הלפ מי!!!

דרור4

New member
ויש מקומות כמו הטכניון

שבהם הבונוס של פיזיקה יותר גדול ממקצועות אחרים ואז זה הופך להיות יותר משתלם.

moranille

New member
../images/Emo45.gif אבל אם כבר רפואה

אז לא בטכניון- כי היא לא רוצה ללמוד חדו"א ושאר ירקות שלא קשורים לרפואה. אם היא לא בראש של בגרות בפיסיקה אז למה שתלך ללמוד המווון פיסיקה בטכניון.

כן טוב,

זה כמובן- אם יש אפשרות לעשות עוד מקצועות מוגברים, ואם יש חשק. אני, לא יודעת, העדפתי ללמוד 3 מגמות שבהם אני יכולה להוציא 90+ בקלות יחסית, ולהתמקד במקצועות חשובים כמו מתמ' ואנגלית. אבל שאלה, אם כבר, למה אתם הרפואנים לא אוהבים את הטכניון?

moranille

New member
אמנם לא לומדת בטכניון

אבל אני יכולה לענות לך על זה בכללי. יש כל מיני רפואנים מהטכניון שיוכלו לענות לך על זה יותר לעומק.בעיקרון הטכניון שונה מכל אחת מהפקולטות בארץ בגישה המדעית שלה. היינו, רפואנים, בהיותם חלק מהמוסד הקרוי טכניון צריכים לעמוד בדרישות המוסד בפן המדעי- היינו ללמוד פיסיקה, למיטב ידיעתי עד שנה ב' כולל סמסטר א'. הם לומדים גם חדווא ושאר ירקות. אבל אני מסייגת את זה בכדי שאף אחד מהטכניונים שנמצאים כאן בפורום לא ייקפוץ- הרמה במקצועות אלו היא נמוכה מרמת הלימוד של שאר הטכניוניסטים. עוד חסרון של הטכניון ברפואה- נכנסים לבתי חולים מאוחר, בשונה משאר הפקולטאות. למיטב ידיעתי בסוף שנה ד' במקום בתחילתה. בעיקרון רוח הפקולטה היא מדעית מחקרית, ומסטודנטים שמעתי ששוברים שיניים על קורסים לא רפואיים בעליל.

moranille

New member
תל אביב

את מוזמנת לשאול עוד שאלות

moranille

New member
תשובה

והפעם לא ארוכה ומפורטת כי אני באמת עייפה. עקרונית בעיקר נוחות. הרעיון מבחינתי היה לא לחזור על חיי הצבא ב-7 שנים הבאות. לא התחשק לי "לצאת חמשושים" למרכז. מעבר לזאת, יש לי חברה שנשארה שנה בגלל כשלון בקורס אחד בשנה א', שלטעמי זו הגזמה. כלומר יש קשיחות מסוימת של המערכת כלפי הסטודנטים. אבל בכללי, באר שבע נראתה לי כמקום כייפי מאוד, עם חיי חברה ענפים, חיי "מעונות", ובילויים. אבל מה, מבחן התוצאה העיד שגם בתל אביב יש חיי חברה, ולא חייבים אווירת מעונות כדי להנות מהם. אז אני הייתי הולכת על שיקול הנוחות. תחשבי עם בא לך לגור בבאר שבע 7 שנים. לי זה היה נראה ברור מאוד שלא אכפת לי להתגורר שם בדירה, אבל הגיבושון גרם לי לחשוב פעמיים. לטעמי תלכי לגיבושון, תריחי את העיר, תחווי את המקום וזה יקל עליך להחליט.

חצלצילה

New member
מסייגת עוד קצת

אני מניחה שכל סטודנט לרפואה מכיר את הבדיחה שהפאנץ' ליין שלה הוא הגישה השונה של בתי הספר לרפואה בארץ. העניין הוא שבזה זה מסתכם, לא יותר מבדיחה. הבדלי הגישה הצטמצמו המון בשנים האחרונות. ב"ש היא לא המקום היחיד שיש בו קורסים בנוגע לאתיקה ובטכניון כבר אין דגש עצום על מתמטיקות למיניהן. לגבי הטכניון בפרט, יש לרפואנים שני קורסים בפיזיקה ושניים במתמטיקה שזה אומר שיש בסה"כ שני קורסים מדעיים יותר מאשר בשאר הפקולטות (כלומר בערך 4 נקודות בנוסף סה"כ). שני קורסים הם סיבה מספקת כדי לשלול מוסד לימודים? לדעתי לא. בנוגע לכניסה לבי"ח, החל מהסמסטר השני בשנה הראשונה יש קורס בשם "חשיפה למערכת הרפואית" שבו נכנסים כל שבוע לבי"ח ומתלווים לרופא. הערה לסיום, אני לומדת בטכניון, וכן, אני משוחדת.

barshahaf

New member
שאלה

אם לא למדתי פיזיקה וכימיה [למדתי ביולוגיה] אני לא יכולה להתקבל לרפואה דרך עתודה?

למעלה