המאבק במקסיקו

לא, אינני חושש שהדור הצעיר ילך

שבי אחרי הודעותיו של שוורץ ויצטרף לתנועה המרכסיסטית אני גם לא מנהל דיונים רציניים עם שורץ, אם כי לעיתים, כשהוא מפיץ 'מידע' היסטורי או פוליטי כלשהו בנושאים שלא מוכרים כ"כ לקורא המצוי אני משתדל להעמיד דברים על דיוקם. למשל בנושא הבחירות במקסיקו או בנושאים היסטוריים שאני קצת מכיר מקרוב. אינני יודע למי אתה מתכוון ב'דיונים' בהתקיימו בפורום מרצ, אך שמתי לב שאתה מתייחס לשורץ כ'בלתי שפוי'. גם אני חושב שהוא מטורף, אך אני שואל את השאלה המתבקשת: לטובת מי? אין ספק שפנאטיזם פוליטי בימין או בשמאל קשורים גם לבעיות נפשיות של האנשים המדוברים. היטלר היה בוודאי חולה נפש, וגם לנין וטרוצקי היו מטורפים. רק מטורף יכול להיות טרוריסט צמא דם כמו טרוצקי שמורה לירות באלפי מלחים שבויים חסרי יישע כמו בברווזים בביצה. גם מי שרואה את עצמו כממשיך דרכו של טרוצקי ומגן על רציחותיו המתועבות הוא פסיכופאת.

RED1917

New member
המשבר של הימין והשמאל הציוני

הקונצפציות של הימין והשמאל הציוני במשבר והן קרסו למרות שניתן לגלות באתר העבודה מספר אנשי ימין המאמינים בגסות הרוח האופיינית להם, כי כל מי שלא חושב כמותם הוא חולה אם לא למעלה מכך, כאשר הם שוכחים כי מחוץ לגבולות המדינה הזאת הם נחשבים למיעוט משוקץ ובזוי המסכן את שלום העולם, והידידים היחידים שנותרו להם הם פונדמנטליסטים נוצרים המאמינים כי תפקיד היהודים והמוסלמים להרוג זה את זה במלחמת גוג ומגוג שתביא את המשיח הנוצרי, דהינו אותם לשלטון, הרי המשבר של התנועה הציונית על כל אגפיה ימין משיחי ומשיחי והזוי והקשור בימין משיחי ואף אשקרה פשיסטי מחד ושמאל מאידך המספר סיפורים הזויים בדבר שלום המבוסס על הסדר האימפריאליסטי, ברור לעיני כל בר דעת. כי התנועה הציונית על כל אגפיה במשבר עמוק ביותר. הימין החולני שדרכו היא דרך המלחמות והכיבושים קיבל מהלומה קשה במלחמת לבנון השנייה. הוא מנסה להטיל את הכישלון על ממשלת אולמרט-פרץ, אולם כישלונם של אלו הוא כישלונה של קונצפציות הכוח והטרור הממלכתי , בסיס הנחות היסוד של הימין הלאומני הגזעני והמיליטריסטי. מסיבה זו המוני העם יודעים לזהות הפגנות של כתומים ואינם נרתמים לתנועת המחאה של אנשי המילואים. גם הקונצפציה של השמאל הציוני בדבר שלום של הכנעת הערבים בדרך של הסכמים אימפריאליסטים כגון הסכם אוסלו, הסכם ג'נבה החלטת האו"ם 1559 כולן נחלו מפלה. עצרת התזכורת בככר רבין שגילתה אימפוטנטיות מוחלטת ואולי אף גזרה באימפוטנטיות זאת את גורל השבויים שכן ממשלת ישראל אינה מעוניינת בהחלפתם והפגנות אימפוטנטיות מחזקות את הממשלה, מעידה על המשבר המשותף של הימין והשמאל הציוני. הסיבה לכך ברורה ההבדלים בין הימין והשמאל הציוני הם הבדלים טקטיים בלבד. הם כולם מסכימים לכך שהם ישמשו כצבא קלגסים את האימפריאליזם והסדר שלו , תמורת אתנן. השאלה שמפרידה ביניהם היא הצורה ולא המהות. אולם כישלונן של קונצפציות אלו המוכיחות על הנתק החריף של תומכי קונצפציות אלו מהמציאות, מבשר את סופה של דרך. מה שמחכה לנו הוא תקופה של חוסר יציבות וזיגזגים שמאלה וימינה. אך בסופו של הליך או שמעמד הפועלים יהודים וערבים כחלק מהליך מהפכני כלל אזורי ועולמי ייקח את השלטון במהפכה חברתית סוציאליסטית או שהפשיזם ישתלט וסופה של המדינה הבורגנית בהנהגה פשיסטית רק יקרב את סופה של המדינה הבורגנית בהכרעה צבאית. רק פתרון של מהפכה סוציאליסטית יאפשר קיום להמוני העם הישראלי, מהפכה אשר תשים את תומכי הסדר האימפריאליסטי הנרקב במקומם.

