המדינה בטירוף.

אפרת10512

Well-known member
כבישים נחסמים, הסתה משתוללת, וההנהגה — ממשיכה להוביל אותנו ישר לתהום.
היום פיטרו את יולי אדלשטיין — אולי הקול השפוי האחרון בממשלה הזו. קול מתון, ממלכתי, שידע לשמור על ערכים גם כשלא היה פופולרי. עוד מסמר בארון של מה שפעם היה הליכוד של בגין. היום? זו כבר תנועה שאיבדה דרך, ערכים ומצפון.
והכבישים? נחסמים שוב. הפעם על ידי קיצוניים חרדים, מיעוט קטן שמחזיק מדינה שלמה כבני ערובה — כשהממשלה מסתכלת הצידה.
איפה האחריות? איפה המנהיגות?
זה לא ימין. זה לא שמרנות. זה פשוט כאוס. ומי שמשלם את המחיר זה כולנו.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
היום פיטרו את יולי אדלשטיין — אולי הקול השפוי האחרון בממשלה הזו. קול מתון, ממלכתי, שידע לשמור על ערכים גם כשלא היה פופולרי. עוד מסמר בארון של מה שפעם היה הליכוד של בגין. היום? זו כבר תנועה שאיבדה דרך, ערכים ומצפון.
והכבישים? נחסמים שוב. הפעם על ידי קיצוניים חרדים, מיעוט קטן שמחזיק מדינה שלמה כבני ערובה — כשהממשלה מסתכלת הצידה.
נכון, יש לקוות שמישהו מלמעלה ייקח אחריות. ונגיע מהר לבחירות , והעם יגיע בהמוניו להצביע. ולא נקבל שוב ממשלה שאוהבים לשנות.

boriska1

Well-known member
נכון, יש לקוות שמישהו מלמעלה ייקח אחריות. ונגיע מהר לבחירות , והעם יגיע בהמוניו להצביע. ולא נקבל שוב ממשלה שאוהבים לשנות.
ביביזם כבר התבסס. אם הייתי סבור שיש סיכוי מסויים, ששחירות הקרובות הביביזם אולי לא ינצח זמנית, אז ככל הנראה לא. ביביזם איתנו לנצח. ישארו פה רבים, אבל טובים.

מתאים לך עוד 5 סבבים של בחירות עד שתקום ממשלה? מניין הכסף ועוד בתקופת מלחמה?
הזיכרון של הציבור קצר מאוד והוא חוזר על טעויותיו שוב ושוב במקום להסיק מסקנות.
לסיכום, תנו לראש הממשלה לעבוד ולהשלים את מטרותיו למיטוט אויבנו והחזרת החטופים.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
מתאים לך עוד 5 סבבים של בחירות עד שתקום ממשלה? מניין הכסף ועוד בתקופת מלחמה?
הזיכרון של הציבור קצר מאוד והוא חוזר על טעויותיו שוב ושוב במקום להסיק מסקנות.
לסיכום, תנו לראש הממשלה לעבוד ולהשלים את מטרותיו למיטוט אויבנו והחזרת החטופים.
מאין השאלה? מאילו דברי הבנת שמתאים לי עוד סבבים?!

אשאל אותך שאלה . מתאים לך עוד שנתיים שהחטופים ישארו בשבי החמאס? ועוד 5 סיבובים של מילואים ע"י מקורבייך ?

כן אצלי בני משפתי, כולל אחייני שרק השתחרר, עושים מילואים ברצף.

ומצד שני שכני החרדים ( בחורי ישיבה) יושבים במרפסת ומעשנים.

מאין השאלה? מאילו דברי הבנת שמתאים לי עוד סבבים?!
את צריכה להיות מציאותית ולזכור את העבר שזה סצנריו שרוב הסיכויים שיתממש כי הציבור מפולג.
אשאל אותך שאלה . מתאים לך עוד שנתיים שהחטופים ישארו בשבי החמאס? ועוד 5 סיבובים של מילואים ע"י מקורבייך ?
לא, ברור שלא רוצה, הייתי רוצה שיתנו סבנג וגמרנו.
תמיד טענתי שחיי חיילים לא פחות חשובים מחיי החטופים ומאוד קשה לי לראות שיש כמעט 900 חיילים שנפלו בעזה כאשר רובם יכלו להיות בחיים, אילולא היו משטיחים את עזה עם כל הקושי שזה יכול היה להמית את החטופים שעדיין בחיים.
כן אצלי בני משפתי, כולל אחייני שרק השתחרר, עושים מילואים ברצף.

