הלפ מי!!!

1א2ב3ג

New member
הלפ מי!!!

אני עולה לכיתה יא, ורוצה ללמוד בעתודה הרפואית. אני יודעת שצריך ממוצע גבוה בבגרות ופסיכומטורי היסטרי. השאלה שלי היא אם חשוב או הכרחי שבבגרות שלי יהיו גם פיזיקה וכימיה? האם זה משפיע על המיון של האוניברסיטה? ושאלה נוספת: האם למי שלמד פיזיקה וכימיה בתיכון יש יתרון בלימודים עצמם, או שממילא זה חומר שצריכים ללמוד בשנה א, ברפואה? ושאלה שלישית: אם לא אצליח ללמוד את המקצועות האלו בתיכון ( יש בעיות עם המגמות אצלנו) - איך אני יכולה להשלים את זה בעצמי?

נ י ל ק י

New member
נסחפנו קצת עם ההלפ מי.... תשובות:

תראה לגבי כימיה זה מאוד יכול לעזור אבל לגבי פיסיקה זה פשוט הכרחי. אני יודעת שבת"T למשל פיסיקה היא חובה. אני למדתי כימיה בתיכון וזה עזר לי ברמות מטורפות בשנה א' שלי-אני לומדת ביולוגיה דרך אגב ככה שהיו לנו אפילו קורסים שותפים. להלשים בעצמך-תמיד יש את אפשרות האקסטרני שאת יכולה לעשות במקביל ללימודים שלך בבית הספר רק בלי המקצוע הזה במערכת. באותו אופן שאנשים משלימים בגרויות הרבה אחרי הצבא.

menashnesh

New member
תשובות...

בתור עתודאי לכימיה, ואחד שלמד כימיה בתיכון ל5 יחידות, זה עוזר, אבל זה לא בלתי אפשרי לעשות את התואר בלי שום רקע בכימיה, כמובן שזה יתרון עם תעשה את זה בתיכון, אבל בהחלט אפשרי גם בלי (כמובן שיהיה טיפה יותר קשה ותצטרך להשקיע יותר בהתחלה...) בקשר לפיזיקה. אם אתה מתכנן לעשות תואר מדעי לדוגמה ביולוגיה, כימיה, רפואה, בגרות בפיזיקה ב5 יחידות עם ציון מעל 86 כמדומני נותן לך פטור מקורס פיזיקה, ותאמין לי שזה יתרון גדול, שזהו קורס גדול עם מבחן קשה... אז המלצה שלי, אם אתה מתכנן לעשות תואר בביולוגיה/כימיה/רפואה, תעשה פיזיקה 5 יחידות, אבל כמובן עליך לעבור את ציון הסף (86) כדי לקבל פטור! ותמיד אפשר להשלים במבחן אקסטרני כמו שאמר נילקי

minikaktus

New member
שמת לב שהפסקה הראשונה זה

אותו משפט כתוב בשלוש דרכים שונות? בכל מקצוע אם יש לך רקע קודם זה עוזר, אבל מבחינת האוניברסיטה זה לא חובה והם גם ככה מלמדים הכל מהתחלה. אני לא חושבת שפיזיקה זה כזה קורס קשה, אבל יותר כיף לעשות אותו בבי"ס בלי לחץ. ונילקי היא בת!!!

henpo1

New member
בקשר לפטור מפיזיקה

אני לא בטוחה שזה נכון תמיד. בבן גוריון הם לא נותנים פטור מקורסים בפיזיקה

fhqwhgad

New member
לא ידוע לי על אף מקום שנותנים...