11niv1

New member
קראתי ולא האמנתי..

הכישלון החריף היחיד הוא מה שקורה היום בעולם עם המשבר הבלתי יאמן מול איראן, שהעולם מוכיח שחולשה מביאה למגוון איומים גדול ורחב ביותר על האנושות כולה מצד מנהיג חולה נפש.. הימין בארץ התחזק מאוד לאחר המערכה בלבנון, כאשר התסריט של הליכוד בשידורי התעמולה הוברר כנכון מאוד. אנחנו בנינו צימרים, הם בנו בונקרים, ומטרתם היא הכחדת מדינת ישראל. השמאל נמצא לפני שוקת שבורה כיוון שדרכו המדינית הוכחה כמוטעית, הנסיגות לא הביאו שלום אלא נהפוך הוא, רק הגבירו את התאבון הערבי , ואת רצונט להשמיד את ישראל. מה שאיבדו את דרכם הם מנהיגי ישראל הרופסים, ולא העם אשר היום מבין את מה שצריך לעשות. היחיד אשר נמצא במשבר מר שוורץ, הוא אתה , עם תאוריות מיושנות אשר נעלמו מהעולם.. הסוציאליזים נמחק ממפת העולם, והוא אינו קיים, מלבד כמה מדינות איזוטריות, אשר על פניו משדרות סוציאליזים, בפועל בעלי השררה נהנים על חשבון עם עני מרוד ומוכה.. הקלגס היחיד באתר הזה הוא אתה, אשר ממשיך לרדות בנו במלל רב, ללא מטרה , אשר אינו מצליח להסוות את העובדות: הסוציאליזים מת !! הקומוניזים התרסק !! ואם קיום סוציאלי בקובה או ונצואלה אצל יקירי נפשך הם המודל, תודה אבל לא תודה. אם לך זה חסר, קנה כרטיס וסע, לא נותן לך חודש ואתה פה מברך על הקפיטליזים , ועל החופש שפה אתה מתיחס אליו בקלות ראש..

שורץ בקובה יהיה בטח במשטרה החשאית

זה יאפשר לו להוציא את כל שנאתו לבורגנות, לאימפריאליזם האמריקאי, לבעלי האחוזות, לימין, לבוגדים הרפורמיסטיים למיניהם ולחסל בשם ההמונים כל אחד שיעמוד בדרכו ובדרכם של חבריו המופרעים כמוהו - כמו שהם עשו ברוסיה. בשינוי מסכה וצבע, אך עם אותו הפנאטיזם הוא יכול היה להיות גם בגסטאפו.