ומצד שני שכני החרדים ( בחורי ישיבה) יושבים במרפסת ומעשנים.
מה לעשות שיש טיפוסים כמו עמיתך לניהול שמסנגר עליהם כל הזמן.
אם הייתה מפלגה שקמה והמצע שלה היה ממשלה בלי חרדים פרזיטים, בלי ערבים וביטול כתבי האישום המיותרים של נתניהו, הייתי בוחרת בהם בעיניים עצומות.

ושאלה לסיום, האם תשני את הצבעתך אם יהיו בחירות? יש מפלגה אחרת שתואמת את דעותייך יותר מזאת שהצבעת עבורה?

נערך לאחרונה ב:

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
את צריכה להיות מציאותית ולזכור את העבר שזה סצנריו שרוב הסיכויים שיתממש כי הציבור מפולג.

לא, ברור שלא רוצה, הייתי רוצה שיתנו סבנג וגמרנו.
תמיד טענתי שחיי חיילים לא פחות חשובים מחיי החטופים ומאוד קשה לי לראות שיש כמעט 900 חיילים שנפלו בעזה כאשר רובם יכלו להיות בחיים, אילולא היו משטיחים את עזה עם כל הקושי שזה יכול היה להמית את החטופים שעדיין בחיים.

מה לעשות שיש טיפוסים כמו עמיתך לניהול שמסנגר עליהם כל הזמן.
אם הייתה מפלגה שקמה והמצע שלה היה ממשלה בלי חרדים פרזיטים, בלי ערבים וביטול כתבי האישום המיותרים של נתניהו, היית בוחרת בהם בעיניים עצומות.

ושאלה לסיום, האם תשני את הצבעתך אם יהיו בחירות? יש מפלגה אחרת שתואמת את דעותייך יותר מזאת שהצבעת עבורה?
מאד מציאותית. צריכה להבין מה שכתבתי.
"אוהבים לשנות" דברי מיועדים לאנשים שאינם מכבדים את תוצאות הדמוקרטיות. ומנסים בכוח , לכופף את רצון הבוחר, בדרכי הפגנות, עיצומים וכדומה.

מאד מציאותית. צריכה להבין מה שכתבתי.
הבנתי, אולם לא ראיתי בהם יותר מאשר סיסמא ריקה מתוכן.
בכדי שיהיה תוכן, הייתי מצפה שתשיבי לשאלה ששאלתי אותך, האם תשני את הצבעתך?
"אוהבים לשנות" דברי מיועדים לאנשים שאינם מכבדים את תוצאות הדמוקרטיות. ומנסים בכוח , לכופף את רצון הבוחר, בדרכי הפגנות, עיצומים וכדומה.
גם אני, אולם לא רואה איך אפשר לשנות את זה מבלי שהעם מאוחד ולא רק רוצה להפיל את ראש הממשלה ולעזאזל המדינה.
זאת הסיבה שהצעתי בתגובתי הקודמת (#17) מצע למפלגה שהייתי בוחרת בה ועד שלא תקום כזאת, אשאר עם הצבעתי, כי החלופות גרועות בהרבה יותר.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
כרגע לא יודעת במי אבחר, כן יודעת לאיזה גוש אתן את קולי.
כן אקבל את תוצאות הבחירות.

Harrington

Well-known member
מנהל
רק נזכיר ש"הליכוד של בגין" שהרל"ב כל כך מתגעגע אליו, כונה בדרך כלל בשמות גנאי שאינם שונים משמעותית מהליכוד של נתניהו :). פשוט יש לאנשים זכרון קצר. בכלל, בעיני זה מגוחך שאנשים שאין להם כל קשר לליכוד מתיימרים לקבוע למפלגה כיצד היא צריכה להיראות או להתנהג, או מי מראשיה היה איכותי יותר. שהשמאל יואיל בטובו להתעסק עם מנהיגיו והליכוד יסתדר מצוין בלעשות זאת עם עצמו :).

