המגזר הערבי ישבות ב-01/10

elivms1

New member
המגזר הערבי ישבות ב-01/10

המגזר הערבי ישבות ב-01/10 לציון ארועי אוקטובר 2000 ועדת המעקב של ערביי ישראל תשבית ב-01/10 את המגזר הערבי, לציון 4 שנים לאירועי אוקטובר 2000. באותו היום תקיים ההנהגה הערבית ביקורי תנחומים אצל משפחות האזרחים שנהרגו בעימותים עם כוחות הביטחון ותקיים עצרת מרכזית בסכנין. ההחלטה על השבתת המגזר התקבלה בעקבות לחץ של ראשי התנועה האיסלאמית, שביקשו למחות על כך שהיחס לערביי ישראל לא השתנה לאחר האירועים. 13 ערבים ישראלים נהרגו מאש כוחות הבטחון בתחילת חודש אוקטובר 2000, עם פרוץ אינתיפאדת אל אקצה, פשטה האש גם לישובים הערבים בישראל. המהומות ארכו מספר ימים ובמהלכן הפגינו ערביי ישראל, חסמו כבישים וזרקו אבנים לעבר כוחות הבטחון. אנשי כוחות הבטחון השתמשו בנשק חם כדי ךהשיב את הסדר על כנו. כתוצאה מכך נהרגו 13 ערבים אזרחי המדינה. ועדת אור, שהוקמה בעקבות הארועים, פרסמה דו"ח שכלל ממצאים ומסקנות בכל הנוגע ליחס המדינה לאזרחיה הערבים. בראש הדו"ח מופיעה דרישה ליצירת שוויון מלא בין אזרחי מדינת ישראל. שום דבר לא השתנה - ואני שואל : האומנם? האם "ועדת המעקב של שאוקיי חטי'ב ועזמי בשראה , האם הם הנותנים את הטון של "ערביי ישראל"? האומנם שום דבר לא השתנה ? ואני שואל וממשיך לשאול ....את ועדת המעקב . כאשר יש אבטלה כל כך גדולה ,כאשר אין מקומות תעסוקה ,כאשר הצעירים חסריי מעש והוורים לא עובדים ,כאשר סוגרים לישכות תעסוקה ומעבירים את זה למקום מרוחק - כאשר בבית הספר הרמה ירודה ואין תקציב ממשרד החינוך , על כל אלו אתם לא שובתים ולא זועקים אבל על אירועיי אוקטובר אתם לא רוצים להמשים קדימה? לא הגיע הזמן שתתקוממו על דברים שבאת הציבור הערבי זקוק להם (ואנני אומר כי מחאה על אוקטובר אינה במקומה אבל) אתם עושים דברים הפוכים ומוציאים המונים לרחובות עלדברים שלרוב הציבור אים הסכמה לגביו

all

New member
אתה צודק - יום הנוקבה, יום האדמה,

יום פרעות 2000, ועוד 20-30 ימים שאיני יודע את שמם. כישראלי, הייתי ממליץ להם לרכז את כל הימים ליום אחד, יום זיכרון לחללי הלוחמים הגיבורים בציונים ובמדינת ישראל. אחרת התלונות שהיהוד לא נכנסים ליקנות אצלם ולהוציא אצלם כסף מאבדות מהרלונטיות. לך תיכנס למסעדה באום אל פחם או בנצרת כשכל שני ורביעי הוא יום ה... והמלצר שמגיש לך סטק, שומע את נאומי המואזינים המסיטים ל-"שלום ואחווה" רוצח אותך בעיניו. נראה לי שבמגזר הערבי חייבת לקום מפלגה כמו שינוי, מפלגה שלפתע קלטה שבמשך 50 שנה דופקים אותנו למען-"הבאת השלום" או מזיינים אותנו למען "הניצחון במלחמה" המערך והליכוד ברוטציה. ותכלס אין שלום ואין מילחמה אבל הם בכל זות דופקים אותנו מכל כיוון אפשרי. לי נראה שלא מעט ערביי ישראל הבינו שהכל בלוף, איש מהפוליטיקאים שלהם לא דואג להם, איש לא יביא את סיום הכיבוש. הכל מתחיל וניגמר בקללות בכנסת "ראש ממשלה נאצי רוצח", "שר ביטחון קלגס גרמני", "שר החוץ שותה דם ילדים פלסטינים". ואחרי שניבלנו את פינו, השמצנו, צרחנו, היסתנו למות למען מיקדש אל-עקצה, היתפרצנו וניזקנו מהאולם, הקול הערבי מובטח לנו לפחות לעוד - 4 שנים.

למעלה