המדינה השתגעה!!

רק דודי

New member
המדינה השתגעה!!

היום פתחתי לי בבוקר את העיתון, קראתי לי בנחת על כוס קפה, עד שלפתע ירקתי הכל בתדהמה, והעיתון כולו נרטב. מה אני רואה שכתוב?? "הנסיעה חינם ברכבת לחיילים תתבטל, מעתה החיילים ישלמו על נסיעות ברכבת. הסיבה לכך היא בקיצוצים בתקציב, ומגורמים ממשלתיים נמסר, כי הסיבה העיקרית היא שהחיילים תופסים את מרבית המקומות ברכבת לאזרחים, ולעומת זאת אין מספיק שימוש באוטובוסים...התקנים החדשים יחלו בשבועות הקרובים" יש לי רק שאלה אחת - הם נורמלים..!?!?!!? מה, הם פשוט התחלקו על השכל?? אני עד עכשיו המום ולא מבין שום דבר, פשוט לא מעכל שזה קורה. פשוט לא יאומן שמדינת ישראל, שכלכך טיפחה ואהבה את החיילים שלה מחליטה לפגוע בהם בצורה אכזרית כלכך. אז כשפגעו בכל מיני אוכלוסיות, נניח מובטלים וחרדים וכאלה, עוד איך שהוא נאלצתי לקבל את זה, כי בסופו של דבר האוכולוסיות האלו לא תורמות דבר למדינה ואין ברירה אלא לקצץ להם. אבל לפגוע בחיילים..!? בדבר היחיד שטוב במדינה הזאת?? איך ביב נתניהו מעיז לפגוע באנשים שמגינים עליו..!? איך ממשלה שכלכך נלחמת בסרבנות פשוט רק גורמת שעוד ועוד אנשים יסרבו לשרת בצבא הזה..?! אני אישית מאוד אוהב את הצבא, ואין כמוני כשמדובר באהבה העצומה לחיל-האוויר, והאמת היא שאני מתנדב, ושאף אחד לא הכריח אותי להתגייס לצבא, ואני חתמתי שאני מרצון מוכן לשרת למרות שיש לי פטור, אני פשוט רוצה לקום וללכת. אין סיבה שאני אשלם על כך שאני תורם למדינה שלי. איך בדיוק הם רוצים שאני אגיע לחיפה..?! אני לא מפונק ואין לי אוטו ודלק חופשי שאני יכול לנסוע את כל 200 ק"מ הלוך ושוב כל שבוע! רוצים שאני אסע באוטובוסים?? אז בסדר, אני לא מפונק ואני אסע. רק תסבירו לי עם איזה אוטובוס בדיוק אני אסע לתחנה המרכזית בת"א ומשם לחיפה ואז להתייצב בחיפה בדיוק ב 8 בבוקר??? לא ידעתי שקיימים אוטובוסים ב5 בבוקר!!!!!!! ולמה בכלל שאני אקום ב4 בבוקר..?! אפילו קרביים לא קמים בשעות כאלה..! ואני לא קרבי בכלל!! זה פשוט ביזיון, גועל נפש, אכזריות, וציוניות לגמרי. שימו לב שבאותו העמוד גם פורסם שמחנה גלילות יעבור לנגב, כן. ואיך בדיוק יגיעו החיילים לשמה?? ברכבות..?? אוי! אין רכבות!!! ועוד משפט מגוכח לגבמרי שהם אומרים שאין מספיק חיילים באוטובוסים. אני רוצה לראות את אדון ביבי נתניהו נוסע באוטובוס מחולון לת"א ומצליח לתפוס לו מקום לשבת!!! אנחנו נחנקים כמו סרדינים, אפילו הנאצים בשואה לא היו מתביישים לשים כמות כזאת של אנשים בתוך אוטובוס, כדי לגרום לחנק שלהם. רבותי, בבקשה, עשו משהו. אני בטוח שאני לא היחיד שסובל מכך. אם מישהו יודע את כתובת משרד האוצר, טלפונים, פקסים, דרך לחתום ולפרסם עצומה, אנא שרשרו תגובות ומידע להודעה הזאת. זה חשוב. עזרו לנו במאבק החשוב הזה. נצלו את הקשרים שלכם בתקשורת ובמשרדים הממשלתיים.. שוחרים! פנו למפקדים שלכם! אני בטוח שחלק גדול מכם משתמש ברכבות ולא מאמין שיצטרף להשתמש שוב באוטובוסים האיומים האלה!!! פקס משרד האוצר: 02-5317121 כתובת משרד האוצר: משרד האוצר קפלן 1, הקריה, ירושלים 91131 אי מייל משרד הבטחון: [email protected] כמו כן כנסו לאתר הזה, תבחרו חבר כנסת מתוך הרשימה וכתבו אליו את הנושא (לא ממולץ שתעתיקו את ההודעה המאוד לא רשמית הזאת, אלא נסו לפנות בצורה עדינה יותר) בבקשה עזרו לנו. http://knesset.gov.il/mk/heb/mkindex_current.asp

