המבחן של הקוסמים

La Gamba

New member
המבחן של הקוסמים

בתחילת רשומות, ובספרים הקודמים למלחמת הרומח (שישיית המפגשים, סדרת הקדם רומח, רשומות רייסטלין וכו') מתואר המבחן כדבר קשה, אכזרי, וקטלני, שכל העושהו מהמר על חייו, וצריך להיות קוסם חזק על מנת לעבור את המבחן. המבחן מתואר בצורה אפלה למדי, שכל הנכשל בו מוצא להורג או מת במהלכו... אבל- ככל שנמשיך לקרוא נגלה את תיאור מבחנו של רייסטלין, ואת תיאור מבחנו של פאלין. סה"כ לא מדובר על דבר קשה מדי וקטלני. זהו יותר דמיון מודרך בו המגים, והנבחן מגלה על עצמו הרבה דברים, ולאיזו נאמנות הוא משתייך. אני היחיד שרואה סתירה בין המתואר לפני, ובין התיאור והביצוע עצמו של המבחן? אני, אגב, חושב שהורקין היה עושה את המבחן בקלות.

python 4

New member
המבחן של פאלין מוזר לי קצת

אומנם קראתי את the legacy לפני שנים רבות, אבל אני לא זוכר שפאלין עבר שם אותם קשיים כמו רייסטלין, או שהוא היה בסכנת מוות ממשית. מגי עשתה את זה קצת.. קל מידי, לדעתי, כאילו היא רצתה לסיים את הסיפור במהירות.

סרינה99

New member
כן, בגלל זה לא אהבתי את כבשן הנשמה

כי זה כל כך לא התאים...למרות שרייסטלין היה בסכנת מוות במבחן שלו לא היה לו משהו ממש יוצא דופן שצריך לגרום לו לכאלה טראומות

כן..

אבל את שוכחת את העובדה שהוא קיבל אישוני-שעוני חול. לדעתי זה אחד הגורמים לטראומות האלה.. והעובדה שהוא הרג את האח התאום שלו, גם חסרת משמעות?! תחשבו על זה..גם אם לא אומרת בספרים שזה היה לו קשה, זה-אחרי הכל-אח שלו שהוא הרג, ככה שלדעתי, גם אם לא אומרים את זה, זה גם היה טראומתי בשבילו..

La Gamba

New member
בשבילו

אבל הלך המבחן כפי שהשתקף מכבשן הנשמה (ופיטנדנטילוס ציין שהמבחן מתחיל באותה דרך כמו לכולם) אינו כה קטלני ואפל, פיסטנדנטילוס ציין שרוב האנשים לא היו מתפתים...

זה די מבאס

כי חשבתי שהמבחן הולך להיות יותר כמו:לשרוד על אי בודד למשך חודש עם קסם אחד בלבד, או משהו בסגנון, אבל המבחן של רייסט היה לדעתי קל בהחלט, מה שהרס את כל ציפיותיי ותקוותיי.

LuLuLu iT

New member
לא חושבת..../images/Emo48.gif../images/Emo136.gif

אולי המבחן היה קל אבל מה שאחריו לא, אז זה לא הרס לי את הציפיות. לשרוד על אי בודד עם קסם אחד? מאוד רובינזון קרוזואי.. חשבתי יותר משהו בכיוון של להלחם במגים או יצורים קסומים או לבצע משימה מסויימת.

לא ממש לזה התכוונתי

אלה יותר לזה שהמבחן היה אמור להיות קשה יותר, למשל *ספויילר למי שלא קרא את כבשן הנשמה, לא כדאי לקרוא* כשהוא הסכים להצעה של האלפים האפלים ללכת ולשדוד את הבית של הגנן/מג ההוא, זה לא היה קשה במיוחד, והוא לא עשה כלום, רק דיבר עם המכשף הזה שגונב את הגוף של מכשפים אחרים. רק החלק השני והשלישי יו קצת רציניים, אבל לא יותר.

LuLuLu iT

New member
הבנתי ממה התאכבת../images/Emo3.gif../images/Emo48.gif../images/Emo136.gif

אני פשוט אומרת שאני לא התאכזבתי, כי התוצאות של המבחן היו קשות. ><

לא הן לא!

התוצאות של המבחן נתנו לרייסט כוח, וזה מה שהו רצה מלכתחילה: כוח, והוא בעצמו אמר לפי דעתי שהוא היה נותן הכוח בכדי לקבל כוח, ולדעתי הוא באמת התכוון להכול.

LuLuLu iT

New member
ו..../images/Emo48.gif../images/Emo136.gif

נתנו לו את עיניי שעון החול שדרכן הוא רואה רק מוות, את השיעול אני חושבת עם כל התה >< ואת המחשבה בראש שהוא מסוגל לרצוח את אחיו התאום.

LuLuLu iT

New member
מממ../images/Emo48.gif../images/Emo136.gif

המבחן באמת היה קל, אבל מה שבא בעקבותיו לא. עיניים שרואים דרכם את הכל מת, וכמה שהוא וקרמון לא בקשרים טובים הוא עדיין הרג את אח שלו. אז אולי המבחן היה פחות קשה אבל התוצאות שלו מכאיבות.(
) כן יש פה סתירה, המבחן עצמו מתואר קשה, ומה שקשה בעצם זה הדברים שבאים כתוצאה ממנו, או הדברים שמגלים בזכותו. עוד לא קראתי על המבחן של פאלין. (דשלק מחכה לי על השידה! הורייז ^_^) (אני לא מאמינה שאני עונה לדיון ושבאמת יש פה אחד כזה
)

La Gamba

New member
אבל שימו לב שמה שמחשיבים בתור

"תוצאות המבחן" הינם מתנות שהוא קיבל. (ספויילר!) העור הזהוב שלו שכה החריד את החבורה בפגישתם הנו "שריון" שקיבל מgood old פיסטנדנטילוס (או שעלי לומר, רייסטלין?). ועיני החול הוא קיבל מפר סליאן. רעיון מטופש של פר סליאן כי אני לא מבין איך זה אמור להשיג את מטרתו.

LuLuLu iT

New member
לגבי..../images/Emo48.gif../images/Emo136.gif

העור הצהוב אני לא יודעת. לא הגעתי לזה >< אבל העיניים הן כדי שהוא ילמד חמלה(?) אני חושבת. וזאת ממש לא מתנה- הוא רואת את הכל מת. =\

|ספוליר| אפשרי

רגע, העור הזהוב הוא לא קיבל מכדור אש שאיזה אלף אפל ירה עליו? או משהו בסגנון? ועייני שעוני החול פר סליאן נתן לו בשביל שתהיה לו קצת חמלה, כי כל מה שהוא יראה זה מוות..

Silver Lance

New member
לא בדיוק. ../images/Emo58.gif לכבשן הנשמה

לא קראת את זה, נכון? מומלץ, בכל מקרה. לפני שהוא קיבל ת'כדור אש, פיסטנדנטילוס העניק לו את שריון הזה כדי שהוא יגן עליו. ואכן, רייסטלין ספג את כדור האש, ובגלל השריון לא קרה לו כלום.

לדעתי

הוא קיבל את העיניים מפר-סליאן כדי שיוכל לראות רק את המוות, מכיוון שהוא מחשיב את זה כעונש על חטאיו.

למעלה