לגבי שאר הדברים:
ההנהגה לא מובילה לשום תהום מיוחד. למעשה מצבה של המדינה ברוב התחומים טוב יותר משהייתה אי-פעם בעבר. כבישים נחסמים בדרך כלל על-ידי סוכני הכאוס של מחנה הרל"ב, לפעמים על-ידי הפלג הירושלמי של המגזר החרדי ואז זה נעשה דווקא סמוך לריכוזים חרדיים מאחר והם מבקשים לדפוק דווקא את החרדים :). כן, אני יודע, מסוג הפרטים שלא תשמעו עליהם בתקשורת הכללית, אבל אתם מוזמנים לבדוק אותם ולהיווכח בנכונותם.

בכל מקרה שוב, לא נעים לי כבר להגיד, אבל באמת ובתמים שמצחיק אותי לראות התקפה על חסימת צירים מפי מחנה שלחלוטין דוגל בכך והוא העיקרי שעושה זאת כיום :). אכן זה לא ימין, זה השמאל, או הרל"ביות. בכל מקרה זאת צביעות פר אקסלנס.

raya

Well-known member
רק נזכיר ש"הליכוד של בגין" שהרל"ב כל כך מתגעגע אליו, כונה בדרך כלל בשמות גנאי שאינם שונים משמעותית מהליכוד של נתניהו :). פשוט יש לאנשים זכרון קצר. בכלל, בעיני זה מגוחך שאנשים שאין להם כל קשר לליכוד מתיימרים לקבוע למפלגה כיצד היא צריכה להיראות או להתנהג, או מי מראשיה היה איכותי יותר. שהשמאל יואיל בטובו להתעסק עם מנהיגיו והליכוד יסתדר מצוין בלעשות זאת עם עצמו :).

לגבי שאר הדברים:
ההנהגה לא מובילה לשום תהום מיוחד. למעשה מצבה של המדינה ברוב התחומים טוב יותר משהייתה אי-פעם בעבר. כבישים נחסמים בדרך כלל על-ידי סוכני הכאוס של מחנה הרל"ב, לפעמים על-ידי הפלג הירושלמי של המגזר החרדי ואז זה נעשה דווקא סמוך לריכוזים חרדיים מאחר והם מבקשים לדפוק דווקא את החרדים :). כן, אני יודע, מסוג הפרטים שלא תשמעו עליהם בתקשורת הכללית, אבל אתם מוזמנים לבדוק אותם ולהיווכח בנכונותם.

בכל מקרה שוב, לא נעים לי כבר להגיד, אבל באמת ובתמים שמצחיק אותי לראות התקפה על חסימת צירים מפי מחנה שלחלוטין דוגל בכך והוא העיקרי שעושה זאת כיום :). אכן זה לא ימין, זה השמאל, או הרל"ביות. בכל מקרה זאת צביעות פר אקסלנס.
כל תגובה שלך מתחילה או מסתיימת ב" רל"ב ".
אתה לא חושב שיש אנשים שחושבים שמה שהממשלה הזו עושה, ההתנהלות שלה, כל זה לא קשור לרל"ב. אלא תפיסת עולם שונה.
אתה מגדיר את כולם כרק לא ביבי, אבל זו לא הנקודה.
מה שנעשה בשנתיים + האחרונות נראה פשוט גרוע.
ברור לי שבתגובה אקבל מקלחת קרה, אבל לא יכולתי שלא להגיב (לצערי).

Harrington

Well-known member
מנהל
כל תגובה שלך מתחילה או מסתיימת ב" רל"ב ".
אוקיי. ו"כל תגובה שלך מתחילה או מסתיימת" בלהסביר לי מה לא בסדר בתגובה שלי :). אז? מה דעתך שכל אחת ואחד מאיתנו יכתוב מה שהוא מוצא לנכון והדבר יישמר לשיקול דעתו הבלעדי? סתם רעיון. מרחיק לכת, אני יודע, אבל אולי שווה לנסות תקופה.
אתה לא חושב שיש אנשים שחושבים שמה שהממשלה הזו עושה, ההתנהלות שלה, כל זה לא קשור לרל"ב. אלא תפיסת עולם שונה.
ברור לי לחלוטין ולא חולק על כך לרגע. אולם חלק לא מבוטל מהתגובות, ודאי אלו הפבלוביות-אוטומטיות, מגיעות נטו ממקום רל"בי. כך אני רואה את זה וכך אני מאמין.

