המגנים האלה

המגנים האלה

(כותרת מטומטת לגמרי) שמתם לב שכל ההודעות בזמן האחרון מדברות על מגנים ובכלל על לימודים ? לכולם נמאס, אבל לי נמאס לגמרי, בקטע שלא אכפת לי כבר לפני שבועיים שכחתי ללכת למגן במתמטיקה, וזה היה כמובן כמה שבועות אחרי ששכחתי ללכת לבגרות בע``פ באנגלית ... ושלשום שכחתי להגיש את הבגרות בצילום, וזה רק מצחיק אותי. אתמול קיבלתי תעודה, תעודה עם 6 נכשלים 35, 25, 10, 50 .. על הפנים. והסתכלתי על זה ולא אכפת לי מזה בכלל, אני אפילו לא מראה את זה להורים שלי, נמאס לי מהכל, אני בכלל לא מאמין שזה מה שיעזור לי בחיים. ובכל זאת הגעתי אתמול למסקנה שאני מתחיל להשקיע .. נשאר לי רק עוד חודש ושבוע לכל הבגרויות האלה, וזהו .. אפילו לא צריך ללכת לבי``ס. היום התחלתי ללמוד למגן בתולדות העיצוב (לקחת את המוח ולטגן אותו) ו .. לא, פשוט לא, זה לא מעניין ולא אכפת לי להכשל בכלל ... אבל אני בכל זאת מפחד ואני בכל זאת לומד, למרות שאני גרוע בזה. אני מסכם את הסיכומים על דפים ... ואז עושה לי כל מיני הפסקות ודברים כאלה .. אוכל .. שותה .. יושן .. אינטרנט ... כדורסל ... לשמוע שיר אחד הופך ללשמוע דיסק שלם. זה פשוט משעמם לי ! אני לא מסוגל עם זה ! אני קורא את החומר ובאמצע הקריאה אני מגלה שאני בעצם בוהה בדף בלי ללמוד. אני לא יודע ללמוד, איך אתם לומדים ?

נעל

New member
מזדהה

לנעל יש בעיה דומה, לפעמים. אומנם אין לה הרבה נכשלים, כי היא איכשהו מסתדרת ממש ברגע האחרון, כשהיא מתחילה להרגיש את הלחץ שלפני הבחינה מטפס עליה (ואז היא תופסת ספר לימוד ועוברת עליו מהר). אבל במתמטיקה זה לא הלך לה השנה. לנעל אין בעיות במתמטיקה. היא יכולה אפילו לומר שהחומר קל ב-5 יחידות, הרבה יותר קל ממה שהיא חשבה בתחילה (אחרת היא לא הייתה מגיעה למצב שבו היא עכשיו). הבעיה היא, שמרוב שהוא קל, אבל בעיקר - משעמם, ובגלל שהיא מעולם לא הייתה צריכה לתרגל בבית ולעשות שיעורים כדי להצליח במתמטיקה, היא פשוט לא מצליחה להכריח את עצמה לעשות את זה. הבעיה היא, שהשנה יש בגרות ב-3 יחידות מתוך ה-5, ונעל הצליחה להביא את עצמה להתחיל לתרגל את החומר מתחילת השנה רק שלושה ימים לפני המתכונת, וגם זה בקושי. זמן הנטו של פתירת התרגילים היה ממש קצר. וכך נעל כמעט נכשלה במתכונת הראשונה במתמטיקה. לא שבמתכונת השנייה היה הרבה יותר טוב. בחודש שהיה לה בין המתכונת הראשונה לשנייה היא לא עשתה כלום. שום דבר. עד שהגיע (כמובן) התאריך המודיע על כך שיש עוד שלושה ימים מתכונת במתמטיקה, שוב. הספרים (שנראים עד עכשיו כמעט חדשים לגמרי, אבל מקודם נראו -באמת- חדשים לגמרי) נפתחו שוב, והפעם היא השתדלה לעבוד קצת יותר בשלושה ימים האלה. היא מחכה לציון, לראות אם יש סיפור. כל זה ממש חבל, כי הבגרות במתמטיקה נחשבת לחשובה. זו גם הבגרות היחידה שיש לה השנה שאי אפשר ללמוד את כל החומר שלושה ימים לפני הבגרות ולקבל מעל 95. והכל בגלל שגם היא לא יודעת ללמוד, ופשוט אף פעם זה לא הפריע, עד עכשיו. נעל ;-)

אני הולך ללמוד עכשיו!

זה מפחיד עד כמה הרגלי הלמידה שלנו זהים. כנראה גם כמעט של כולם הם כאלה, וזה יותר מפחיד. מחר מגן בתנ``ך ועוד לא התחלתי ללמוד - אני אאלץ לסמוך על ההגיון שלי, כנראה. אבל מה עם הנושאים מסכמים?! חסר לי אחד!! מה יהיה, מה יהיה?? shine on

Auntie Gizmo

New member
כל הארץ סיכומים, סיכומים

כמה שזה נשמע חרשני ביותר, אני פשוט מסכמת את החומר, קוראת אותו פעם אחת, מסמנת בטוש זוהר את הקטעים החשובים, וקוראת עוד הפעם. כמה שזה נשמע למידה בעל פה ומשהו חרשני לאללה, זה מאוד מאוד עוזר, לא שאני מקבלת מאיות, אבל זה לפחות מכניס את החומר היותר מעניין לראש בצורה הטובה ביותר. ~Giz~

זאת באמת השיטה הכי טובה

אבל זה לוקח הרבה יותר זמן .. ולפעמים זה לוקח ממש מלא זמן, למשל עכשיו ... התחלתי לסכם .. אחרי 5 עמודים של סיכומים .. החלטתי שאני פשוט קורא את זה וזהו.

אני פשוט קראתי

סיכומים של חבר שלי שכתב כל דבר שהמורה הוציאה מהפה. ערן תודה שוורצמן:) פינת הציטוט: Live as if you were to die tomorrow. Learn as if you were to live forever(גנדי)

Hell is beige

New member
המגנים האלה

ממש כבדים על הגב... ומפריעים עם החרב בחייאת, עם כל הכבוד לבגרויות שלכם, אתם משעממים את החמשושים... אתם לא יכולים לפחות לרכז הכל בת`רד אחד?

Levinzone

New member
OK, That`s it!!!

אתם שמתם לב מה קורה פה? אולי אני פיספסתי את זה כשהייתי בבי``ח, אולי היה פה איזה כנס ת`רדים או משהו כזה... אבל מה לעזאזל זה ת`רד? לפי ההקשר הבנתי שזה גוש של הודעות, אבל מאיפה לעזאזל אתם יודעים את זה?? ולמה אתם משתמשים בזה כ``כ הרבה לאחרונה? ושי, כשתגדל תבין!!! -יעל- נ.ב- חיחיחיחיחיחיחיחי

Black Star

New member
שי, אל תעצבן אותי!!!

זה פורום תיכוניסטים. תי-כו-ניס-טים. וזה שאתה פה למרות שאתה רק חמשוש (נהההההההההההההההה) זה בסדר, אבל אל תגיד לנו אל מה לא לדבר, כי זה בערך הדבר הראשון ש*תיכוניסטים* ידברו עליו!!! כשתגדל תבין, כמו שיעל אמרה :)

למעלה