Prince Yoni

New member
נכון../images/Emo45.gif

אסור להם לבטל את ההטבה אחרת כולם יתחילו לנסוע בטרמפים ויהיה ממש באלגן באוטובוסים ואיחורים... וכל מיני.. אבל אצלנו אני חושב שאם מבטלים אנחנו מקבלים כרטיסי נסיעה...

סיאס

New member
לדעתי.....

זה ממש לא צודק לבטל את ההטבה של נסיעה חינם ברכבת בגלל שאם הרבה חיילים יתחילו לסוע באוטובוסים יהיה יותר קל לפגוע בהם. ובקשר לזה שאין מקום ברכבת אני רוצה לתת דוגמה מיום חמישי האחרון: אני וחברים שלי עלינו לרכבת והיא היתה מפוצצת באנשים, חיפשנו מקום ישיבה כשמולנו אנחנו רואים קרון ריק.. כשבאנו להיכנס הסדרן אמר לנו שאלה מקומות שמורים וצריך להוסיף 3 שקל כדי להיכנס. כאילו מה החוצפה הזאת הרכבת מלאה עד אפס מקום אנשים מכל סוגי האוכלוסיה עומדים בזמן שיש קרון ריק לחלוטין בגלל שהם לא הוסיפו 3 שקל לכרטיס. פשוט בושה.

yaheli האחת

New member
חבר'ה אל תדאגו...

המדינה שלנו כמו כל מדינה מתקדמת, מעודדת את הנסיעה ברכבת. אין ספק שהחיילים יסעו ברכבת כמו היום ללא כל שינוי. אבל, מה לעשות שבמשא ומתן בין משרד הביטחון לרכבת ישראל כל צד מפזר דיסאינפורמציה. כלומר, כצפוי משרד הביטחון יודיע שהוא מבטל את ההטבה ורכבת ישראל תודיע שהיא לא זקוקה לחיילים, שכן נסיעתם גורמת לה רק נזק, כשהאמת ידועה: אם החיילים לא ייסעו ברכבת, לא יישאר מקום על הפסים כדי להחנות את הקטרים והקרונות שיעמדו בחוסר מעש. אז ככה אם גם אתם רוצים להשתתף במשחק הזה אז תתלוננו, תכתבו, תגיבו וכו'. אם לא, אז חכו בסבלנות ותתכננו את נסיעותיכם ברכבת לעוד הרבה שנים.

כל הקיצוצים האלה הגיעו לי עד כאן..!

