הלם טוטאלי

זיפו20

New member
הלם טוטאלי

הלם, אין מילה אחרת לתאר את הסיטואציה, בן אדם, שפגשתי ממש אבל ממש בטעות בחנות כלשהי היתפתחה שיחה די אינטלקטואלית ואני דווקא די שתקתי אבל האיש קרא אותי כמו ספר פתוח אני עדיין בהלם... דברו איתי על זה...

זיפו20

New member
הוא לא

הוא לא אמר לי ״אתמול היית פה ושם ועשית זה וזה״ הוא פשוט סיפר לי על איזה סוג בנאדם אני על האופי שלי ומה אני באמת רוצה ולאן אני באמת שואף... כמה שזה נישמע מוזר... עכשיו תבינו.. זה לא דבר הזוי מי שמכיר אותי בתקופה של כמה שנים בצמוד יכול להגיד דברים כאלה קצת פחות אולי אבל שאדם יספר לי על זה בכמה דקות בודדות של היכרות זה לא נורמלי במובן הפשוט של המילה... איך הגבתי אתם שואלים? לקחתי צעד אחורה מתוך השוק וההלם וחשבתי על זה אין לי שום דרך להסביר את התופעה.. אבל מה שהיה שם הכי הרבה זאת היתה הבנה, הבנה עמוקה אמיתית וכנה למצב שאני נימצא בו, והכל בפוקס אני לא הייתי אמור ליהיות שם והוא בכלל מעיר אחרת שעבר שם... הוא בלבל אותי...

הסבר פשוט

הוא פשוט מתקשר.
יום אחד אני הייתי בביקור במשגרת העבודה אצל אישה קשישה. דיברנו והיא אמרה שאני נמרצת כמו שהיא הייתה כשהייתה בגילי. ואז אני אמרתי לה ואני לא יודעת למה "את מתקשרת נכון?" היא לא הופתעה וענתה לי "גם את נכון?" כן , גם אני.
הוא פשוט קרא את הנשמה שלך. מכיר אותו אישית?

משפטים קצרים מאוד

למשל לפני כמה ימים בני ( חולה ,מקבל טיפול ניסיוני נגד סרטן) לא הרגיש טוב אחרי טיפול. בקשתי ממנו לשכב ולנוח וכך הוא עשה במשך יומיים. ביום השלישי התבוננתי בו וקול לחש לי במוח: " מתקווץ, מתקווץ!" שאלתי אותו איך אתה מרגיש? הוא ענה " יותר טוב" ובאמת אני רואה שיפור אצלו

שאלה מסקרנת - מי כאן מאמין

בתקשור או בדברים אחרים של מיסטיקה?

אני אישית כופר בדברים האלה

חלושעס

New member
מבלי להעליב

מדובר בעיני בתופעה שהיא נחותה מן התופעה הדתית.
ההסבר שלה הוא בתחום בריאות הנפש.

שולי חי

New member
עוד הסבר פשוט,

אני באה מתחום הטיפול הרגשי, יש תאוריה שאומרת שהפנים של האדם מעוצבות לפי האזורים המוח שמפותחים אצלו. (וזה בעצם הבסיס לחוכמת הפרצוף, לא מיסטיקה ולא רוח הקודש)
גם אני למדתי מעט, מאד מעט, לאבחן לפי פנים. יש אנשים שהם ממש אומנים בזה.
וכמו שקלה אומרת יש גם תיקשור, אתה יכול לקרוא לזה איטואיציה.
שזה כל מיני חלקים בתת מודע של האדם, שקולטים ברגע, עוד לפני ההגיון, מי האדם שמולך.
עשו מחקר על תינוקות בני יום, יומיים. הכניסו לחדר שהם היו בו קבוצה של עברינים, והתינוקות בכו יותר מהרגיל. הכניסו קבוצת ביקורת והבכי פחת.
לתינוקות יש אינטואיציה מאד מפותחת, לאט לאט זה יורד, ההגיון תופס יותר מקום. יש אנשים שיש להם אינטואיציה של תינוק. המיסטיקנים יכולים לקרוא להם מתקשרים...

זיפו20

New member
מתקשר?

לא יודע מה זה וכגבר לגבר העדפתי פחות לפרשן אותו והעדפתי לשאול אותו בצורה ישירה והוא ענה לי שלכל אחד יש כישרון מיוחד, וזה הכישרון שלו, והוא גם אמר את הכישרון המאוד מסויים שיש לי. עכשיו במרחק של זמן כשאני חושב על זה כמעט נפתחתי אליו אבל עצרתי את עצמי בשניה האחרונה...