לצורך המחשה ומבלי שאני משווה חלילה, זה כמו אירופאי ממוצע ששומע משהו שלילי על ישראל. מספיק שהוא יישמע ובלי לבדוק בכלל, בלי להתעמק, בלי לפקפק, בלי לתהות, בלי לבקש את תגובתה של ישראל, הוא יקבל את הדבר השלילי הזה כתורה מסיני. זה נקרא אנטישמיות בלע"ז (אם נניח לצורך הדיון שאנטי-ישראליות ואנטישמיות זה בס"ה אותו דבר ואם לא אז תקראי לזה אנטי-משהו אחר מצידי). אותו כנ"ל כאן. בן אדם שלעולם יתקוף את נתניהו ולא משנה מה הוא עושה, או לעולם יקבל פרסום שלילי עליו גם אם זה מגיע עם 0 ראיות וכשמועה בלבד, הוא אנטי-נתניהו. טוב? רע? זה בכלל לא משנה. אמרתי גם אתמול, אני לא רואה שום בעיה עם רל"ביזם. כל אחד ודעתו. לא מבין מדוע אנשים מתביישים בזה. אבל זה בהחלט המצב בהרבה מאוד מקרים וכשאני רואה זאת כך, אני מגדיר זאת כך.
אתה מגדיר את כולם כרק לא ביבי, אבל זו לא הנקודה.
לא, אני ממש לא מגדיר את כולם רק לא ביבי :). אפילו לא קרוב לכך.
מה שנעשה בשנתיים + האחרונות נראה פשוט גרוע.
עניין של השקפת עולם. אבל זה לא כל כך רלוונטי בהתחשב בכך שההתקפות, בין השאר שלך, על נתניהו התחילו עוד לפני השנתיים האחרונות.
ברור לי שבתגובה אקבל מקלחת קרה, אבל לא יכולתי שלא להגיב (לצערי).
לא יודע איזה סוג מקלחת קיבלת, אבל קיבלת התייחסות עניינית לכל דברייך. מכאן לשיקולך אם תרצי 'להחזיר את הטובה' ולהתייחס גם את עניינית למענה שקיבלת, או לנהוג אחרת.

משתפרת1

Well-known member
רק נזכיר ש"הליכוד של בגין" שהרל"ב כל כך מתגעגע אליו, כונה בדרך כלל בשמות גנאי שאינם שונים משמעותית מהליכוד של נתניהו . פשוט יש לאנשים זכרון קצר. בכלל, בעיני זה מגוחך שאנשים שאין להם כל קשר לליכוד מתיימרים לקבוע למפלגה כיצד היא צריכה להיראות או להתנהג, או מי מראשיה היה איכותי יותר. שהשמאל יואיל בטובו להתעסק עם מנהיגיו והליכוד יסתדר מצוין בלעשות זאת עם עצמו .

לגבי שאר הדברים:
ההנהגה לא מובילה לשום תהום מיוחד. למעשה מצבה של המדינה ברוב התחומים טוב יותר משהייתה אי-פעם בעבר. כבישים נחסמים בדרך כלל על-ידי סוכני הכאוס של מחנה הרל"ב, לפעמים על-ידי הפלג הירושלמי של המגזר החרדי ואז זה נעשה דווקא סמוך לריכוזים חרדיים מאחר והם מבקשים לדפוק דווקא את החרדים . כן, אני יודע, מסוג הפרטים שלא תשמעו עליהם בתקשורת הכללית, אבל אתם מוזמנים לבדוק אותם ולהיווכח בנכונותם.

