המבחן של הקוסמים

LuLuLu iT

New member
בטח שכן.../images/Emo48.gif../images/Emo136.gif

הוא ראה במבחן שריסט מסוגל לרצוח את אחיו התאום. הוא גילה עליו כל מיני דברים כמו גם שרייסטי פו גילה על עצמו. במבחן הוא ראה שרייסטלין לא יודע חמלה(?) אז הוא נתן לו את העיניים האלו כדי שילמד. מה שמוביל לשאלות, האם לדעתכם זה היה מוצדק? העיניים שינו במשהו את העלילה? אם רייסטי פו לא היה מקבל את העיניים, הוא היה עוד יותר אכזרי?

midnight dragon

New member
אי אפשר לדעת,../images/Emo15.gif

אבל יכול להיות שהעיניים הם אלו שגרמו לו לחלק מהמרמור ולהרגשה שהוא לא שייך ולחוסר היכולת שלו לאהוב.. אז אולי דווקא לתת לו את העיניים היה צעד לא כל כך נבון? אבל אין לדעת. יכול להיות שבלי העיניים הוא היה משתנה לרעה, כמו שפר סליאן חשב..

Silver Lance

New member
אולי את יכולה להסביר לי...

מה הקטע עם "רייסטי פו"? סתם שם חיבה או שיש לזה סיבה או משמעות כלשהי?

Knotted String

New member
ובכן..../images/Emo58.gif לכבשן.../images/Emo42.gif../images/Emo129.gif

כל המבחן לדעתי, הוא בעצם עסק גדול שנד בין היפנוזה לדמיון מודרך. אחרי הכל, המכשף-טו בי לא מסתובב במקומות שלא הכיר לפני כן, כמו שאדם החולם או עוסק בדמיון מודרך, לא יחלום או יראה מקומות שלא ראה קודם. הסכנה היא בהעלאת תכנים מהתת-מודע של המכשף, ובהשפעה שלהם עליו, לפחות לדעתי. כמו היפנוזה העלולה להשתבש בצורה חמורה. וחוץ מזה ישנו הקטע שבמהלך המבחן הקוסם עלול להדרש להשתמש בקסם, או לצלוח מכשולים מסויימים, שבמידה ולא יהיה חזק מספיק מנטאלית, לא יוכל להכריח את ה"עצמו" שבתוך המבחן לבצע אותם. כמובן ישנו הקטע של המוסר, כמו במבחן של רייסטלין. מה יותר חזק אצל הקוסם, וככה קובעים את הנטיה שלו. המסוכן במבחן הן ההשלכות שלו על הקוסם בדיעבד. העלאת תכנים מהתת מודע, כמו תסכולים או רגשי נחיתות במקרה של רייסטלין, גרמו לו לתגובה קיצונית עד כדי כך ש"הרג" את אחיו במבחן. מי יודע אם הוא או קוסם אחר היו מגרדים בעיות יותר חמורות? או קוסם שאי שם בתוך תוכו יש לו איזה פסיכוזה או הפרעה כל שהיא, קוסם דכאוני או קוסם שממש ממש כועס על אמא שלו? זו הסכנה שבהיפנוזה, והסכנה שבשקיעה בתת מודע, כי כל המבחן מתקיים בעצם בתת מודע של הקוסם. ההשלכות שנבעו מהמבחן של רייסטלין, הן החמורות. כשהוא נכנס למבחן, אם שכחתם במקרה, הוא היה הרבה יותר חזק ממה שהיה כשנכנס. נכון, הוא לא היה קרמון, והוא לא היה רץ קילומטרים שלמים לפני ארוחת הבוקר, אבל המבחן הוציא אותו שבור יחסית מבחינה גופנית. הרעל של האלף, העובדה שפיסטנדנטילוס כן הצליח בסופו של דבר לשאוב קצת מכוחו של רייסטלין. אם רייסטלין לא היה כל כך חזק בכוח הרצון שלו, פיסטי יקירנו היה מצליח לשאוב את כל כוחו. אם רייסט לא היה ערמומי מספיק, האלף האפל היה משתק אותו ורוצח אותו. רייסטלין כן קיבל עונשים, והעונשים הם הסכנה שבמבחן. העיניים הזהובות, הבריאות החלושה, התלות התמידית באחיו שבו הוא מקנא. תחשבו גם על ההשפעות המנטאליות, לא רק הפיזיות. לחשוב שהוא היה רוצח את אחיו במידה והיה לו קסם, והחוסר אונים הזה, כשלאחיו יש את הסגולה שהייתה שלו ושלו בלבד. קחו את כבשן הנשמה וקראו שוב את המבחן של רייסטלין, ותראו כמה פעמים הוא כן היה יכול למות. מהחצים של האלף במרתף, מכדור האש, מפיסטנדנטילוס שהיה יכול להרוג אותו במרתף, מהסכין של האלף השני, מאפיסת כוחות, ומפיסטנדנטילוס בסופו של דבר. מכשף שאין בו את כוח הרצון, את התושיה והערמומיות לעיתים, או טוב הלב שהיה מונע ממנו להסתבך, מכשף שאינו חזק מספיק, פיזית ומנטאלית, היה נופל אי שם בדרך, וכן. מת. ולא דיברתי על המבחן של פאלין, כי אני לא זוכרת אותו.
*מצביעה על המשפט הראשון בחתימה*

LuLuLu iT

New member
בקיצור-../images/Emo48.gif../images/Emo136.gif

אני חושבת שענת סיכמה את כל מה שניסיתי להגיד בהודעות הקצרות והמסובכות שלי.
מה שקשה במבחן זה מה שבא בעקבותיו, במקרה של רייסט העיניים הבריאות והמחשבה שהוא היה רוצח את אחיו התאום. טם טם טם.

stige

New member
ההיסטוריה של המבחן בקיצור...

