הם החליטו לא לשלב

אמא בלו

New member
הם החליטו לא לשלב

אבל אמרו לי שזכותי להחליט אחרת :/

אין לי כוונה ללכת עם הראש בקיר ..
אם הייתי בטוחה במאה אחוז שזה מה שנכון לה לא הייתי מבקשת להתייעץ.

אבל בכל זאת בתחושה שלי 80% הבחירה הנכונה היא שילוב.
וגם המורה נתנה לי להרגיש שזה הדבר הנכון בשבילה.
אבל בישיבה היא הנהנה עם כולם.

עכשיו צריך איכשהו לעבד את התוצאות.

כבד לי

מרב געש

New member
לא מכירה את המקרה אישית אבל

ההרבה פעמים ההמלצה נובעת מתחושה של המערכת שלצורך שילוב תקין יש צורך בהרבה משאבים שהמערכת יודעת שאין לה. וחוששת משילוב לא מספיק טוב. יש מקומות שיש עומס של ילדים משולבים והמתיאות מנסות להוריד את מספרם - להשאיר רק את אלא שבתפקוד הכי גבוה. או אלא שבבתי הספר שבהם יש שיתוף פעולה יותר טוב של המנהלת. יש מקומות שבלל שקשה עם ההורים מנסים לרדת משילוב. עצוב אבל זה קיים. יש לפעמים כיסוי תחת - אנחנו המלצנו שלא אז אם לא יצליח אל תבואו אלינו בטענות....

לפעמים זו תפישת עולם שאומרת - הילד יתקדם יותר טוב בכיתה קטנה כי למשל יש לו גם קשיי קשב וריכוז או לקויות למידה - אז בכיתה קטנה יהיה לו הרבה יותר קל ללמוד נטו. והנושא החברתי פחות בפוקוס של החשיבות - והאמת, צריך לשקול גם את זה.

בכל מקרה - העובדה שאמרו לך שזכותך להחליט אחרת היא מעודדת, הם לא חושבים שבילתי ניתן לשלב אותה באופן כזה שהם יתנגדו להכנסתה לכיתה רגילה. אבל אז הם די מפילים עליך את האחריות להצלחה של השילוב. והשאלה היא כמה הם ישתפו פעולה או יתאמצו בשבילה, ושילוב לא מקצועי ונכון - הוא שילוב רע.

אם את רוצה להתייעץ את מוזמנת לשלוח לי מסר.

אמא בלו

New member
היא עכשיו בכיתה א

משולבת בחשבון עיברית ומדעים - 10 שעות בכיתה רגילה.

הולך לה לא רע אבל היא מתעייפת מזה מאוד.
קשה לה להתרכז למשך זמן ארוך והיא נורא משתדלת.
גם מבחינה גרפומוטורית היא לא מספיקה להעתיק שום דבר מהלוח אבל הסייעת שהולכת איתה עוזרת לה.

אני לא יכולה להגיד במאה אחוז שהיא מסוגלת להכנס לכיתה באופן מלא.
אולי הם צודקים.

מה שקשה לי זה שבכיתה שלה אין ילדים תקשורתיים ואין לה כל כך עם מי לדבר.

היא תשולב בשלב זה או אחר אני בטוחה.
השאלה אם כדאי מעכשיו או לחכות לכיתה ג.

מהמתיא אמרו לי שמהניסיון שלהם לא כדאי להכניס מכיתה ב אלא רק מ גימל כי הילד עוד צריך ל"התאפס" על בית הספר.

TikvaBonneh

New member
איך היא מרגישה לגבי השאלה הזו?

אחת האימהות בכיתה של הבן שלי, גם כן כיתה א, שאלה אותו אם הוא רוצה לעבור לכיתה גדולה והוא אמר לה שהוא רוצה להשאר עם החברים שלו. נכון, לילדים בכיתת תקשורת יש קשיי תקשורת, אבל הם עדיין יכולים להיות חברים.

אמא בלו

New member
התשובה שלה

היא שהכיתה הקטנה שלה נחמדה אבל החברים שלה בכיתת השילוב.
ושהיא ממש שונאת את השיעורים בשפה - (שדורשים ממנה כתיבה כי היא קוראת טוב ומבינה את הנקרא).

לדעתי צריך להקשיב לילדה

בשילוב יחידני יהיה לה הרבה יותר קל להשתלב בכיתה הגדולה.
בן שלי משולב שילוב יחידני (כיתה ב'). יש לו סייעת צמודה. בחלק מהשיעורים הוא יושב בכיתה. כשהוא מתעייף הוא יוצא מהכיתה לנוח קצת ביחד עם הסייעת, כשיש עבודה עצמאית הוא הולך עם סייעת לפינה שקטה (כי רעש בכיתה מפריע לו להתרכז) ועושה את העבודה שם ולא בכיתה. יש לו זמן יחד עם סייעת, שיעור אחד ביום שבזמן הזה הוא נח, מדבר עם הסייעת (הם מדברים על מצבים שקרו באותו יום למשל או נושאים אחרים שמעסיקים אותו), את החומר של השיעור הוא משלים מקסימום בבית. גם לו קשה לכתוב הרבה, אז כשיש הרבה כתיבה סייעת עוזרת לו וכותבת חלק במקומו. במסגרת של שילוב יחידני הוא מקבל גם שעתיים הוראה מתקנת ושעה טיפול רגשי בשבוע. אני יכולה להגיד לך מנסיון שלנו של שנתיים בבית ספר, בן שלי נמצא פיזית בכיתה לא יותר מ-3 שיעורים מתוך 5 כל יום. והוא דרך אגב תלמיד מצטיין.
יש יתרונות רבים בשילוב יחידני ואם הבת שלך רוצה להיות בכיתה רגילה כי היא מתחברת יותר לילדים שם אז את צריכה להקשיב לה. בית ספר אולי מתנגד כי הם לא יודעים איך לשלב, אז את יכולה להסביר להם.
ואם כבר מקצוע מסוים יהיה ממש ממש קשה לה בכיתה רגילה היא יכולה לא ללמוד את זה בכלל או ללמוד את זה בקצב שלה, זה נקרא התאמות וחייבים לזכור שילד בספקטרום זכאי להתאמות בלימודים.

schlomitsmile

Member
מנהל
כלומר הם המליצו לא לשלב?
מי זה "הם"?
מה היו נימוקיהם?
מה דעתך על נימוקיהם?