שולי חי

New member
זה שיש לו כשרון לא אומר שכדאי להפתח אליו

יש אנשים שיש להם כשרון לגלות מי הבן אדם ולהפיל אותו בפח!

שולי, את מזכירה לי משחק מוזר ומעניין

שעשיתי פעם עם הבן שלי בן השלש. קראתי עיתון והוא התעניין במעשיי.
ואז הראיתי לו דמויות מתוך תמונות בעיתון (חילוני) והוא היה צריך לומר לי אם הדמות הזאת טובה או רעה. ההבחנה שלו היתה מדהימה. דמויות של פושעים קוטלגו אצלו מיד לרעים. לגבי אחרים הוא לעיתים היסס ולעיתים היה נחרץ.. היה נראה שהבנאדם מגיע עם בסיס נתונים די מוצק.

yellow feather

New member
הבן שלך זיהה מצוקה כ"רוע"

חשוב רגע, איך אתה יודע עם המצולם בעיתון אדם "טוב" או "רע"?
לפי הכיתוב, נכון? אבל ילד בן 3 עדיין לא קורא היטב, כך שלא יתכן שהוא קרא. מצד שני - המצולם יודע טוב מאוד למה מצלמים אותו והוא מנסה לחמוק מהמצלמה אם לא להסתיר את פניו (ואני מניחה שהבן שלך לא זיהה אנשים עם מגבת על הראש כ"רעים") - לכן הוא משדר מצוקה, וחוסר שיתוף פעולה עם הצלם.

כשהנשיא קצב, עדיין כיהן כנשיא וצולם מבצע פעילות ממלכתית כזו או אחרת, האם הגדרת אותו כ"רע" או כ"טוב"? הרי הוא כבר היה אנס, אלא שאתה והצלם לא ידעתם על כך וקצב עצמו ידע שאתם לא יודעים, לכן הוא תמיד הצטלם בבטחון עצמי, עם הבעה מחויכת, או טרודה אך מלאת חשיבות - לפי העניין.
לאחר שהוא הועמד למשפט - שפת הגוף שלו השתנתה, הוא כבר לא היה מלא ביטחון עצמי, אלא שידר מצוקה - כי הוא ידע מה אנשים חושבים עליו.
ואז, סביר להניח שגם אתה הגדרת אותו כ"רע".

הבן שלך זיהה את המצוקה של מי שצולמו בתור "פושעים", אבל אין לך שום הוכחה שהם באמת היו "פושעים", אלא רק שהם הואשמו בביצוע פשע או עבירה וגם אם פשעו - זה עדיין לא עושה אותם לאנשים "רעים" בהכרח.
אדם שמעלים מיסים, הוא רע בהכרח? סביר שהוא חמדן, אבל זה לא אומר שהוא מטביע חתלתולים באסלה להנאתו האישית וגם לא שהוא מכה את אישתו וילדיו - ועדיין - הוא עבריין.
יש המוני אנשים שנעצרים בקול תרועה, מצולמים בעיתון בתור "רעים" ומשוחררים בקול ענות חלושה.

האם ילד יצליח לזהות "רעים" ו"טובים" בתמונות ניטרליות, כגון תמונות מחזור, או תמונות מתעודות זהות במובהקות סטטיסטית גבוהה? כנראה שלא.

yellow feather

New member
כשעדיין היה הפועל "להזדנגף" בשימוש

ורח' דיזנגוף בת"א היה הרחוב הכי אופנתי במדינה (קרי לפני למעלה משנות דור), הסתובב שם גבר במלוא שנותיו שהייתה לו שיטה להתחיל עם צעירות - הוא היה ניגש אליהן ו"מנתח" את אופיין, עברן וההווה שלהן.
מצד אחד - הוא ידע לשים לב לפרטים קטנים בהופעה של הבחורות שנתנו לו רמזים, וגם להבעות הפנים שלהן למשמע הנאמר להן (הפתעה=הוא צודקת חיוך מזלזל = הוא טועה) מצד שני - הוא לא תמיד היה קולע.
אבל כשהוא היה קולע... היא הייתה נשבית בקסמיו, בטוחה שהוא "רוחני" ויודע נסתרות (אני כ"כ זקנה שאני לא זוכרת איך קראו לזה אז
) ולו הייתה מישהי חדשה שתחמם לו את המיטה לכמה שבועות.

בהחלט יתכן שהגבר שפגשת שייך לאותה אסכולה, אבל אולי הוא לא חיפש חימום מיטה אלא ניסה להוציא ממך כסף וברחת מימנו לפני הוא הצליח להשלים את התרגיל.

למעלה