בכל מקרה שוב, לא נעים לי כבר להגיד, אבל באמת ובתמים שמצחיק אותי לראות התקפה על חסימת צירים מפי מחנה שלחלוטין דוגל בכך והוא העיקרי שעושה זאת כיום . אכן זה לא ימין, זה השמאל, או הרל"ביות. בכל מקרה זאת צביעות פר אקסלנס.
הפגנות בריכוזים רדיים? היום נחסם כביש 4 ונחסמה הכניסה לירושלים. הם לא חסמו את הכניסה למאה שערים או את הרחוב הראשי בבני ברק. וזו לא הפעם הראשונה.
תזכורת קטנה: אני נגד חסימות כבישים ולא משנה ע"י מי. הייתי נגדן כשיוצאי אתיופיה חסמו, התנגדתי לחסימות ע"י הנכים ואני מתנגדת גם לחסימות ע"י אלה שמפגינים למען שחרור החטופים ונגד מדיניות הממשלה. כשמציקים לציבור ומפריעים לו לא משיגים אמפטיה שלו, משיגים אנטי.

Harrington

Well-known member
מנהל
הפגנות בריכוזים רדיים? היום נחסם כביש 4 ונחסמה הכניסה לירושלים. הם לא חסמו את הכניסה למאה שערים או את הרחוב הראשי בבני ברק. וזו לא הפעם הראשונה.
תזכורת קטנה: אני נגד חסימות כבישים ולא משנה ע"י מי. הייתי נגדן כשיוצאי אתיופיה חסמו, התנגדתי לחסימות ע"י הנכים ואני מתנגדת גם לחסימות ע"י אלה שמפגינים למען שחרור החטופים ונגד מדיניות הממשלה. כשמציקים לציבור ומפריעים לו לא משיגים אמפטיה שלו, משיגים אנטי.
כן, זה מה שעומד מאחורי בחירת המיקומים. בירושלים בדרך כלל האירוע הוא לא ממש בכניסה אלא מעט יותר למעלה בכניסה לאחת השכונות. בכביש 4 זה בדרך כלל במחלף קוקה קולה, קרי הכניסה לבני ברק. במקרים אחרים הולכים על רחוב ז'בוטינסקי בצד השני של העיר.

יכול להיות שיש חריגים, אבל ככלל זאת המטרה של הפלג. הכעס שלהם הוא על 'שאר' המגזר החרדי שלא מיישר איתו קו בסוגיית הגיוס והעמידה מול המדינה בעניין.

לגבי התזכורת שלך, אני לגמרי מסכים איתך. אמנם זאת מחאה לגיטימית בעיני בדמוקרטיה, אבל אני מתנגד לה ולא משנה במי מדובר.

משתפרת1

Well-known member
כן, זה מה שעומד מאחורי בחירת המיקומים. בירושלים בדרך כלל האירוע הוא לא ממש בכניסה אלא מעט יותר למעלה בכניסה לאחת השכונות. בכביש 4 זה בדרך כלל במחלף קוקה קולה, קרי הכניסה לבני ברק. במקרים אחרים הולכים על רחוב ז'בוטינסקי בצד השני של העיר.

יכול להיות שיש חריגים, אבל ככלל זאת המטרה של הפלג. הכעס שלהם הוא על 'שאר' המגזר החרדי שלא מיישר איתו קו בסוגיית הגיוס והעמידה מול המדינה בעניין.

לגבי התזכורת שלך, אני לגמרי מסכים איתך. אמנם זאת מחאה לגיטימית בעיני בדמוקרטיה, אבל אני מתנגד לה ולא משנה במי מדובר.
הם לא חוסמים בתוך השכונות שלהם. הם יוצאים למקום הקרוב ביותר אליו יגיעו ברגל, וחוסמים תנועה בכביש ארצי. לא בתוך הריכוז שלהם.
אחת הסיבות בגללן לא השתתפתי באף הפגנה בת"א היא חסימת הכבישים. בישוב שלי יוצאים לצמתות המרכזיות הקרובות (אני יכולה להגיע אפילו ברגל) ולא חוסמים כבישים. אם אני מפגינה בעד שחרור חטופים זה לגיטימי בעיני לעורר תשומת לב, אך לא לתקוע אנשים אחרים (נהגים במכוניות לצורך הענין) במצב בו הם כלואים ברכבם על הכביש.

