המגזר השלישי

jasmine38

New member
המגזר השלישי

כששואלים מהו המגזר השלישי, צריך להבין מדוע "השלישי"? מהם הראשון והשני? ובכן, השלטון על כל המנגנונים והזרועות הכפופים לו, הוא המגזר הראשון. המגזר השני הוא כל האירגונים, כל נותני השירותים, תוך כוונת רווח, זהו גם המגזר העיסקי, המגזר הפרטי. המגזר השלישי הוא המגזר שמנסה לענות לצרכים, שהשלטון מזניח ומסיר אחריות (ולצערינו ללא הסרת הסמכות בהתאמה!). השילטון גם נוהג לפי הכלל של "הפרד ומשול", ואזרח הקטן לא יכול לעמוד מול המימסד. איגוד CF הוא דוגמא לארגון המשתייך למגזר השלישי. הוא דוגמא לצורך בהתארגנות. אילו הממשל (הממשלה על זרועותיה) היו לוקחים אחריות על הציבור, ודואגים לצרכי חולי ה-CF, לא היינו נדרשים לאיגוד. בין השגי האיגוד אפשר למנות: סיוע ותמיכה בהקמה ותפעול של מרכזי ה-CF לרבות ההתייחסות הרב-תחומית. תרופות בסל הבריאות (הרבה תודות לדליה אור הלוחמת), תמיכה בפיזיוטרפיה ע"י קופ"ח. (וכמובן שזה לא מספיק!!!), הקמת מערך סוציאלי ועוד ועוד ועוד. ספק אם חולי ה-CF היו זוכים לתמיכה וזכויות שיש להם היום ללא האיגוד. ההתארגנות יוצרת קבוצת לחץ, להגשמת מטרות ההתארגנות, או בעצם, למזער את האובדן, ואי לקיחת אחריות מלאה ע"י השלטון המרכזי. מצב הדברים הוא כזה לא רק בישראל. בדר"כ באירגון (כמו שלנו) יש הרבה מתנדבים ומעט עובדים בשכר. והמדינה מרוויחה פעמיים. גם מצמצמת את אחריותה, שהרי תמיד היא תתן לאירגון פחות ממה שהיא צריכה לתת בעצמה, וגם לא מעסיקה עובדים על חשבונה. יש מקומות שאין וואקום. אם הממשלה יוצאת ממקום מסויים, יבוא מישהו שיכנס לחלל שנותר. ראו את כל אירגוני הצדקה והסיוע שהוקמו לאחרונה לטובת המשפחות הרעבות, עקב המיתון העמוק. (איזה מצב אבסורדי, שהביטוח הלאומי מפנה נזקקים לעמותות פרטיות של מתנדבים, במקום לתת מענה בעצמו!!). אני לפעמים מהרהר, מדוע אני מתבקש לתרום לטובת עמותה זו או אחרת, שתטפל בבעיה של קבוצה זו או אחרת, שהמדינה היתה אמורה בבעיות מלכתכילה, מכספי המיסים שאנו משלמים. אם האיגוד יקח אחריות על כל הבעיות (ויש בעיות), ועם תקציב כ"כ קטן. תהייה לאיגוד זכות קיום, אבל לא תהייה לו יכולת להתקיים. הנכם מוזמנים לעיין בפורטל המידע של המגזר השלישי בישראל.

jasmine38

New member
לעסוק במספרים../images/Emo70.gif תם ולא נשלם../images/Emo70.gif

1. כתובת האימייל שלי היא: [email protected] אם תרצה נוכל גם לשוחח באי.סי.קיו. או בטלפון שתשאיר אצל ריקי. מבחינה טכנית, קשה לנהל דיון זה בפורום, באמת חבל. אל נוכל לקיים דיון באי.סי.קיו. ולפרסם התמליל בפורום, לתועלת כולם. 2. גם השקעה בהסברה עולה כסף, (הבנתי שאין בכוונתך שהאיגוד יממן בדיקות גנטיות). ההסברה מוטלת על משרד הבריאות, האיגוד לא יכול לקחת על עצמו, כל מה שמשרד הבריאות לא מקיים. האם עיינת אודות "המגזר השלישי"? כתבתי לך חומר רקע וקישור! 3. האיגוד לא מצליח למלא את את כל מטרותיו, ולכן אינו צריך להעמיס על עצמו מעל לכוחותיו. זכור את המשפט:"תפסת מרובה - לא תפסת! " 4. חומר למחשבה ששמעתי פעם לפני שנים אחרות באחת ממפגשי האיגוד, וכבר לא זוכר ממי....... אילו היו בישראל רק תריסר חולי -CF , האם מישהו היה מתייחס אליהם ? האם החולים הללו היו זוכים לטיפול, שסיאפניקים מקבלים היום? ואני אוסיף על בסיס הנאמר: אם כמות חולי ה-CF בעולם, היתה קטנה, היו ממשיכים להשקיע במחקר CF, כפי שקורה היום? בקשר למבוי סתום. תגובותך הראשונות היו מקוממות, ולא רק את מבוי סתום. ואילו לא הייתי בתפקיד "ממלכתי", הייתי מגיב בפחות איפוק. לשניכם כוונות טובות, ואתם בעלי עניין משותף וגורל משותף (למרות שיש פה אמא של סיאפניק וסאפניק). המשך הדיון במעיכות, לא מקדם אותנו לשום מקום. שבת שלום

למעלה