הם השתגעו?

הם השתגעו?

לאן הם מכניסים את הילדים שלנו? זה מלכודת מוות! שמישהו יעצור את זה! זה מטורף!
 
אני כבר לא יודעת איך לקרוא לזה

אני אקרא לזה "גול עצמי".
 
אז על מה נדבר עכשיו?../images/Emo7.gif

על מה לוקחים לבקום? או על הכדורגל בערוץ 10? זה החיים של ילדינו!
 

oshiko

New member
ברור שזה מעיק על כולנו

השאלה מה יותר טוב - לעצור ככה באמצע ולהשאיר את החיזבאללה מאיים עלינו, או להמשיך עם הידיעה הכואבת שאין ברירה, נתונה לויכוח. לא נכריע אותו כאן. קבענו לנו כלל שלא מביעים עמדות פוליטיות מובהקות בפורום הזה. אם כך נתחיל, נרד מהר מאד לרמה של איזה פוליטיקאי אשם במה, איזו מפלגה הובילה למה, וכו'. זה לא עניינו של הפורום.
 
אני לא מבינה בפוליטיקה כלום

ברור שהמלחמה צודקת אני מדברת על סיכון החיילים! כל כך התלבטו להכניס כוחות רגליים לא להכניס בסוף נכנסים בהמונים לתוך המלכודת הזאת?זה לא יאומן.
 

oshiko

New member
אבל יש גם שיקולים לצד השני

אם נימנע עכשיו, זה עלול להיות הרבה יותר מסוכן, לקיומנו ממש, בעתיד. אפשר להסכים עם זה או לא להסכים, וזו בדיוק הנקודה - אני לא מעוניין שננסה להכריע בשאלה הזו כאן.
 
כן כן שמעתי שאין ברירה

אני רק רוצה כמו כולנו שיחזרו בשלום לא מוכנה לשלם את המחיר! רוצה לרדת מהרכבת הזאת אפילו לילה טוב אני לא יכולה לומר רק שלא יהיה יותר גרוע! ולכולנו בשורות טובות!
 

מאקי

New member
עופ ליבי איתך.. ../images/Emo24.gif

ותנסי לקחת משהו.......... עכשיו...
 

סמדר בנ

New member
רוצה לומר משהו

אני מראש מתנצלת אם זה קצת גולש לפוליטקה ובודאי אם מישהו יפגע מהניתוח הסכלתני שאביא להלן. במלחמת ששת הימים - מלחמת הבזק, מצחונה הגדול של ישראל - נהרגו 779 חיילים, כ-2600 נפצעו ו-15 נפלו בשבי. במלחמת יום כיפור שארכה 18 יום וגם בה ניצחנו - נהרגו 2,222 חיילים, 7000 נפצעו ו-314 נפלו בשבי. (לאויב היו במקביל עשרות אלפי הרוגים ופצועים). כל זה בודאי אינו מנחם אף הורה שבנו נמצא בלבנון כרגע. עם זאת, מלחמה היא סיטואציה בה נהרגים אנשים. כמה שזה נורא, זו המציאות. רוצה להזכיר לכולנו שמלחמה זו קורית כדי להסיר איום ממשי ונורא שיש על כל החלק הצפוני של המדינה, ומצב בלתי נסבל בו נהרגים אזרחים כמעט מדי יום. כפי שאמר אחד הרמטכ"לים לשעבר בתקשורת (לא זוכרת מי מהם) - יש תחושה שהעורף מגן על הצבא במקום שהצבא יגן על העורף. צה"ל הוא צבא ההגנה לישראל - ומי יגן על האזרחים אם לא הצבא שלנו? למה נדמה לנו כי מלחמה זו בעייתית במיוחד? עד כה, ב-30 ימי לחימה נהגו אם איני טועה 120 ישראלים (מתוכם אזרחים רבים). אתמול היתה לי שיחה עם אל"מ שהשתחרר לא מזמן מהצבא. הוא אמר כי הבעייה העיקרית של מלחמה זו היא ה"און-ליין" התקשורתי. היכן נשמע שכל שנייה מטפטפת ידיעה "עוד חייל נהרג" "עוד חייל נפצע" " וכו' וכו'. מצב זה נותן תחושה של קטסטרופה ושל תחושה של מוות אינסופי או כפי שאמרת אמא של מגלי, "מלכודת מוות". למעשה יש במלחמה הזו הרבה פחות הרוגים (חיילים ואזרחים גם יחד) - בהשוואה למשל למלחמת ששת הימים - 24 בששה ימים (בממוצע) לעומת 779. אני יודעת שבשביל ההורים שבנם נפל חרב העולם, שלא משנה להם המתמטיקה. אני לא יודעת לשפוט את האסטרטגיות הצבאיות, לא רוצה להיכנס לנושא של האם נכון להכניס כוח זה או אחר - אבל כמות הנפגעים (בצד הצבאי) נותנת איזו אינדיקציה שכן יש כאן מחשבה זהירה וניסיון לחסוך באבידות. מקווה שלא אתבדה ובעיקר שהמלחמה הזו תסתיים כמה שיותר מהר ועם כמה שפחות נפגעים
 

יונית7

New member
יש צדק בדברייך, אבל...

