הלנת שכר

מצב
הנושא נעול.

namnam11

New member
הלנת שכר

הלנת שכר
אני סיימתי את עבודתי אצל מעסיק. בשנה וחצי הראשונות לעבודתי קיבלתי שכר עפ"י הרשום בחוזה. לאחר מכן הוריד את שכרי ב-10% למשך 6 חודשים בטוענה כי מצבו קשה. וכי את מה שהוריד יחזיר לי בעתיד. לאחר חצי שנה ושיחה עימו חזר שכרי המקורי אך לא הוחזרו הכספים שקיצץ והבטיח להחזיר. האם זו הלנת שכר ? האם הדבר מותר לו לביצוע? כמו כן באותה חצי שנה כספים שנלקחו משכרי בעבור ביטוח מנהלים לא הועברו לחב' הביטוח עד עצם היום הזה, והפולסיה סולקה. האם גם זו הלנת שכר? מה זכויותי בנושא ? האם זו עילה לתביעה?

שיר ורד

New member
תשובות

הלנת שכר
אני סיימתי את עבודתי אצל מעסיק. בשנה וחצי הראשונות לעבודתי קיבלתי שכר עפ"י הרשום בחוזה. לאחר מכן הוריד את שכרי ב-10% למשך 6 חודשים בטוענה כי מצבו קשה. וכי את מה שהוריד יחזיר לי בעתיד. לאחר חצי שנה ושיחה עימו חזר שכרי המקורי אך לא הוחזרו הכספים שקיצץ והבטיח להחזיר. האם זו הלנת שכר ? האם הדבר מותר לו לביצוע? כמו כן באותה חצי שנה כספים שנלקחו משכרי בעבור ביטוח מנהלים לא הועברו לחב' הביטוח עד עצם היום הזה, והפולסיה סולקה. האם גם זו הלנת שכר? מה זכויותי בנושא ? האם זו עילה לתביעה?
תשובות
זכותו של המעסיק להפחית את השכר בהסכמת העובד. אם סוכם ביניכם שהשכר יוחזר לאחר חצי שנה על המעסיק להחזיר את החלק הזה של השכר. אי העברת הכספים שהופחתו משכרך לביטוח המנהלים זו גניבה. אתה יכול לתבוע את שני הדברים בבית הדין לעבודה. אם המעביד יטען שהפחתת השכר היתה בהסכמה ולא דובר על החזרת השכר שהופחת, יתכן ותתקשה להוכיח את טענותיך. לגבי אי העברת כספים לביטוח המנהלים אין כל סופק שהכסף מגיע לך.

מצב
הנושא נעול.
למעלה