המאבק בגלו´

Felicityy

New member
המאבק בגלו´../images/Emo68.gif

מושפע מאוד מספרים שנכתבו עם השנים. אחד מהמשפיעים ביותר הוא הסופר קאלה לאסן. מה אני רוצה לשאול בעצם?-אותו לאסן נאבק כבר שנים פיסית ורוחנית בחברת פיליפ מוריס-יצרנית הסיגריות. דעתכן תתקבלנה בברכה בסקר החדש וכאן כתגובות לסקר.

Neta558

New member
פונה אל אותם שישה (כרגע)...

שכתבו שהם לא מעשנים ושייכו זאת לענין ההתנגדות לגלובליזציה. האם באמת זוהי הסיבה שאינכם מעשנים? כלומר, האם יש כאן אנשים שהפסיקו לעשן בגלל סיבה זו? או שבאופן כללי אינכם מעשנים, וגם לא תתחילו בגלל הנושא? אשמח לשמוע פירוט, הרהורים בנושא וסתם מידע...
נטע

all about eve

New member
אני לא מעשן כי זה מגעיל, אבל עדיין

יצרני הסיגריות הם דוגמא מושלמת לכל מה שאני מתנגד לו. החל בפירסום מסיבי של שקרים, ניצול עובדים, הרעלה המונית, וצבירת רווחים עצומים עלך חשבון הכלל. הסיבה שאני לא מעשן היא פשוטה: זה עושה לי בחילה ואני סובל מזה. מדובר ברעל טהור, פשוט לוקח לו יותר זמן להרוג. בכל סיגריה יש 23 חומרים מסרטנים, למה לי לבזבז את כספי על רעלח שעושה רע? בגיל ההתבגרות מצאתי דרכים טובות יותר "למרוד".

אריק פ

New member
מסכים...

זו בדיוק גם הסיבה למה אני לא מעשן. למרות שסיגריות לא כל כך מגעילות אותי - ישנן אפילו סגריות שאני נהנה לעשן אותן פסיבית (זה חוסך המון בריאות וכסף ככה..) וזה כל כך נכון לקחת את חברות הסיגריות בתור דוגמא לכשלים של השיטה הכלכלית והחברתית שלנו - השיטה שמאפשרת לחברה שכל מטרתה זה לקחת ממך כסף ובריאות להתקיים. יותר משזה כשל של השיטה הכלכלית זה כשל חברתי... @אריק

Neta558

New member
חוסך בריאות?

אם אתה מתכוון שזה גורע בריאות, אז כן. עישון פאסיבי, במובנים רבים, מסוכן בהרבה מעישון פעיל. לא שצריך להתחיל לעשון אקטיבית, אבל כדאי לקחת לתשומת הלב ולהמנע מעישון פאסיבי, אם כבר רוצים לשמור על הבריאות... נטע

Neta558

New member
ובעצם..

האם יש בעיה עם חברה שמייצרת רעל, בהנחה שיש לחברה צרכנים שמעונינים לצרוך את הרעל? הרי יש הבדל בין חברה שמוכרת לנו רעל באוכל (נניח מונוסודיום גלוטמט...) לבין חברה שמוכרת לנו רעל שידוע שהוא רעל ואזהרות מתפרסמות עליו לפי חוק. גם אם יש בכך כשל כלשהו, אם אנשים מעונינים לצרוך סיגריות, האם צריך למנוע זאת מהם בשם הבריאות, למשל?

חובבן

New member
הבעיה העיקרית עם חברות הסיגריות

היא שהידע על האופי הרעיל של המוצר הוסתר על ידם במשך שנים רבות. לא רק זאת, הם הוסיפו ביודעין חומרים מסוכנים של מטרתם היא לגרום להתמכרות. בעיה נוספת עם סיגריות היא ההשפעה הקשה שיש להם על מי שלא מעשן. למרות כל זאת אני לא חושב שיש לאסור בחוק מכירת סיגריות, ולא רק בגלל שזה לא יהיה יעיל. אני פשוט פוחד שיאסרו על צריכת רעלים נוספים, מהם כאלה אני משתמש בהם, ואני מדבר בעיקר על קפה.

אריק פ

New member
בעיה

מבחינת השיטה הכלכלית אני חושב שאין בעיה. בגלל זה ציינתי שזה פגם בשיטה הזו , שמחשיבה מצב כזה כהגיוני. אבל הפגם הגדול יותר הוא בתרבות ובחינוך שאנחנו מקבלים, שמאפשר לחלקנו לקום בבוקר ולמכור לאנשים רעל בשביל להרוויח כסף. @אריק

goldyboy

New member
ראיתי אדבסטינג על סיגריות

באנגלית ששם רואים 2 קאובויז רוכבים וכאילו מדברים אחד עם השני ואחד אומר לשני: "בוב, יש לי סרטן ריאות". משהו מעולה. אם אמצא אותו אביא ואז מקסימום נעברת את המשפט ונדביק אותו (את זה יעשה מישהו שיודע, כי לי אין שמץ מושג בדברים האלה).

גםרקקמ

New member
בקשר לסקר

אני רק רוצה להגיד לכל האנשים שכן מעשנים שזה חבל מאוד. ההתמכרות לסיגריה אינה שונה מהתמכרות לקניות וכד´. אנשים מנסים למכור לכם רעל ואומרים לכם שזה אושר. והם שמים שם חומר ממכר בכוונה כדי שתמשיכו לקנות. . זה פשוט עצוב לי.

למעלה