RED1917

New member
אני קורא ומשתעשע

לא רק בלבנון במשך שנים רבות התרגלו הגנרלים כי ניתן לשלוח כוחות צבא ישראלים אשר יחטפו, יהרגו לוחמים החמושים בנשק דל ואזרחים לא חמושים, ללא כל סיכון ניכר לחיילים. אולם אחד האספקטים של המכה שמכונת המלחמה הישראלית ספגה בלבנון הוא התחזקות המאבק של תנועת ההתנגדות הפלסטינית שלמדה מדרך המלחמה שניהל חיזבאללה. תנועת התנגדות זאת עדיין לא ערוכה מאומנת ומצוידת בנשק שבו השתמש חיזבאללה, אך גם זה מתחיל לקרות. בשבוע שעבר טיל נגד טנקים פגע בטנק ישראלי וחייל ישראלי נפגע. היום נערכו קרבות קשים בין כוחות הכיבוש וכוחות ההתנגדות. גדודי עז אל-דין אל-קסאם השיבו ב18 רקטות והשליכו מטענים ורכב צבאי ישראל הושמד במחנה הפליטים ב'גנין. פעולות השיטור של הצבא הישראלי נתקלות בקושי שהולך וגדל ואולי מסיבה זו אנו שומעים על פעולות חטיפה שיטתית של אזרחים. הפעולה האחרונה מסוג זה הייתה היום של משפחת אל פוואר, ליד חברון , שם חטפו חיילי הכיבוש משפחה שלמה.. נראה שכל עוד לא תצליח תנועת ההתנגדות הפלסטינית לקצור את אותם הישגים כשל תנועת ההתנגדות הלבנונית , הגנרלים הישראלים היודעים רק שפה של כוח וכישלונות הכוח, האלימות של צבא הכיבוש רק תלך ותגדל. אין ספק כי המוני הפלסטינים הכבושים מתחזקים לא רק מבחינה טכנית, אלא מבחינה מוראלית, שכן לכל בר דעת ברור כי הציר של הרוע האימפריאליסטי-וושינגטון-לונדון-ירושלים, הולך ונחלש עם כל יום חולף. הדבר ברור בעיראק, באפגניסטן, בחוסר היכלות של האימפריאליזם האמריקאני שהולך ושוקע כמעצמת על של העבר הלא רחוק, לכפות סנקציות על איראן או להתחיל במלחמה חדשה כנגדה, ומעל לכל התחזקותה של התנועה המהפכנית באמריקה הלטינית ובמיוחד בוונצואלה ובמקסיקו. ברור לכל העוקב אחר הקורה בוונצואלה כי ההמונים מתחילים להתעייף מהמצב בו אין הכרעה בין הממשלה הסוציאליסטית ובין המדינה הבורגנית, והם רוצים לסייע הליך זה בניצחון המהפכה הסוציאליסטית. כי במקסיקו מתפתח מצב של כוח כפול בין המוסדות הבורגניים והנשיא שנבחר תוך זיוף תוצאות הבחירות והמוני העם שהחלו לבנות את המרכז לדמוקרטיה בצורה של סובייט הניצב כאורגן כוח עצמאי מהמדינה הבורגנית היכול להפוך בסיס לארגון מדינה של עובדים בראש העניים. יש כמובן שוטים שעדיין עיוורים לתהליך האדיר שמתחולל בימים אלו בכל העולם. השקפת עולמים הקרתנית לרועץ להם וטוב שזה כך, משום שהם יותר אימפוטנטים ,חסרי ישע ומשותקים מבחינה פוליטית והדבר היחיד הפועל אצלם הוא הפה המפיק קשקושים על קשקושים.

11niv1

New member
הרמתי ידים, אתה פשוט קודח מחום..

אחרת אין הסבר שפוי אחר להזיות החמורות שלך.. דרך אגב, היום התפרסם על ידי הממשלה הפלסטינית שגלעד שליט יוחזרתמורה לשקט מצידה של ישראל, ורק לאחר מכן ידובר על החזרת אסירים. אני מניח שזה ניצחון של הפלסטינים הנאבקים בטרור הישראלי. אתה פשוט פתאטי.