האבסורד הוא שבמלחמות שאת מתארת נלחמנו במספר חזיתות, כאשר האויבים היו צבאות של מדינות עוינות, ואילו כיום אנו נלחמים בארגון של מחבלים, שכביכול היינו אמורים לגבור עליו בקלות.שמעתי אתמול בטלויזיה שהחיזבאללה מונה בסה"כ כ-3000 מחבלים. כמובן שעבור אנשים שיקיריהם נלחמים היום, הסטטיסטיקה לא מנחמת. במלחמת ששת הימים הייתי תינוקת, במלחמת יום כיפור הייתי ילדה. היום, כשאני אמא לחייל, הכל מקבל פרופורציות אחרות. כשאני שומעת על חיילים שנפגעים, אני פשוט בוכה. מתפללת שכל יקירינו ישובו בשלום.
 

oshiko

New member
ללפי מה שידוע עכשיו

אנחנו בעצם נלחמים נגד החזית הקדמית של אירן. אירן חימשה את החיזבאללה מכף רגל ועד ראש במיטב החימוש המודרני שברשותה, בכמויות עצומות, וחיילים ומפקדים שלה משתתפים בלחימה בפועל. זה שדה הניסויים שלה נגדנו. אם שגינו באשליה שיש כאן ארגון בסדר גודל של הג'יהאד האיסלמי, טעינו בסדר גודל. איכות וכמות הנשק, וגם האירגון, האספקה, התמיכה הלוגיסטית והאסטרטגית, הם בסדר גודל של מעצמה. ומעצמות, לצערנו, קשה לנצח בין לילה.
 

סמדר בנ

New member
ממש לא לגבור בקלות

החיזבאללה אינו עוד ארגון מחבלים אלא צבא גרילה חמוש היטב, מאומן היטב, עם נשק חדיש ומתקדם. הנה וידיאו מהאתר של ה-CNN (הקישור לוידיאו במרכז הכתבה watch why Hezbollah is redy for war). ממש מצמרר.
 
נכון מה שאת כותבת אבל..

יש משהו מאוד שונה במלחמה הזאת. במלחמות הקודמות אני זוכרת המון אופטימיות המון "רוח לחימה" של העורף כי העורף לא היה ממש מעורב. נכון נפלו קטיושות בצפון אבל לא היה מצב כזה שנהרגים אזרחים ונהרסים בתים וערים מפונות מתושבים. ראיתי בטלויזיה את זה שכותב את מילוני הסלנג וראיינו אותו לגבי המילים שהמלחמות יוצרות. הוא אמר שבמלחמה הזאת שלא כמו קודמותיה המילים הן הרבה יותר בוטות כגון: נכתוש, נטחן, והפעלים של המילה חיזבלה כמו נתחזבל להתחזבל וכו'.. גם לא נשכח שבשנה האחרונה עברה המדינה את נושא ההתנתקות שגרמה טראומה לא קטנה לכל אלה שהיו מעורבים וגם פה אלה היו אזרחים. החיילים שלנו נלחמים לא מול צבא מסודר אלא מול אנשים פנאטיים שנלחמים מלחמת גרילה שבעבורם זה במתכונת "תמות נפשי עם פלשתים". המדינה שלנו לא תורמת הרבה להסברה ובכלל עצם היותנו גורמת לכל השנאה העולמית ללא קשר אם אנחנו צודקים או לא. אין ספק לתקשורת יש משקל רב בנושא העברת המידע. וכל אחד יכול לדעת בכל רגע נתון איפה ומה וכמה החיילים שלנו עושים. הזכרון של מלחמת שלום הגליל עושה להרבה מאיתנו תהפוכות בבטן וכמובן שאנחנו בתור הורים חוששים שהדבר יחזור על עצמו וזה הדבר האחרון שאנו מאחלים לבנינו ולעמנו. אני בעד אופטימיות וקבלת הדברים כמו שהם למרות הקושי ולזכור תמיד שהכי חשוב זה שיחזרו בשלום הביתה כולם ומהר.
 

the gypsy

New member
כמה דברים

סמדר, "העורף מגן על החזית" - זה נכון, כי צה"ל הינו צבא חובה, מורכב מילדים של כולם (בניגוד לצבאות מקצועיים, שם החיילים בחרו לשרת, וזו עבודתם), ולכן הצורך של העורף "להגן" על החיילים. באשר לדיווח מימדי אבידות בנפש און ליין - אני חושבת שזכותם של האזרחים לדעת מהו המחיר שאנו משלמים ולגבש דיעה האם זהו מחיר "שווה" (כמובן, כל אחד ודעתו). הסתרת העובדות הופכת את האזרחים לנתינים חסרי מעמד ויכולת להשפיע. באשר ליכולתנו להשמיד את חיזבאללה במתכונת הפעולה הנוכחית - זו כבר אופרה אחרת, הגולשת לפוליטיקה בגדול... ורק שיגמר מהר ובשלום והילדים ישובו בריאים ושלמים בגופם ונפשם...
 

little moon

New member
אותי הכי מטריף-

שאף אחד עוד לא טרח לעמוד ולהסביר מה בדיוק צריך לקרות בשביל שתסתיים המלחמה... "שננצח"? מה זה בדיוק "לנצח"? מה יוגדר כניצחון? שיוחזרו החטופים?! הרי הם לעולם לא יוחזרו בדרך הזאת!!!!! אי אפשר בכלל לחשוב שכן... שניבכוש את לבנון??? הצבא הודיע שאין שום כוונה לכבוש שום דבר... אז מה זה לנצח?? אתם שמעתם מישהו אומר- "כשיקרה א', ב', ו-ג' המלחמה תיגמר"?
 
למעלה