נתחיל בדוגמאות:
בי"ס טכני חיל האויר: א. עובדה-השוחרים מגיעים בחופש הגדול לצבוע את הבניינים בבי"ס סיבה-אין מספיק כוח אדם בחיל האויר ב. עובדה-בוטל סיור ליד ושם סיבה-אין תקציב לחיל האויר (הכניסה ליחד עולה בערך 27 ש"ח אבל בגלל שאנחנו שוחרים ובאים בקבוצות כרטיס ליחיד אמור לעלות בערך 10 ש"ח לאחד
ואין להם כסף?!) ג. עובדה-הטיול השנתי של י"א ל-3 ימים בדרום קוצץ ליום אחד
(ובגלל שזה ליום אחד אז בטוח יהיה איפשהו בצפון!) זה ממש חוצפה! לא היה לי טיול בכיתה ט', ועכשיו בכיתה י"א עושים לנו איזה טיול מסכן של 7 שעות?! (מה הלאה?! עוד יגידו שזה יהיה על מדים?????????!!!!!!!)
תקציב מדינה פוגע בחיילים אחרים וגורם לבושה בא"י: א. לפני יומיים שמעתי ברדיו שבאחד המקומות בארץ נערך טקס סיום של צנחנים החבר'ה שהיו נרגשים ושמחים עד מעל הראש חיכו לקבל את הסיכה של הצנחנים שבשבילה הם התאמצו כל כך! ומה קרה בסוף? כשהמפקדים היו צריכים לקום ולחקל לכל החיילים את הסיכות... קם איזה אחד והודיע ברמקול:"אנו מאוד מצטערים, אבל אתם תצטרכו לקנות בכספכם את הסיכות" כמה כבר הסיכה עולה: 7-10 ש"ח?! אז הממשלה המגעילה הזאת לא יכלה לקנות לחיילים האלה את הסיכות המסכנות?! הרי הם ביחידת התנדבות, הם התנדבו לשרת את כל המדינה! מגיע לכל אחד ואחד מהם אלף סיכות כאלה ואולי יותר!!!! פשוט גועל נפש! אגב, זאת הייתה תוכנית רדיו של זהבי (זה שתמיד מתעצבן) והוא אמר שהמדינה הזאת הולכת ומתדרדרת את העם, ובאותו זמן הם קונים 100 מטוסים שכל מטוס כזה עולה 140 מיליון דולר
ותגידו לי אתם: מה שווה מטוס ללא טייס
פשוט בושה!!!!!!!!!! ב. ובנוסף להכל הם מבטלים עכשיו את הנסיעות של חיילים ברכבת?! אני בטוחה ב-100% שכל הרעיון התחיל מזה שכמה "אזרחים טובים" התלוננו שאין להם מקום לשבת ברכבת בגלל החיילים, אבל הם לא חשבו על זה ש.. צריכים להגיד המון תודה לאותם החיילים שמסכנים את עצמם כדי להגן על אותם אזרחים מסריחים שחושבים על עצמם!!!!!!! שיתביישו!!!!!

shimonev

New member
רוצה לפטור את כל הבעיה!!!../images/Emo91.gif

צריך לפטר את כל הגו'בניקים המיותרים את כל הנגדים שאין להם תפקיד למה צריך נגד עם משכורת של 15 אלף!!!!!!!!!!! שהתפקיד שלו זה לנהל מחסן או להכין אוכל למה גם ככה יש הרבה חיילים גובניקים בצבא אפשר שהם ינהלו את המחסן ותאמינו לי שזה יהיה אותו ניהול ויש אלפים של "חיילים" כאלו שחוץ משבת כל היום על התחת לא עושים כלום

סיאס

New member
המדינה מבזבזת סתם כסף

על דברים לא חשובים... במקום להשקיע את הכסף במי שצריך הם לוקחים להם הכל ונותנים אותו לאנשים החזקים (העשירים). כבר ניסו מלא פעמים לבטל את ההטבה של נסיעה חינם ברכבת וזה לא יצא לפועל... אם ההטבה תבוטל זה יהיה דבר מאד הרסני למדינה וגם ככה אף אחד לא רוצה לשרת ואם יבטלו אז בכלל רמת המוטיבציה לשרת תרד..... אני חושב שבנימין נתניהו ואריאל שרון צריכים לעשות חושבים ויעשו דברים מועילים אם הכסף ושיקחו יותר מסים מהעשירון העליון... ועוד משהו בחדשות שמעתי שאריאל שרון מציע מיליון וחצי לכל משפחה שתפונה.. זה דבר שלא יעשה כי גם ככה הוא בכלל לא צריך לפנות אותם מהבית שלהם אבל מיליון וחצי זה יותר מדי וגם ככה אין כסף למדינה. שיפסיקו לפגוע באוכלוסיות החלשות!!!

eliranamar

New member
יאס הנכבד אל תתדבר שטויות...