Haemek

New member
הנה, עוד צעד להכחשה

כתב כאן מישהו משהו אמיתי עליך, אבל אתה לא יכול להפנים (או שאתה מפנים ומבליג), אז אתה פוצח במונולוג תפל חדש, ללא קשר. ממש צרי לי על מצבך, ואני באמת מתכוון לכך שאתה זקוק לטיפול, כי אתה ממש בבעיה. לך לקבל טיפול, אולי ירווח לך?

RED1917

New member
העמק אם הייתי חייב להגיב לכל קשקוש

של כל הזוי ימני הייתי אכן בצרה גדולה וזקוק לטיפול משום שהדבר היה מעיד שמשהו מהרעל של הימין מגיע אלי. אולם מאחר ו אנשי הימין באתר זה החיים בבועה אינם יודעים עד כמה הם מנותקים ומבוזים בעיני האנשים הפשוטים והנורמלים בכל העולם, מצבם אכן כה קשה עד כי הם משלים עצמם שהבועה שבהם הם חיים היא העולם. בכך לא די שהם בהכחשת המציאות אלא בהשלכת מצבם על אחרים. דומני שלכל מי שיש ידע בשטח של הפרעות נפש חמורות יגדיר מצב זה כמצב פסיכוטי חמור שאפיין למשל את אזרחי גרמניה בתקופות מסוימות ולא סתם מצב נרוטי. אני ער לכך שדברי לא חדרים אל הבועה בה אתה חי, אולם יש מציאות כמו מלחמות ותבוסות שככל שהן יותר גדלות כך הבועה מתרסקת לרסיסים יותר קטנים עד שזה החי בה נאלץ לפגוש במציאות ואז לא אחת הוא מוצא פתרון במצבים קטטונים.

Fasz

New member
מעט מתנשא מאדם הגורס כי כל בני האדם

שווים, שהרי מכאן על כולנו לקבל ממך יחס שווה, הלא כן?

RED1917

New member
לא Fasz

איני חושב שבחברה מעמדית בה המנצלים חיים על עבודת המנוצלים. בה העובדים הם חמורי עבודה ובשר תותחים, העובדים, ו בעלי ההון שווים, אני מתעב את בעלי ההון , את ניצולם ואת אלו המסייעים להם. השיפוט שלי את בני האדם הוא מאוד פשוט: מה הם שווים עבור המהפכה העולמית של מעמד העובדים. העובדים הם המעמד שלי, בעלי ההון הם האויב המעמדי שלי ואילו כל השאר וזה כולל את אלו הכותבים באתרים שהם לא עובדים בדרך כלל וגם לא מעבידים אני דן על המידה שבה הם מתקרבים למעמד העובדים או להיפך למעבידים-בעלי ההון. אני מודע היטב לכך שיש עובדים שנדחפו לליכוד על ידי ההנהגה ההיסטורית של מפלגת העבודה, ועל כן לדעתי הם טועים אך מבין אני מדוע הוטען, אך יחסי זה שונה מאוד ליחסי לקצב או נתניהו ודומיהם הרוכבים ומנצלים את התומכים השוטים שלהם. שוטים מבחינה זו שהם פועלים בניגוד לאינטרס המעמדי שלהם. אל תטעה בין היחס של מרקסיסטים שהם לוחמים של מעמד העובדים ובין אנשי מוסר מתחסדים הטוענים שכולם שווים, בחברה הבנויה על אינטרס הפוכים.

