הלם תרבותי

חצי שנה זה מאוד מהר

לי זה לקח כמעט שלוש שנים

Philip Jr

New member
עצה אחת שעוד לא ראיתי בשרשור

תבלה קצת עם הישראלים באיזור.. מן הסתם תיכף תכיר אותם אם זה לא קרה כבר..

לי לא היה הלם תרבותי כשהגעתי ללמוד כי כבר יצא לי לעבוד בארה״ב ולשהות כאן תקופות ממושכות יחסית. בהחלט מזדהה עם חלק ממה שאתה כותב, אבל כנראה שכבר התרגלתי..

John the Savage

New member
עצה בערבון מוגבל

מצד אחד, קל יותר להתחבר לישראלים כי הם באים מאותו רקע תרבותי ולכן הרבה פעמים קל יותר למצוא מחנה משותף ו"לרפד" את הנחיתה. מצד שני, יש כאן גם מלכוד, כי בייחוד אם נמצאים באזור שיש בו הרבה ישראלים, נוצר פיתוי להסתפק בחברה של ישראלים ופחות להתאמץ ליצור קשר עם אמריקאים ואנשים מתרבויות אחרות (וזה דורש מאמץ ...), ויכול להיות כאן סוג של פספוס.

אני לא טוען שצריך להימנע מלהתחבר לישראלים. יש לי כאן גם חברים ישראלים, וזה אחלה. אבל חשוב להיזהר ולא להיכנס לסטייט אוף מיינד בו מחפשים בעיקר ישראלים.

Philip Jr

New member
בערבון מוגבל מאד..

אני חושב שאפילו כתבתי על כך בשרשור אחר, על איך שתמיד מפתיע אותי שהשאלה הראשונה ששואלים בפורומים לקראת מעבר זה איך למצוא ישראלים, ומצד שני לפעמים זה נראה לי מאד הגיוני.

אני מוצא לעיתים ״נחמה״ בחבריי הישראלים, אבל מאד שמח שמרבית חבריי לא ישראלים, ושהכרתי אנשים מכל מיני מדינות ותרבויות כאן.

tomersbar

New member
איך מתמודדים

מי הם האנשים המתעניינים בך באופן מוקצן?

עידוdee

New member
סתם אנשים זרים.

מילא היה מדובר באנשים שאני מכיר.
יכול להיות שאני נרתע בגלל ש"הם" אמריקאים ו"אני" ישראלי, ואם מישהו ישראלי בארץ היה שואל אותי מה שלומי לאן אני הולך ומה אני עושה, כנראה שלא הייתי נרתע מזה יותר מדי. מצד שני, אני באמת לא חושב שבארץ חופרים על מה שלומי ומה התוכניות שלי ומה אני חושב על מזג האוויר האפור בחוץ.

אגב, אני לאט לאט מבין (גם בעזרת מה שאנשים כתבו פה) שאולי החוף המזרחי היה יותר מתאים לטיפוסים כמוני.

Philip Jr

New member
אל תבוא למיד-ווסט זה בטוח..

אני מנהל כאן שיחות עם אנשים זרים על בסיס יומי

Optimistic Girl

New member
איפה זה מיד ווסט?

איזו עיר ומדינה בארהב?

אני דווקא אוהבת שיחות חולין עם זרים

זה אחלה דרך להעביר תזמן כשאתה מחכה לאוטובוס או בתור לסופר

Philip Jr

New member
זה כל מה שבאמצע

וויסקונסין, אילינוי, אינדיאנה, אוהיו, נברסקה... העיר הגדולה של באיזור היא שיקגו.

או לערבות מערב קנדה...

איפה שהקופאית בסופר מצפה ממך לנהל איתה סמול טוק על תוכניות הסופ"ש שלך ולא תוכל ללכת חמישה צעדים ברחוב מבלי ששלושה אנשים שמעולם לא פגשת יאחלו לך בוקר טוב, יום נפלא או סתם 'האודי'.

tomersbar

New member
גם אותי שאלו

שאלות כאלה במהלך הביקור הקודם שלי בחוף המערבי, אבל זה לא נראה לי מוזר או מוקצן במיוחד. לא יודע, אולי נפלת על אנשים שהם סתם מנסים להיות סופר נחמדים.

עידוdee

New member
תראה

אולי אני בא ממקום עם סטריאוטיפים, אבל כשמישהו *זר* עושה מצג של התעניינות יתר בי ובמה שאני עושה / אעשה, כנראה שאני כבר קולט שהוא סתם מנסה להיות נחמד מבלי שמעניין אותו באמת מה שלומי ומה אני חושב על מזג האוויר, ואז גם קצת קשה לי לענות לו עניינית (כמו שאמרו פה, להכין תשובות שבלוניות ופשוט לשלוף אותן ברגע ששואלים).