בציון מספיק גבוה נותנים באת"א פטור מפיזיקה 0, ובטכניון ממבחן הכניסה בפיזיקה. במקומות אחרים אני מניח שהמקבילה היא מכינה.

moranille

New member
בקשר לרפואה

היי, אני סטודנטית לרפואה, סיימתי שנה א' בת"א. ככה, מומלץ בחום ללמוד גם כימיה וגם פיסיקה. למה? בתור עתודאי אתה מקבל את התשובות לעתודה ממש לקראת תחילת שנת הלימודים. אם לא למדת פיסיקה וכימיה תצטרך להשלים אותם במכינה של הפקולטה או בעצמך- בגרות. לא מתחשק לך לשלם הון למכינה, להתחיל ללמוד שם בחופש היחיד לפני תחילת הלימודים ואז לגלות למשל שהתקבלת לאוניברסיטה אחרת, או רחמנא לצלן לא התקבלת כלל. זה מקל לסיים עם זה כל עוד זה קל, זמין וחינם (בגרות!) ולא לדחות דברים. בקשר לכמה זה עוזר בלימודים- כימיה עוזר בעיקר בקורסים של סמסטר א'- כימיה כללית ופיסיקלית וכימיה אורגנית (אם בית הספר שלכם מלמד את הנושא הזה כפרק בחירה). פיסיקה- בעיקר נותן מושג כללי, משום שבתל אביב לא לומדים פיסיקה כקורס אלא כחלקים מקורסים אחרים, יש נגיעות פה ושם, ועדיף שיהיה רקע בפיסיקה, אחרת זה ישמע סינית. בכל אופן, מומלץ בחום ללמוד בתיכון. שיהיה בהצלחה, ובלי לחץ- עולה לכיתה י"א!! יש לך עוד זמן, ועוד הרבה מים יעברו בנהר.

guyavhuji

New member
זה נכון לת"א כנראה,

בירושלים פטורים הם רק על בסיס לימודים אקדמיים.

moranille

New member
לא מדובר על פטורים

היי גיא, ככל הנראה לא הבנת את ההודעה. לא מדובר על פטורים אלא, על העובדה שאנשים שלמדו פיסיקה וכימיה לא זקוקים למכינה לפני תחילת הלימודים. שום פטור לא מתקבל עקב בגרות בפיסיקה או כימיה! גם בתל אביב פטורים הם על בסיס לימודים אקדמאיים בלבד. המלצתי לשואל ללמוד את הנ"ל בכדי לא לשלם הון למכינות וללמוד כימיה ופיסיקה בזמן קצר על חשבון החופש היחידי לפני תחילת הלימודים. בינתיים חווופפפפששש

barshahaf

New member
ללומדת רפואה

מה היה הממוצע שלך בבגרויות והפסיכומטרי?

צד אחר

למרות שאני כולה עוד מועמדת מתוסכלת, הרשי לי לתת צד אחר ל'דילמה הגדולה' שכולנו נתקלים בה- פיזיקה או לא? אמנם נכון, אין ספק שללמוד פיזיקה בתיכון ולגמור עם זה לכל החיים זה יתרון ענק (וחוסך הרבה כאבי ראש מהסוג שאני נתקלת בהם עכשיו- אני נרדמת אחרי כל עמוד מקולל), אבל השאלה היא בסופש"ד- מה יהיה הציון הסופי בבגרות? לדעתי, במקרה שאת דומה לי ולא ממש מסתדרת בקלות עם נוסחאות פיזיקליות ומתמטיות למיניהן, עדיף לבחור במגמה ריאלית אחרת שבה יש לך סיכוי להוציא ציון גבוה יותר, כי בסופש"ד אם את רוצה להיות עתודאית- הסכם שאיתו את יוצאת מהתיכון הוא הקובע, אין זמן לשפר. אל תשכחי להכניס גם את השיקול הזה למשוואה.

moranille

New member
יש משהו בדבריך אך

בד"כ פיסיקה הוא לא המקצוע היחידי שלומדים באופן מוגבר, ואז הדבר נפטר ע"י העובדה שזה פשוט לא נכנס לממוצע- יש מספיק מקצועות אחרים שנכנסים לממוצע. מניסיון פיסיקה היה המקצוע עם הציון הנמוך ביותר בתעודת הבגרות שלי (משהו כמו 88 או 89) וזה איים להוריד לי את הממוצע, אך היו מספיק מקצועות אחרים שכן נכנסו והעלו את הממוצע. אז כדאי שיהיה גיבוי, ובכל זאת ללמוד פיסיקה.

למעלה