Fasz

New member
אתה מתעלם מנתון חשוב מאד רד,

משחר האנושות האנשים היו מחולקים לשולטים, ונשלטים. הרי אלמנט ההנהגה לא פסח על שום מדינה אשר הפיצה בתוך עצמה אלמנטים סוציאליסטים. להזכירך-בריה"מ, שם כל קצין, כל גנרל, כל איש ממשל ולמעשה כל אדם שהיה בעמדת השפעה וכוח, ניצל את הכפופים לו, או את מבקשי שירותו (רופאים למשל, כסף שחור שנגבה בעבור ביצוע ניתוחים). היום אתה קורא להם "בעלי ההון", מחר תקרא להם בשם אחר. אך מעבר לזאת -מהו האינטרס המעמדי של הפועלים לדעתך? הרי העולם היה רווי במהפכות פועלים בתחילתה של המאה הקודמת, הדבר לא קידם את האנושות אל עבר עתיד זוהר יותר. ייתכן והתאגדותם תוך כדי לחימה עיקשת על זכויותיהם מול בעלי ההון, תהיה יעילה יותר, מאשר נסיון לביצוע מהפיכה ברוח המרקסיזם? בסקנדינביה למשל, העובדים מתאגדים לאיגודים, אשר מנהלים משא ומתן עם מקימי המפעל, וכך נקבעות שעות העבודה, השכר וכיו"ב.

RED1917

New member
קצת חומר למחשבה

מה שמרתק אותי בוויכוחים עם מגני הסדר הקיים הוא הקלישאות שהם מאמינים בהם ברצינות גמורה וקלישאות אלו הן בדיחות מאוד מצחיקות. "משחר האנושות", "טבע האדם", "הלאומיות הנצחית" כהנה ועוד. ואלם כל מי שלמד משהוא על היסטוריה של כדור הארץ יודע כי לערך לפני 7 מיליוני שנים ירדה קבוצה של קופים מהעצים במזרח אפריקה מסיבות שעדיין לא ברורות. אולי דליקה, ואולי חוסר מזון? קבוצה זו בניגוד למיתוס הדתי היא אבות אבותינו. הם הזדקפו והלכו על שתיים כאשר הם משתמשים בבוהן המיוחדת לבני אדם לפיתוח כלי עבודה. עברו מיליוני שנים מאז הופיע האדם כאשר הוא חי בקבוצה משותפת על לקט וצייד-חברה קומוניסטית פרימיטיבית. רק לפני כ11,500 שנים פסיק מכל הקיום האנושי הופיעה החברה המעמדית עקב התפתחות טכנולוגית אשר אפשרה ערך מוסף, תחילה בצורה של מזון, ערך מוסף שלא הספיק אלא לקבוצה קטנה של פטריאכים,כוהני דת וכדומה. לדבר על פסיק זה כתולדות האנושות יכול רק מי שמתעלם מההיסטוריה הממשית לצרכים אידיאולוגים של הצדקת החברה הקפיטליסטית הנרקבת בימינו. המדינה עצמה בניגוד לחברה השבטית בה לא הייתה מדינה, היא התפתחות חברתית היסטורית מאוד מאוחרת שהופיעה כאשר החברה הייתה מחולקת למעמדות ניצים והמעמד השליט היה זקוק לכלי דיכוי. החברה הקפיטליסטית אשר החלה באירופה תוך איחוד שווקים מקומיים מטבעות קני מידה משקלות, הייתה צעד אדיר בהתפתחות כוחות הייצור. אולם השווקים המקומיים מזמן הפכו לחלק משוק עולמי, מה שאנשים מכנים גלובלי. אולם כל מדינה חזקה מבקשת לשלוט על כל השוק העולמי ומכאן המלחמות העולמיות המביאות להרס נורא של כוחות הייצור. בניגוד ללאומנים כולל סטליניסטים שטענו כי ניתן לבנות חברה סוציאליסטית בארץ אחת, ההיסטוריה הוכיחה כי זה קשקוש לאומני בלבד וכי מרקס צדק כאשר הסביר כי תפקיד הסוציאליזם הוא לפתור את הסתירות המופיעות בחברה הקפיטליסטית המפותחת. הסיבה לכך פשוטה : על בסיס כוחות הייצור הקיימים באופן גלובלי ניתן לפתור את כל הבעיות היסודיות של האנושות כרעב מחלות, רפואה מתקדמת, חינוך מתקדם וכדומה. לעומת זאת הלאמת הייצור בארץ אחת עדיין משמרת את החסר היחסי ואז נוצרים תורים ויש מי שמסדר אותם ומשלשל לכיסו כפי שעשתה הבירוקרטיה הסטליניסטית שעלתה לשלטון משום הבידוד של המהפכה הבולשביקית