אני רגיל לכך שאם שואלים אותי מה שלומי ומה התוכניות, באמת מתעניינים בכך, ולא שואלים סתם כי זה חלק מהפרוטוקול. כנראה שבאמת לוקח זמן להתרגל לעניין הזה ולהכין תשובות מראש.

Gidi Shemer

New member
עידו, קודם כל אני יכול להרגיע אותך

אני בחוף המזרחי (אמנם בדרומו) ומה שאתה חווה מאד מקובל פה.

ההמלצה שלי- אתה תהיה מאד שונה בהבנתך את הסאבטקסט האמריקני כעת חיה בעוד שנה. יש השקעת אנרגיה לא מעטה בהתחלה בלהביין את השפה, שפת הגוף, השפה הישירה ושפת הסאבטקסט.

בשלב זה אני לא הייתי מציע להשוות את החוויה לציפיות כלשהן, אלא פשוט לפתוח עיניים, אזניים וראש לחוויה שונה. יש דברים שהיום נראים לך מוזרים ותאהב עוד שנה ויש דברים שנראים על הכיפק ולא תסבול אותם בעוד שנה.

פשוט תתייחס לשנה הקרובה כחוויה של קליטה.

Philip Jr

New member
אני קורא את העצה המצוינת שלך

ותוהה מה למדתי בשנה שכמעט חלפה לה.. האמת שלא מעט, אבל יש לי עוד מה ללמוד
בכל מקרה נתת עצה נהדרת בעיניי.

GeJuFan

New member
והדבר הכי מצחיק- לפחות במקרה שלי

זה שהרבה פעמים הדברים הללו נלמדים מבלי שבכלל נשים לב זה פשוט מחלחל, אם כמו שגידי אמר פשוט לוקחים צעד אחורה וצופים ולומדים. אני מנסה לחשוב אם יש שינויים מהותיים מ-gejufan פרה מעבר ל-gejufan פוסט מעבר שלא לומר שנתיים אחרי המעבר.
לא הרבה מבחינת התקשרות לאנשים. מצד שני אפשרי מאד שגם כבר לפני המעבר ההתקשרות שלי הייתה יותר אמריקאית באופייה ולכן לא הרגשתי קשיים מיוחדים. לא שלא היו.. חברי הקומונה יודעים היטב שהיו, אבל מצד שני גם כשהיו זה הגיע לא ממקום של חוסר הבנה אלא חוסר ביטחון באם אני מבינה נכון את מה שנאמר לי (ובד"כ הבנתי נכון).

John the Savage

New member
גידי, אתה לא באמת בחוף המזרחי

זאת אומרת, טכנית אתה כן, אבל בד"כ כשמדברים על המנטליות של החוף המזרחי הכוונה לחוף הצפון מזרחי. המנטליות של מדינות הדרום זה סוג אחר של אמריקאים.

Gidi Shemer

New member
לכן ציינתי במפורש את העובדה שאני בדרום

אני עוד זוכר קרוב משפחה שהתגורר בבוסטון במשך שנתיים ועמד לעבור לאזור שלנו. הוא סיפר לי שהוא דיבר בטלפון עם אנשים מהמקום בהקשר לסידורי המעבר והוא ניסה לברר איתי מה מה ה catch עם זה שכל האנשים שעונים לו הם כל כך נחמדים.

אכן מנטליות שונה.

Optimistic Girl

New member
צריך לכתוב ספר הדרכה

ספר לישראלים שבאים לארהב
ולחלק אותו לפרקים של חוף מזרחי\דרומי וכו

מעניין אם כבר יש ספרים כאלו בשוק...
אם כן אשמח להמלצות

Boston Guy

New member
יש ספר הפוך - שעובד חלקית לכיוון שמדובר כאן

יש ספר שאמריקאית - ישראלית כתבה לפני שנים עבור אמריקאים שמגיעים לישראל וצריכים להתמודד עם ההם התרבותי.
הוא קצת OUTDATED כי הוא נכתב לפני כ 18 שנה - והתרבות (גם בארה"ב וגם בישראל) השתנתה קצת מאז. אבל עדיין יש בו כלים מועילים, כולל טבלאות "תירגום" שמנסת להדגים לקורא
הישראלי "כשאמריקאי אומר X - הוא מתכוון בעצם ל Y" ולקורא אמריקאי "כשישראלי אומר Y - הוא מתכוון בעצם ל X".

דוגמא אחת היא השימוש באנגלית במילה MUST. עבור האמריקאי MUST אומר "חובה קשיחה - אין אלטרנטיבה אלא לעשות זאת. לא מוצא חן בעיניך - תתפטר".
הישראלי משתמש ב MUST בסיטואציות שבהן לפעמים זה לא קשיח.

http://www.amazon.com/Border-Crossings-American-Interactions-Israelis/dp/1877864315

למעלה