ההבדל?

קודם כל גם NBC וגם ABC קנו את הזכויות מההפקה הבריטית. ההבדל הוא שאת רובינסון כולנו מכירים, אותה ואת יכולותיה. המגיש ש-ABC נחמד, רגיש, ובעל חוש הומור כשל רוני יובל. שם זה פשוט עוד שעשועון, ממש כמו ג´פרדי, גלגל המזל, וכיו"ב. אין יחוד, אין חידוש, אין ריגוש, ואין רוע. המבנה זהה לחולטין, רק בלי הציפייה לשמוע את היציאות. פעם בשבועיים בערך יש ספיישל, היה עם כוכבי השרדות שהראו איזה חבורת גזענים/טיפשים/הומופובים הם ("למה הצבעת נגד ריצ´רד"? -"כי הוא גיי") היה עם כוכבי הקומדיות, כוכבי קומדיות קלאסיות, כוכבי ה-WWF ועוד.

בקשר ל"תיק סגור"

דווקא כל הבאר-שבעים שאני מכירה (כולל אני) מאד אוהבים את הסדרה. רוצים או לא רוצים, אנשים אכן חושבים ככה על באר-שבע, ואומרים דברים כאלה, כמו בסדרה. ושכונות ג´ ובעיקר ד´ אכן נחשבות (ודי בצדק) שכונות רעות. וכמו בני, רב התל-אביבים באמת חושבים על באר-שבע כסוף העולם וכעונש, אז אני חושבת שיפה שהתייחסו לזה ושמו את כל הדברים האלה על השולחן. אני לא מרגישה שהם המציאו או הגזימו - רק הראו מה שקיים. חוץ מזה היא סדרה טובה ולא מביכה, ורק העיריה שלנו עם הראש המנופח שלה יכולה לקחת תוכנית טלויזיה ברצינות כל כך תהומית ולדרוש שהיא תרד מהמסך כי היא מעליבה את העיר. אם עיריית באר-שבע רוצה לשפר את תדמית באר-שבע, שתתחיל בלעשות דברים חיוביים, כמו לפתוח כאן סינמטק, או לארגן פסטיבלים בבאר-שבע (יש פסטיבל מחול בכרמיאל, פסטיבל תאטרון בעכו, פסטיבל ג´אז באילת - רק בבאר-שבע היה נסיון חד פעמי לעשות פסטיבל הצחוק), במקום להתלונן על מה שאנשים אחרים עושים.

מילאן

New member
הם עברו לשידורי ניסיון

והשאירו 2 תוכניות מצליחות (הגיעו ל- 3% רייטינג). בקיץ הם יחזרו עם לוח שידורים חזק יותר (או שלא).

shirakl

New member
אין ספק שערוץ 10 לא מוצלח

וזה בלשון המעטה... בקשר לחוליה החלשה, זו דוקא תכנית מעולה... אני חושבת שכל הרעיון שלה זה הרוע והחוסר-נחמדות של המנחה... מה שנכון הוא שפנינה דבורין מנחה גרועה, היא מקריאה הכל מהדף ושום דבר לא בא טבעי, וככה זה גם נראה... חבל שהרסו תכניתצ כ"כ טובה שיכלה להיות ספינת הדגל של ערוץ 10... בכל מקרה, זו אחלה תכנית, גם עם המנחה הגרועה...

green lantern

New member
אם פנינה הייתה גומרת בזה הייתי מאוש

מאושר כמו האגס המאושר של יופליי(ט) "אחמד, איך לא ידת שהמאדאן הוא החודש הX באיסלם(אני ידעתי)" "משה , אתה מובטל נכון?"-"כן"-"במה עבדת?""עבדתי כממליץ ברשת חנוניות מוזיקה""ולא ידעת מי כתב את X X?, אני מבינה למה אתה מובטל..." אז מה יש לנו: באר שבע מובטלים ערבים ישראלים מנחים ערוץ עשר עצמו הוא לא 10 חדשות מקור אז מה יוצא לנו? שערוץ 3 הוא 10

למעלה