המאבק ברפורמה - הבג``צ !

המאבק ברפורמה - הבג``צ !

לפי דעתי (ואני לא עו``ד וכו`), יש כאן CASE טוב לבג``צ. מונופול, פעולה של הרשות הנגועה בחוסר סבירות קיצוני, פגיעה בחופש ההפרט וזכות הקניין - ואולי אפילו עוד דברים. ואולי לא. יש במקרה עו``ד בסביבה? (אחד שהוא במקרה גם אופנוען...)

Bunditon

New member
קדימה לעבודה

הוסמכת סרג`ו ! רוץ תבדוק, אם יש קצה חוט מעניין, הרבה מאוד אנשים יגבו אותך ויתכן גם המועדון. הוסמכת סרגו`

איתן כ.

New member
בדקנו את הנושא בזמנו

אתה יכול לפנות לעו``ד עופר וילנקו מר``ג או עו``ד בליליוס מירושלים או גם לטל שביט שיש לו הרבה ידע בנושא, כי בזמנו באמת שקלנו לפנות לבג``צ.

קוליVFR

New member
קצת לחידוד העניין

מעולם לא ראיתי בפורום הזה, או באתר האנטי רפורמה או בכל מקום אחר הסבר מפורט וברור, שיסביר לכולם את מה שנעשה לנו בעזרתה האדיבה של הרפורמה. לדעתי צריך (מי שיודע על מה הוא מדבר) פעם אחת ולתמיד לכתוב את זה בצורה מסודרת. באופן אישי הבנתי את מהלך הרוחות ומי אמר למי ולמה... אבל עדיין לא ברור לי, האם באמת נעשתה פעולה לא חוקית ע``י חברות הביטוח? או שאנו מבקשים רחמים...? האם יש על מה לתבוע באמת? ואם כן...(ואשמח לשמוע על כך) אין שום סיבה שבעולם שלא נעשה צעד שכזה! ישנם מספיק עו``ד קליברים מהקהילה שלנו.. יש מספיק אנשים שיתמכו...

zataomm

New member
לא קשור אבל מספיק חשוב

אני לא יודע איך לא חשבתי על זה קודם אבל לפני מספר חודשים נגנבה לי מהארגז קסדת אראי קוונטום E, רפליקת האראדה, צבעים מרכזיים:ורוד, סגול, שחור, עם מדבקה מדליקה של שדון מאחור. במרכז הקסדה מלמעלה חסר חלק (3 ס``מ) עקב מכה שהקסדה חטפה, מידה- XL. אם מישהו/י רואה את הקסדה אי שם בארץ אשמח לקבל מידע בנידון בתודה מראש יחזקאל

TheFinalCut

New member
העניין לא כזה פשוט...

תראה - יש עילה לבג``ץ. הפניית חברות הביטוח את רוכבי האופנועים לפול באופן גורף כמוה כהתנהגות קרטל ואפליה. א-ב-ל. ותקשיבו טוב, כי זה אבל גדול... לא בטוח שבג``צ יעזור לנו, מהסיבה הפשוטה כי הצורה הנוכחית בה נעשה ביטוח החובה הרבה יותר לטובתנו. מה הכוונה? אם בג``צ יורה לחברות הביטוח לשנות את התנהגותם, ואלו ידרשו מאידך להעלות לנו את התעריפים במאות אחוזים עקב אחוזי הסיכון שלנו - למי יקשיבו השופטים? מצדם רק לפתור את התנהגות הקרטל, לא באמת אכפת להם כמה אנחנו משלמים ביטוח - או כמה בלתי צודקת\הגיונית\כלכלית תהיה התנהגות אנטי-דו-גלגלית מדינתית. אם הם יורו לשנות את השיטה הנוכחית של ביטוח החובה, עשוייה להיות לנו הרבה יותר עבודה ללחום בתעריפים. אף אחד לא שלל את הגשת הבג``צ, ובהחלט יש על מה לעתור - אבל יש הרבה מאוד שיעורי בית שמקצוענים צריכים לעשות אם אנחנו רוצים להגיש בתקווה לעתיד באמת טוב יותר. (ורק שתדעו, מסתבר שעל זה המועדון דווקא כן עובד...)

Easy_Rider

New member
המשך הפעילות ! וההפגנה הבאה !

