אותי לימד הנסיון
שבד"כ מי שקופץ בראש עשוי למצוא את דבריו כלא כ"כ רלונטיים בסופו של דבר. גם לי עצמי יש הערכה משלי כיצד יתגלגל העניין, אבל לא נראה שההערכה שלי שווה כרגע משהו שעשוי להשפיע. מי שחושב שלא יהיו פשרות ושרן ארז יקבל את כל מה שביקש - טועה. ובייחוד משהתברר שחל לו לפתע שינוי אצל האדון רן ארז וכי מנגינת הרפורמה שהייתה שגורה בפיו מתבררת בזיבול שכל וזריעת חול בעיני הציבור, שכן הוא אינו מעוניין כלל ברפורמה אלא בהעלאת שכר בלבד. והנה, מנהלי בתי ספר רבים, בדיוק כמוני וכמו אזרחים רבים אחרים, חשים מרומים ומבינים פתאום שמוביל המאבק הצודק הזה הינו מורה להתעמלות אופורטוניסט שחשבון הבנק שלו בלבד הוא שמעניין אותו לא מערכת החינוך כולה. האיש מראש לא רצה רפורמה אלא השתמש במושג הזה כקרדום פופוליסטי לחפור בו ולכל הצעה שהיא, תהא אחראית וסבירה ומתווכת ע"י ההוגנים שבמתווכים (יו"R ההסתדרות הכללית מספיק הגון?) אינו מקובל עליו. אז ציבור המורים וציבור הישראלים אינו נוהה אחרי כל מנהיג פועלים המשבית את ילדיו מלימודים לחודשיים ימים, כפי שרצו אותם עכברים אחרי החלילן מהמלין. אותו רן ארז שאת מצפה לישועתו רימה אותך וגם אותי. האיש שקרן ואיונ נוהג בתום לב. ומי שנוהג כך אינו ראוי להנהיג ציבור. יש להחליף את הראש ושמישהו אחר ינהיג את המאבק במקומו מרגע זה ממש. אלא שהנהלת המורים מפחדת מהדיקטטור עם הכיפה. מורה להתעמלות לא ?