Fasz

New member
תגובה

בתקופה האחרונה מוצא אני את ביקוריי בפורום הזה מענגים יותר ויותר. את פני מקדמת אטמוספירה נירוונית, המלווה בשלוות עולם סטואית. אוושת פלגי נחל, ציוצי ציפורים, ועלמות מרקדות, וכן דיבורים רבים באשר למרכסיזם, הגליזם, והרבה הומאניזם. סיגלתי לעצמי פרוצדורת כניסה מהנה, הכוללת התמתחות מרעננת, התבוננות לצדדים, אי ראיית איש באופק, והתמוגגות, במיוחד מהודעותייך - די אירוני לשמוע את האשמותייך כלפי וכלפי דומיי באמירת מושגים קלישאתיים, בעוד שאתה מרבה להשתמש בשלל מושגים אשר שיוכם הוא למאה הקודמת. עליי להודות כי כעת, ביכולתי להתפנות לכתיבה אישית ואמיתית. קצתי בהתנצחויות וניגוחים עם אנשים נבערים, ובעלי מזג רע. להווי ידוע, כי אין זה מין הפשוטות לשמור על טוהר מידות בחברה הנוטה להתנהגות קלוקלת! כך שאפרט בפנייך את רצף הגיגי, שלא מתוך מטרה לשכנע, שכן אתה מקובע במחשבתך, אך בכדי ליצור דיון מעמיק, ובכדי להכיר את צדך, טוב יותר; "שחר האנושות", הוא הכינוי הניתן בפיהם של רבים, באשר לתקופת היוסדותה של החברה האנושית, כפי שאנו מכירים אותה כיום - בערך לפני עשרת אלפים שנים. לא מאותו הרגע, בו ירדנו מהעצים (תיאוריה אשר לה ישנן לא מעט אנטי תיזות בימינו, אך נעזוב נושא זה במנוחה). קשה לי לראות הבעת מושגים אלו כקלישאתיים, שכן הם כוללים מידה לא מבוטלת של אמת. אינך יכול להכחיש את העובדה, כי החברה זקוקה למעמד שליט, במידה והיינו יכולים לחיות בקהילת שיתוף וקומונות משגשגות, היצר האנושי, היה מובילנו למצב זה. אתה מדבר על כך שעל בסיס כוחות הייצור הקיימים כיום, ניתן לפתור את כל בעיות האנושות כרעב ומחלות. יש צדק בדברייך, אך עם זאת הכך יתנהג האדם? כאשר אתה מוציא דבריך על האנושות, שים לב כי הינך מדבר על מליארדי אנשים, אשר במידה ויתקיים מצב של חלוקה מחדש- כאשר הכל יחולק מחדש, הוא יחולק מחדש להם, בעבורם, ע"י קבוצה מצומצמת יותר של אנשים - לעולם לא תוכל לוודא שכל אמצעי הייצור, וכל משאבי העולם יחולקו בין כל מרכיבי האנושות במידה שווה - שהרי האנושות כולה מפולגת ומחולקת, וכוללת בריתות שבטיות רבות ושונות, כאשר בגילגולן המודרני מכונות הן "מדינות". לכל "מדינה" כזאת, יש האינטרסים שלה, והאוכלוסיה שלה. במידה והמשק כולו יעבור למצב "גלובאלי", מי ירכז בכוחו ובסמכותו את אמצעי הניהול? ממשלת על? הרי אם פקידים, ומנהיגים יקומו, דור חדש של מעמדות יווצר. לפחות הקפיטליזם, נותן לך את האפשרות להיות חלק מן המערכת.

Haemek

New member
הנה, לקשקוש זה ענית, כי הוא לא פגע

בך ולא חדר אל נבכי נשמתך המסובכת לתפארת, קר כקרח. איש מסכן.

למעלה