הלנטוס ואני

הלנטוס ואני

הי כולם, ושבת שלום! רוצה לספר לכם על הפלא המדהים שקרה לי בשם לנטוס, ביום רביעי האחרון הייתה אצלי הסוכנת של אונטיס והתחלתי עם הלנטוס כבר באותו ערב, כבר בוקר יום חמישי ( יומולדת שלי!) הרגשתי בהבדל, קמתי עם 90!!!! עד עכשיו הייתי מתעוררת עם לא פחות מ230! היום עבר בהכנות לארוחת הערב שהכנתי למשפחתי( כשבמהלך ההכנות כל הזמן טעמתי ממה שאני מכינה) ולפני השינה אחרי ארוחת שחיאות, סלט פירות וחתיכת עוגה הייתי עם 95!!!!!!! גם אתמול והיום עברו אחלה בלי ערכים חריגים במיוחד ואני פשוט כ"כ כ"כ שמחה!!!! מקוה שזה משהעלה אותי על דרך המלך לקראת איזון ארוך ימים ובנימה אופטימית זו נאחל לכם המשך שבת נהדרת ושבוע מציין ומאוזן!!!! אגב, למרות מסלידתי הכללית מימי הולדת זה דוקא עבר די טוב, היה ממש נחמד!

יום חמישי יומולדת יום חמישי ../images/Emo65.gif

בדיוק נזכרתי ששכחנו
עם כל הבלאגן של האירוח למרות שהזכרת קודם
אז יותר טוב מאוחר מלעולם לא
המון ברכות ליומולדת
ל
שקיבלת מתנה הלנטוס והאיזון המשופר
שרק ימשיך ככה כל הכבוד

i l a n n a

New member
המון מזל"ט!!!!

האמת שאני מרגישה החמצה... ניסיתי את הלנטוס לאיזה חודש.... בקיצור לא הסתדרתי עם זה.... יכול להיות שזה היה בגלל שהייתי בהתחלה... לא משנה. אני שמחה בשבילך.

לנטוס

לנטוס הינו אינסולין אנלוגי ארוך טווח שלמעשה נותן רמת רקע קבועה של אינסולין ללא "פיקים" למשך 24 שעות. הוא טוב לסוכרתיים סוג 1 בשילוב עם אינסולין מהיר או משאבה לצורך לצורך ארוחה ולסוכרתיים סוג 2 בשילוב עם כדורים.

King of pain

New member
הו ... ../images/Emo19.gif../images/Emo19.gif ... מזל טוב ...

קודם כל - המון מזל טוב ... קצת באיחור אמנם , אבל העיקר שיספיק לך המזל הטוב לפחות עד השנה הבאה , ואז כבר אאחל שוב ...
... הלנטוס והאיזון שהוא הביא עימו הם ללא ספק מתנה מצויינת שקיבלת ליום הולדתך , ואני באמת מקווה שתישארי בריאה ומאוזנת , כמו גם שמחה ומחוייכת וצעירה לנצח . אני על לנטוס כבר כמעט שנה , וגם אני בהחלט מרוצה מהתוצאות ... כמה נראה לך שאוונטיס יישלמו לנו על הפרסומת ? ... שבוע מצויין שיהיה , המון בריאות ואושר , ומי ייתן וימשיך להיות לך יום-הולדת כל שנה ...
...

be free

New member
../images/Emo35.gifשאלה בנושא...

אני משתמשת בנובורפיד (בערך 10 יח, ליום) ואינסולטארד (5 בלילה). בהנחה שהייתי עוברת ללנטוס, הייתי יכולה לוותר על האינסולטארד? ומה עם הנובורפיד, הכמויות נשארות זהות? ועכשיו שאלה קצת יותר אישית (רק אם תרגישי נוח לענות...) כתבת שהתפנקת בעוגה לכבוד היומולדת
(מזל טוב!!!) רציתי לדעת אם היה בה סוכר כרגיל וכמה היית צריכה להזריק בשביל זה אם לא היה את הלנטוס? סליחה על הבורות, פשוט אני אישית לא נגעתי בסוכר מאז שגיליתי על הסכרת (חוץ מכמובן במרקים וכו... שם הכמויות זניחות) ואני מכירה רק סוכרתי אחד כך שאין לי יותר מדי מושג איך אחרים חיים עם זה... תודה !

עד ששון תענה../images/Emo13.gif

אינסולטארד הוא אינסולין שונה מהלנטוס מן הסתם המעבר ללנטוס היה משנה את כמויות וסוג הטיפול שאת מקבלת - אבל בכמה, איך, ולמה - זו שאלה שצריך להפנות לרופא שמכיר אותך. אם את מטופלת באינסולין ומזריקה לפי ספירת פחמימות ולא כמויות קבועות אין שום סיבה שתמנעי משום מאכל- כל עוד זה נעשה תוך מחשבה תחילה.

King of pain

New member
תשובה חלקית ...

בינתיים , עד שהמלה תענה ( בטח השון מעסיק אותה ) - גם אני , לפני המעבר ללנטוס , השתמשתי באינסולטארד כאינסולין ארוך-טווח , והלנטוס , למעשה , החליף אותו . את מינון הנובורפיד אני מוריד גם בהדרגה מאז המעבר ללנטוס , למרות שאצלך הכמויות של שני הסוגים נראות לי מזעריות מלכתחילה ( או שאני צרכן כבד במיוחד ? ... ) . נראה לי ששווה לנסות לעבור ללנטוס במידה ויש באפשרותך - אני יודע שמחירו גבוה , והוא עוד לא מסופק ע"י כל קופות-החולים , ויש כאלו שמוצאים את העט של אוונטיס לא כל-כך ידידותי למשתמש , אבל השילוב שלו עם הנובורפיד בהחלט מביא לתוצאות מרשימות ( אצלי , לפחות ) , ותמיד אפשר לחזור לאינסולטארד במקרה של חוסר סיפוק . בהצלחה , בכל אופן , רוב בריאות , איזון ושמחה , והמשך אביב פורח ...
...