לאחר חודש של הכנות יצאה לדרך ביום שישי ה- 6/7 שיירת האופנועים הגדולה ביותר שאורגנה אי פעם במדינת ישראל, בדרכה מת``א לירושלים. הפגנת האופנועים הגדולה היתה יריית הפתיחה של המאבק שאנו מנהלים כנגד העלאת תעריפי הביטוח לרכבים הדו-גלגליים, ולמען שיפור תדמית האופנוענות בישראל. להפגנה קדמו שלושה חודשים של חשיפה והסברה, במהלכם קיימנו מידי יום שישי אספת מחאה בכניסה לקניון עזריאלי בת``א. מטרת ההפגנה ומערכת ההסברה שקדמה לה היתה העלאת המודעות הציבורית לייקור האסטרונומי בתעריפי ביטוח החובה לאופנועים וקטנועים. מהי אם כן הרפורמה המדוברת בביטוח ? תוכנית זו של המפקחת על הביטוח אמורה לפתוח את שוק ביטוח החובה לתחרות חופשית, וליצור מצב בו כל אחד משלם ע``פ קריטריונים מסויימים, ומאפשרת לחברות הביטוח גמישות בתעריפים, העלאה או הוזלה, של עד 10 אחוז. בפועל הרפורמה בביטוח מתעכבת בגלל חוסר היכולת של חברות הביטוח להקים מאגר נתונים שעל פיו יוכלו לחשב את התעריפים ולאפשר לכל אחד לשלם תעריף שונה ע``פ הקריטריונים שנקבעו. אבל זה ממש לא משנה לנו, הרוכבים ! החל מהראשון באפריל בוצע שינויי בתעריפים ע``י המפקחת על הביטוח, ו``זכינו`` לייקור של 37.5 אחוז ! מדוע ? הידעתם שחברות הביטוח כבר לא מבטחות אופנועים ! נכון מאד, כל ביטוחי החובה לכלים דו-גלגליים מתבצע באמצעות חברת ``הפול``, תעריפי ``הפול`` יקרים ב- 25 אחוז מהתעריפים הנקובים ע``י משרד האוצר. ישנה החלטה גורפת, לא בכתב כמובן, של חברות הביטוח שלא לבטח אופנועים וקטנועים. כתוצאה מכך אנו מופנים לביטוח בחברת ``הפול``. המאבק העיקרי שלנו כרגע מופנה כנגד ההתארגנות הזו, וכנגד האפליה הגורפת. ההפגנה הגדולה היתה יריית הפתיחה במאבק שאנו מנהלים, אני קורא לכולם לשלוח מכתבים לשר האוצר, למפקחת על הביטוח, לשר התחבורה, ולכל מי שידו נוגעת בעניין. מספר הפקס בלשכת שר האוצר הוא: 5635769-02. אסור לנו לשקוט על השמרים, שכן כל הרושם של שיירת האופנועים האדירה שעלתה לקרית הממשלה עלול להתמוסס. אנחנו יושבים ומתכננים את ההפגנה הבאה, שתהיה בסוף הקיץ בת``א, ואני בטוח שהפעם נצליח להכפיל את מספר המשתתפים ואף יותר. כל הכלים הדו-גלגליים של גוש דן והמרכז, כולל כל אותם קטנועים קטנים שלא הצטרפו אלינו לירושלים, יוכלו להגיע ולהצטרף להפגנה. לפרטים נוספים על המלחמה ברפורמה בביטוח, מאמרים, וכמובן תמונות מההפגנה ומהפעילות ברידינג, אתם מוזמנים להיכנס לאתר שפתחנו לטובת הנושא: www.antireform.up.co.il להתראות בהפגנה הבאה !

פשוט.. לא הכל תמיד מסובך.... (המשך)

קודם כל - צריך להקדים ולאמר, שאם איננו נקיי כפיים (כלאמר, בסתר לבנו אנו מאמינים שמחירי הביטוח אכן ``זולים``) - כדאי שלא נתחיל בכלל. בעצם, אם זה המצב, חבל שהתחלנו בכלל - עדיף היה אם כל אחד יזחול בשקט למאורה שלו, וישמח שהמחיר עוד זול. אני, אישית, לא רואה את הדברים כך, וגם אם אין לי (עדיין - ואני עובד על זה) את *כל* האינפורמציה הנדרשת, מהאינפורמציה שכן הצלחתי לשים ידי עליה נראה שתעריף הביטוח הנדרש - מרובנו - גבוה מן הדרוש (ושימו לב למילה ``רובנו`` - כי יש רוכבים שפשוט לא צריכים להיות על אופנוע, ואם כן אז לשלם בהתאם - והרבה!) בכמה גבוה? ובכן, זה תלוי: (והיתי שמח אם היה בידי מועדון האופנועים הישראלי - שאינני נמנה עם חבריו - חישוב כזה, ואם היה כזה הייתי שמח על פרסומו כאן) - עלות הביטוח באופנועים כבדים נעה בין 15000 ל-4000 לשנה, כאשר אופנועים החדשים נושאים ברוב העלות (ע``פ נתוני אבנר!) - שכיחות המעורבות בתאונות קשורה קשר חד משמעיל לגיל הרוכב, וכמעט עומדת ביחס הפוך (מתמטית!) לגיל... - נראה שככלל אופנועים אשמים ב-35% מהתאונות בהם הם מעורבים. וזה עוד לפני שנשקל עניין הרוכב במובן ציוד מיגון (שהשימוש בו מפחית את הנזק לרוכב) והכשרה (שמקטינה את הסיכוי לנזק). בניחוש, הייתי אומר לרוכבים מעל גיל 25 הביטוח צריל להיות משהוא כמו 2000 ש``ח, ולרוכבים מבוגרים יותר אולי אפילו 1000-1200 ש``ח. וכל זה מתבסס על נתונים המצויים בידי הרשות - אבל נתונים שהרשות אינה עושה בהם שימוש. וזה א-ח-ל-ה- סיבה לבג``צ. ויש לנו גם (לדעתי) את כל הסיכוי להצליח.

