הם מפחדים? - משתיקים

rachelb1

New member
הם מפחדים? - משתיקים

יהודה שאול, בחור ישיבה לשעבר, עשה את שירותו הצבאי בחברון. ושם "ירד לו האסימון" והוא הבין שאנחנו לא בדיוק הקורבן כאן. אולי להיפך. כשהשתחרר, המצפון הציק לו, והוא ארגן עם כמה מחבריו לשירות את התערוכה הנקראת "שוברים שתיקה", שהוצגה בימים אלה במכללת תל-אביב (רח' יגאל אלון 30, תל-אביב, טל: 6300149-03). התערוכה מורכבת מעדויות של חיילים ששירתו בחברון לאחרונה - בכתב, בהקלטה, בתמונות שצולמו על ידיהם, ובקלטת וידאו. במוסף "הארץ" של יום ששי האחרון התפרסם מאמר די מפורט (מאת אביב לביא) על האיש והתערוכה. אולי זאת הסיבה שמצ"ח "גילתה" את התערוכה, ואתמול אחה"צ (שלישי, 22.6.04), זכתה התערוכה לביקור של אנשי מצ"ח, שהחרימו את הקלטת ועצרו את המארגנים של התערוכה. היום הם מוזמנים לחקירה במצ"ח. המממממממממ.... נדמה לכם אולי שיש כאן איזה נסיון אנטי דמוקרטי לסתימת פיות, או שזה רק הדמיון המופרע שלי? בכלאופן, התערוכה מוצגת בינתיים היום ומחר אחה"צ בשעות 16.00 - 21.00, ביום ו' 25.6.04 מ-10.00 עד 14.00, ואז ננעלת. שמעתי שהמארגנים מחפשים מקומות נוספים להציג בהם.

FuturePrimitive

New member
איך?

מצ"ח = משטרה צ ב א י ת חוקרת איך זה שאנשים שאינם חיילים מוכנים להיעצר על-ידי שוטרים צבאיים ושהשוטרים הצבאיים יחרימו להם את הציוד? האם זה אי-דיוק בדיווח, או אי הבנה שלי?

rachelb1

New member
רק בישראל

לא, אין אי-דיוק בדיווח. המטרה היתה להפחיד את מארגני התערוכה, את החיילים שעשויים להתעניין ולבוא לתערוכה, וכמובן את החיילים הנותנים עדות בקלטת הוידאו, שחלקם עדיין בשירות סדיר פעיל. מארגני התערוכה הוטעו לחשוב שהם מוזמנים למצ"ח כדי לתת עדות על התופעות שעליהן בדיוק ביקשו להתריע באמצעות התערוכה, אבל כשהגיעו, הם הוזהרו שהם נחקרים כ"חשודים". ולגבי החרמת ציוד: אם איזה בריון בא ולוקח לך בכוח, מה בדיוק אתה יכול לעשות נגד זה? למזלם הם הקדימו תרופה למכה: החיילים הסדירים הופיעו בקלטת בטשטוש זהותם, והיה עותק נוסף של הקלטת. כך שנראה לי שזה לא ממש הצליח לפגוע במישהו (חוץ מלהפחיד, שזו היתה המטרה, כאמור)

FuturePrimitive

New member
מארגני התערוכה

אם הם אזרחים אז לשוטר צבאי אסור להתקרב אליהם ממטר וצריך להיות ממש דפוק כדי להגיע בתור אזרח לחקירה של משטרה צבאית לגבי החרמת ציוד כבריונות, לי נראה שהם פשוט שפוטים ילדים טובים ירושלים שרואים שוטר צבאי ומתקפלים במקום להבהיר לו שלמען בטחונו האישי כדאי לו להתחפף

pazro

New member
עברה שנעשתה בזמן השרות הצבאי

והיא עברה על חוקי הצבא, כלומר לא רק שהיא פלילית היא גם נופלת במה שמוגדר ביטחון המדינה. עברה כזו יכולה (אם מצ"ח בוחרת בכך) להיחקר ע"י מצ"ח.

rachelb1

New member
לתפוס את הש"ג או לירות בשליח

במקום לטפל בתופעה שהוא מתריע עליה, במקום לעשות משהו כדי לשנות את המצב המעוות שהפך למציאות "נורמטיבית" כאילו. בזה השלטונות שלנו מומחים. ואנחנו כולנו נרדמנו בשמירה, "התרגלנו" ומדחיקים שנעשים דברים כאלה כאן אצלנו ובשמנו. והתערוכה באה להעיר אותנו מן התרדמת ולפקוח את עיני כלל הציבור בישראל לראות ולהגיב, רק לא לשתוק ולהדחיק.

למעלה