המאפיינים של..?

אם הבנתי נכון, השאלה היא:

עבור איזה N הביטוי (4N+3) הוא מספר ראשוני? או: מהם כל המספרים הראשוניים שאפשר להציגם באמצעות הביטוי הזה?

the predator

New member
למיטב ידיעתי

לא נמצאה עדיין נוסחה שכל הצבה בה תיתן מספר ראשוני. לכן הטענה של טלמון יותר הגיונית. מה גם שזה לא נראה הגיוני שהמשוואה הזו תהיה בצורת mx+n שכן נוכל להציב N במקום X ואז יווצר n(m+1) שזהו לא מספר ראשוני. גם הנוסחא N^2+N+11 או הנוסחא N^2+N+41 שנראו תחילה נכונות אינן מתאימות (הנוסחא הראשונה לא עובדת לראשונה עבור 10, והשניה לא עובדת לראשונה עבור 40)

hanandn

New member
לאלאלא =) קצת פיספסתם אותי..

אממ.. התכוונתי מה המאפיין של ראשוניים מהצורה 4n+3 במו שכל ראשוני מהצורה 4n+1 ניתן לבטא ע"י סכום שני ריבועים שלמים... עניין אותי לדעת אם יש כלל דומה או מאפיין מספרי כלשהו לראשוניים מהצורה 4n+3.

hanandn

New member
המאפיינים של..?

אני צריך למצוא את המאפיינים המתמימטיים של..: א. מספרים ראשוניים מהצורה 4n+3. ב. משולשים במישור שאורכי צלעותיהם הם מספרים טבעיים. ג. תת-סכומים בקבוצה של מספרים טבעיים. אני אשמח אם כל מישהו יוכל לעזור לי בנושא...

בקשר ל"ב" אפשר להוכיח שזה:

או משולשים ישרי זווית, שאורך צלעותיהם - "שלישיוֹת פיתגורס", או "סְכום" של שני משולשים כאלה עם ניצב משותף, או "הֵפרֶש" במקום "סְכום" (משולשים קהֵי-זווית), וזה מְמַצֵּה את כל האפשרויות. אם אתה רוצה, אפשר להוסיף הוכחה מפורטת, ונוסחה של כל "שלישיות פיתגורס".

מצטער, זו שטות. בלבלתי עם

חידה אחרת, בה הדרישה הייתה יותר חזקה. במקרה שלך הדרישה היחידה מאורך הצלעות היא, שכל אחת חייבת להיות קטנה מסכום שתי האחרות.

למעלה