Easy_Rider

New member
שלמה שלום

יש לי את כל נתוני התחשיב, שלח לי מייל ואני אחזיר לך בקובץ אקסל את כל מה שאתה צריך

TheFinalCut

New member
תקרא שוב את מה שכתבתי...

אני מסכים איתך בכל מה שכתבת לעיל - אכן אנו משלמים תעריפים מוגזמים (רובנו בכל מקרה), א-ב-ל!! זה לא אומר ששאר בעלי הכח והתפקידים במדינה, ביניהם שופטי בג``צ, יראו את הנושא כמונו!! כמו שעד כה אף אחד לא ראה את זה כמונו.

בהליכה לבג``ץ יש סיכון

בהליכה לבג``ץ יש כמה סיכונים שצריך לחוב עליהם: א. דחיתת העתירה, תוך קביעה שפעולת המפקחת על הביטוח הינה בתוך מתחם הסבירות. משמעות הדבר - אישור משפטי לרפורמה ולתעריפים שנקבעו וקבורת המאבק. ב. דחיית עתירה עלולה להיות כרוכה בתשלום הוצאות משפט, בנוסף לשכ``ט עורך דין, בסכומים של עשרות אלפי שקלים. ג. שופטי בג``ץ ממש מתעבים עתירות שעש סביבן פרסום ציבורי וקמפיין לכן - צריך לחשוב הרבה יותר מפעמיים, ולא להתפעל מעורך דין אוהד, החושב גם על פרסומו העצמי, שיאמר לכם: אין ספק שבג``ץ ייעתר לעתירה.

אוכף החוק צודק..

אבל כדי להוכיח שהם אכן קרטל , אתה זקוק לניירת כתובה (HARD COPY) ומבדיקה שחברי הפורום ערכו , רק חברת ביטוח אחת העבירה לסוכני הביטוח שעובדים עימה נייר עבודה כתוב המורה להם שלא לבטח אופנוענים ובלי נייר נוסף מחברה אחרת לא נוכל להוכיח שזהו מונופול - קרטל מאורגן מראש של החברות.. כל שאר החברות העבירו את ההוראה הזו בטלפון- בע``פ.

לא בטוח שזה קרטל...

... או שישטעם לטעון זאת. לעומת זאת, התעריפים נקבעו ע``י האוצר, ואם הם נקבעו באופן בלתי סביר, יש בהחלט מה לטעון. יותר מזה - אם קביעת התעריפים אינה תואמת את הצהרות האוצר לגבי הדרך בה הם יקבע - יש אפילו CASE יותר טוב.

Easy_Rider

New member
הנושא נבדק, פניה לבג``ץ לא תועיל

הישועה תבוא מהממונה על ההגבלים העיסקיים, וזה הכיוון בו אנו עובדים.

Easy_Rider

New member
OK, המשך עבודה !!!

כל מיש ברשותו נתונים סטיסטיים ואחרים לגבי אופן חישוב הפרמיות, תאונות דרכים, מעורבות כלים דו גלגליים ואחרים בתאונות, חתכים לפי גילאים וכו`. מידע בנושא חברת אבנר, מאזנים כספיים, תביעות, וכו`. כל מידע רלוונטי מתבקש, מוזמן להעבירו בדחיפות אלי, ע``מ שנוכל להכין חוברת מסודרת ולהגיש אותה לכל הנוגעים בדבר. ברגע שנגבש תוכנית מסודרת המראה את המצב הקיים , אל מול המצב בנדרש, את העיוות בשיטה הנוכחית, ואיך היינו רוצים לראות את שוק ביטוח החובה נוכל להתקדם הלאה ולהתחיל בדיונים פוריים עם הגופים הרישמיים.

למעלה