תעבור לאינטרנט מהיר

יש 20 דקות בין התשובה שלי לשלך אבל נראה לי שבעל הניסיון מנצח
אני והאקטרפיד שלי נשב ופינה וננסה להבין למה הוא משגע אותי

King of pain

New member
האינטרנט דוקא מהיר ...

אני פשוט קצת איטי ...
... ניחא , גם לזה יש לפעמים יתרונות ...

be free

New member
תודה לכם חברה../images/Emo45.gif

זה נשמע כמו דבר די מבטיח ואני מאחלת לכל המשתמש הצלחה מרובה. שושן צחור יקרה, תודה גם על שזכרת אותי בנושא הטיול!!!
יום טוב לכולם!

portland

New member
דבר ראשון....

מזל טוב לך (על היום הולדת) :) :) ודבר שני אני ממש שמח לשמוע שאתה מסתדרת עם הלנטוס כי בשבילי זה סיוט מאז שאני עם הלנטוס אני קם עם ערכים ממש גבוהים בבוקר (לארונה זה ניהיה קבוע 300 עד 381 בערך) ואני כל היום במאבק כדי לשמור על ערכים נמוכים... כמה חשבתי שהלנטוס יעזור לי הוא רק גרם לי ליותר גרוע... : \ הרופאה שלי אמרה לי שלוקח ללנטוס זמן להתרגל לגוף או משהו כזה היא אמרה שזה יכול לקחת קצת זמן אבל נראה לי שחודשיים זה יותר מידי זמן ונמאס לי מי זה כל בוקר לקום עם ערכים ממש גבוהים זה ממש הורס לי את כל היום... :| : \

portland

New member
אז ככה....

קודם היתי מטופל ב NPH שזה האינסולין הארוך טווח (12 שעות בערך) והיתי מזריק אותו פעמיים ביום . וכמובן ה- R (רגולר) שאני נותן גם היום אז בהתחלה הכל היה טוב והרגשתי ממש טוב עם עמצי ואז הגיעה איזה נפילה והיתה לי איזה תקופה של חצי שנה של היפוים וערכים גבוהים אבל זה התאזן ואז הגיעו לזה שאם אני יטופל בלנטוס לא יהיה לי היפוים ואני יהיה מאוזן פרפקט ומה קיבלתי במקום ליות מאוזן אני כל היום נלחם כדי להגיע לערכים של אולי 150 מה שפעם לא היתי מתאמץ אפילו זה היה בא לי לבד והיתי אוכל מה שהיתי רוצה... אבל אני לא יודע מה עדיף לי המצב של פעם שהיתי יכול לקבל היפוים על ימין ועל שמאל (למרות שלמדתי לחיות על המצבים האלו ולהבחין בסימנים והתחלתי ליות זהיר מאוד) או ליות על הלנטוס וליות על ערכים ממש גבוהים

ומה אם משאבה?

או שילוב של משאבה עם לנטוס? ואז תוכל לשנות את רמת הרקע שנותן הלנטוס וגם להפחית את כמות מקרי ההיפו

קודם כל

המון המון תודה על כל הברכות!!!!! הרבה זמן לא הייתי כאן אז ככה: אני ממשיכה להיות די בסדרת פה ושם קפיצות קטנות אבל שום דבר חריג ממש ( לוקח גם קצת זמן למצוא את פרוטוקול הטיפול המושלם, מינונים וכדומה). אני מגיעה קצת גבוהה ללילה אבל קמה בין 80 ל 100 במקום ה200+! לגבי השאלות: ביומולדת עשיתי ארוחה משפחתית אז הזרקתי יחידה יותר לפני ארוחת הערב, אז לעוגה לא אוספתי עוד, והלכתי לישון עם 90!!! עדיף אבל להתיעץ עם הדיאטנית לגבי איך לאכוך מה, אין שום סיבה סך הכל למנוע מעצמך דברים שאוהבים! אני אפילו שותה תה עם סוכר ( כפית אחת,) במקום לאכול פרי אפשר 2 כפיות סוכר, כל זה כמובן לפי הדיאטנית שלי לפני המעבר ללנטוס הייתי על אינסולטרד ו אקטרפיד ועם המעבר הורידו את המינונים של הנובורפיד (שאני לוקחת במקום האקטרפיד) אני ממש מבסוטה ממליצה בחום. פורטלנד, אותי העבירו ללנטוס רק אחרי שהתעקשתי ממש, אמרתי לרופא שמשהו פה ממש לא עובד ולא מתאים לי להמשיך ככה. תתעקש, יש המון המון אופציות שונות של שילובי אינסולין שאפשר לנסות, ומה שטוב לחלקנו לאו דוקא טוב לך. דבר עם הרופא ותגיד הכי פשוט בעולם שאתה רוצה לנסות משהו אחר. זהו יקירי, שוב המון טודות על הברכות, שתהיהי לנו שבת מקסימה ורגוע.

למעלה