Harrington

Well-known member
מנהל
הם לא חוסמים בתוך השכונות שלהם. הם יוצאים למקום הקרוב ביותר אליו יגיעו ברגל, וחוסמים תנועה בכביש ארצי. לא בתוך הריכוז שלהם.
אחת הסיבות בגללן לא השתתפתי באף הפגנה בת"א היא חסימת הכבישים. בישוב שלי יוצאים לצמתות המרכזיות הקרובות (אני יכולה להגיע אפילו ברגל) ולא חוסמים כבישים. אם אני מפגינה בעד שחרור חטופים זה לגיטימי בעיני לעורר תשומת לב, אך לא לתקוע אנשים אחרים (נהגים במכוניות לצורך הענין) במצב בו הם כלואים ברכבם על הכביש.
לא כתבתי על "השכונות שלהם". כתבתי על ריכוזים חרדיים, דווקא כאלה שאינם בשכונות שלהם אבל דופקות בעיקר (ממש לא רק כמובן) את המגזר החרדי. זאת לאור עמדתם שהמגזר נוהג לא בסדר כשהוא לא מיישר איתם קו.

זאת המציאות, זאת המטרה. אם היא באה לידי מימוש מדויק בכל אירוע ואירוע או לעתים גולשת? לא עקבתי. אבל זאת המטרה המוצהרת והכוונה המוצהרת של האירועים האלו ובחירת המיקומים שלהם.

לגבי סיפא דברייך, אנחנו לגמרי מסכימים כאמור מעלה. אלא שאני כן אומר שבעיני גם חסימה היא כלי מחאה לגיטימי (בניגוד ללגאלי). זאת ובלבד שהחוסמים לא מתבכיינים כשמטפלים בהם, משהו שהשמאל/רל"ב כן נוהג לעשות כידוע ('אמאל'ה הביא מכת"זית' וכיו"ב). הבעיה בסיפור הזה היא שהמשטרה עשתה זמן רב מידי דין לעצמה והחליטה להכיל אירועים כאלה על חשבון הנהגים שנדפקים. אין למשטרה בכלל סמכות לעשות זאת ולא לחינם רבים טענו בזמנו כלפי מפקד המחוז (תל אביב או מרכז, לא זוכר) שמניעיו פוליטיים. אבל במבחן התוצאה זה לא באמת משנה.

אותו כנ"ל אגב ביחס להפגנות נכים. מגוחך בעיני שנכה וחצי יכול לחסום את איילון לשעות רבות ושמפחדים להזיזו רק בגלל שזה נראה רע. אגב דעתי משתנה במעט (לא לגמרי באופן ישר) כאשר מדובר בחסימה שרלוונטית לעניין. למשל חסימת ציר שבוצע עליו פיגוע לנסיעת ערבים. זה קצת דומה בעיני לדעתי על סרבנות בצה"ל, שהיא לגיטימית בעיני (שוב, לא לגאלית) כאשר היא נוגעת לפקודה ישירה שחייל מתקשה עימה (שוב בכפוף לכך שלא יתבכיין כשנוקטים נגדו צעדים משמעתיים) לעומת סרבנות שהיא פוליטית גרידא שבעיני אף לא לגיטימית.

משתפרת1

Well-known member
לא כתבתי על "השכונות שלהם". כתבתי על ריכוזים חרדיים, דווקא כאלה שאינם בשכונות שלהם אבל דופקות בעיקר (ממש לא רק כמובן) את המגזר החרדי. זאת לאור עמדתם שהמגזר נוהג לא בסדר כשהוא לא מיישר איתם קו.

זאת המציאות, זאת המטרה. אם היא באה לידי מימוש מדויק בכל אירוע ואירוע או לעתים גולשת? לא עקבתי. אבל זאת המטרה המוצהרת והכוונה המוצהרת של האירועים האלו ובחירת המיקומים שלהם.

לגבי סיפא דברייך, אנחנו לגמרי מסכימים כאמור מעלה. אלא שאני כן אומר שבעיני גם חסימה היא כלי מחאה לגיטימי (בניגוד ללגאלי). זאת ובלבד שהחוסמים לא מתבכיינים כשמטפלים בהם, משהו שהשמאל/רל"ב כן נוהג לעשות כידוע ('אמאל'ה הביא מכת"זית' וכיו"ב). הבעיה בסיפור הזה היא שהמשטרה עשתה זמן רב מידי דין לעצמה והחליטה להכיל אירועים כאלה על חשבון הנהגים שנדפקים. אין למשטרה בכלל סמכות לעשות זאת ולא לחינם רבים טענו בזמנו כלפי מפקד המחוז (תל אביב או מרכז, לא זוכר) שמניעיו פוליטיים. אבל במבחן התוצאה זה לא באמת משנה.