אני מקווה שאני זוכר את זה במדיוק, ואולי זה מסביר קצת יותר. שלושת הקוסמים(לא המכשפים) עשו את הקסם הנורא שהביא לחורבן לא נחמד...יאדה יאדה יאדה... שלושת אלי הקסם לימדו אותם בסתר דרך אחרת מהקסם הפרימיטבי והמסוכן-הקסם הנעלה. ברגע שהקוסמים האלה חזרו לקרין כדי להפיץ את הדרך, הם דאגו לאיזושהי אטרקציה כדי למשוך אנשים, ושלא נדבר על סיבה טובה לקוסמים להפוך למכשפים. הם הציעו קסמים בטוחים יותר, ארגון שלם שידאג להם, ומידע וחפצים שיאספו ויהוו פריווילגיות לבני הארגון. לצערם הגדול, באו יותר מידי אנשים. סוחרים חשבו שישתמשו בכך להעלטת המרכולת, אנשים רצו בקסם בשביל לדאוג לאהבת חיים, ובאו אף אנשים שפשוט חשבו שזה מגניב... המכשפים החליטו שיש צורך בסנכרון, (אני לא זוכר אם קרה מקרה של מכשף שעשה שטות, ומשם הם הסיקו מסכנות...אם זה קריטי אני יכול לבדוק) כל מקרה הם יצרו את המבחן- שהמטרה שלו היא בכלל לא להיות קטלנית. המטרה המרכזית של המבחן היא פשוט לבדוק עד כמה אדם מוכן להקריב בשביל להפוך למכשף אמיתי, והודיעו כי הנכשל ימות מכיוון שעדיף שלא יהיו מכשפים שלא מסוגלים להתמודד עם מצבים שונים. זה גרם לסנכרון דיי גדול, ורק אלה שבאמת חשקו בכך עשו את המבחן. יש לציין למשל שאם המכשף מפסיד בקרב אך הוא עשה את מיטב יכולתו, רוב הסיכויים שכן יאפשרו לו להיות מכשף נעלה.

La Gamba

New member
אז תסביר את שישיית המפגשים

בה קוסם חזק, נכשל במבחן ולפניש הוא מת איזה אל מרושע מציל אותו וקנה את נשמתו.

stige

New member
כדאי שתתאר לי קצת יותר

מה שקרה שם כי לא קראתי את שישית המגשים. אבל בכל מקרה, אין בעיה להציל מישהו. אם מישהו נכשל בקרב אז הוא ימות גם במציאות, ואם הוא יכשל לא במצב של קרב, אז המוות יגרם ע"י אחד המכשפים הבוחנים. כך שבכל מקרה התערבות מצד של אל (שלפי התיאור זה בטח כמוס) אין שום בעיה להציל אותו. אבל המידע שלי הוא דיי מהימן, למרות שהוא בא מספר למשחק תפקידים, מרגרט וייס לקחה חלק בכתיבה שלו, ואת האמת הוא ספר אם יותר מידע ממה שכל ספר קריאה רגיל יכול להציע.

La Gamba

New member
אין כזה דבר מהימן

עקב ריבוי הסתירות בסאגת הרומח. אני לא זוכר בבירור, זה היה "לב אפל" כמודמיני, אחד הספרים עם קיטיארה.

stige

New member
למרות שיש סטירות...

עדיין יש אמת אחת יותר מקובלת. בספרים שאני קורא את הדברים, שלא כמו בספרי קריאה, דברים מצויינים כעובדות מוצהרות בלי אופציות אחרות בלי הרבה מקום למחשבות אחרות. בנוסף זה נכתב בין היתר גם ע"י מרגרט מה שמבחינתי הופך את זה למקור יותר מקורי. רוב הסתירות סביר להניח יבואו מסופרים אחרים, בגלל חוסר תיאום, לרמות שגם הסופרים הראשוניים יכולים לעשות טעויות. כל מקרה, גם בתנ"ך יש הרבה מאות סתירות, הפרשנות הביקורתית מבדילה את הסיפור "ההגיוני" מהסיפור הסוטר. אני מציע לך לעשות את אותו הדבר, לברר מה נשמע יותר הגיוני, למזלי אני לא צריך לחשוב הרבה כי הספרים שלי מסבירים לי זאת בצורה טובה מאד. יכול להיות שזה יעניין אותך: towers of hight sorcery למרות שהספר שייך לסדרת משחקי תפקידים, יש בו יותר אינפורמציה על קרין מאשר למשחק. הוא מבהיר המון המון דברים לגבי מסדר הכישוך הנעלה.

דפני1234

New member
חשבתי שיהיה שם קטע...

שבו אתה צריך להקריב משהו לאלים. אני לא מתכוונת לארנבת אלא למשהו שהוא שלך ויקר לך, כמו בריאות, שער, עיניים(להחליף, לא לעקור). משהו שיגרום שתיהיו ביחד

למעלה