למה אתה חושב המדינה נותת כסף לעשירים? בוא אני יספר לך סיפור יש שלושה בני אדם שהולכים כול יום למסעדה הארוחה עולה 80 ש"ח. איש א היה משלם 50 איש ב היה משלם 30 ואיש ג לא היה משלם כלום, עכשיו יום אחד לא איש א והיא רק שני בני אדם אז איך ישלם? זה אותו עיקרון העשיר זה איש א המעמד הבינוני משלם 30 והעני לא משלם בכלל אם העשיר יעלם המדינה תיהיה בבעיה וחוץ מזה לכול הישראלים קל להאשים אנשים אבל תדבר על אלה שמעלימים מס אלה שהורסים אתה מדינה אוקיי...

דודי

תעשה לי טובה הם מקצצים לכולם והם גם ככה סתם זורקים מילים באויר וזה כזה לא משנה כי זה בדיוק אותו דבר כמו לפני שנה ושנתיים ושלוש וכ"ו שאמרו בדיוק אותו הדבר ועדיין לנו יש נסיעות חינם ברכבות ובאוטובוסים וחוץ מזה עם ביבי חושב שאין מספיק חיילים באוטובוסים אז זו בעיה שלו חד וחלק. חוץ מזה זה גם ככה לא יקרה אז מה אתה נלחץ וידע אישי יש אוטובוסים בחמש בבוקר וחוץ מזה גם למובטלים אסור לקצץ כי זה לא אשמתם שבמדינה מפגרת כמו שלנו אין מקומות עבודה ובגלל זה אין להם כסף. על החרדים אני מסכימה איתך כי גם הם לא משרתים בצבא גם הם לא עובדים וגם לכל אחד מהם יש שבט שהוא לא יכול לדאוג לו והמדינה משלמת להם הון על כל ילד כזה. ואתה בעצמך אומר שעל הקיצוצים האחרים שתקת אז איך חשבת שזה יפסק שם אם זה רק מתחיל בחרדים עובר למובטלים ומשם לחד הוריים ואז לחיילים וכל עוד שזה לא פוגע בממשלה לא אכפת להם פשוט

יש לי כמה הערות בשבילך...

נכון ששמענו על זה לא פעם ולא פעמיים.... אבל מתישהו זה יבוא! (ואני בטוחה בזה!) אם המצב של המדינה הגיע לשפל כזה אז אין לי שום ספק ולא יפתיע אותי אם באמת יבטלו לחיילים את הנסיעות בחינם! דבר שני....
"עם ביבי חושב שאין מספיק חיילים באוטובוסים אז זו בעיה שלו" מתוקה, זאת אף פעם לא תיהיה בעיה שלו!!!! ראית איך הוא חי? ראית מה המשכורת שלו? למי שהכי הרבה יזיז זה לך, לי, ולכל האחרים שרק לוקחים מהם ולא נותנים! אני לא רוצה להפחיד אותך, אבל יש פה סיבה קטנה לדאגה, (חומר למחשבה).
"יש אוטובוסים בחמש בבוקר": תלוי איפה, כי לא בכל המקומות בארץ יש אוטובוסים בשעה מוקדמת כל כך. כפי שאני יודעת (לפי ניסיון אישי) אין אוטובוסים שנוסעים בקווים בין-עירוניים בשעה 5 (לפחות באזור שלי)
"במדינה מפגרת כמו שלנו אין מקומות עבודה" מי אמר לך
פשוט איםן אנשים שמתאימים למקומות העבודה שפנויות
אני מכירה רק מיעוט קטן של ישראלים שעובדים בתור מנקות בבתים פרטיים או במשרדים, מנקי רחוב+עובדי זבל (עובדים מטעם העירייה), מטפלים באנשים זקנים, בונים בתים ועוד.... שמת לב שהזכרתי רק את ה"עבודות השחורות" שלרוב הישראלים לא מתאים לעבוד במשרה כזאת. זה לא לרמה שלהם! למה את חושבת שהערבים בונים לנו את הבתים והקבלנים הם ישראלים? למה את חושבת שהפיליפינים מגיעים לכאן? כי יש עבודות שהישראלים לא מסיכים לעבוד בהם! והמובטלים-רק מחכים שהמדינה תביא להם 10 הצעות עבודה מכובדות על מגש הכסף (כמובן אני מציינת שלא כולם! אך זה הרוב)
ולסיום, בקשר לחרדים.... אין לי מה להגיד חוץ מזה שאני מסכימה איתך, כי אני לא רואה שום תרומה שהם תורמים למדינה.

למעלה