אמא בלו

New member
נועהספרבר

עניתי לך אבל לא במיקום הנכון בשרשור. תסתכלי בתשובה שלי ב - היא עכשיו בכיתה א

אמא בלו

New member
היתה ישיבה

שבה הפסיכולוגית של בית הספר המליצה שלא לשלב.
נכחו בה נציגים מהמתיא שאימצו את ההמלצה.

anan50

New member
את יודעת מה נכון

הבן שלי הומלץ אחרי האבחון בגיל לח"נם ע"י כל המטפלים. הוא משולב יחדנית ולדעתי זו היתה הבחירה הנכונה ביותר. מנסיון אישי שלי בלבד יותר קל לתקשר עם ילדים ללא קשיי תקשורת, כשהבן שלי נפגש עם ילדים עם קשיי תקשורת גם בתפקוד הגבוה ביותר עד כה זה היה הרבה יותר קשה. נראה לי שיותר קשה במקרים מסויימים להשתלב בכיתה קטנה מבכיתה רגילה - ושוב שילוב פרטני הוא לא פשוט בכלל אבל אם את מרגישה שזו הדרך לכי על זה עם הרבה כוח וסבלנות. ובקיצור - המומחים ובעלי המקצוע למיניהם מושפעים מדברים שונים ובין השאר לעיתים דאגה כנה וחששות. תלכי בדרכך בלי פחד ובהצלחה.

אמא בלו

New member
אין כאן נכון או לא נכון

יש הרבה חשש מהלא נודע.
מי תיהיה המשלבת
כמה שעות יהיו לה.

כבר הספקתי לשמוע שאין הדרכה טובה של המתיא את המשלבות בעיר.

בכנות - היא לא מתאימה לכיתה הקטנה ולא מתאימה לכיתה הגדולה.

anan50

New member
ועוד מנסיוני

גם הבן שלי עם קשב וריכוז והתקשה לשבת בכיתה לאורך יום שלם. המשלבת כשראתה שהוא חסר שקט וזה קרה לרוב בעבודה עצמאית ארוכה בכיתה הוציאה אותו עם קבוצה קטנה של ילדים ללימוד פרטני יותר, הו גם פתרונות נוספים. זה קרה בכיתה א. בכיתה ב היכולות שלו לשבת וללמוד עם הכיתה השתפרו מאוד.. וכיום הוא עם משלבת רק 3 ימים בשבוע. בכלל המעבר מהגן לכיתה א היה לא פשוט אבל אחרי כמה חודשים הוא התרגל ללימודים ולכיתה. משום מה נראה לי שיותר קשה להתרגל כשעוברים בין 2 כיתות שונות..עוד משהו לגבי ההמלצה לכיתה ג, אני חושבת שיש גישה שאני נתקלתי בה למשוך זמן בנושא השילוב שהוא לא לטובת הילד..בעצם למיטב הבנתי כיתה ב היא דיי המשך של א מבחינה לימודית ומתאימה יותר להתחלת שילוב אחרי שהילד כבר הבין מה זה בית ספר בעוד שבכיתה ג יש קפיצה בדרישות הלימודיות וגם החברתיות. אשמח לעזור ולדבר אם תרצי.

asa112

New member

גם לי יש ילד שכל האנשי מקצוע בכל המסגרות חשבו שהוא לא מתאים לשילוב ולא רצו אפילו לשלב אותו חלקית. רק בכיתה ב' התחילו לו שילוב משמעותי ורק בגל חוסר ברירה (כי הוא היה בכיתה לתפקוד בינוני נמוך) ואז הוציאו אותו לשילוב יחידני גם בחוסר ברירה. אין כיתה מתאימה בסביבה. ומאז אנחנו מצטערים רק על דבר אחד - שלא עישנו מעבר הזה קודם !

גם לבן שלי היה קשה בשילוב חלקי בגלל מעברים בין 2 כיתות. הוא לא רצה לחזור לכיתת אם. ויש ילדים שמעדיפים להשאר בכיתת אם ולא ללכת לשילוב חלקי בגלל מעברים האלו.

אני לא אפתח אמריקה אם אגיד, ששילוב יחידני - זה מוסג חדש יחסית ורוב אנשי מקצוע בתחום פשוט לא מכירים אותו ולא מבינים מה זה.
לכן יש להם כל מיני סטיגמות - שעדיף לשלב בגיל יותר מאוחר, שילד צריך להיות מוכן לשילוב, שלא צריך לפתח תלות מסייעת, שהוא לא יוכל להתמודד עם קשיים מסוגים שונים, שסייעת ללא השכלה ילמד ויחנך אותו והרבה דברים אחרים. הסיבה היא רק אחד - לא יודעים מה זה.

לדעתי, אם רוצים שילד יהיה משולב, צריך ללכת על שילוב יחידני במקום להלחם במסגרת. מצד שני, זה בכלל לא פשוט וצריך לבדוק האם שילוב אפשרי בכלל באזור שלכם.
אם מתי"א לא מאפשר להביא סייעת ולא מדריך סייעות של עירייה - אולי עדיף להשאר בכיתת PDD.

למעלה