הם יורים גם בסוסים

שויי

New member
הם יורים גם בסוסים

אז הבוקר ראיתי ידיעה על כך שרוצים לגרש את האלטע זאכן מהצ'כונה. YYY ממש עצוב, היו הרבה תגובות חיוביות של קוראים ואני לא מבינה
רוצים למגר את התופעה של עגלות הסוסים בטענה שמתעללים בחיות, נו באמת.... פתאום סוסים חשובים יותר מקופים חה-חה-חה צחוק מלא אירוניה. כאילו, אם זה מה שחשוב, כאילו אי אפשר לגרום שהבעלים, הבעלגולה יטיבו את חיי בהמתם. תופעה כל כך ציורית וסנטימנטלית, בסדר, אולי יש בה קצה טירדה, אבל הרווח גדול. אפילו נהריה איבדה מעט מקיסמה עם העלמותן של מרכבות הסוסים מהגעתון
אמאל'ה הצפוניות יהרגו אותי עכשיו
גם זה רעיון... בתמונה עגלות סוסים בסנטרל פארק.

ככה מעלימים לנו את כל הנוסטלגייה מהחיים../images/Emo2.gif

גם לי יש המון זיכרונות מה "עלטזאכן הכל רהיטים " שהיה עובר בצ'כונה שלנו בילדותי בכפר סבא שהיתה פעם מושבה קטנה... למה רוצים לגרש אותם? למי הם מפריעים? לא קראתי ולא שמעתי על זה .

שויי

New member
אישה, זה כייף שאת בעד ../images/Emo45.gif

אולי ניכנס לכתבה ונכתוב תגובה. בדף הראשי של YNET הביטי וראי.

אני בעד השארת הנוסטלגייה אבל לא בעד התעללות

בחיות ובמקרה הזה כנראה שהסוסים באמת סובלים ולכן הח"כים מבקשים לחוקק חוק כזה. אחרי שקראתי את הכתבה אני מבינה את הדאגה של "תנו לחיות לחיות" .

שויי

New member
נכון ושלא יקחו לנו את הכרכרות

את זוכרת את עגלת הקרח או שאת קטנה מדי? אין מקום להתעללות אבל זה לא רלוונטי, צריך לדאוג שהחיות יזכו ליחס הוגן, מה שונה הסוס מהכלב? יש שמתעללים בכלבים ונוטשים אותם לכל רוח, אז מה, יוציאו חוק שאין להחזיק כלבים? לא רוניתי, מישהו תפס כאן טרמפ כדי להוריד את הסוסים מהכביש. היום קיימים מעט עגלונים ולהערכתי ניתן לחייבם לשפר את היחס לסוס, הוא יעבור טסט פעם בשנה או בחצי שנה, תלוי בגיל ויקבל רשיון עגלון כדין
גם מדבקה אזורית תודבק על מצח הסוס שלא יחנה ולא יחרבן סוס מתל אביב בנהריה. תגידי, את כבר מוכנה עם התחפושות של אורים לפורים חחחחחחחחחחחח

אני בעד החוק הזה../images/Emo70.gif../images/Emo6.gif ואני זוכרת גם את האיש

עם הקרח...נכון הייתי קטנטנה אבל זוכרת איך אבא שלי היה יורד לאיש שהיה צועק קרח...קרח..והוא היה חוזר עם בלוק לבן של קרח מטפטף שנכנס לפריזר של המקרר ...לא מבינה איך חיו כך והחיים היו שלוים ורגועים
בקשר לפורים....הפעם עינת אחראית והתחפושות כבר מוכנות לשניהם.

שויי

New member
חכי מה אני י'עשה לך בבית../images/Emo70.gif

תחזרי, תמצאי סוסים
בחצר לועסים פרחים
רק אל תשכחי.... מתחת לפח

batiarr3

New member
מקוה שישאירו לנו קצת נוסטלגיה וברור

שצריך לשמור על בעלי החיים זוכרת את איש הקרח וגם את איש הנפט שהיה מצלצל בפעמון כמו של בית הספר זוכרות את השרת שהיה יוצא עם הפעמון
כיום בבתי הספר יש מנגינות ממוחשבות - באסה נכון שזה יותר נעים לאוזן מהצלצול הצורם שאנחנו שמענו אבל קצת להשאיר לנו . . . טוב,גם החינוך לא כמו שהיה וגם הרספקט למורים האם הילדים של היום יקומו לכבוד המורה
האם עורכים להם מסדר בוקר
האם בודקים תלבושת אחידה או לפחות הולמת
ואיפה התספורות והעגילים למינהם

שויי

New member
אופו הלכת גברת באטרפליי ../images/Emo204.gif../images/Emo140.gif

את הכי דרומית שיש. איך הגעת מסוסים לתספורות ועגילים? הרסת אותי עכשיו ל-ג-מ-ר-י
לנוסטלגיה הזאת...

