המאמרים לבגרות

המאמרים לבגרות

שלום לכם! האם יש למישהו את התרגום של המאמר השלישי? תודה רבה רבה מראש

התרגום:

1 רויטרס ניו יורק- מחקר אמריקאי חדש הזהיר שהאזנה למוזיקה 2 רועשת באמצעות אוזניות מנגן מוזיקה למשך יותר מ-90 דקות ביום 3 גורמת לנזקים בחוש השמיעה. המחקר כלל 100 סטודנטים לתואר 4 דוקטורט והגיע לכך שאלה אשר שומעים מוזיקה בקול גבוה חייבים לשמוע 5 למשך זמן קצר יותר מ-90 דק' ביום. ואמר בריאן פלייג'ור שהוביל את קבוצת המחקר: "כאשר 6 אדם חורג ביום מסויים מפרק הזמן, אבל הוא לא משתמש באוזניות במשך שאר השבוע, הרי שהוא לעולם לא 7 נחשף לסכנה גדולה". והוסיף באומרו: "אני מדבר על אנשים שחורגים ב 80% 8 מעוצמת הקול של המכשיר למשך 90 דק' במשך היום במשך חודשים ושנים". והגיע המחקר 9 למסקנה שאלה אשר מאזינים למוזיקה תקופות ארוכות אבל בעוצמת קול שמגיעה 10 לכ-10%-50% מעוצמת הקול לא ייחשפו לבעיה, אבל המחקר מגלה 11 שהפעלת מכשיר המוזיקה בבעוצמת הקול המקסימלית למשך יותר מ-5 דק' חושפת את האדם 12 לסכנת אובדן השמיעה. ואמר פלייג'ור שהוא מומחה לאודיולוגיה שאלו 13 המאזינים למוזיקה באופן גבוה ובאופן מתמשך לא מבינים שתהליך אובדן השמיעה 14 נזקק לתק' של 10 שנים עד שמופיע. 15 ואמר פלייג'ור "אני מרגיש דאגה שנערים שיגיעו לגיל 25 כשהם פגועים בשמיעה 16 כתוצאה מהשפעת הרעש, ותהיה עליהם חובה לחיות במשרך כ-60 שנים נוספות עם שמיעה 17 שתלך ותדרדר.

MHoney

New member
../images/Emo207.gif המאמר של השפה הערבית

מישהו עשה את השאלות? רציתי לשאול לגבי השאלה שמבקשים להשוות בין המצב של השפה היום לבין מצבה בתקופת הבורות, איזה 3 פרטים מצאתם? אני בעצם העתקתי את כל הפסקה שמדברת שהמצב לא השתנה, ועדיין יש להגים ושמשתמשים בספרותית לקריאה וכתיבה..זו התשובה? תודה מראש.

למעלה