אותו כנ"ל אגב ביחס להפגנות נכים. מגוחך בעיני שנכה וחצי יכול לחסום את איילון לשעות רבות ושמפחדים להזיזו רק בגלל שזה נראה רע. אגב דעתי משתנה במעט (לא לגמרי באופן ישר) כאשר מדובר בחסימה שרלוונטית לעניין. למשל חסימת ציר שבוצע עליו פיגוע לנסיעת ערבים. זה קצת דומה בעיני לדעתי על סרבנות בצה"ל, שהיא לגיטימית בעיני (שוב, לא לגאלית) כאשר היא נוגעת לפקודה ישירה שחייל מתקשה עימה (שוב בכפוף לכך שלא יתבכיין כשנוקטים נגדו צעדים משמעתיים) לעומת סרבנות שהיא פוליטית גרידא שבעיני אף לא לגיטימית.
השכונות שלהם מבחינתי שווה לריכוזים שלהם. הפלג הירושלמי לא גר בסביון או ליד בית הנשיא ברחביה.

Harrington

Well-known member
מנהל
השכונות שלהם מבחינתי שווה לריכוזים שלהם. הפלג הירושלמי לא גר בסביון או ליד בית הנשיא ברחביה.
פעם אחרונה:
ריכוזים "שלהם" בדברי, ריכוזים חרדיים, לא ריכוזים של הפלג דווקא (ברור שהם לא יוצאים לדפוק את עצמם ובשום מקום לא כתבתי זאת). הם כן יוצאים עם זאת 'לדפוק' את החרדים האחרים (רוב המגזר למעשה), עקב המחלוקת הפנים-חרדית שלהם שהיא מבחינתם עיקר הסיפור.

די מיצינו את הקטע לטעמי, המשך יום שקט ונעים.

פעם אחרונה:
ריכוזים "שלהם" בדברי, ריכוזים חרדיים, לא ריכוזים של הפלג דווקא (ברור שהם לא יוצאים לדפוק את עצמם ובשום מקום לא כתבתי זאת). הם כן יוצאים עם זאת 'לדפוק' את החרדים האחרים (רוב המגזר למעשה), עקב המחלוקת הפנים-חרדית שלהם שהיא מבחינתם עיקר הסיפור.

די מיצינו את הקטע לטעמי, המשך יום שקט ונעים.
בעניין אי גיוס לצה"ל, אין ביניהם מחלוקת.

Harrington

Well-known member
מנהל
בעניין אי גיוס לצה"ל, אין ביניהם מחלוקת.
זה כבר להיכנס לקטנות, אבל ראשית יש ביניהם מחלוקת גם בשאלת הגיוס. שנית עיקר או אחת המחלוקות ביניהם היא האם לשתף פעולה עם מוסדות הצבא בנושא הגיוס (ודחייתו לבחורי ישיבות), או בכלל לא להתייצב לצו ראשון ולהסדיר את הנושא. אי-שם לאחר הנסיון הקודם לכפות גיוס על המגזר (כמדומני ב2013 לערך), החליט הפלג להפסיק את שיתוף הפעולה באופן מוחלט, כלומר גם לא להתייצב לצו ראשון ולהסדיר שם דחיית השירות (מה שמוכר בשפת העם כ'פטור לחרדים'). שאר הנהגת המגזר לא הסכימה עם זה והמשיכה בקו הקודם (בלי קשר שבהמשך לנסיונות הכפיה הללו ירד שיעור החרדים המתגייסים דווקא, אבל זה עניין אחר) של התייצבות ודחיית שירות כדין.

לאור אי-יישור הקו של הנהגת המגזר בכללותה עם הנהגת הפלג, התחילו עם ההפגנות בדרך כלל בכניסה/יציאה לריכוזים חרדיים (שאינם של הפלג) דווקא. כיום הפגנות אלו מתקיימות מאותן סיבות ובאותם מקומות בדרך כלל, כאשר הן נועדות נגד הנהגת המגזר החרדי דווקא כאמור ו'הצדדים' בהחלט במחלוקת בסוגיה.

למעלה