למה את תמיד חוטפת לי ת'מילים מהמקלדת../images/Emo35.gif

האצבעות שלי טופפו קלות על האותיות שבמקלדת בדיוק עם אותה השאלה לבטרפליי
רציתי גם לשאול אותה איך היא עשתה את הקשר בין סוסים לעגילים

batiarr3

New member
כולם מחוברים עם טבעות ועגילים רק

שלסוסים יש רסן ולחבר'ה הצעירים יש חיבור בטבור בלשון ובגבות חה חה חה הסוס מחובר לעגלה ולחבורה הצעירה אפילו אין מושכות חה חה חה הם הולכים רק כמו סוסים - אפילו הליכה עדינה אין לאן הגענו

נוסטלגיה הוי נוסטלגיה

זוכרת את החלבן עובר מדלת לדלת עם כד חלב גדול ממנו היה מוזג חלב לכלים שלנו. זוכרת את העגלון עם החמור מוכר סברס קלופים. אהבתי הגדולה. הייתי רצה יחפה עם צלחת גדולה לקנות סברס עם 2 בקשיש

אפרופו חלבן../images/Emo185.gif

אני זוכרת היטב את החלבן שלנו שלימים הפך לחמה (אני מקווה שככה אומרים) של אחותי... והסיפור הוא ככה: אני הייתי בת 8 ואחותי הגדולה היתה בת 18 והחלבן היה יום יום מסיים את יום העבודה שלו אצלנו בבית, היתה לנו חצר גדולה עם מיליון פרחים ועצי פרי... מביא לנו את בקבוקי החלב או יותר נכון ממלא את בקבוקי החלב מתוך מיכלים שהיו לו בעגלה שאליה היה קשור חמור. לאחר שהיה מביא את החלב לכל הבתים בשכונה, הוא היה מגיע אלינו למנוחה קצרה ולשתיית מים קרים וכוס קפה. בשלב מסויים הוא החליט שאחותי הגדולה מתאימה לבנו הבכור וככה נוצר השידוך... פעם חלבן היה מוסד, ומוכר הקרח היה מקצוע, ואיש הגידייאלות (מוכר הסוכריות על מקל) היה האיש הכי חשוב בשכונה מסתובב עם עגלה קטנה וחלונות זכוכית שבתוכה היו כל הממתקים שבעולם, אדומים אדומים, תפוחי עץ טבולים בסוכר אדום, תרנגולים אדומים, דובונים, נחשים, תולעים וכל חיות הבית וכולם היו אדומים אדומים ומתוקים מתוקים... חגיגה לכל ילדי השכונה תמורת פרוטה. אחחחח איזו נוסטלגיה

batiarr3

New member
חה חה חה - עד היום כשרוצים

לפנק אותי או לחילופין לשחד -חה חה חה מביאים לי סוכריית תרנגול אדום ומבריק אוי כמה זה טעים

amigoro

New member
גם אני זוכרת - בתקופתי, את בקבוקי החלב../images/Emo9.gif

ליד הדלת את מוכר הנפט שהיה מצלצל בפעמון גדול - את מוכר הקרח שמכר קוביות גדולות של קרח ואפשר היה לקנות גם חצי. את מוכר הבלילה (גרתי בכפר אתא של אז) מאכל מיצרי - עשוי מחיטה ומתוק - היינו רצים עם צלחת מהבית. לגבי הסוסים - לא רק שזה רע לסוס - זה מזהם את הסביבה - הריח והזוהמה מהחירבון שלהם ברחוב. אין מה לעשות זוהי הקידמה - אבל עם זאת אפשר להתגאות - איפה היינו ולהיכן היגענו. לחיי העם הזה - וכמה טוב שהוא כזה

גם אני ההיתי ב../images/Emo202.gif הזה../images/Emo199.gif

מוכר הנפט שהיה שכן שלי...מוכר הקרח שמכר בבלוקים (לא קוביות) החלבן שמכר בהתחלה בליטר מכד גדול ואחר כך בבקבוקים. לי הייתה מוכרת חלב אישית ולימים אשתיטובה כך שחלב וביצים לא היה חסר...וטובה התחתנה איתי מפני שאימי אמא שלי זכרה לברכה הייתה תופרת וכך טובה חסכה הרבה כסף הרבה שניםםםםםםםםם. השבוע בגן השני שבו אני מתנדב לקחתי על עצמי לעסוק בנושא שישים שנה למדינה שדרך אגב נמצא כרגע בדיון ציבורי ער ....בעד.....ונגד......גם אני נגד....יש חוקים|חוקים| חמישים שנה...שבעים וחמש ומאה וכך הלאה...התחלתי לספר על ילדותי: מה אכלנו....במה שיחקנו....מה עשינו בגן .הילדים מאד אהבו את זה וחלקם אף לא הבין. נכונה האימרה לחיי העם הזה- וכמה טוב שהוא כזה אבל ציפינו ליותר מהעם הזה וכגודל הציפיות כך האכזבות גדולות............................................... יום נעים ומקסים ואפשר ורצוי לנסוע היום לחיפהההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה

ואת האיכר שכחתי../images/Emo199.gif

זאת לא טעותתתתתתתתתתתתתתתת במילהיש איכר ויש עיקר תמונה של כד החלה של טובהההההההההההההההההההההה

שויי

New member
../images/Emo220.gif היי קאובוי

גם את מה ששרנו, אתה גם יכול להשמיע לילדי הגן.

למעלה