הלפפ

הלפפ../images/Emo70.gif

המורה שלי הרשתה לי להעביר יום של זכויות בע"ח! אני מפחדת שהילדים בכיתה שלי ישתעממו! איך אני מעבירה להם את החומר בצורה שלא תשעמם אותם אבל גם שלא תזעזע את חלק מהבנות יותר מדי? חשוב לי לציין, שיש כמה ילדים בכיתה שאכלים בשר בלי שום נקיפות מצפון ושילד אחד סיפר לי פעם שהוא שונא צמחונים ושאלתי אותו למה, הוא אמר לי שיש לצמחונים ריח רע בפה
תעזרו לי בבקשה! אם יש מישהו שעשה משהו כזה פעם אני אשמח לקבל טיפים! תודה

Sponge

New member
אוקיי

1. אל תראי תמונות, זעזוע שנובע מתמונות עובר אחרי מעט זמן יחסית וסתם, כמה ערסים יתלהבו מזה ולא יהיה שמח. וזה לא נותן גימוי טוב לצמחונים. 2. אל תטיפי, תעשי מניפולציה
. תני להם את האפשרות לבחור אבל אל תתני להם שום סדק שהמצפון שלהם יוכל לצאת נקי מזה. לדוג': מדענים קבעו שלא נועדנו לאכול בשר, אנחנו לא אמורים לאכול אותו. ואז תסבירי שאפילו אם זה כן היה בטבע שלנו אז עכשיו לבני האדם יש את האמצעים (וויטמינים וכו') להשאר בריאים וחסונים (חי חי חסונים) גם בלי לאכול בשר. 3.אל תתנשאי, אל תגידי שצמחונים הם נעלים יותר מקרניבורים (כמובן שניסחתי בהקצנה), אבל תמצאי דרך להגיד להם שהם יהיו אנשים יותר טובים בלי לאכול בשר. אמ... מצטער שזה יותר Don't do מאשר Do, אבל אני מניח שזה גם חשוב :).

קודם כל, כל הכבוד על היוזמה! ../images/Emo13.gif

מצטרפת למה שSponge אמר.. ועוד משהו.. לדעתי תכיני בבית רשימה של מספר שאלות אפשריות שהילדים יכולים להציג בפנייך, וחברי להם תשובות מתאימות שתאכלי להזכר בהם בזמן ההרצאה ושלא תישארי בלי מילים.. את יודעת איך זה, לא חשוב מה תגידי וכמה הגיון יהיה בדברים שאת אומרת, תמיד ינסו להתנגד ולהמציא תירוצים למעשיהם. מקווה שילך טוב, יותרנכון, בטוחה שיילך טוב! המון בהצלחה

תודה על הכל אבלל....

עוד משהו ששכחתי... המורה שלי ביקשה לא לנסות לצמחן את הכיתה אלא "להביע עמדה אישית"... ומי שכבר הרצה פעם... איזה סוג של שאלות שואלים אתכם?

One Echoe

New member
תגידי לה שזה נוגד את ההרצאה

עצמה. הדיעה האישית שלך כמובן "מטיפה" לצמחונות. אם את צמחונית, מן הסתם. תתכונני, הולכים להגיד לך, והרבה, וחלקם גם בהתנשאות, שאת הורגת צמחים בכך שאת אוכלת אותם. התשובה שלך:אין לצמחים מערכת חישה ומערכת עצבים, הם לא מרגישים ואין להם צרכים, בניגוד לחיות. חוץ מזה, שתעשיית הבשר גורפת הרבה יותר צמחים בעקיפין שיאכילו את החיות מאשר לאכול את הצמחים בדרך ישירה.

tombenarye1234

New member
אולי תביאי מישהו מיקצועי? ../images/Emo13.gif

מה אם לפנות לאחת העמותות? הם ישמחו לעזור לך... מקסימום, אם לא, אז הם ימליצו לך מה להגיד ואיך...

tombenarye1234

New member
ו...

אני מרבה לעשות השוואות... רצוי לדעתי לעשות השוואות "רכות", כמו השוואה בין אדם האוכל בשר לאדם הבועט בכלב... צריך בהתחלה לדבר הרבה על זכויות בעלי חיים (שהרי הם שווים לנו בנושא הרצון לחיים ולאי-הרגשת כאב), ואחרי כן לדבר על הסבל התעשייתי

mayaml

New member
עיצה שלי:

הי זברה, מכיון שכתבת שמדובר על יום "זכויות בעלי חיים" ולא סתם צמחונות, הייתי נוטה להתחיל עם קישורים לאינטליגנציה של בע"ח. למשל, לשאול מי גידל פעם בע"ח (כלב/חתול) ואיזה דברים "חכמים" הוא עשה. ועל מה זה מעיד? האם יש לחיות רגשות או הרגשות? הייתי משתמשת במחקרים שנעשו לגבי אינטליגנציה של כל מיני בע"ח ודירגו את יכולות הלמידה שלהם, כדי להראות שבעצם חיות יכולות לחשוב. בדרך כלל זה משפיע על אנשים כשהם מבינים שחיות מסוגלות לכאוב ולסבול, ובמקרה כזה - הם יסיקו לבד את המסקנות ויחשבו לבד מה הם יכולים לעשות בקשר לזה. הייתי נותנת מידע לגבי אגודות שעוסקות בזכויות בעלי חיים, וכך מקלה על מי שבאמת יתחיל להתעניין. מעבר לזה לא הייתי אומרת הרבה. אנשים הם (לרוב) חכמים, אבל אם לועסים להם מסקנות לתוך התפריט שלהם (בסגנון: "בגלל זה כדאי לכם להיות צמחונים") זה יכול ליצור אנטי. לעומת זאת, אם הם יסיקו את המסקנות בעצמם - הסיכוי שהם ישנו משהו באורח החיים שלהם גדול יותר. (מצד שלישי - אני אף לא צמחנתי/טבענתי אף אחד אז אולי אל תקשיבי לי בכלל...) ודבר אחרון לסיום: אל תתבאסי אם נראה לך כאילו אנשים ילגלגו ויסתלבטו, זה מאוד טבעי והגיוני שזה יקרה. מספיק שמה שתעשי יגרום למישהו אחד או שניים לחשוב קצת ולחקור - ובסופו של דבר גם לשנות ולהשתנות. בהצלחה!!!

Netki

New member
מניסיון אישי

תביאי להם דוגמאות שיזעזעו אותם לא בתמונות אלא במחשבות...למשל תסבירי להם על לולי הסוללה או התנאים בהם מוחזקות החיות....תני להם נקודות למחשבה

ritimi

New member
אני הרצאתי פעם בכיתה..../images/Emo109.gif../images/Emo174.gif

אז כמו תמיד,היו את הילדים האלה שלא משנה מה תגידי להם,הם ימצאו משהו לענות לך. תנסי לחשוב על כל הערות האפשריות שילדים יכולים להעיר לך בזמן ההרצאה,ותחשבי מה כדאי לענות להם שישכנע אותם ולא יהיה להם מה לענות. בדרך כלל ילדים חושבים שלהיות צמחוני זה לא בריא,זה מה שמטיפים להם בבית,וזה מה שהם חושבים. תסבירי להם שלאכול אוכל צמחוני,כל עוד יודעים להרכיב תפריט מגוון ומזין,זה אפילו יותר בריא מלאכול אוכל בשרי. תסבירי להם שיש מאכלים שמהווים תחליף לבשר ומהם מקבלים את הוויטמינים שבו. תסבירי להם שהאדם לא נועד לאכול בשר,ויש לזה הוחכות כמו למשל: מערכת העיכול של בני האדם בנויה כמו מערכת העיכול של בעלי חיים צמחונים ולא של טורפים. אני חושבת שכדאי לזעזע אותם קצת
תסבירי להם כמה בעליי החיים סובלים עד ששוחטים אותם. תתני להם דוגמאות מזעזעות וכאלה. אני מאחלת לך שיהיה לך המון המון בהצלחה. תאמיני לי,גם אני מאד פחדתי בהתחלה. אבל את לא מתארת לעצמך איך הרגשתי טוב בסוף,כשכמעט חצי מהילדים בכית באו אליי יום אחרי ואמרו שהם לא היו מסוגלים להכניס את הבשר לפה בארוחת הצהריים. פתאום הם קלטו כמה התרנגולת סבלה לפני שהפכה להיות השניצל הטעים שעל הצלחת שלהם. בהצלחה
-שירה-

motior

Member
עוד הערה אחת

לדעתי לא כדאי לציין שיש "הוכחות" לכך שאדם לא נועד לאכול בשר. מול כל הוכחה כזאת יש הוכחה נגדית (כי... בסה"כ אדם הוא אוכל-כל). אם הטיעון שאדם "נועד" להיות אוכל בשר עולה, אפשר להביא את הדברים הנגדיים - אבל לדעתי כדאי יותר להתמקד בחופש הבחירה והמצפון המייחדים את האדם מכל בעלי החיים. אגב - זב"ח זה לא רק צמחונות/טבעונות...

אני יודעת שזב"ח זה לא רק זה....

אני התכוונתי להסביר גם על פרוות, על ניסוים ואולי גם על כבד אווז. פשוט איך שילדים בכיתה שלי הגיבו ששלחתי להם סרטונים וניסיתי שכנע אותם להיות צמחונים אני לא יודעת איך הם יגיבו... (ריח רע מהפה... פחחחח... לא מצא תירוץ טוב...
) גם לפעמים אנחנו עושים טיולי משפחות, וכל אחד מביא הורים ואחים. אז האירוע המרכזי הוא שאחרי המשחקים וההסברים וכל מש שתכננו לטיול כולם מתחילים לצלות גוויות על האש. וכולם אוכלים ונהנים מזה

למעלה